- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
Új hozzászólás Aktív témák
-
gykarcsi
tag
válasz
Rommel6600 #895 üzenetére
Elképzelhető, hogy lesz belőle valami. Mikor áttértem a PPPoE-re akkor még élt a TCP/IP is, észrevettem, hogy mindkét protokollnál számolja a forgalmat. Beszóltam nekik, megigérték, hogy utánanéznek. Abban a hónapbem a fogyasztásom a szokásos 3 giga körül volt, de számlát csak 1 gigáról kaptam (korrektek voltak). A héten nálam is szakadozott, pár óránként 5-30 percre.
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
válasz
Rommel6600 #897 üzenetére
én már csak az itélet napján fogok oda telefonálni!
igen vsz. csak hoax... -
Rommel6600
őstag
jólvan, majd meglátjuk (nehogy betelefonálj ezügyben!!!)
szintén a felszámolásos témához: szerintetek akkor sávszelet emeltek volna mielőtt megszünnek? meg akkor már így küldték volna a számlát Tvnetwork Rt f.a., nem?
szerintem egy telefont megér (pláne ingyen), végtére is minden ügyfelet mondott az ügyfeles, és nem ő találhatta ki -
crab
senior tag
válasz
Rommel6600 #895 üzenetére
biztos vagyok benne, hogy egy forintot sem látnál, hiába követelőznél...
a felszámolásos témához: remélem nem igaz és csak az a helyzet amit snemeth mondott. -
Egon
nagyúr
Egyébként ha flottul működne, a legjobb netkapcsolat lenne az országban: 10K-ért kapsz minden tekintetben korlátlan, 3 MBit-es vonalat, igen jó (10 alatti) pingekkel.ADSL esetén ennyiért csak 2 MBit, szarabb (15 körüli) pingekkel, és zömében 2 év hűséggel... Valamint fix IP-t sem kapsz.
Kár. -
Egon
nagyúr
Én nagy általánosságban azt tapasztaltam anno, hogy a leveleket nem válaszolják meg, de legalább elolvassák (a felmondásomat is csak-csak tudomásul vették, még ha nem is jeleztek vissza levélben, pedig külön kértem...), a telefonos ügyfélszolgálat viszont (szerintem legalábbis) normális volt, csak néha nem elég hozzáértő...
Eddig kétszer írtam nekik levelet, amikor felmondtam, meg előtte kb. másfél-két évvel (akkor rossz volt a forgalommérő: akkor is pörgött, ha nem is töltöttem. Először csak furcsa volt, rendeltem még 15 gigát 5K-ért, de aztán kiszúrtam, hogy 2 nap alatt elment 3-4 giga úgy, hogy be sem volt kapcsolva a gép...Írtam nekik egy felháborodott hangvételű levelet, amit ugyan nem válaszoltak meg, de az 5K-s csekk kiküldésétől eltekintettek...).
-
@rglaaf
veterán
Hát elég baj ez hogy idáig fajultak a dolgok hogy feljelentéssel és fogysztóvédelemmel kell fenyegetőzni,különben tesznek rá hogy mi a problámád és csak motyognak valamit a telefonba amikor felhívod őket,így is elég rossz hírük van már és még tetézik evvel a hanyag hozzáállásal
[Szerkesztve] -
Pavel
csendes tag
Amennyire én tudom jobban fejlődnek mint ahogy a hálózatot fejlesztik. Én a megnövekedett ping miatt váltottam lannet varióról a korlátlan 512/64 csomagjukra, amit most növeltek 1024/128 ra. Este fél óra alatt 2x szakadt meg a kapcsolat. A honlapjukon lévő sebességmérő 144 kbit/secet mutatott. Nekem az ügyfélszolgálaton azt mondták kb. 3 hónap mire országos szinten megjavul a hálózat, mert annyira túlterheltek a vonalak, de folyamatos a bővítés.
Jelenlegi kapcsolatom a supporttal:
-Megszakadt a kapcsolat. Újra. Ugye vszik? Igen, akkor jól mentsék le mert kelleni fog ha ügyvédhez fordulunk. Rendben. Viszhall.
:p
Kár hogy felénk idáig fajult a dolog.
A leveleimre nem válaszolnak, ill. csak annyit, hogy ''Továbbítottuk az illetékesnek.''
Sőt olyanról is tudok akinek a telefonját sem veszik fel.
Az egyik ismerősöm a Fogyasztásvédelmi és Műsorszórási hivatalokhoz fog fordulni hamarosan. A jelenlegi ÁSZF szerint nyerni fog ha pere viszi az ügyet.
A szánalom az ahogy a tvnetwork az ügyfeleket kezeli. Itt is többször olvastam a ''le sem sz@rják'' kifejezést. -
snemeth
aktív tag
válasz
Rommel6600 #885 üzenetére
Nalam minden jol mukodott. Igaz, az ejjeli allapotrol nem tudok nyilatkozni, mert akkor nem ment a gepem en meg aludtam.
Jo lenne, ha mindenhol javitananak a minosegen, mert hiaba, ha jo aron van, nem kell alairni x evet, de ha egyszer szakadozik meg nincs kulfold, stb... -
@rglaaf
veterán
válasz
Rommel6600 #887 üzenetére
Hát az az igazság hogy nem nagyon akarok hozzászokni nehogymár szónélkül hagyjam a dolgot a packetloss-t is addig hajtottam ameddig meg nem oldották ezzel is gyötörni fogom őket ameddig nem tesznek valamit
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
Felénk ez a mai nap volt katasztrófa!
691es hibakódhoz szokj hozzá, fogalmuk sincs mi a problem! én már mindig újra bírok csatlakozni egy ideje, de most meg 3-30 percre áll le net! persze erről se tudnak semmit!
Ha holnap is ez lesz követelem hogy egy rendszergazdával tudjak beszélni (az ügyintézők, csak azért vannak ott hogy felvegyék a telefont, de ez nem az Ő hibájuk) -
@rglaaf
veterán
Hát ez nem igaz ami itt mostmár megy nagy nehezen addig üldöztem öket a nagy és sűrű lossokkal mire meg oldódott most itt a köv. probléma kb 2 napja azt játsza a net hogy 2óránként megszakad, és amikor ujra akarok csatizni akkor 691-es hiba kóddal nem akar csatlakozni ez valami olyasmi hogy hibás a jelszó a tartományban vagy valami hasonló ezt megismétlem 3-4szer utána tud csatizni. Felhivtam az ügyfélszolgálatot hogy mi a gond erre ők azt válaszolták hogy ne eltárolt jelszót használjak mert a win valamiféle hibát generál ezen a téren ,mondom neki nincs eltárolva há akkor nem tudják mi a baj köszönöm ennyit én is tudtam volna mondani, komolyan mondom ez a tvnetwork egy nagy rakás sz@r lett ,most megint üldözni fogom őket ameddig nem csinálnak valamit akár naponta többször rájuk telefonálok ameddig nem csinálnak valamit ,mást ugysem tehetek
-
Rommel6600
őstag
hi
Nektek ma nem nagyon tré a net? Kb félóra-óránként ~5perces leállás!
Ez nagyon gáz, be is szóltam az ügyfélszolgra, és a kedves munkatárs azt felelte arra a kérdésemre miért szakad meg a net, hogy: azé' me leáltunk!
Amikor viszon megkérdeztem azt, hogy ezeket a leállásokat, nem kéne vhogy a számlán is látni? (augusztusban igen gyakoriak voltak a leállások, volt egy kb fél napos DÉLMAGYARORSZÁGI leállásuk is(!!!), meg most is ez a szakadozás), azt mondta:
EZT MINDENKINEK KOMPENZÁLJÁK!
tehát az augusztusi számlára jó lesz odafigyelni, és ha változatlan akkor REKLAMÁLNI
ez nem szolgáltatás így! ami működik az egyik irányba az visszafelé is működjön!
az ügyfélszolgálatos szerint, ha ezután, bármikor, bárkinek, megszakad a net be kell szólni, és állítólag akkor is kompenzálják azt!
kérlek titeket, érdeklődjetek ti is ennek utánna, jó lenne biztosra menni!
előre is kösz -
snemeth
aktív tag
Vagy ugy van felszamolas alatt, hogy valamelyik alvallalkozo cegnek nem fizettek, aztan az meg felszamolasi eljarast kezdemenyezett ellenuk. De az ilyet rogton rendezni szoktak.
Most jut eszembe, hogy ezt mintha en is irtam volna hasonlorol jo par oldallal korabban...
Aha, #588-as hozzaszolas. -
snemeth
aktív tag
Tartok tole, hogy ugyanaz, mint az en esetemben: semmi.
De mindenkeppen jo, hogy megtetted!
Mi ugyanis hiaba emeltuk ki, hogy sehol nem hangzott el a ''relay'' szo a szolgaltato reszerol, mindenhol kovetkezetesen csak a PPPoE szerepel. Sot, az aktualis ASZF-ben meg szo sem esik meg a PPPoE-rol sem, mert ott meg mindig az elozo TCP/IP van.
Hiaba kuldtuk el az osszes levelet, miegymast, amit toluk kaptunk, nem lett szamunkra kedvezo dontes. -
suste
veterán
válasz
Rommel6600 #877 üzenetére
igen már visszavitttem, és a lóvét visszakaptam
-
maszat
senior tag
válasz
Rommel6600 #832 üzenetére
...nem szakadna meg esők után...
Hoppá! Látszik, hogy egy azon szolgáltatónál vagyunk. Nálam is van, hogy nagyobb eső után nem megy.
Már kezdek előre félni, hogy mi lesz télen. -
suste
veterán
válasz
Rommel6600 #871 üzenetére
igen, erre is gondoltam már
kérdés, hogy most mit tudok csinálni???
megint vegyek egyet? szerinted nem küldenek el a francba?
elöször megkérdem Tamást, mit szól ehhez, meg kérdezzen utána valahol, vagy valaki vállaljon nekem garanciát arra, hogy a két router wan része u.a tudja
és akor megveszem, és akár ide is jöhet megcsinálni/kipróbálni
de nem igazán szeretnék 14000-et bukni az ügyön! -
t_ferenc
őstag
hi skaocok nekem stlab routerem és frimware frissítést keresek hozzá. szerintem a router miatt megy el néha a netem. bár bevallottan a tvnetwork is ludas ebben olykor-olykor.
-
suste
veterán
szóval öszedugtam, varázsló, kérte a nevet, jelszót, ujraindult és egyből fellépett
tehát valamiben mégis különbözik a 604 és a 624+ wan része
persze nem vagyok elégedett, mert én wirelles-t akarok!!!
most megtámadom d-link Tamást, és kiváncsi vagyok mit mond erre
lehet a firmware a ludas? most már bánom, hogy a 624-re nem bróbáltam rátenni a magyar oldalon lévőt -
suste
veterán
gyerekek!!!!!
ez a d-link di 604 egy csoda!
már azon keresztül csatlakozom -
gykarcsi
tag
-
suste
veterán
válasz
Rommel6600 #861 üzenetére
még nem próbáltam, csúszik a project
Surecom EP-4904SX, na ez sem tudja a RELAY-t!
Router elleni védelemről nélam egyébként szó sem lehet, mert 2 gépre szól a szerződés -ez is nagyon aranyos, mert egy kábel van és kész, szerződés szerint vegyek nyogodtan bármilyen routert -hogy kapják be!!! -
gigazo
csendes tag
válasz
Rommel6600 #860 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, azt hiszem belevágok.
Tetszenek ezek az emelt csomagok, / net 512: 1024/384 6000 FT /
Szegeden már megy az emelt sebesség? -
Rommel6600
őstag
hi
igen volt egy régi roterem ami az előrő rendszerben kiválóan osztotta a netet, de elromlott, és mire PPPoE Relay lett, akkorra kaptam egy másikat garanciából! Mint utólag kiderült az a tipus nem tudta a Relay-t csak a sima PPPoE-tKész szerencse hogy még elromlott! így az újat 3napon belül visszavittem, és csere 604esre! (nehezen, de sikererült ismerettséget találnom, a tvnetworkon belül vkivel, konkrétan Ő ajánlotta a 604est, mondván az jó! először azt hittem vmi router elleni védelmet alkalmaznak, de a 604es bevált)
Ha már beírjuk ide a működő routereket, beírom a nem működő ex-routeremet:
Tehát itt egy router ami NEM támogatja a PPPoe Relay-t: CANYON CN-BR1
Na? hogy áll a dolog? a 604es osztja a netet?
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
hello
nálunk egy koax kábelen a föld alatt jön be a tv+net (de ez még a ház építése előtt lett behúzva!~20éve), utánna egy kis eszköz szétválasztja a KTV jelet meg a netet. A KTV jel megy tovább a házban a tv-k felé, a net pedig a modem-be. Onnan a netet (kis túlzással) úgy viszik el a gépedhez (ez már UTP kábel), ahogy tudják, vagy ahogy van rá lehetőség!
Nemtom, de ha ilyen szisztéma szerint építik ki a netet ma is, akkor húznak egy új koax kábelt, és onnan kezdődik a történet.
Erről a modem nélküli dologról most hallok először! (lehet spec hálózat kell a mienkhez hasonlóhoz, vagy a másikhoz)
Ezek tudatában talán el tudod dönteni, hogy mi a kérdéseidre a válasz!
Hogy mennyi idő?-passz, nemtom, nálunk kb 5 éve van, nem most köttettük be
Honnan?-ez megint azon múlik hogy feléd hogy épült fel a hálózat
[Szerkesztve] -
-
suste
veterán
válasz
Rommel6600 #854 üzenetére
nálam nincsen modem
csak egyszerüen jön a kábel a falból, és egyből gépbe, vagy routerba
pont azon gondolkodtam, hogy a modemeseknek nem mindegy hogy utánna milyen router van? szóval volt nálad is egy régi router amivel váltás után nem ment?
a d-link-es Tamással felvettem a kapcsolatot, és nagyon rendes volt, adott próbára egy 604-est (3.10-es firmware), 1-2 óra múlva fogok próbálkozni vele, nagyon kiváncsi vagyok az eredményre!!!
egyébként azt mondta, hogy a wan oldali rész minden d-link-ben egyforma, de akkor hogy lehet az, hogy az egyikkel megy, a másikkal nem? már ha megy...
majd jövök -
gigazo
csendes tag
válasz
Rommel6600 #856 üzenetére
A fizikai kiépítéssel kapcsolatban tud valaki információval szolgálni a lannet esetében?
/ fúrás,kábel honnan,mennyi idő / -
Rommel6600
őstag
úgy tűnik csak rákuk kellett szólni, már az új sávszél van
szuper -
Rommel6600
őstag
hello
sajnállak, nagyon, pláne mert Te már másodjára szívsz!
nekem csak név és jelszó kellett, semmi más, mert a többit a modemtől megkapta!
fw ügyben nemtom mi van, kérdezd meg a d-link forumom Tom-ot a moderátort! (ő a supportos)
egyébként, ha új fw-t raksz rá, és reset-elsz elvileg a régi (gyári) fw jön vissza (nekem ezt mondták)
sztem a 604esben ne kételkedj! de vmi olyat olvastam hogy az egész DI széria megegyezik a pppoe-t illetően (egy srác írta az egyik tipusra hogy nem megy vele, másikkal viszont igen, erre a mod válaszolta ezt)
sajnos én is szegedi vagyok, de segítenék szívesen!
nekünk sincs telefonvonalunk, tvkábelen jön a net,----->modem,------>router,----->gépek
sztem lannet van nálunk is (nem vagyok benne biztos, lehet signet)
sok szerencsét! (ha nem megy a dolog 3napon belül vidd vissza!!!)
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
Hát nem is lenne tvnetwork a tvnetwork, ha ez a sávszélesség emelés egyből sikerült volna!
A honlapjukon található mérő szerint maradt a régi sávszelem, semmi változás. Be is telefonáltam, az ügyintéző szerint már meg kellett volna történnie...Nem is tudott mondani semmit, azt mondta a rendszergazdákkal kell beszélnie ez ügyben, majd visszahív! Így is lett, de ők se tudták egyből mi az oka, felvették problémának (mármint az ő rendszerük problémájának), és ígérték, hogy megoldják! kíváncsian várom!
Jó a tendencia, figyelitek??? a NET csomagok feltöltéseit nemrég emelték, most megint (mind a kettőt!), már várom a következő emelést!
többieknél no problem? -
bmwm3
tag
Ha ujrainditas utan megjavul, akkor a te gepednel lehet valami, nem?
Könnyen meglehet..
Nekem mondjuk semmi ertelmes nem jut eszembe.
Nekem se
Ez a megszakadas nem veletlenul 15 percenkent van? Vagy ha nem is 15 percenkent, akkor 15 perccel oszthato idoszakonkent?
Lehet, de nem néztem még. Meg napi 1-2-ről van szó..
Lehet nem ártana már egy win újratelepítés, de akkor sem értem -
snemeth
aktív tag
Ha ujrainditas utan megjavul, akkor a te gepednel lehet valami, nem?
Nekem mondjuk semmi ertelmes nem jut eszembe.
Ez a megszakadas nem veletlenul 15 percenkent van? Vagy ha nem is 15 percenkent, akkor 15 perccel oszthato idoszakonkent?
Mi van akkor ha az egesz azert van, mert a 15 percenkenti authentikacio neha sikerul, neha meg nem? -
kBagyula
senior tag
válasz
Rommel6600 #837 üzenetére
Na majd rádkeresek ASE-n
-
crab
senior tag
--- bix.hu ping statistics ---
50 packets transmitted, 43 received, 14% packet loss, time 58875ms
rtt min/avg/max/mdev = 109.777/184.369/254.202/37.125 ms
--- www.tvnetwork.hu ping statistics ---
50 packets transmitted, 48 received, 4% packet loss, time 56670ms
rtt min/avg/max/mdev = 100.727/187.995/281.728/39.767 ms
ezt úgy mértem, hogy nem használtam a netet csak pingelésre.
ha netán ketten is neteznénk, estleg még töltenénk is valamit, akkor 50-60% packet loss és fél órán belül garantált a szakadás... -
bmwm3
tag
Sziasztok!
Egy kis problémám lenne. Na nem az, hogy megnövelték a szélességet, annak hurrá!
Hanem a PPPoe-s csatlakozásom néha kisértetiesen megszakad, egyik pillanatról a másikra. Régen is volt ilyen, de olyankor újracsatlakoztam és ok. ( mondjuk nem értem miért kell megszakadni) De 2-3 napja azt játssza, hogy ha megszakad, akkor hiába csatlakozok ( sikeresen ) újra, nincs netem. Ha újraindítom a gépet, és csatlakozok, akkor okésan működik.
Tudja valaki, hogy mi lehet a bibi?
Előre is köszönöm! -
snemeth
aktív tag
Lattatok, hogy matol megnoveltek a NET csomagok savszelesseget?
NET 128 = 512/128 kbit/s
NET 512 = 1024/384 kbit/s
NET 1024 = 2048/512 kbit/s
NET 1536 = 3072/768 kbit/s
NET 3008 = 6144/2048 kbit/s -
suste
veterán
rossz hir
meg se mukkan a 624-essel
probáltam varázslóval is, meg manuálisan is
nektek csak a név meg a jelszót kellett kitölteni?
nekem van ott dns is amit ki lehetne tölteni, de azt nem adott a szolgáltató ehhez az eléréshez
amugy a 624+ csak europában van, a .com-on csak 624, 624m, 624s
nem tudom számit-e
és a firmware is teljesen más számmal fut, ezen egyébként 2.07DE, vagyis német
a magyar oldalon meg asszem 2.05-ös a legfrisebb
nem frissitgettem, nem mertem, hátha nem veszik vissza (a hátuljára rá van irva, hogy melyik van rajta)
most már a 604-esben is kételkedem
itt pesten is használja valaki tvnetwörkhöz?
esetleg egy proba erejéig nem jönne el valaki a routerével ide (hozom-viszem háztól házig)
nekem nem az adsl van, mert nincsen telefonvonalam (és nem is akarom), hanem a lannet (ez a neve?), lehet ez is számít -
Rommel6600
őstag
válasz
kBagyula #836 üzenetére
hi
klánom nincs, amolyan ''szabadúszó'' vagyokOtt játszom, ahova épp sikerül csatlakoznom, vagy haverral játszok ketten
kedvencem: Crossroads, haver+én mindketten sniperrel! Nagyon ott vanvan hogy 15perc is eltelik mire kilő a másik, de megéri! nekem tetszik
hogy összefutottunk-e? [HUN]Rommel ként játszom -
kBagyula
senior tag
válasz
Rommel6600 #803 üzenetére
Szeva!
MOHAA? Nem futottunk már össze valahol? Melyik a klánod? (én SS-t -s vagyok.)
Üdv,
kBagyula -
suste
veterán
válasz
Rommel6600 #832 üzenetére
remélem este már én is tudok mondani valamit a d-link di 624+ relay képességeiről
eltetettem magamnak egyet, és remélem 6-ig oda is érek
ha sikerül fellépni, akkor szerintem ez a legolcsóbb vezeték nélküli megoldás (54Mbit) a mi fajtáknak (brutto 14.000) -
Rommel6600
őstag
válasz
gykarcsi #831 üzenetére
ezt, én is olvastam, meg értem is, de ha ennek az eredménye szinte észrevétlen marad (csak webrádió közben, apró szakadás), minek an úgy ''felfújva''?
Nagyon, de nagyon örülnék ha ez lenne a legnagyobb problémám a tvnetwork szolgáltatásaival (mindig, stabilan lenne net, nem szakadna meg esők után, tv adás is lenne mindig, és ''karbantartást'' nem végeznének olyan sűrűn, vagy este csinálnák)
nekem ez az álláspontom, várom mások tapasztalatait, véleményeit! -
gykarcsi
tag
válasz
Rommel6600 #829 üzenetére
Ahogy SNEMETH kolléga írta:Azt olvastam a www.dlink.hu oldalon a forumban, hogy valaki megkerdezte a Tvnetwork-tol es az derult ki, hogy 15 percenkent authentikaciot ker a szerveruk.
Megnéztem én is a router logját, nálam is 15 percenként login, password: ok.
Telefonálás közben én sem érzékeltem.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
most jutot eszembe: eddig a telefonálások alkalmával sem vettem észre!
nem relkámozni akarom, de: voipbusterrel telefonáltam (aki nem ismeri: netről vonalas számra) már csomószor többet mint 15 perc, és semmi sem tűnt fel, ugyanúgy ahogy skype-n se! Élő beszélgetés közben pedig észrevehető lenne szakadás
okozhatja ezt a 3.09es fw a D-Link 604esnél???
szerintem...
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
hmmm
ami azt illeti nálam is bontódik a kapcsolat de, werádió közben is csak egy pillanatra ment el az előbb, de! én ezt (ha nem tudom, hogy még a legapróbb szakadásra figyelni kell) betudtam volna annak is hogy dolgozik a gépem, mert 100%al épp kicsomagoltam
Tehát szerintem az a 15 percenkénti bontás elhanyagolható!
ugyanis, játék közben sem vettem észre eddig!
ez az én véleményem! Lehet ez nagyban függ attól, hogy Szeged melyik részén (és milyen terhelség mellett) használja a twnetwork szolgáltatásait az ember! (nyilván például egy panelházban ahol min10 embernek van nete, akkor az utcában is sokkal több van, nem beszélve arról a városrészről! pl. Rókus. újszegeden akkor se volna ekkora az arány ha mindenkinek lenne nete) -
Rommel6600
őstag
DNS servert pingelve (így reggel 7kor!)
32bájt 1400küldött 1398fogadott (2nem érkezett) 0% veszteség, 13ms
ez volt nekem is reggel 7kor! -
dodee
csendes tag
Nos mostmár biztos, hogy az X-micro 11g GRAG router nem jó a lannet-hez, relay-t nem tud.
-
gykarcsi
tag
válasz
Rommel6600 #817 üzenetére
DNS ugyanaz 0% átlag 4ms
-
@rglaaf
veterán
válasz
Rommel6600 #817 üzenetére
Én a fentebbit pingeletem nah közben kicsit bonyolitottam a dolgokat be mentem online tolni és a játék alatt is pingeletem nem tudom mi történt mert a játékban sem volt egy darab loss se meg kijöttem megnézni az átlagot 5xx csomagból 0% veszteség vajon mi történhetett
-
Rommel6600
őstag
A dns servertüket pingeltétek már? 80.95.64.65
[Szerkesztve] -
@rglaaf
veterán
válasz
gykarcsi #809 üzenetére
Épp beakartam irni de megelőzött Egon
az ip egyébként 80.95.64.2
ezt az ip-t pingeletem próbaképp t-online ill axeleróról és semmi tehát 0%
az viszont érdekes hogy amióta összevitáztam velük du ,és most foylamatosan este pingelem az ipt minden bájt méretben 0% a veszteség netán valamit csak tudtak vele kezdeni? -
maszat
senior tag
válasz
Rommel6600 #807 üzenetére
15 perc csatlakozottság után ledob a Tvnetwork. A router azonnal megkezdi az újracsatlakozást. Ez kb 2 másodperc, ha szupi a net.
Gyakorlatilag nem lehet észrevenni netezés közben. Játékoknál viszont sokat számíthat az a 2 s.
Nézd meg a router menüjében a Status fülnél. Ha a Connection Time-nál 15 percnél kisebb idő van, akkor nálad is bontódik a kapcsolat. A Log-ban pedig valami olyansmi lesz, hogy Connection broken. -
Hercooles
aktív tag
Tvneteseknek: Alsóváros - Szent Antal utcában mikorra várható az érkezés?
-
Egon
nagyúr
válasz
gykarcsi #809 üzenetére
Kipróbáltam:
ping -t www.tvnetwork.hu
105-ig volt türelmem várni, abból 3 db packet loss volt (2%). Ráadásul 25-50 közötti pingek voltak (átlag 30). Ellenben az origo-t pingelve, 108 db pingből nem volt veszteség, min. 13, max. 18, átlag 14 ms.
Persze ez nem jelent túl sokat, lévén hogy esetemben externetes ADSL-ről beszélünk, de talán jelent valamit. -
@rglaaf
veterán
hi látom megy az élet há sajna én is vivok épp a tvnetwork-el az uj protokoll csak bajt hozott folyamatosan szinte minden nap telefonálok nekik a lossok miatt amit természetesen lekicsinyelenek de multiban rohadt idegesítő.Mondom a telefonosnak adjon már ip cimet hogy vissza tudjam pingelni a serverüket hát nagy nehezen adták csak meg elekezdtem pingelni és meglepett az eredmény
32 bájtos csomagoknál 7%-os volt a veszteség
64-esnél 17%-os veszteség persze mindkét esetben 100 csomagból ez már sok,és nagyon nem akarják felvenni hibabejelentőre mind1 addig üldözöm őket ameddig nem csinálnak vele valamit csak hümmögnek hogy hát ők mit csináljanak ezzel szal gg tvnetwork -
Rommel6600
őstag
Hi
igaza van gykarcsinak, a D-Link szerint a 604es típus is ez :
DI-604
DSL Internet Gateway 4 portos switch-csel
Milyen ez a szakadás? vmi pontos leírást kérek! mennyi időre megy el a webrádió? újra kell-e csatlakozni vagy bejön magától a ''zene''??? játék alatt ez hogy vehető észre (kidob-e a server, stb)???
amíg ezekre nem kapok választ, nem tudom megerősíteni vagy megcáfolni a 3.09es fw és a szakadások közti összefüggést! (már ha van)
válaszoljatok!kösz
-
gykarcsi
tag
Csá! A gateway-jal is ugyanúgy csatlakozhatsz a netre. A nagyobb és korrekt gyártók így különböztetik meg az otthoni, és a ''profi'' célokra ajánlott készülékeket.
pl.
Idézet a 3com-tól:
''A 3Com OfficeConnect kábel-/DSL átjárókkal a kis cégek, illetve a növekvő otthoni vagy fiókirodai hálózatok a megosztott Internet-kapcsolatot több felhasználóhoz is eljuttathatják egy szabványos Ethernet felületen. Az eszköz egy négyportos Ethernet/Fast Ethernet LAN switchet, valamint egy Ethernet WAN portot tartalmaz a meglévő szélessávú modemhez kapcsolódáshoz. A robusztus IP-címkezelési és hitelesítési funkciók ezeket az átjárókat routerekhez hasonló képességekkel ruházzák fel, de sokkal vonzóbb áron.''
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
szerintem(!): a boltban elírták! előfordult már a világtörténelemben hogy a bolt rossz kategóriába rakott vmit, vagy rossz nevet adott neki! a D-Link azért csak tudja már hogy mit gyárt
ez az én véleményem volt, nem kell kp-nak venni, bármelyik félnek lehet igaza (az én tudásom szerint)
[Szerkesztve] -
suste
veterán
Emberek!
Teljesen megkeveredtem:
A D-link oldalán a di 624-re azt írják, hogy router, és a menüje is úgy néz ki
A Dreamcomp oldalán meg csak ''vezeték nélküli DSL Internet Gateway switch-csel''
akkor most mi van?
ha csak gateway, azzal nem lehet fellépni, nem? -
Rommel6600
őstag
beirtam a dlink.hu- ra is, nemtom ki irta be az én tapasztalataim
A netrádió ha megszakad akkor elmegy egy kis időre, és utánna visszajön, vagy mi?Mire kell majd figyelnem ha hallagatom???
MOHAA-zni szoktam rendszeresen (játék, multiba nyomom) a neten! kérdés: ott nem lehet észrevenni ezt a szakadást amiről szó van???? -
snemeth
aktív tag
>Az bajom, hogy 15 percenként megszakad a
>kapcsolat és újracsatlakozik a router. Ezt
>normál esetben észre sem veszi az ember,
>se mikor böngészik, se mikor letölt, csak
>akkor mikor a netrádió megy.
Azt olvastam a www.dlink.hu oldalon a forumban, hogy valaki megkerdezte a Tvnetwork-tol es az derult ki, hogy 15 percenkent authentikaciot ker a szerveruk.
[Szerkesztve] -
suste
veterán
válasz
Rommel6600 #800 üzenetére
-604-est már 8-ért tudnék venni
-gondolkodtan még 514-en, mert bőven elég nekem a 10Mbit is, ugyis a mostani osztó gépben 10-es kártyák vannak, és teljesen jó igy is (a fájl csere meg ráér)
csak azt nem tudom, hogy a hatósugara kisebb lehet-e, mint az újabb technikáké, meg ha jól emléxem 5,5-ös sebesség után már csak a max van, mig az 54-eseknél van 6, 8 is.
viszont az ára csak 11500, hozzá a pci kártya 4500, szóval baráti
én sokat szoktam netrádiózni, de nekem nem szokott megszakadni
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Horgász topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Politika
- Hobby elektronika
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Fedora Linux
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung NP300V5A-S07HU, i5 2410M, 2 Gb RAM, 60 Gb SSD, GeForce GT 520MX dedikált VGA
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- HP ProBook 455 G3 AMD A8-7410 AMD Quad Core Radeon R5 Graphics + Radeon R7 M340 2 GB dedikált VGA
- 2027.-ig GARANCIÁLIS Macbook Air M2 gyönyörű állapotban eladó (100%-os akkuval) MAGYAR billentyűzet
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest