Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz kolopele #40206 üzenetére

    Ezt komolyan mondod??
    "nyilván ne kelljen mindkettőt fizetni"

    A társadalmi szolidaritásról nem hallottál?? Ha összeesel az utcán és kihívják hozzád a mentőt (ami ugye állami finanszírozású cég) akkor majd ott hagynak mert te magánegészségügyi ügyfél vagy??

    Az egészségügy, a nyugdíjrendszer stb. is a társadalmi szolidaritás elvén működik, csak akkor működik, ha mindenki ad bele (többet kevesebbet a jövedelmi helyzetétől függően ezért jó lenne megint a progresszív adózás) sőt jellemzően - aki tesz érte és/vagy szerencsés - annak 50-60 éves koráig nem is nagyon kell komolyabb dolgok miatt az egészségügyi ellátásban részt venni.

    A másik gond - ezt is írták előttem - hogy a magánegészségügy nem életképes önmagában jellemzően állami rendszerben dolgozók "másodállása" a magán praxis vagy az állami rendszerben "pallérozódtak" plusz számos olyan beavatkozás van amit nem hiszem, hogy bárhol is magán kórházban végeznének pl.: transzplantációk, agyműtétek stb.

    Vagy az is előfordul, hogy a diagnosztika az az államiban történik és akár a műtét is de a konzultáció vagy egyéb rehabilitáció pedig a magán kórházban.

    A jó az lenne pl. hogy ha államiban végzik az ellátást akkor pl. sokágyas kórterem, átlag kaja, és nem te döntöd el a műtét időpontját stb.
    Magán esetén 1-2 ágyas szoba, külön nővér, rugalmasabb műtéti időpont, speciális szállító autó megy a betegért és a hazaszállítását is megoldják persze magasabb minőségben nem úgy ahogy a betegszállítók csinálják, hogy összeszednek egy buszra valót és órákig lötyögtetik azokat akik nem tudnak másként eljutni a kórházba.
    Tehát a végeredményt nézve ugyanazt kapná a magán és az állami kezelt a KÖRÍTÉS lenne más.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák