Új hozzászólás Aktív témák
-
ont
csendes tag
válasz
barack21 #225 üzenetére
Üdv!
Én ma vettem egy WR 842ND routert. Szeretném megoldani, hogy a wifin érkező jelet tovaroutolja utp-n és wifin is. Olvastam, amit írtál Claude Leon bejegyzésére, de az úgy nekem elég spanyol, mert nem vagyok informatikus.
Hol tudnám szájbarágós módon megtalálni (akár screenshotokkal) a leírást ennek megoldásához? És milyen FW a legjobb ehhez? - én ma a gyári legújabbra upgade-eltem.
Nagy segítség volna, ha egy linket, vagy bármilyen információt küldenél.
Köszi!
ont -
válasz
barack21 #302 üzenetére
Itt van lentebb a hsz-em: Én már beüzemelve találtam, de azóta egyszer fullra legyalultam a szoftverét (sőt, TP-Link helyett most OpenWRT fut rajta, tehát csak a bootloader és a calibration info partíciók maradtak, minden más törölve lett a flash-ből és meredeken más most a rendszer) és mit sem változott a helyzet, szóval 99%, hogy ez hardware-es gond.
-
DonCosta
tag
válasz
barack21 #281 üzenetére
Sajnos nem jött össze a tegnap a dolog a WDS-el.
Sehogy se akart az 1-es router IP címet kiosztani a 2. routernek.
Megpróbáltam úgy is, hogy fix IP-t adtam a 2.-nak a WAN beállításoknál (ügyelve arra, hogy az 1-es router tartományába essen) DNS-nek meg az 1-es routert adtam meg. Csatornaszám, B/G/N -mód azonosra volt állítva. Csak az SSID-ben különbözött a két router. Titkosítást ki is kapcsoltam mindkét routeren de így sem sikerült.
Sem wifin sem a LAN portokon nem jött net a 2. routeren.Ha nálad ez még működik meg tudnád nézni (szájbarágósan) hogy a WAN, a LAN és a DHCP beállításoknál mit állítottál a 2. routeren? A Wifi résznél az a kérdés, hogy mindkettőnél be kell pipálni a WDS-t és egymás SSID-jét megadni vagy csak a 2.-ban kell az 1.-ét (kipróbáltam mindkét variációt amúgy)
A boszantó az, hogy nem hogy külön hálót nem sikerült, de még egy közöset sem összehozni...
-
DonCosta
tag
válasz
barack21 #225 üzenetére
Szia!
A 225-ös hozzászólásban ha jól látom hasonló problémára találtál megoldást mint amire én most keresek. Ezt a feltételezésemet szeretném megerősíteni és néhány plusz infót kérni.
Amit szeretnék: két router (két külön lakásban), első router csatlakozik a netre a másik wifin (WDS-el) csatlakozzon az elsőhöz, de ha lehet úgy (és ez a lényeg), hogy a második router más titkosítást használjon mint az egyes számú. (netmegosztás legyen, de a két lan egymástól el legyen különítve jelszóval)
Mindkét router TP-link, bár nem azonos a témában leírttal. (második router WR1043ND, a haverét nem tudom fejből). Elviekben működhet a dolog? Elég sokat keresgéltem a neten, de erre nem kaptam egyértelmű választ. Amit te leírtál, hogy működik az ezt tudja? Mit értettél a DHCP kiosztásnál az okoskodáson?
Üdv: DonCosta
-
-
Mike
veterán
válasz
barack21 #213 üzenetére
upc, de nincs jelentősége, mivel kábelen megy normálisan a net továbbra is, csak a wifi lassul le fél megára
60-as net
a wifi kb 20-30-cal működik amikor még megy normálisan
ez esik vissza 0,5-0,6-ra amikor belassul
2 eszköz csatlakozik fel, egy notebook, és egy SE xperia ray
DHCP, WAP2
reset: kikapcs, bekapcs, menüben rebootha belassult, tök mindegy mivel csatlakozok rá, lassú
de ha újraindítom, utána mindkét eszközzel jó -
M107
addikt
válasz
barack21 #209 üzenetére
Pr telecom
Dynamik IpMinden gépen 3 asztali 2 laptop és 2 wlan-os telefon megy a net és a youtobe is.
Csak itt nem hol ott a hálózatot látja oda-vissza.
A gyári alapértékekre már visszaálltam, s újra beállítottam a menüt meg mindent de u.aUI:Mikor megvettem november eleje óta egyszer sem volt ilyen gondom pedig változott már az ip is.
De se cabel sem wifi nem megy de tökéletesen felismeri és bekonfigurálja a netet a játékos.
Ebből gondolom hogy nincs nagy baj (hisz akkor lenne ha nem is látná a hálózatot oda vissza) -
qxr1
csendes tag
válasz
barack21 #184 üzenetére
Hello.
A történet ott kezdődik hogy otthon 3 gép van ami simán megy a wifivel. plusz egy nokia telefon amin szintén minden oké. Nekem egy ZTE skate-m van amit viszont nem enged fel.
A dhcpt nem állítgattam mert szerintem ott minden okés.
A WPA WPA2 PSK val játszottam kicsit. de az sem segített. Tulajdonképpen most automatara van állítva mert akármit állítgattam semmi nem tőrtént.Mivel rohadtul nem értek hozzá innentől kezdve nincsen ötletem.
A teló észleli a WIFIs hálót, fel is csatlakozik, de az IP cím nem elérhető.
Tutti hogy beállítás kérdése de nem tudom hol kellene.Na kb ennyi
-
roly7
tag
válasz
barack21 #171 üzenetére
Kössz ez a mac cím ötlet jó lehet majd kipróbálom.Az az igazság hogy nem nagyon értem ha nem látnám a saját szememmel nem hinném el mert úgy van hogy a notit jelszó nélkül beengedi és van egy régi asztali is ami usb-s wifi kártyával csatlakozik azt meg sehogyan sem engedi be csak akkor ha nincs jelszó beállítva. Ilyet még nem pipáltam. A frimware frissítést megcsináltam annyit elértem vele hogy az asztalin a rebootolás után minden gond nélkül van net és nem kell a hibaelhárítást használnom.Tolna megyében Szekszárdtól 30km-re szagatom a kerítéseket a hazaitól.
-
roly7
tag
válasz
barack21 #169 üzenetére
Rendben
milyen piát valami hazai toporgóst? Beállítottam úgy ahogy mondtad de nem sok eredmény született mert nem kérte a jelszót csak egyszerűen nem engedett a routerre csatlakozni próbál másik jelszót megadni próbáltam a wep-et de semmi nem tudom lehet fel kéne frissítsem a firmware-t?
-
roly7
tag
válasz
barack21 #163 üzenetére
a reset után is minden ugyan az utána kipróbáltam laptoppal is rádugtam a kábelt állítottam valamit és rebootoltam azzal semmi gond nem volt reboot után is volt net akkor kipróbáltam visszadugtam az asztaliba a kábelt a notirol wifin keresztül rebootoltam és érdekes úgy meg az asztalin is volt net a rebootolás után nem igazán értem hogy ilyenkor mi van.lenne egy másik kérdésem is hogy tudom levédeni jelszóval a wifit?A régi routerrel sikerült valahogy de most ezt nem tudtam a wireles security menüben beírtam egy jelszót de nem kéri ha wifin akarok csatlakozni ezen kívül kell valamit állítani?
-
roly7
tag
válasz
barack21 #161 üzenetére
Üdv.Kösszi a választ.Hát van ez a PIN azonosítás azt kapcsoltam ki, akkor DHCP servernél a belső ip tartományt csökkentettem le, konfig menühöz tartozó jelszót változtattam meg aztán ennyi és mindegyik esetben ugyan az volt a probléma amit írtam is.Egy 64 bites win 7-em van fent már jó régen nem "gyári " lemezről telepített verzió de eddig nem sok bajom volt vele ja és elöte egy szintén tp link router volt (wr642g) azzal sose volt semi problémám pedig állítgattam.Akkor szerinted a routerrel nincs szemi gond?
-
Claude Leon
senior tag
válasz
barack21 #141 üzenetére
Nekem probléma nélkül összejött (igaz, hogy ott 741/V1 volt a wan-os, valami levelone pedig a partnere.
Az én megoldásomban kényelmi okokból a 741 felől kezdeményeztem a dolgot, mivel ott ugye a survey gomb, a másik oldalon viszont MAC-ot kellett volna pötyörésznem.
Mindenesetre a belsőn (gondolom, ez a 741-es) a DHCP-t tiltsd le.Ja, és ha nagyon jó az a 192.168.0.1-es ip annak a 741-nek, de azért, hogy el is érd majd később, a 1043-ban a netmaszkot javítsd 255.255.254.0-ra.
Ha nem felejtem el, holnap reggel még egyszer ellenőrzöm.
-
Mercutio_
félisten
válasz
barack21 #121 üzenetére
Khm, egyáltalán jó helyre dugtad a kábeleket?
Ha van hálózati kapcsolatod korábbról azt töröld le, és a Vezérlőpult/Hálózat és Internet//Hálózat és Megosztási központ-ot indítsd el, ott be tudod állítani, hogy te most egy helyi hálózathoz csatlakozol, és a beállításokat a hálózati kiszolgálótól automatikusan vegye át a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest