Új hozzászólás Aktív témák

  • Beldar

    tag

    Elég veszélyes amit itt többen is írtok, hogy a C és D vitamin nem hatásos a Sars-Cov-2 ellenében. Rengeteg vizsgálat igazolja e vitaminok erős védő szerepét.

    A magasabb D-vitaminszint 8-szoros esélyt jelent arra, hogy a beteg enyhe tünetekkel ússza meg, és ne kerüljön a súlyos betegek közé. A kritikus állapotúakhoz képest még nagyobb a D-vitamin "normál" szintjének védőhatása: a legalacsonyabb D-vitaminszint a "normál"-hoz képest 20-szoros kockázatot jelentett arra, hogy a beteg kritikus állapotba kerüljön.

    Egy vizsgálatban 20 Covid-19 betegnek mérték meg a D-vitaminszintjét. Az intenzív osztályra kerültek 84.6%-ának volt D-vitaminhiánya, szemben a "normál" állapotú betegek 57%-ának. Még markánsabb eredmény, hogy az össze 75 év alatti, intenzív osztályon kezelt beteg 100%-ának volt D-vitaminhiánya. Azaz, amikor találgatják az emberek, hogy viszonylag fiatal ember miért kaphatta el a vírust és miért kerülhetett súlyos állapotba, arra - túl az alapbetegségeken - a D-vitaminhiány a válasz.Tíz magyarból 9 D-vitaminhiányos, a déli országokban is 70-80% vitaminhiányos.

Új hozzászólás Aktív témák