-
IT café
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
"brutális mellékhatásokat"
Az nem mellékhatás, hanem az immunrendszered reakciója Minél erősebb, tehát minél rosszabbul vagy, annál jobban dolgozik, tehát így kétséget kizáróan tudható, hogy nálad biztosan hatásos az oltás. Az lenne inkább kérdéses, ha nem éreznél semmit.
[ Szerkesztve ]
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Van arra valami pontos szám, hogy eddig mennyi nyugati vakcinát lehetett volna lehívni az uniótól és mennyit hívtunk le? (Tehát mennyire éltünk a felajánlott lehetőségekkel)
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
-
bilimbalam
tag
Hello,
Sinopharm oltásnál más kapott papír igazolást? Első shoton voltam, nem kaptam semmit sem. -
zilazil
őstag
válasz bilimbalam #12607 üzenetére
Oltási kártyát mindenképp kapnod kellett volna a második szuri időpontjával. Nézz fel majd az EESZT oldalára ha majd működni fog, ott elvileg fent kell legyen az oltás részletei.
-
Ringman
nagyúr
válasz attiati #12605 üzenetére
Családban senkinek.
Szinte biztos hogy brit a korábbi országos statok alapján
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
zilazil
őstag
válasz bilimbalam #12609 üzenetére
Nem a plasztik kártyára gondoltam, hanem ilyen kézzel írt fehér kártyára, ami igazolja hogy felvetted az első oltást, a doki nevével, aláírásával, pecsétjével. Vagy a gyártó hivatalos kártyáját, de azt nem minden esetben kapod meg.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Viktoár #12531 üzenetére
Ez csak az ismeretségi kör tehát véletlenül sem azt mondom hogy 5-ből 1 esetben gond van.
Ismerős 70+ éves férfi, már nyugdíjas amúgy aktív melós volt fizikai munkát végzett, s manapság is bütykölget. Tipikus magyar szeret enni és inni is 100 KG körüli lehet szóval korosztályából nem lóg ki... Vérnyomás és egyéb problémákról nem tudok, de simán lehetnek...
-
mozso
senior tag
Bajcsy is elesett. Sok száz méteres a sor. A “másfél méter” senkit nem érdekel.
-
veterán
azért nem lehet ilyen párhuzamot vonni a két dolog között, hogy erősebb reakciók jobban működő immunrendszer szerintem...
Nincs erős és gyenge immunrendszer csak jól és rosszul működő ... a rosszul működőnél is lehet túlműködés miatt komolyabb tünetek... Persze feltehetően ez segít a védettség kialakulásában, de például COVID fertőzés esetén komoly problémát is okozhat egy túlreagáló immunrendszer...
-
Madwe
nagyúr
válasz bilimbalam #12615 üzenetére
Nincs rá szükséged, elég ha az eesztben benne van ugyanez (mit kaptál s mikor, mi a következő dátum)
-
zilazil
őstag
válasz bilimbalam #12615 üzenetére
Szerintem ha az EESZT-ben található adatokat kinyomtatod, azt is elfogadják legközelebb, igazából az a lényeg.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz Viktoár #12531 üzenetére
Ez autoimmun alapon alakul ki szóval lehet ez nem is annyira lényeges.
Ha jól értem a matematikát, még ha több hetet is kell várni az amcsi-német-török-magyar csodára (pfizer), még akkor is ugyanott vagyok, mintha astraval oltanék, mert az is csak 30 valamnnyi % 6 hét után, 87% meg 3-4 hónap után lesz. Míg a pfizer másfél hónap alatt lesz ennyi körül? Lehet jobb megspórolni egy trombózis veszélyt ha csak itthon vagyok úgyis.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ispy
veterán
Egyébként elég veszélyes játék ez a tömegrendezvény, simán mehet a vájruszcserebere a sorokban.
Mi amikor a kínaiért mentünk a dél tepsibe, akkor is voltak azért, de tömegnyomor nem volt, kb. 30-40 ember, 15 perc alatt meg végeztél.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
bilimbalam
tag
válasz zilazil #12620 üzenetére
+Madwe:
Na majd következő héten, rendelési időben megkérdezem őket azért. Mondjuk nem tervezek sehova se menni csak azért mert kaptam egy shotot…Btw Sinopharm oltás után vagyok két nappal és az égvilágon semmi mellékhatás nem volt, tényleg csak a szuri helyét éreztem, talán első éjszaka nem tudtam volna azon az oldalamon feküdni de ennyi.
Majd ~1,5 hónap múlva kiderül, hogy ez jó e vagy sem.
-
Soma01
veterán
válasz bilimbalam #12627 üzenetére
Háziorvosnál oltottak téged?
-
Ispy
veterán
válasz bilimbalam #12627 üzenetére
Dettó, de anyám szerint nem kell aggódnom, mert a kínai a legjobb, azok tudják hogyan kell gyógyítani.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
zsiga_667
tag
A "majdnem mentő" az mióta mellékhatás, vagy oltási reakció, vagy tünet?
Az hogy valakiben egyáltalán felmerül hogy mentőt hívjon mert oltás után lázas gyenge és rázza a hideg, az nettó életképtelenség.
Próbálj csak meg mentőt hívni erre nyugodtan, pláne az éjszaka közepén amikor előjönnek ezek a tünetek 8-12-16 órával az oltás után, aztán meglátod mi történik.
De inkább elmondom. Ha szerencséd van, már a diszpécser lebeszél és megnyugtat. Ha nem megy, akkor küld neked mentőt, akik nagyon nem lesznek veled kedvesek. Aztán ha még mindig hajtani kívánod tovább a szopórollert, bevisznek a sürgősségire, ahol étlen-szomjan büdösödhetsz egy kényelmetlen padon 100 ember közt a folyosón tizensok órát, a nagy semmiért, ráadásul mivel lázas vagy ezért nyilvánvalóan a vörös zónában. Majd egyszercsak valamikor kapsz egy ambuláns lapot, miszerint látnak esélyt a hosszú távú túlélésedre, mehetsz szépen haza. -
tisn
addikt
válasz Ivy.4.Ever #12621 üzenetére
mert az is csak 30 valamnnyi % 6 hét után, 87% meg 3-4 hónap után lesz.
astra ket het utan 76%-os, ez kb. 90 napig minimum kitart, utana ujraboknek, ugy lesz 81 (83?)%-os effiacyd.mar az elso oltas utan is nagyon pici esellyel kerulsz korhazba, es minimalis esellyel nyiffansz ki.
teljesen jo az AZ.
verrog: AZ 1:200000 , Pfizer 1:250000 nagyon nagy kulonbseg
-
tisn
addikt
válasz Ivy.4.Ever #12626 üzenetére
faszsag. ha valami fontos, inkabb a furdonyitasok, az nemzetgazdasagilag lathato osszeg. most indul a szezonjuk.
-
Soma01
veterán
válasz bilimbalam #12630 üzenetére
Akkor azért. A második oltásra is hozzá kell majd menned szerintem (ugye?) és addig nála van ez a kis papír. Ha mész majd a második olásért, akkor adja majd oda.
-
Chesterfield
őstag
válasz bilimbalam #12636 üzenetére
nem azért, mert aspirint szed?
-
bilimbalam
tag
válasz Chesterfield #12637 üzenetére
Nem szed egyelőre semit. Amúgy szúr még a szíve, iletve random végtag zsibbadásai vannak. Elég para.
Szüleim pl Sputnikot kaptak, az elsőtől semmi bajuk nem volt, a második kicsit "megkapta" őket de elvileg nem volt vészes. Mondjuk fateromnak 170-es vérnyomást csinált és már a második shot óta eltelt 1,5 hét. De ez időszakosan jelentkezik (korábban nem volt)
SZERK: Családban van még modernás, neki pár napig tartó bőrpír / viszketés volt/van, más nincs. Nagymamám Pfizeres, ő semmit nem érzékelt. Párom szintén Pfizer, pont most kapta meg, majd kiderül.
_ATi_1: Jó kérdés, úgy tudom még nem volt, de most kezdte el intézni a dolgokat egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
_ATi_1
senior tag
válasz bilimbalam #12638 üzenetére
Ez így tényleg elég para. Nincs gyorsabb megoldás a kardiológus időpont kivárásánál? Vérkép vizsgálaton volt már esetleg?
-
Ezekiell
veterán
válasz zsiga_667 #12632 üzenetére
Bár teljesen ok, hogy túlreagálás mentőt hívni erre, de azért remélem látod, hogy ez a folyamat minden csak nem normális, ugye?
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Soma01
veterán
Ha folyamatosan vérzik, akkor vigyétek be az SBO-ra. Vérző beteget mindig ellátnak.
-
tisn
addikt
nem olvastam meg ilyen mellekhatast remelem nem lesz nagy baj.
-
-
zsiga_667
tag
válasz Ezekiell #12640 üzenetére
Ez a folyamat a legelején van elrontva, ott hogy a lakosság nem ismeri a saját testét, nem tud mit kezdeni banális kórságokkal. Viszon mindenki nagyon tud feljelentéssel fenyegetőzni.
Nem a rendszer szar, hanem a kedves páciensek teszi azzá azzal, hogy túlterhelik. Egy lázat ellátni laikusként kettő perc (megméred -> magas -> lázcsillapító bevesz), mentőnek 30 perc, egy sürgősségi osztálynak hat óra. Ugyanazt az egyszerű és nyilvánvaló esetet feltételezve, amikor oltás után belázasodik az ember.És pont azért működik még így is jól a rendszer, így kap azonnal ellátást az akit életveszélyes állapotban visz be a mentő, mert aki nem súlyos kórsággal van ott, az bizony kivárja a sorát. Aztán ebből jönnek a hírek meg mesék hogy jajj szegény beteg mennyit ül a folyosón. Mert nem ott lenne a helye, hanem az sztk folyosóján!
Szerk.: Nagyon sok beteggel találkozom. Kb. minden másodiknál az első percben előjönnek olyan kérdések, mint pl.: "És bevette azt a gyógyszert amit erre az esetre felírt a kezelőorvosa? Mért nem?"
Mért kell az átlagembernek orvos ahhoz hogy ha fáj akkor bevegyen fájdalomcsillapítót? Vagy ha bibis, tegyen rá ragtapaszt? Nem véletlenül árulnak bizonyos termékeket recept nélkül a patikák.[ Szerkesztve ]
-
forceberg
veterán
válasz Ivy.4.Ever #12643 üzenetére
"Én azon csodálkozom, hogy ennyi home officeos van, hogy ráérnek várakozgatni csak úgy?"
Szerinted tavaly tavasszal miért zárták le Pilisszentlászlót hétközben is?
Ez is benne van a gazdaság teljesítményében, hogy nagyon sok helyen a hatékonyság és a munkaerő kihasználtság a '89 előtti időket idézi...http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
-
Ezekiell
veterán
válasz zsiga_667 #12645 üzenetére
Ez egy hosszabb beszélgetés, de nem, a rendszer sem működik jól - amellett igazad van, a páciensek is idióták sok esetben, ami agyonnyomja az ellátórendszert.
De az ellátórendszer sem működik jól. Sem rendszer szinten, sem sok esetben egyéni szinten sem.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ispy
veterán
Ezt el kéne küldeni orbánnak, lehet eltitkolták eddig előle.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest