Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.bubo
őstag
-
bads1
aktív tag
Hello,
Hogyan tudnám beállítani hogy a aktívan tudjak torrentezni? Mióta megvan a router passzív lettem.
utorrent 3.1.3 - port: 36316 Win tűzfalon engedélyezve van kivételnek.
router IP-je: 192.168.0.1utorrent setup guide-ban kapom a zöld pipát és azt írja hogy nyitva a port, mégis passzív vagyok
-
-
aha értelek,nos próbáld meg ezt otthon magadnál...
elősször is izéé,nézd meg hogy a mac cím szürés nincs-e be kapcsolva... mert lehet nincs berakva a kivételekhez a telod mac címe
a telod mac címét varázsold elő,és kötőjelekkel válaszd el csupa nagybetükkel írd be
A DHCP menün belül Address Reservation pontban még találunk egy kis érdekességet. Itt tudunk a gépeinkhez fix IP-t rendelni, így bármikor kapcsolódunk, ugyanazt a címet kapjuk. Add New gombra kattintva egy újabb űrlap fogad bennünket, amit értelem szerűen ki kell töltenünk. A MAC címet a fent már leírt (WAN) módokon kérdezhetjük le, Reserved IP Address mezőbe pedig a kívánt IP-t kell beírnunk, ennek a a DHCP szerver címtartományán belül kell lennie.
-
qxr1
csendes tag
válasz
barack21 #184 üzenetére
Hello.
A történet ott kezdődik hogy otthon 3 gép van ami simán megy a wifivel. plusz egy nokia telefon amin szintén minden oké. Nekem egy ZTE skate-m van amit viszont nem enged fel.
A dhcpt nem állítgattam mert szerintem ott minden okés.
A WPA WPA2 PSK val játszottam kicsit. de az sem segített. Tulajdonképpen most automatara van állítva mert akármit állítgattam semmi nem tőrtént.Mivel rohadtul nem értek hozzá innentől kezdve nincsen ötletem.
A teló észleli a WIFIs hálót, fel is csatlakozik, de az IP cím nem elérhető.
Tutti hogy beállítás kérdése de nem tudom hol kellene.Na kb ennyi
-
qxr1
csendes tag
Sziasztok.
A következő a problémám. Van egy androidos telefonom amivel nem tudok felcsatlakozni a wifire. Nekem is TP linkem van.
A telefon erzekeli a halozatot viszont az IP cimre azt irja hogy nem elérhető. Számomra már ez nem logikus.
A telefonnak van egy MAC cime. NEM tudom mit kellene ezzel tenni.
A router kezelofeluleten megprobaltam atelo MAC cimet bevinni a DHCP be ill az IP&bindinngeln belul is. DE mindig az az uzi jott h ez a MAC cim multicast.
Na innentöl nem boldogulok. Egyáltalaán van értelme annak ahogy én gondolom? ( h a telo MAC cimet vhogy rogzitenem kellene a router DHCPjeben?
Kinek volt hasonlo gondja?
Esetleg vmi megoldas? -
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen routert. Kizárólag a mellékelt cd-vel tudom beállítani, a böngészős módszer nem működik. Hiába írom a címsorba a 192.168.0.1-es címet, egyből hibaüzenetet dob hogy hibás jelszó vagy felhasználónév. Mi lehet a gond?
-
Soma01
veterán
2.4-esre szerintetek felmegy a leg újabb Gargoyle (1.5.4). Mert szerintem felmegy, mert a V2-re felmegy, de a 2.4-re szerintem azért jó, mert a gyári firm is csak azt nézi, hogy v1, v2, v4... A tizedes utáni számot nem. A neten láttam, hogy 1.5.0 felment a 2.1-esre. Ez szerintetek jó lesz? Igaz nekem 2.4-van, de a Gargoyle is már 1.5.4.
-
roly7
tag
válasz
barack21 #171 üzenetére
Kössz ez a mac cím ötlet jó lehet majd kipróbálom.Az az igazság hogy nem nagyon értem ha nem látnám a saját szememmel nem hinném el mert úgy van hogy a notit jelszó nélkül beengedi és van egy régi asztali is ami usb-s wifi kártyával csatlakozik azt meg sehogyan sem engedi be csak akkor ha nincs jelszó beállítva. Ilyet még nem pipáltam. A frimware frissítést megcsináltam annyit elértem vele hogy az asztalin a rebootolás után minden gond nélkül van net és nem kell a hibaelhárítást használnom.Tolna megyében Szekszárdtól 30km-re szagatom a kerítéseket a hazaitól.
-
pff hallod nem tom mi lehet akkor a baja
amit mutattam privátban hogy hogy állítsd be a jelszó résznél,ugy jo ha hagyod,próbálj más eszközzel csatlakozni,és ha annál sem kér jelszót,akkor xDXD
esetleg ha a jelszó problémád még ezek után is fenn áll kapcsold be a mac cím szürést és csak azokat fog majd wifi re engedni akiknek a mac címüket hozzá adtad a kivételekhez
esetleg még azt tudod meg csinálnio hogy kapcsoldbe azt rajta hogy csak lan1 (kábelről)
tudjanak a beállításokhoz férni....
és még a gyári admin/admint is hagyhatodde hogy ilyen buziságot hogy beenged jelszónélkül,ilyet még nálam nem csináld
apropó,ezt majdnem elfelejtettem
részletes leírás magyarul,hogy hogy járj el
ui: kerítés szaggató hazai
merre laksz,mert akkor rendszert is csinálhatnánk belőlle -
roly7
tag
válasz
barack21 #169 üzenetére
Rendben
milyen piát valami hazai toporgóst? Beállítottam úgy ahogy mondtad de nem sok eredmény született mert nem kérte a jelszót csak egyszerűen nem engedett a routerre csatlakozni próbál másik jelszót megadni próbáltam a wep-et de semmi nem tudom lehet fel kéne frissítsem a firmware-t?
-
roly7
tag
válasz
barack21 #163 üzenetére
a reset után is minden ugyan az utána kipróbáltam laptoppal is rádugtam a kábelt állítottam valamit és rebootoltam azzal semmi gond nem volt reboot után is volt net akkor kipróbáltam visszadugtam az asztaliba a kábelt a notirol wifin keresztül rebootoltam és érdekes úgy meg az asztalin is volt net a rebootolás után nem igazán értem hogy ilyenkor mi van.lenne egy másik kérdésem is hogy tudom levédeni jelszóval a wifit?A régi routerrel sikerült valahogy de most ezt nem tudtam a wireles security menüben beírtam egy jelszót de nem kéri ha wifin akarok csatlakozni ezen kívül kell valamit állítani?
-
háát én ha jól tudom,semmi köze a pc-den lévő oprendszernek a routerhez...
ha csak ennyit álligattál rajta,akkor reseteld ki első lépésnek,ha ezek után is ezt csinálta,esetleg egy win telepítés még megoldhatja a problémád,de ismétlem ezt nem szabadna csinálni,hogy elszál a net,oszt javítattod a winnel,és jó ... xD
(báár kitudja)
nálam ha ki írja az xp hogy nincs net örülök neki hogy legalább ki írta hogy nincs xD
és akkor tudom hogy csinálni kellszal ez hszem
de várom a tapasztalatodat hogy megírd,mert érdekelne hogy mi a gáz
-
roly7
tag
válasz
barack21 #161 üzenetére
Üdv.Kösszi a választ.Hát van ez a PIN azonosítás azt kapcsoltam ki, akkor DHCP servernél a belső ip tartományt csökkentettem le, konfig menühöz tartozó jelszót változtattam meg aztán ennyi és mindegyik esetben ugyan az volt a probléma amit írtam is.Egy 64 bites win 7-em van fent már jó régen nem "gyári " lemezről telepített verzió de eddig nem sok bajom volt vele ja és elöte egy szintén tp link router volt (wr642g) azzal sose volt semi problémám pedig állítgattam.Akkor szerinted a routerrel nincs szemi gond?
-
roly7
tag
Üdv.A napokban vásároltam, egy ilyen routert az a problémám vele hogy ha újraindítom a router (valamilyen változtatás után) akkor nincs internet az asztali gépem ami kábellal csatlakozik win7-et használok és abba van egy ilyen lehetőség hogy hibaelhárítás az megoldja ugyan a problémát de lehet valamit tenni hogy router restart után ne legyen ilyen gond?
-
ezer egynéhány száz Ft 10 m
stabilabb is,a jelveszteséged is kevesebb csak macera,mert furni faragni meg stb stb,szal...ha wifiben gondolkodsz,akkor tudsz ollyat csinálni hogy ha csak 1 gépre kéne a net akkor veszel egy
és veszel hozzá egy "kicsit durva megoldás,(de ezt csak akkor ha a gyári antenna csődöt mond)" csak akkor játszd el...
TL-ANT2409A ez egy
irányított antenna xD
ha sok lenne a falaz usbs wifi stick,meg az antenna ha pesten fent megveszed,vagy valami olcsóbb boltban,akkor 6 rugobol kijön a 2 eszköz
de elősször próbáld ki az "erősebb antenna nélkül is"
bár személyes tapasztalatom azt mondja hogy 1 fal semmi nekem uggyanugy megvolt ezzel az eszközzel gyáriantennával a speedtesten a 25 pingem
2 falnál leszel szerintem ollyan 4 kockánál 3 fal ledrasztikusabban is 3 kockád marad a térerőnél
szerintem
de oszt majd el vállik...
-
Rafk
csendes tag
Sziasztok.
Van nekem egy ilyen wr741nd router csodám és a következő lenne a kérdésem. Tehát eddig laptopról működtem, de most veszek egy asztali pc-t és nem tudom mi lenne a legmegfelelőbb a wifi számára, hogy fixen menjen max jelerősségen(USB stick antennával - nélküle vagy PCI kártya)? A routertől 2 vasbeton fal választ el (panel).
Mondjuk a TL-WN781ND elég lenne? Vagy nézzek valami erősebbet?A válaszokat előre köszönöm.
-
nemerei
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne ezzel a routerrel kapcsolatban, hogy WDS titkosítás közül lehet kiválasztani WPA2-t? -
ha netán,még idén valahogy össze tudom hozni a wds-t
akkor ha a mac cím szürés bevan lőőve, akkor az első routerben lévők szerint lessznek a beállítások érvénybe léptetve ????
szóval a wds-es routi csak egy eszköz,ami az első rutit ki terjeszt ???? -
válasz
Claude Leon #144 üzenetére
és valami tipp ?
-
válasz
Claude Leon #142 üzenetére
nagyon örülnék neki,és hálás volnék ha konyha nyelven leírnád,mert ez már tiszta vicc...
-
Claude Leon
senior tag
válasz
barack21 #141 üzenetére
Nekem probléma nélkül összejött (igaz, hogy ott 741/V1 volt a wan-os, valami levelone pedig a partnere.
Az én megoldásomban kényelmi okokból a 741 felől kezdeményeztem a dolgot, mivel ott ugye a survey gomb, a másik oldalon viszont MAC-ot kellett volna pötyörésznem.
Mindenesetre a belsőn (gondolom, ez a 741-es) a DHCP-t tiltsd le.Ja, és ha nagyon jó az a 192.168.0.1-es ip annak a 741-nek, de azért, hogy el is érd majd később, a 1043-ban a netmaszkot javítsd 255.255.254.0-ra.
Ha nem felejtem el, holnap reggel még egyszer ellenőrzöm.
-
senki nemtud akkor segíteni ???
-
Zarbon
csendes tag
Üdv
Nemrég vettem egy TPLink WR741ND wifi routert
A számítógép kábellel van összekötve a routerrel
Az a problémám hogy a böngészési sebességem nagyon lassú miközben torrentről 10mbitel jönnek le a cuccok (10mps netem van), ha adsl sebességtesztet csinálok ott is 2mbtől7ig mindig változó eredményt kapok, mi lehet a probléma?
Quick setupnál beállítottam a csatlakozási beállításokat és raktam jelszót a wifire, máshoz nem nyúltam -
AnTomySm
tag
Nekem kezd olyan gyanúm lenni, hogy ez a széria gyárilag hibás.
Most cseréltettem ki a routert, erre ami a címben is szerepel, és ez elött egy rokon szériája volt. A típusra nem emlékszem, de azt mondták ennek csak az antennája más. A típusa is hasonló volt.
A lényeg: Ugyan úgy eldobálja a netet mint ahogy az előző. Annyi különbség van, hogy az előző típus 4 napig bírta, ez most 2 hétig, de ez is megadta magát. Többen is írtatok hasonló problémát.
Fogja magát és kiírja a wifi- jelhez a jobb alsó sarokba a sárga háromszöget és kész.
Újraindítás 1-2 szer aztán vagy jó- vagy nem. Van, hogy működik tovább, csak minden 3. frissítésnél tölti be a weboldalt. Van, hogy mindent behoz, csak olyan lassan mint anno 56K modemmel. Nem értemNem tudom, hogy ez idekapcsolódik-e, de a lakótársam iphoneja, már az elejétől kezdve eldobálja a netet. Az én androidos készülékemmel eddig nem volt ilyen baj.
-
sziasztok még azóta sem jöttem rá hogy mit nem csináltam még
status 001
status 002
mivel wdsbe kötve szeretném át lőni a netet,ezért figyelmen kívül hagytam a wan nemlétét...
dhcp server
ha tiltom rebootolás után nemtok belépnimind2 router látja egymást wdsben de nincs net az istennek sem
-
simán rátolod a router szabad lan portjára a munkaállomást, amin automatikus kell, hogy legyen az ip cím kérése, a többit a router dhcp funkciója elvégzi!
a bandwidht control csak akkor kell, ha korlátozni akarod a sebessége(ke)t, maximumnál felesleges!
qss; csak wifi, és akkor is csak megfelelő ellenoldal esetén! -
lupu500
tag
A bandwidth control panelen Enable és a le és feltöltési sebességeket megadtam neki kbits-ban.Ez eredetileg nagyon kis sebességre volt állítva gyárilag. Minden beállítást elvégeztem amit ezen kívül írtál aztán Reboot. És csodák csodájára a nmem maximális sebességre kapcsolt. Köszi a segítségeket.
A következő lépés lenne a második gép kábeles csatlakoztatása. Itt mi a teendőm hogy ezt is lássa a router. A QSS azt hiszem csak wifire vonatkozik nem?
-
a router beállítása; fontos előre leírni, hogy biznyos beállítások esetén kéri majd a router, hogy a beállítások véglegesítéséhez szükség van a router újraindítására, olyankor mindig engedélyezd majd, mindig jelzi, hogy hová kattintva tehet meg azt - néha többször is kell engedélyezni/kattintani!
a szolgáltatótól/modemből kijövő net a router wan portjába, router lan(1) portja és munkaállomás lan portja kábelesen összeköt, munkaállomáson böngésző indít, 192.168.1.1 cím megad, a felhasználó és a jelszó is admin, ezek megadásával belépsz a router adminisztrációs felületére! network -> wan -> wan connection type megad (a szolgáltatónak/szolgáltatásnak megfelelően; dynamic ip, pppoe...stb) -> mac clone csak szükség esetén (szolgáltató függvénye) -> wireless -> wireless setting -> ssid; mindegy mit írsz be, csak ékezetes betű ne legyen benne! -> region; hungary -> channel; auto (amennyiben a későbbiekben ütközés van másik wifi hálózattal, úgy csatorna szükség szerint módosít) -> mode; 11bgn mixed (ez az alap, igény szerint lehet 11n only vagy 11g only) -> channel width; automatic (igény szerint módosítható majd- ha tudod, hogy mire és miért, ellenoldali eszközök függvényében) -> max tx rate; a beállított mód maximális értéke -> enable wireless router radio; engedélyez (itt tudod be-, és kikapcsolni a wifi szórást) -> enable ssid broadcast; bekapcsolt állapotban mindenki látja a hálózatod nevét, kikapcsolva nem, de utóbbi esetben te is csak akkor tudsz felcsatlakozni, ha az ssid is megadásra kerül a jelszó előtt, vagy előre létrehozol egy profil az ellenoldali rendszeren, ahol előre megadod a szükséges értékeknél az ssid azonosítót is! -> enable wds; alapban nem kell! -> wireless security -> wpa2-psk/wpa-psk -> version; wpa2-psk vagy wpa-psk (az első a jobb, ha tudja az ellenoldali modul és rendszer, akkor az ajánlottabb) -> encryption; aes (ez a jobb) -> psk password; jó hosszú jelszó, ami nagy-, és kisbetűk valamint számok kombinációja (az ékezetes betűk kerülendők) -> group key update period; 0 -> wireless advanced -> transmit power; high -> az alatta lévő négy érték alapon jó -> enable wmm; pipa -> enable short gi; pipa -> enable ap isolation; pipa -> dhcp -> dhcp settings -> address lease time; 2880 -> a többi (tűzfal, mac adress szűrés..stb) igény szerint! -
lupu500
tag
Az upnp letiltva. Az ipCmsc controlnál a building settings letiltva és a Security - Basic Security részben a Firewall letiltva mer van a gépnek saját szoftveres tűzfala.A többi beállítást úgy végeztem ahogy írtad. A Bandwidth Control engedélyezve van és itt még beállítottam a feltöltési és letöltési sebességet.
-
a router firmware verziójának a frissítése után ajánlott a nullázás;
system tools -> factory defaults -> restore!
utána bekonfigurálás; network -> wan -> dynamic ip -> save!
upc esetében a mac clone egy ideje már nem kell, ráadásul fp 30 esetén alapban 3 ip cím adott!
dhcp legyen engedélyezve (enable), és azon belül ajánlott az address lease time maximum értékre (2880) történő állítása!
amennyiben nem kell upnp, úgy tilthatod, mert csak felesleges biztonsági rés!
a bandwidth control nincs engedélyve?
ip & mac binding -> binding settings tiltva?
a tűzfal beállítási miként vannak beállítva? security -> basic security és advanced security? -
lupu500
tag
Kedbes Kali! A net upc 30/3 mbits, a kábelek az egyik a régi munkaállomás és modem közti (eddig is azzal ment jól) a másikat a routerrel kaptam cat 5 kábel.Szerintem jó kell legyen mindkettő mert megy a net csak a sebesség kevesebb. A router menüén keresztül frissítettem a szoftot a honlapról a tipusnak megfelelően. A router beállítását a Quik setup menüből végeztem, a hálózatkeresésnél auto-detect funcciót klikkeltem,a MAC Clone meüben a Yes-re klikk és Clone Mac adress, a Wireless-nél mivel nem kell még a wifi Disable az első sorban és a wiereless security-nél a wpa klikk és beírtam egy jelszót.Nagyjából ennyi és újrabootoltattam természetesen. Az angol leírásban ez a sorrend volt. El is indult de nem hozza 30Mbits-t csak 20-22 Mbits között ingadozik pedig többet kellene kábellel.
-
lupu500
tag
Vettem egy tp-link tl.wr741nd routert. Sikerült is egyből a beállítása én jelenleg csak kábellel használom(a wifi ki van kapcsolva). Viszont a net sebességem 30Mbps-ről leesett 22-20 Mbps-ra. Ezeket az értékekekt a speedtestel mértem, a router elött illetve utánna. Tud valaki segíteni mit kellene állítani hogy a sebesség ne csökkenjen ennyit?
-
válasz
Mercutio_ #122 üzenetére
hehehe
már többször felhoztam a problémám,azóta vadászom a neten a megoldást...
de nemtom hogy mibaj lehet.... beállítás gond,vagy én lennék retard hozzá,máfingomsincs
adott a 1043nd 2*8db-es antenna+1gyári
és van a 741 nd,amit szeretnék wds be kötni...
a 741 részéről van neki áram adva az utp kábelt,(ami köbö majdnem 30 méter )lan1be dugtam...
start-futtat-cmd-"ipconfig/all" ottvan a gépnek a mac címe,meg vagy
a win ad egy ip-t ami kriksz kraksz,abszurd xD
vagy 0.0.0.0.....
veszem a kiskönyvét a routernek192.168.1.1 helyet 0.1
2x sikerült komolyabb beállítást végezni rajta,aztán kért egy rebootot,leokéztam,aztán nemtok belépni.... és egy ilyen kis apróság és nembírokvele :S -
Mercutio_
félisten
válasz
barack21 #121 üzenetére
Khm, egyáltalán jó helyre dugtad a kábeleket?
Ha van hálózati kapcsolatod korábbról azt töröld le, és a Vezérlőpult/Hálózat és Internet//Hálózat és Megosztási központ-ot indítsd el, ott be tudod állítani, hogy te most egy helyi hálózathoz csatlakozol, és a beállításokat a hálózati kiszolgálótól automatikusan vegye át a gép.
-
na de az mitől van hogy eggyáltalán nemtudom megnyitni a routert ?
egyszer sikerült,és valami beállításhoz kellet a reboot,és azóta kuss...
kireseteltem,és nemtok belépni sem.1.1-el,sem pedig az.0.1-el
valami tipp ??? -
Mercutio_
félisten
válasz
Commander82 #118 üzenetére
Esetleg ez?
-
Commander82
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy tp link wr741nd routert.2 gépre szeretnék netet az elsőt sima lan-nal a másikat wirelessel "kötném" össze.
A gondom hogy amikor a modemet össze kötöm az első géppel a routeren keresztül nem tud csatlakozni és egy 651 es hibát ir.Az első gépen win7 van a másikon xp.
Mi lehet a hiba és hogyan tudnám megoldani?
Köszönöm -
válasz
Mercutio_ #116 üzenetére
az auto mód sajnos nem feltétlenül azt jelenti, hogy a környezeti tényezők függvényében adott legjobb csatornára áll be a router, hanem a gyártó által fixen beállított csatornára - ez többségében 6 vagy 11 -, általában jobb manuálisan bekonfigurálni! sajnos az sem garantált, hogy a most jól működő csatorna a későbbiekben mindig megfelelő lesz, mert a környezeti tényezők változhatnak, elég például, ha a szomszéd módosítja a csatornát az ő wifi hálózatában, vagy megjelenik egy új hálózat...stb - ezek magyarázatul szolgálhatnak akár arra is, hogy egyszer jó egy bizonyos csatorna, máskor meg nem...
-
a csatornát nem próbáltad változtatni?
Mercutio_; érdemes minden csatornát kipróbálni, illetve fel is térképezhető a környezet, hogy az elérhető közelségben üzemelő wifi hálózatok milyen/melyik csatornán dolgoznak, és lehetőleg olyat kell beállítani, ami nincs használatban, de a legjobb az, ha a szomszédos értékei sem foglaltak, legalább is nagyobb erősségű szórással nem!
wifi hálózatok feltérképezésére alkalmas program például; wirelessnetview (nem kell telepíteni, csak futtatni!) -
Mercutio_
félisten
válasz
Mercutio_ #113 üzenetére
Lehet, hogy csak véletlen egybeesés, de azért leírom:
Korábban itt olvastam, hogy érdemes a csatornát "Auto" módból egy fix csatornára állítani, mert nagyobb az esély, hogy "Auto" módban minden környező (TP) router azonos csatornát választ, amivel zavarják egymást. Én így jártam el annó és fixen chanel 1-re raktam.
Tegnap ezt vissza tettem "Auto"-ra, este amikor hazajöttem látom, hogy az acer notin hasít a netA noti mellett androidos mobillal most mértem ping:58ms UP: 1,5Mbps Down:16,2Mbps
-
Mercutio_
félisten
válasz
acsjanos #108 üzenetére
Nyilván a router a sz*r nem aki nem ért hozzá és lusta elolvasni a manual-t
Szakik!
Az alábbi tüneteket produkálja a router, valahol valamit állítsak át, vagy vigyem vissza gariztatni?Vezetékes porton (UPC Fiber Power 25) ilyen eredményt kapok
, ellenben wi-fi-n keresztül siralmas értékek jönnek:
1. Androidos mobil 1 méterre a routertől UP: 0,5-1Mbps Down: 1,3-1,5Mbps Ping: 40-200ms
2. Acer noti 5 méterre a routertől egy 12cm-es betonfal de rajta 2m széles üvegajtó: DNS lekérés sikertelen, vagy időtúllépés, stb. Gyakorlatilag a speedtest.net oldalt vagy be se hozza, vagy ha behozza nem tud lefutni a tesztNéha megy a net rendesen, de általában dög lassú, épp ezért a másik 2 családban lévő notival már nem is használják a kölykök a saját routert
Ugyanitt az andoridos mobil fenti sebességeket hozza.Firmware a legújabb, wi-fi jelszavazva, MAC-klónozás megvolt, titkosítás WPA-PSK/WPA2-PSK, MAC filterint enabled, továbbá:
Transmit Power: High
Beacon Interval : 100
RTS Threshold: 2346
Fragmentation Threshold: 2346
DTIM Interval: 1
Enable WMM
Enable Short GI -
p_zsolt
tag
Sziasztok,
egy 741ND routert üzemeltem be a szüleimnél pár hete. Eddig ment rendesen, de most nem tud csatlakozni csak akkor, ha a gép a router közvetlen közelében van. Kábellel is tökéletesen működik, meg azonos szobában is 3-4 m-en belül, de amint a jel akár egy osztásnyit is gyengül, a laptop nem tud csatlakozni. A laptop egyébként csak b/g-t tud.
Tapasztalt valaki hasonló jelenséget?
köszi, Zsolt
-
M!N!MAL
csendes tag
Sziasztok! Mitől lehet az, hogy ezzel a routerrel csak 10 Mbitet érek el a 15 Mbites sávszélességből? Router nélkül, ill. más router viszi a 15 megát.
-
brian173
csendes tag
válasz
acsjanos #108 üzenetére
Gondolom a wifi jelszavára gondolsz. A telepítő cd-jével is nagyon egyszerű, de ha belelépsz a belső menüjébe, ott is meg lehet oldani. A cd-t ajánlom, én azzal csináltam, és egyből ment minden simán. Ha telepíted, szépen sorban jön minden, ez is a vége felé sorra kerül, tehát a hogyanra is kaptál választ. Esetleg olyat lehet, hogy megpróbálsz egy másik jelszavat, és utána a laptopon a csatlakozáshoz is beírod újra, értelemszerűen már az új jelszavat. Remélem tudtam segíteni. És bocs, ha ezeket már rég tudtad
-
acsjanos
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan állítom be a jelszót rajta mert ha bepróbálom állítani elmegy az egész az asztali gépen lesz net de a laptopon nem. Akkora szar az egész, hogy az valami hihetetlen. Remélem valaki tud segíteni. Előre is kösziii..
-
fezsoo
aktív tag
Sziasztok.
Én is vettem ma egy ilyen routert.
Szenvedtem vele kicsit, mivel a leírása a http://192.168.1.1 -et adja. De csak a http://192.168.0.1/ jön be az admin felület. De ezen túl vagyok.Viszont van egy ilyenem: kép
Ezzel mit tudok csinálni hogy ne identitás ellenőrzését írjon ?Illetve egy kérdés. Ha mind ez megoldódik akkor tudom e a laptopot úgy használni hogy nem csatlakozik hozzá net kábel. Mivel most csak úgy van rajta internet ha be van dugva. Mert a telefonnal tudok a routeremre állni és netezni.
És igen, van WiFi a Laptopon.
MSI Vr601Ha netán butaságot kérdeztem, akkor bocsi, de még ilyent sosem csináltam eddig.
Előre is köszönöm a segítséget. -
napata2
tag
válasz
brian173 #104 üzenetére
Szia!
A 192.168.0.1-nél a router admin oldala jön be, ezen keresztül állítottam be a routert. Ez OK, de én most a routerre kötött pc-ről szeretném látni pl. file másolás céljából a routerre wifin csatlakozott laptopot vagy android telefont. (Mint írtam, most csak a telefon van rajta, később lesz laptop véve.)
-
napata2
tag
Sziasztok!
Ma vettem egy 741ND-t, amit elsőre sikerült beüzemelni. Egyelőre csak egy androidos telefonnal kapcsolódom WiFi-n az Internethez, később tervezem egy laptop vételét.
A DHCP Clients list-nél kiírja, hogy a csatlakozott telefon IP címe: 192.168.0.101. Ha ezt beírom a böngészőbe, akkor nem lát semmit. Ez azért an, mert egy okostelefon, és ha egy laptop csatlakozna hozzá, akkor már látná az IP címének böngészőbe való beírásával? Vagy hogyan lehet a routeren összekötött hálózatot látni?Köszönöm előre is a segítséget!
-
weinmaker
őstag
válasz
Claude Leon #94 üzenetére
Szia! Látom, hogy te rendesen otthon vagy hálózatos témában. Segíts légyszi ha tudsz.
A szomszédtól egy edimax bridge-en jön át a net. Ez a bridge össze van kötve hálózati kábellel egy tp-link 841nd-vel úgy, hogy annak a lan portjába megy be.A tp-link841 egy másik lan portjából megy le a kábel a lenti routerre, ahol szintén annak a lan portjába van dugva.A hálózat teljesen jól működik, csak az a baj, hogy a szomszéd és az én gépeim is mind látszanak a hálózaton. Ezt szeretném úgy összehozni, hogy a két hálózat különüljön el, vagyis csak a net jöjjön át valahogy. Sajnos nem vagyok otthon a hálózatokban.
Azt sejtem, hogy esetleg a saját dolgaimat más ip címre kellene tenni, csak nem tudom, hogy akkor működne-e, illetve, hogy oldjam meg pontosan.
Segítenél ebben?
-
brian173
csendes tag
Sziasztok!
Én is most vettem egy ilyen készüléket, ezzel az Easy Setup Assistant-tal sikerül beállítani, így van Wifivel is net, de a belső menüjébe egyszerűen nem tudok belépni, így portot se tudok nyitni, se firmware-t frissíteni. Beírtam a 192.168.0.1-et, vagy a http://tplinklogin.net-et, mindkettőre ezt hozza ki:
Pedig semmilyen jelszavat nem írtam be előtte, én is próbáltam a Ccleaner-rel kitörölni mindent, de akkor se volt jó, ESET Smart Security-ben próbálkoztam (kikapcsoltam minden védelmet), de lehet ott lesz a gond, esetleg tudna segíteni ebben vki?
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest