Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz BlackV #32464 üzenetére

    Gondoltam nem a kormány foglalkozik ezzel, de az EU megszánhatja a magyar embereket egy ellenzéki képviselő felvetésére? Szörnyű ez az EU, ugye? :)
    Nem tudom értelmezni az "EU-s vakcina függőségi helyzet" részt. Az EU nem valami távoli izé, amivel pofozkodni kell. Döntsük már el, hogy a nyugathoz vagy a kelethez akarunk tartozni. A kormány bevallása szerint 120 milliárd forint lett volna részt venni az új közös Pfizer beszerzésben. Az bagatell összeg. (Persze majd valahogy lesz, ha kell veszünk pl. románoktól lepattanót, még "jó" ott alacsony az oltási hajlandóság.)
    Mo. is az EU tagja, Európának van több gyógyszergyára, teljesen természetes inkább európai gyártású vakcinákra épít az EU program. Az EU (egy ország kivételével) megoldotta magának keleti nélkül, felnőttek 70%-a már fully vaccinated, lakosságarányosan osztott szállítmányok és közben 700 millió dózis exportálva 130 országba, megszervezve a következő rendelés is.

    #32498
    Úgy voltam vele, hogy Angela Merkel április közepén kapott AZ-t, ahogy sorra került, akkor én fele olyan idősen milyen jogon "rettegjek", május közepén kaptam Pfizert amikor berakták azt is a honlapra. (áprilisban lehetett volna AZ, akkor már passz a dózisok közti 12 hét miatt, a fogadd el a keleti vakcinát mert nem tudni mikor lesz Pfizer propaganda ijesztgetést pedig nem vettem be) Merkel korú szüleim szintén áprilisban közepén kapták a Pfizert. Mivel mindegyik vakcinának kell idő is, akkor március, április eleje során számomra fontosabb volt, hogy nincs felesleges mászkálás + FFP2 maszk.
    (és a sejtés, hogy ősz végén valószínűleg átmehetett a wuhani verzió, valamennyi természetes védelem lehetett a tavaszi kenti ellen is, ez tény elég fontos előny volt a mérlegelésben, várakozásban)

    #32500
    Nekem is úgy tűnt az olaszok szigorúbban kezelték, úgy láttam megdőltek sztereotípiák precízségről. Nyáron azért könnyű lazulni az országoknak, féléve osztrákoknál fodrászhoz se mehettél negatív teszt nélkül. Egyébként azt hiszem elméletben Ausztria esetében a Sinopharm beutazáskor oké, de hotel vagy étterem elutasíthatja. Gondolom azért ilyen, mert ha Svájcba utazik valaki Ausztrián keresztül, svájciaknál elfogadott a Sinopharm a WHO engedély nyomán. Amúgy ne gondoljuk, direkt csak a keleti szurisok utazását akarja egy nyugati ország nehezíteni, május végétől július elejéig a delta hullám tetején a németek simán megtették, hogy brit és portugál turistákat nem fogadtak és rezidenseknek is karanténozni kellett Németországban, hiába volt AZ vagy Pfizer a vállban. Ahogy a britek is simán megtették, hogy a két angol csapatos BL döntő után Portugáliát vörös zónának sorolták.

Új hozzászólás Aktív témák