- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
TL-WDR4900 v1.x
Új hozzászólás Aktív témák
-
AxelS
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e itt olyan ember, aki a saját szoftverével használta huzamosabb ideig, mert router vásárlás előtt állok és az egyik befutó a tl-wdr4900 a másik az ASUS RT-N65U,(eleinte eredeti szoftverrel, nincs kedvem bütykölni, csak ha nagyon kell)?
Azt szeretném megtudni még, hogy menniyre stabil a saját szoftver?
Egy kb 50mˇ2-es lakásban a lefedettség milyen lenne vele?
Mennyire képes az ígért sebességekre wireless, mert előfordulna, hogy nagy mennyiségű adatot mozgatnék így gépek között, illetve streamelnék hd videókat?
Egy 120Mbit/s-os nettel jól boldogulna-e?
Tudom némely kérdésre megkapom a választ a termék leírásából, de inkább kérném olyan ember véleményét aki tényelegesen használta is ezt a routertElőre is köszönök minden választ!
Üdv,
AxelS -
ricso002
csendes tag
Holnap méég adok neki egy utolsó esélyt...
csinálok egy Hard reset-et [link]
és utána megpróbálom újra ezt a TL-WDR4900(EU)_V1_130320-t feltenni -
ricso002
csendes tag
TP-Link hivatalos oldaláról leszedett tl-wdr4900 V1-eshez való firmware-t szedtem le amit elsősorban a guide-ban megadott módon akartam felrakni a TL-WDR4900(EU) v1.3-as routeremre, leszedett tömörített állományt kicsomagoltam a benne lévő fájlt nem neveztem át nem csináltam vele semmit.
böngészőbe rámentem a 192.168.0.1-re mivel ezen van a routerem és akkor bejelentkeztem->system settings->system upgrade->kitallózom a bin fájlt (amit nem neveztem át) rányomok az Upgrade-re és semmi... kijön a hibakód -
valami nagyon nem kerek nálad...
biztos, hogy a leírt router és firmeware verzióról van szó, és gyári firmware van a routeren?
simán csak kicsomagolod - a megfelelő módon - a letöltött gyári firmware verziót, nem nyúlsz bele a nevébe, kiterjesztésébe...stb, és úgy betallózva próbálod felhúzni?
a leírt hibaüzenetet akkor dobja, ha eltérő típusú/verziójú firmware akarna települni, például azonos típuson belül is hibalehetőség az eu jelölésű firmware a "sima" tl-wdr4900 routerre, és persze fordítva is. -
ricso002
csendes tag
Hello
megpróbáltam úgy felrakni ahogy írtad, hogy előtte csináltam egy factory defaultot, deh úgyis az a hibaüzenet jött ki mint azelőtt....
majd megpóbáltam hogy csinálok ilyen 30/30/30-as reset-et deh azután is ugyan az a hibaüzenet jött kilehet hogy érdemes lenne visszevinnem a berendezést mivel még garanciális hátha ők tudnak vele valamit alkotni...
-
szia,
amennyiben problémásan működik, úgy javasolt egy reset, vagy factory defaults az újabb firmware felhúzása előtt.
a firmware verzióknál a v1 jelölés úgy néz ki, hogy v1.0-tól v1.9-ig jó, a v2 az v2.0-tól v2.9-ig és így tovább.
a másik témában írtad a wan porton keresztül történő firmware frissítést; nem, a munkaállomás lan portja a router lan portjához csatlakozzon, és a frissítés idejére húzz le róla minden más kábelt, lan és wifi útján se csatlakozzon rá addig más eszköz, csak az az egy, amiről a frissítés történik. -
ricso002
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok még itt a fórumban deh láttam hogy másokat is zavarja a TP-LINK WDR4900 gyári frimware-je. Olyan problémám lenne, hogy a System upgrade-nél V1-et ír mint hardware verziót deh a készülék hátulján v1.3 van és akár hogyan akarom felrakni a gyári frissításeket ami elméletben v1.0-ra jött ki nem tudom mert mindig az fogad, hogy Error code: 18005 Upgrade unsuccessfully because the version of the upgraded file was incorrect. Please check the file name. és ez rendkívül bosszantó mivel a jelenlegi firmware olyanokat produkál ami hihetetlen van hogy hetekig hibátlan majd egy áramkimaradás és utána 20percenként lefagy. Segítséget szeretnék kérni hogyan lehetne kiküszöbölni ezt a fajta problémát. Segítségeteket előre köszönöm!
-
Rocko007
aktív tag
beszalltam a klubba egy wdr4900-al, trunk openwrt-vel.
-
krealon
veterán
Alapvetoen az alternativ firmware-ek funkcionalitas beli bovites miatt keszulnek. Az uj, ezert meg nem kitaposott hardvereken (mint a TL-WDR4900) lehetnek problemak az alternativ szoftver miatt. Pl regebbi (a gyarihoz kepest) Wifi driver miatt lehetnek vezeteknelkuli kapcsolodasi / stabilitasi problemak.
-
envagyok
veterán
Egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen pluszt tud nyújtani a poli-féle openwrt a gyári fw-hez képest?
Sebességben, stabilitásban, stb? -
ggg1
aktív tag
Hát igen, ami a router választást illeti, egyet is értek, erről a hozzászólásodról jutott eszembe, végigbóklásztam csak úgy kíváncsiságból az aktuális router-palettát, és néztem, ezek a WDR3500-3600-asok mennyire jó árban vannak. Gyakorlatilag ezekben is benne van az erős CPU, a 128 MB ram, meg a 8 flash, és már 10-11 körül is vesztegetik. Így biztosan megéri, összehasonlítva a többi hasonló árú 400-as cpu-s, 32 MB ram-os kütyüvel.
Érdekesnek találom ugyanakkor ezt a 1043ND v2-est, ezzel az erős cpu-val, de közepes ram-mal: a TP-Link a saját házán belül csinált egy furcsa konkurenciát, ugyanakkor relative drága lett. Ennek csak úgy volt értelme, ha nem sokára a WDR-eknek is jön egy új generációja, ahol leváltják az 560-as cpu-kat legalább egy ilyen 720-asra, vagy a 800-asra.
-
ggg1
aktív tag
Anyám!
Erre most nem tudom, miért volt szükség, de betudom annak, hogy jön a front. :-)Szóval. Engem még mindig érdekel a véleményetek az eredeti kérdésemmel kapcsolatban, és, ha lehetséges, akkor nem a fönti - kissé szidalmazó - megközelítésben, hanem inkább csak pozitívan. :-)
Nekem is van egy WDR4300-as, és nagyon meg vagyok vele elégedve, torrent is fut rajta, meg minden, és volt, hogy 600 torrent volt benne egyszerre, és még akkor is stabil volt, szóval biztosan ez a 4900-as is nagyon jó.
A kérdést nem azért tettem fel, hogy ezt kezdjük szidalmazni, csak érdekelt a véleményetek a föntebbi kérdésben.Szóval visszatérve a MikroTikre, nem rég volt alkalmam ezekkel is behatóbban megismerkedni, és nagyon meggyőző dolgokat tapasztaltam mind a szoftver, mind a hardver tekintetében.
Egyrészt ott az 1 wattos wifi, aminek az erősségéről ódákat zengenek - többek között itt ezen a fórumon is. Aztán van még egy 800 MHz-es processzor, a menüből állítható, akár a webfelületről az órajel-frekvencia. Na most jönnek az érdekesebb dolgok, mert a 20-25 ezres kategórában van még 256 MB DDR2 RAM és 128 MB flash, amibe azért biztos több fér, mint a 8-16 MB-ba.Aztán, ami még nagyon tetszik, hogy ezekben a routerekben cserélhető az alaplap, a memóriák meg SODIMM slotokban vannak, mint egy laptopnál. Egy alaplap csak olyan 8-10 ezer. Vehetők hozzá mindenféle pöpec fémházak, szóval a legózni vágyók is kiélhetik magukat, de persze egyben is szép számmal megvásárolható.
Ebben az árban, amit láttam, annak annyi negatívuma volt, hogy csak egy USB port volt rajta, viszont volt egy MicroSD kártyaaljzat.
Én egyből felmentem az OpenWRT oldalára, és ott nagyon szép támogatottságot olvastam, de magának a MikroTiknek olyan komoly Linux szoftvere van, ez a bizonyos RouterOS, hogy aki ezzel egyszer megismerkedett, nem akar többé OpenWRT-t.
Szintén szép számban csomagokkal bővíthető, de a gyári beépített szoftver gyakorlatilag mindent tud, legalábbis, ami a hálózati szolgáltatásokat illeti. Őszintén az usb-hez kötődő szolgáltatásokról és a multimédiás képességeiről még nem sokat hallottam.Az OpenWRT-nek nagy hiányossága, hogy még mindig sok létfontosságú hálózati dolognak nincs felülete a Luciban. Örömmel láttam, hogy a vsftpd-nél ezt pótoltátok, de pl. a VPN-hez semmi ilyet eddig nem találtam, így azt sajnos csak parancssorból lehet, pedig nem kéne hozzá nagy felület, a DD-WRT-nek is sikerült. Meg aztán felhasználókat felvinni is csak parancssorból lehet, ami az SMB-hez is kell. Hiába van az SMB-nek szép oldala a Luciban, igazából ott csak egy könyvtárat lehet hozzárendelni egy meglévő felhasználóhoz. Szóval néhány ilyen alapvető dolgot még meg kéne csinálni.
A RouterOS-ben ezek alap dolgok.Szóval, aki egy erős, komoly, univerzális hardverrel és szoftverrel rendelkező routert, AP-ot akar, szerintetek mit vegyen? Mi a véleményetek?
Amit föntebb a kliens oldali hardverről elmélkedtetek, ahhoz csak csatlakozhatok: nem hiszem, hogy nagyon vannak olyan mobil eszközök, amelyek támogatják a 3 szálas wifiket, egyáltalán rendelkeznének három antennával. Az 5 GHz-es sáv kihasználásában már sokkal több fantáziát látok, a 2,4 GHz már sok helyen nagyon telített.
-
nem kimagyarázni kellene, hanem megkeresni a különböző okokat, de amúgy igen, ez a stílusom, nem szeretem a felületes, szükséges infók nélküli, alaptalan általánosításokat meg lehúzásokat!
én például nem istenítem ezt a típust, a 2.4 gigahertz alatt adott belső antennák miatt nem is vennék ilyet magamnak - akkor inkább már tl-wdr4300, illetve mivel tudtam, hogy jelenleg nincs 2t2r mimo képességűnél jobb ellenoldali eszközöm, ezért tl-wdr3600 lett -, de legalább tudom helyén kezelni a specifikációkat, és annak megfelelően állítom be az elvárásokat, illetve az eszközök által nyújtott szolgáltatásokat. -
picaro
tag
- Akkor maradjunk abban, hogy "fura egy jószág". De semmiképp sem isteníteném, ahogy az olvasható több fizetett "szagvéleményben", fizetett "szagértő" tudoroktól..mert kvára nem objektív.
kali: Leírhatnám én ide egy 3 napos teszt forgatókönyv anyagát is, te akkor is kimagyaráznád, mert ez a stíusod. uff -
mate0117
csendes tag
Sziasztok
Még egy utolsó kérdésem lenne!
Így van most nálam a hálózat... Jelenleg a t-home os cisco a fő router a tp-link meg egy sima swich ként van beüzemelve (lan port, dhcp off...)
Meg lehetne valahogy oldani h a t-link legyen a fő router? Tehát hogy az osszon ip-t mindenkinek a hálózaton?Köszönöm
Ui: tp-linken jelenleg gyári van most atomstabil...
És itt a veszekedőknek... Tényelg van baj ezzel a routerrel, nekem is ez a második...(első óránként eldobált midnent) ezen amikor elöszőr volt rajta gyári akkor szakadozott meg minden. Volt rajta openwrt azzal se volt jó visszaraktam a gyárit és egyszercsak működött, pedig semmit nem csináltam másképp... Szóval fura egy jószág az tény... -
korábban egy szóval sem írtad le, hogy milyen szabványon...stb használtad.
amiket és ahogy írtál, infók nélkül általánosítva, az nem sok hozzáértésre vall...
a dual band eszköz mind a két sávot kiszolgálja, de az 5 gigahertz a technológiai sajátossága miatt is kevésbé szereti a távolságot és a különböző akadályozó tényezőket, ezért kellene tudni minden apró részletet, nem pedig általánosságban minősíteni valamit...
amikor ezt a típust megvetted, biztos figyelembe vetted, hogy csak az 5 gigahertz lóg a külső antennákon, a 2.4 gigahertz pedig belső antennás megoldású, ami jellemzően gyengébb szórást biztosít, illetve nincs lehetőség az antennák megfelelő helyzetbe történő beállítására sem.
azt is biztos tudod, hogy hiába 3 antennázol, ha az ellenoldali eszközöd nem 3 antennás, és nem megfelelő 3*3:3 mimo képes, akkor nincs kihasználva minden tekintetben a router 3 antennás tudása, de arról nem a router tehet, márpedig a jobb mimo sokat számít a minőségibb kapcsolat terén.
nem, azt sem írtad le, hogy milyen mimo képességű ellenoldali eszközzel próbáltad.
lehetne még ragozni, meg jobban belemenni a részletekbe, és ha minden szükséges infót leírnál, akkor talán kiderülne az ok is, de addig kár erőlködni...
nem, nem lebutázni szoktam embereket, hanem jelzem, ha butaságot írt - nagyon nem mindegy! -
picaro
tag
A dual routernek pont az lenne a lényege, hogy mindkét szabványt egyszerre kiszolgálja normálisan. Vagyis ha egyszerre használjuk 5 és 2.4-en akkor mind a két fajta eszközt - ami az adott sávot használja - rendesen kiszolgálja. Nem véletlenül szóltam hozzá a témához. Mint említettem többször is: ugyanazon a helyen ugyanazon eszközök (5g és 2,4g) használatával történt az összehasonlítás, és semmiféle finomhangolás nem segített (ebbe bele tartozik a különböző csatornákon történt tesztelés is). Részemről lezártam a vitát, a véleményem nem változott.
kali: Amúgy meg az ahogy lebutázod a fórum társaidat, csak rólad alkot újabb negatív véleményt, ami viszont nem ér meg egy újabb topicot.
Szánalmas.
-
védelem? max a butaságaidtól kell védeni a fórumozókat...
lényeges dolgok vannak benne, és pont azért írsz butaságokat, mert a lényeges dolgokat nemtörődömségből, vagy a hozzáértés hiánya miatt, nem tartod fontosnak!Látszik az is, hogy simán átfutott azon, hogy az előző két router gyári beállításokkal IS simán többet produkált ennél. Vagyis ugyanazon a helyen, ugyanazon körülmények között és végeszközök használatával...
eltérő típusú routereknél más és más a gyári alapbeállítás, nem feltétlenül azonos például az alapértelmezett csatorna, ami nagyon fontos szempont a wifi kapcsolat tekintetében.
nem véletlenül biztosít a gyártó beállítási lehetőséget a régiók, csatornák...stb tekintetében, ezeket a használati helynek és módnak megfelelően kell minden eszköz esetén, a megfelelő tényezők függvényében beállítani.leírsz valamit, semmi lényegi infót nem adsz meg hozzá, csak az általánosítás és a buta körítés az megy...
leírtad például, hogy milyen szabványos átvitelen történt?
mert fontos szempont, ha az ellenoldalad több szabványt is ismer, de a korábbi router csak g szabványos volt, most pedig n szabványos router került be, akkor már nem azonos feltételek mellett történt az összehasonlítás!
pont így szoktak csapdába esni azok is, akik dual band wifi modullal rendelkező eszközzel - akár már egy mobiltelefon is az - hasonlítanak össze egy csak 2.4 gigahertz és egy dual band rozert, aztán megy a rinya, hogy az újabb dual band wifi szórása gyengébb.
persze, hogy az, mert utóbbival már 5 gigahertz alatt megy a kapcsolat, és az a sáv sokkal érzékenyebb a távolságra és a befolyásoló tényezőkre, de ezt már nem tudják, csak nyomják a butaságot...
talán nem véletlenül írnak le annyi infót a korrekt teszteknél sem, mert minden apróság számít, a wifi már csak ilyen!igaz, nincs semmi gond, megveszed a legolcsóbb, leggyengébb, legrégebbi típusú routert, elmondásod szerint az is megfelelő lesz számodra...
valaki 120 km távolságot tett meg a motorjával egy óra alatt, a barátja pedig csak a felét, nem értik a dolgot, azt viszont elfelejtették közölni egymással, hogy előbbi az autópályán ment, a másik pedig az aggteleki szerpentinen...
-
picaro
tag
Na az ilyen kommentek miatt van hypolva ez a router IS....Megfigyelhető, hogy semmi lényeges nincs a védelem beszédében, csak sima ellenkezés. Látszik az is, hogy simán átfutott azon, hogy az előző két router gyári beállításokkal IS simán többet produkált ennél. Vagyis ugyanazon a helyen, ugyanazon körülmények között és végeszközök használatával...és ezen eddig még semmiféle finomhangolás nem segített..
(Amúgy csak én nem találom a linkelt objektív router ajánló oldalon a mi sirály routerünket?)
-
szia,
Igazából sehol sincs egy objektív wlan router ajánló teszt, mindenhol azt nyomják aki fizet a cikkért.
van; link
Ez a router sem ér többet mint egy más noname esetleg sokkal olcsóbb társa.
simán csak butaság, de ha nem látod a különbséget - például a nem megfelelő beállítás vagy használat miatt -, akkor arról nem a router tehet...
Nálam pl. egy előző SMC és egy valszleg mások által ismeretlen Fibrain 2antennás router nagyobb térerőt produkált mint ez a szépen körbereklámozott 3-3 antennás fos. Ennél pedig van még egy idegölő, hogy tényleg eldobálja a wifi jelet nagyon szakadozva sugároz.
a térerő csak egy tényező a sok küzül, de pont olyan, amit nem csak a router befolyásol, hanem a környzet, az ellenoldalak milyensége és beállítása...stb, amikről a router nem tehet!
ÉS erre jöhetnek a kommentek hogy biztos rsszul van beállítva, de azokra előre itt a válasz, hogy már minden beállítás ki lett próbálva és egyébként egy gyárból kijövő routernek alap beállításokkal kéne jól működnie, mivel nem mindenki wlan guru...
talán nem véletlenül, és nem, nem működhet jól a gyári alapbeállításokkal, illetve nem muszáj neki, mert a gyártó nem tudhatja előre, hogy milyen környezetben, milyen ellenoldalakkal, milyen beállításokkal lesz használva...stb, de pont ezért adott a felhasználó számára a sok beállítási lehetőség, már ha ért hozzá...
aki nem ért hozzá, az viszont forduljon szakemberhez - ha a különböző leírások és távsegítségek bizonyulnak elegendőnek -, ne pedig az eszköz legyen a hibás azért, ha a nem megfelelő beállítás és/vagy használati mód miatt probléma van!
-
picaro
tag
Megmondom őszintén fingom sincs. De azt tudom, hogy ennek a routernek a hypolása engem is belesodort egy elcseszett vásárlásba. Igazából sehol sincs egy objektív wlan router ajánló teszt, mindenhol azt nyomják aki fizet a cikkért. Ez a router sem ér többet mint egy más noname esetleg sokkal olcsóbb társa. Nálam pl. egy előző SMC és egy valszleg mások által ismeretlen Fibrain 2antennás router nagyobb térerőt produkált mint ez a szépen körbereklámozott 3-3 antennás fos. Ennél pedig van még egy idegölő, hogy tényleg eldobálja a wifi jelet nagyon szakadozva sugároz. A régebbi másik két routerrel ilyen hiba sosem fordult elő...Szóval véleményem szerint a fele árát se éri meg...ÉS erre jöhetnek a kommentek hogy biztos rsszul van beállítva, de azokra előre itt a válasz, hogy már minden beállítás ki lett próbálva és egyébként egy gyárból kijövő routernek alap beállításokkal kéne jól működnie, mivel nem mindenki wlan guru...uff
-
ggg1
aktív tag
Sziasztok!
Nézegetem, hogy ebben az árkategóriában melyik az a router, amit a leginkább érdemes megvenni manapság, és azon gondolkodom, miért érdemesebb egy ilyen routert venni, mint mondjuk egy MikroTiket, ami ugyanennyibe kerül, de mindenben sokkal erősebb.
Mi a véleményetek? -
picaro
tag
http://forum.tp-link.com/showthread.php?t=2395&page=5
Itt van egy bejegyzés #73 - egy hasonló hibáról VPN kapcsolattal.
Most megpróbáltam letiltani a Hardware NAT -ot és tesztelem így az IMAP levelezést, de elvileg ennek a letiltása igen csak korlátozza a sebességet....A kérdés, hogy egy OpenWRT firmware-ben is megvan ez a (és hasonló) NAT hiba, vagy azok ilyen szinten már kiforrottabbak?
-
picaro
tag
Valami ötletet várok:
Adott ez a WDR4900 router. Eddig egy korábbi wifi routerrel az IMAP levelezés wifin keresztül egy telefonon simán ment, most viszont ezzel a routerrel az IMAP push és idle gyakran leakad.
A telefonon csak forog az állapotjelző de semmi nem történik aztán kb 1-2 perc múlva helyreáll.
A mail kliens a telefonon a legfrissebb K9 Mail.
Még egyszer, a legfurcsább, hogy a régi routerrel sosem volt ilyen leakadási gond...Idegel.
Érdemes e miatt feltenni egy OpenWRT firmet? -
picaro
tag
Sziasztok!
A TP Link gyári firmware letöltési oldalon:
[link]
- Melyik a helyes választás?
A sima:
For TL-WDR4900 v1
-vagy-
az (EU)-s:
For TL-WDR4900(EU) 1.0
????
Számomra sajna nem egyértelmű... -
mate0117
csendes tag
válasz
fabiandaniel #68 üzenetére
szia
erre esetleg van valami 5leted h miért van?
gigabitPC->router-->wifis laptop
NAS-->router--> wifis laptop
úgy tűnik h a nas és a router nagyon nem szeretik egymást, mert ha gépről másolok akkor megy teljesen jól, viszont ha a NAS-ról akkor katasztrófális...
ez egy Seagate Black Armor 220-as csoda nas....a linksys routerrel hoz a nas kábelen 20-30 mb ot ezzel(WDR4900) most éppen 5 mb/s hozott
ui: jelenleg gyári FW van fent, de poli-sal is ilyen volt...
-
mate0117
csendes tag
gondolom ezt az 5 Ghz-re értetted...
amúgy most nem tudom mi történt... megcsináltam azt amit mondtál, mentés és alkalmazás, és most már egyik wifi se megy...
nagyon fura dolgokat csinál ez nálam....
újraindítás... megy az 5 GHz de a 2,4 nem o.O
szóval most végképp nem értem h mi vanreseteltem is és az elején elindítottam mind2 wifit-t és ment is... mihelyt állítottam a 2,4 ghz-hez jelszót az 5 ghz meghalt...
amúgy másolással arra jutottam h gigabites PC ről másolva laptopra gyorsabb kicsit... úgy hoz olyan 4,5 mb/s-et...
de nem értem mert a nas a másik routerrel is hozott ennyit wifin és kábelen meg ment a 25-30 mb/s is... -
mate0117
csendes tag
az 5 GHz-et sima alapbeállításokon próbáltam elindítani, úgy h a 2,4-es már ment...
ezt a kliens dolgot nem teljesen értem... :/ ha erre vagy kíváncsi akkor:
seagate blackarmor nas 220 NAS -> erről tudom h nem a legjobb...
elérni meg egy win7es laptop intézőjével próbálom, 72 mbps el..ha nem ezekre vagy kíváncsi akkor bocsi, és nem hiszem h ezeknek befolyásolniuk kéne mert a másik routerrel is ugyanígy van...
-
mate0117
csendes tag
naa
gyári fimware-en stabilnak tűnik a wifi, de tetű lassú, még a sima böngészésen is érezni h lassabb..
másolásnál 2,5 Mb/s a maximum.felraktam rá ma a poli27 1.2-t ezzel a böngészésnél már nincs gond, de a másolásnál még ez is csak 2,7-3,2-t hoz de olyan 3 Mb/s az átlag...
most nézem a wifi-t kíváncsi vagyok....
itt van egy érdekes dolog még (lehet csak én vagyok béna) az 5 GHz-es részt nem lehet bekapcsolni rajta...
rányomok h engedélyezés és kiírja ezt: "Vezetéknélküli hálózat le van tiltva vagy nincs kapcsolódva"
gyárival megy az 5 GHz is...újra kipróbáltam a Linksys-el(E2000, nem egy mai darab
) ezzel bőven megvolt a 4,5-5,5 Mb/s de a 4,5 az stabilan megvolt, az alá nem ment...
és esetleg felmerülhet benned h akkor miért nem azt használom, nos mert azt egy repeater bridge-ként használnám... és számomra a 4900-as sokkal erősebb hardverben elviekben... hát egyenlőre nem úgy tűnik...
-
mate0117
csendes tag
válasz
fabiandaniel #61 üzenetére
szia!
nagyon köszönöm h próbálsz segíteni!!most visszaraktam a gyárit... a honlapon lévő legújabb (4/24/2013)....
a wifi eldobásról még nem tudok nyilatkozni, mindenesetre a wifi-n való másolás az katasztrofális....
2,5 Mb/s másol... 40MHz-re van állítva... (chanel 11 ha ez számít valamit)
ugyanezzel a kábellel (nas<->router) a sima t-home-os cisco epc3925 gateway ugyanolyan messziről hozza bőven a 5-6 Mb/s-taz előzőt is lényegében emiatt vittem vissza mert tetű lassú volt....
most tesztelem ezzel a firmware-rel a wifi dobálást, aztán írok h mi van.köszönök mindent még egyszer!
-
fabiandaniel
aktív tag
semmit nem kell kiírnia
Gyárival is jelentkezik a wifi eldobálás ? És ha igen akkor ott is csak a router újraindítása után tudsz újracsatlakozni? Ha ott is jelentkezik akkor melyik gyári fw van a routereden mert akkor feldobom az enyémre és megnézem nálam is jelentkezik -e a hiba. Ha nem akkor valószínűleg mehet vissza a szervizbe.
-
mate0117
csendes tag
válasz
fabiandaniel #59 üzenetére
cat5...
amúgy miután ssh-n beírom azokat a parancsokat mit kéne kiírnia?
mert ment kb 8 órát rendesen (rekord) de utána nagyon meghalt, és semmit nem lehetett csinálni vele...
most visszaraktam a gyárit, de valszeg még egyszer bepróbálkozok azzal a poli-val...@poli27: de másik routerrel sokkal gyorsabb.... 6-7-et simán hoz
-
fabiandaniel
aktív tag
14-15 MBps elég kevés, nálam 40-50 MBps simán van egy set-top-box és a gép között de attól is függ milyen hosszú az utp és milyen fajta. Cat hányas kábeled van?
Nálam egy 150Mbps stickel azért hozza 10-11 MBps -ot. A wifi problémára megoldást jelenthet ha luci -ban a HÁLÓZAT -> Wifi -> Generic MAC80211 802.11bgn (radio1) <- szerkesztés menüben a haladó beállításoknál a 40 MHz mód erőltetése lehetőséget engedélyezed.
-
mate0117
csendes tag
válasz
fabiandaniel #56 üzenetére
wdr4900: NAS-> gigabites gép: 14-15 mb/s
e2000: NAS-> gigabites gép: 25 mb/sés wifin se világbajnok.... ott közvetlenül mellette 4 mb/s (oké vacak wifi vevő van és csak 72mbps-es csatlakozik, de még így is lassabb mint kéne szerintem)
-
mate0117
csendes tag
válasz
fabiandaniel #54 üzenetére
szia
köszi ez most jónak tűnik...
még egy dolog... arra esetleg van valami ötleted hogy hogy lehetne felgyorsítani egy kicsit?
van hozzákötve egy NAS és arról másolnék cuccokat és ezzel sokkal lassabb mint a Linksys E2000-ressel...
esetleg valami ötlet?
köszi -
mate0117
csendes tag
válasz
fabiandaniel #46 üzenetére
szia
ez az utolsó pár sor.. gondolom a 19:26:34 -es mondja h ledobta... remélem tudsz vele valamit kezdeni és segíteni
köszönöm!Tue Feb 18 19:23:10 2014 daemon.info hostapd: wlan1: STA c0:--:--:79:bb:f2 WPA: group key handshake completed (RSN)
Tue Feb 18 19:23:11 2014 daemon.info dnsmasq-dhcp[3141]: DHCPINFORM(br-lan) 192.168.1.143 c0:--:--:79:bb:f2
Tue Feb 18 19:23:11 2014 daemon.info dnsmasq-dhcp[3141]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.143 c0:--:--:79:bb:f2 Dell
Tue Feb 18 19:25:20 2014 daemon.info dnsmasq-dhcp[3141]: DHCPINFORM(br-lan) 192.168.1.187 00:--:--:4a:c4:2b
Tue Feb 18 19:25:20 2014 daemon.info dnsmasq-dhcp[3141]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.187 00:--:--:4a:c4:2b siemens
Tue Feb 18 19:26:04 2014 daemon.info hostapd: wlan1: STA c0:--:--:79:bb:f2 IEEE 802.11: disconnected due to excessive missing ACKs
Tue Feb 18 19:26:34 2014 daemon.info hostapd: wlan1: STA c0:--:--:79:bb:f2 IEEE 802.11: deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)
Tue Feb 18 19:27:29 2014 daemon.notice odhcp6c[3729]: Starting REQUEST transaction (timeout 4294967295s, max rc 10)
Tue Feb 18 19:27:29 2014 daemon.notice odhcp6c[3729]: Send REQUEST message (elapsed 0ms, rc 0)
Tue Feb 18 19:27:29 2014 daemon.notice odhcp6c[3729]: Got a valid reply after 1ms
Tue Feb 18 19:27:29 2014 daemon.notice odhcp6c[3729]: Starting <POLL> transaction (timeout 600s, max rc 0) -
nem általánosságban volt szó a két típus wifi szórásáról, én ezt írtam; link
a moddolt firmware nem feltétlenül viszonyítási alap, elég csak arra gondolni, hogy milyen wifi problémák voltak korábban bizonyos moddolt firmware verziók alatt, és csak mostanság lett javítva a hiba, gyári firmware alatt pedig mindig rendben volt. ehhez képest sokan lehúzták alaptalanul a 3600-as és 4300-as szériát, mert ahogy megvették, azonnal tették fel rá a moddolt firmware verziót, amiben persze adott volt a wifi hiba, és az alapján ítélték meg a típust, pedig gyári firmware alatt rendben volt/lett volna minden. -
válasz
fabiandaniel #48 üzenetére
nem a routerrel volt gond, moddolt firmware alatt problémák voltak a wifi szórással sok verziónál, de mostanság javították.
-
fabiandaniel
aktív tag
Nekem csak egy wdr4900 és 4300 volt így lehetséges hogy az én 4300 -am hibás volt mert hiába cseréltem ki rajta az antennákat úgy sem volt az egész házban wifi lefedettség míg a wdr 4900 -al tökéletesen van mindenhol jel.
De azt hozzá teszem hogy ezt mind openwrt alatt értem, a gyári fw -ről nem tudok nyilatkozni mert soha nem használtam egyiken sem.
-
válasz
fabiandaniel #42 üzenetére
nekem több darab is ezt mutatta, más és más helyszíneken is, ahová ilyen routert rendeltek és letelepítettem.
az meg külön hátrány, hogy a beépített antenna nem állítható, csak a router mozgatásával.
volt olyan, ahol cserélve is lett emiatt tl-wdr4300 típusra.
a fizikai szétválasztásnak, nem sok jelentősége van adott szempontból. -
mate0117
csendes tag
válasz
fabiandaniel #44 üzenetére
Szia!
Szerinted melyik firmware-t érdemes felrakni rá amitől stabil lesz a wifi jel?(ne parancssoros legyen :$ )
Te melyikkel használod?
Köszönöm! -
Lajkó
őstag
Helló!
v1, vagy v2-t érdemes ebből vásárolni?
Gyorsabb is a v1 azzal a plusz 80MHz-el, meg a plusz 8MB Flash-el, vagy ezek csak számok de valós értéket nem képviselnek?
Torrentezni szeretnék legfőképp, azért kérdezem! Köszi! -
válasz
fabiandaniel #39 üzenetére
szia,
5 GHz alatt jobb a 4900-as wifi szórása, de 2.4 GHz alatt pont nem, mert a 4900-as beépített wifi antennákkal rendelkezik 2.4 GHz esetén, amíg a 4300-as esetén az is külső, így abban az a jobb.
-
mate0117
csendes tag
válasz
ÖregSammy #38 üzenetére
hát én baromira nem ajánlom!
lehet h csak én vagyok ilyen peches és kifogtam 2! vacakot..(elsőt kicserélték egy újra garanciálisan)
a gyárival, a poli-val, a ddwrt-vel mindegyikkel egy f.stalicska, már bocsánat...
folyton ledob a wifi-ről(2 napnál nem bírta még tovább..) és utána csak kikapcs-bekapccsal lehet újraéleszteni...
lassú a LAN->LAN és a LAN->WLAN másolás is nálam...(legalábbis lassabb sokkal mint egy Linksys E2000-ren)Ui: valakinek van valami ötlete amúgy ezekre? milyen firmware-t ajánlotok esetleg? (csak webgui-s jöhet szóba a parancssoroshoz butus vagyok)
köszönöm! -
fabiandaniel
aktív tag
válasz
ÖregSammy #38 üzenetére
kb, 20-21 MB/s tud.Az ntfs támogatás is telepíthető de felesleges mert ennél a fájlrendszernél a szerintem a 10 MB/s sem fogod elérni. De egyébként a 16 MB flashen bőven elfér minden és ha wifi is fontos akkor már azért is megéri váltani mert egyrészt stabilabb másrészt nagyobb lefedettséget biztosít a wdr4300 -hoz képest.
-
ÖregSammy
csendes tag
Hi!
WDR4900-assal van valakinek tapasztalata Poli27 Builddel? Azt készülök venni.
Sokkal gyorsabb mint a WDR4300?
Pl. a 4300-ason nem megy gyorsabban az USB-re kötött meghajtónál a másolás 12-14 MB/s-nél.
Az OpenWRT oldalon lévő SoC benchmark értékek a 4900-esnél gyakorlatilag a duplája a 4300-ashoz képest:
http://wiki.openwrt.org/inbox/benchmark.opensslA gyakorlatban is megéri a 35-40%-os anyagi többletet?
Ha jól tudom ebben már 16MB a Flash, így elvileg NTFS support és minden egyéb finomság is beleférne nem?
A 4900-esre fordított Poli27 Build-ben minden benne van, ami Vargalex Build-ben kihasználva a nagyobb flasht? Még csak Vargalex Buildet használtam eddig...Köszi!
-
poli27
veterán
válasz
fabiandaniel #35 üzenetére
Mivel nem használom azt a firmet, így nem tudtam, régebben nem engedte!
-
poli27
veterán
válasz
RottenTomato #32 üzenetére
[link] pl így tudod!
(#33) fabiandaniel DDWRT re nem tudja a gyárit se feltenni csak parancssorból!
-
fabiandaniel
aktív tag
Dobd vissza a gyárit és arról frissítheted az openwrt-t.
-
RottenTomato
csendes tag
Üdv! Felraktam a routerre a 7. hozzászólásban linkelt DD-WRT-s firmware-t. Ezzel már működik a médiaszerver, viszont a router teljesen random időközönként lefagy. Kipróbálnám a Poli firmware-jét. Hogy tudom frissíteni a DD-WRT-s firmware-t openwrt-re?
Előre is köszönöm.
-
mate0117
csendes tag
válasz
fabiandaniel #28 üzenetére
Visszaraktam a gyárit (ahogy írtad) és azzal most megy már vagy 10 órája... Holnap kipróbálom h mit csinál ha bekapcsolom a repeater-t is...
-
poli27
veterán
válasz
fabiandaniel #28 üzenetére
Érdekes, egy isminél 2 napja van ez fent és semmi ilyet nem tapasztalok szval...
-
mate0117
csendes tag
sziasztok!
lenne egy olyan problémám, h a router egyszerűen ledobja a wifi jelet...
a gyári firmware is (ezt még nem nagyon próbáltam ki) amikor egyszer ledobta ment rá a Poli-s openwrt... Ez a firmware olyan 1-1,5 óránként ledob a wifiről, és újracsatlakozni se lehet, csak router újraindítás után.
lehet h én cseszek el vmit az openwrt-ben (eddig csak dd-wrt volt a kezeim között) szóval lehet h valamit nem állítottam be...először azt hittem h a repeater-bridge miatt van az egész (linksys E2000 dd-wrt), de amikor azt kikapcsoltam akkor is ledobta....
ez már a második router, az első is ugyanezt csinálta, kicserélték garanciálisan(ipon, adtak egy tök újat), de egyszerűen nem hiszem el h ez is szar...
védjétek meg nekem a Tp-link-et lécci mert most nagyon elment tőle a kedvem..
-
smallmer
őstag
sziasztok,
meg szeretném kérdezni, hogy a 2,4ghz-es antennák mennyire erősek ebben a routerben? -
poli27
veterán
Frissítettem a buildot [link] Poli27 1.2 r39530 ebben már megy a minidlna is elvileg
-
mate0117
csendes tag
válasz
fabiandaniel #22 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
mate0117
csendes tag
Szia Wjoe!
kérlek javíts ki a tévedek!
[link] --> ha erről a linkről letöltöm ezt:
" openwrt-mpc85xx-generic-tl-wdr4900-v1-squashfs-factory_Poli27_1.1.bin "és ezt telepítem sima tp-linkes "3.14.7 Build 130424 Rel.72646n" firmware-en keresztül akkor kapok egy webes felületes-nem parancssoros firmware-t ami lehetőleg működik is...
a jelenlegi firmware folyton ledob a wifiről....és ha még azt is leírod hogy hogy lehet visszaállítani ezekután a gyárira akkor nagyon hálás leszek!
köszönöm! -
vik1111
csendes tag
válasz
fabiandaniel #19 üzenetére
Hello,
Köszi . Már frissítettem is :-) -
vik1111
csendes tag
válasz
fabiandaniel #17 üzenetére
Hello
Sajnos nem, úgy néz ki, hogy a package-vel van baj.
http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/friss.html
Ezen a fórumon kérdeztem és úgy tűnik egyelőre nincs megoldás.üdv
Viktor
-
RottenTomato
csendes tag
Üdv!
A problémám a következő: a router USB portjára van dugva egy 500 gigás vinyó, NTFS filerendszerrel. A médiakiszolgáló be van kapcsolva. Egy Sony Bravia tv-n szeretném nézni a rajta lévő filmeket, de a tv csak a routert látja, a rajta lévő file-okat nem. A tv wifin kapcsolódik a routerhez.Gyári, 3.14.7-es firmware van rajta. Tud valaki segíteni, mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm.
-
rsodon
csendes tag
Help!
Mi lehet a baj? Adva van egy WDR4900 és egy 1043 router. A kettőt bridgelném ha hagyná magát. Rövid időn belül (kb 10 perc után) megszűnik a wifi jel. Majd egyszer csak vissza jön, de van úgy hogy csak az újraindítás segít.
Ha kikapcsolom a 1043-ast akkor rendben megy a wifi.
-
kircsike
tag
wjoe
És ha esetleg nem jön be az Openes firmware, akkor leírnád, hogy hogyan kell visszaállítani gyárira?
Köszi -
wjoe
tag
válasz
MaciLaci37 #11 üzenetére
Szia MaciLaci!
Openwrt.
Tartalmazza a webes beállítófelületet (LuCi) is.
Adóteljesítményt US országbeállítás mellett 2.4GHz-en 1-es csatornán 27 dBm-ig ajánlja fel, de az állapotnál csak 23 dBm van. Nekem ez a 23 is elegendő. És mint írtam, erősebb Wifi jelet mértem nemcsak a gyári firmware-hez képest, hanem a külső antennás 1043ND-hez képest is.vik1111:
minidlna-t még nem próbáltam beállítani. A router egyik LAN portjára kötött médialejátszón nézem a filmeket a router USB-jére kötött ext4-es wincsiről.Üdv.
Joe -
vik1111
csendes tag
Hello
én wdr4900-re tettem fel a következő verziót Poli27 1.1 r39276.
Be is tudtam konfigurálni, viszont a minidlna-nál akadt egy kis problémám.
Valamiért mindig a következőt kapom, amikor el akarnám indítani.root@OpenWrt:~# /etc/init.d/minidlna start
service: file '/usr/bin/minidlna' is not executablevan esetleg valakinek ötlete, illetve van aki működésre bírta már 4900-en?
Előre is köszi a válaszokat
-
MaciLaci37
csendes tag
Szia vjoe!
Ezt a firmware-t nem ismerem :-(((
Ezt lehet webes felületen keresztül állítani vagy csak "parancs sorosan", amihez kasu vagyok?
A WIFI része nekem is nagyon fontos lenne, hogy erősebb legyen, mert a gyárival (130424) sajna
erősen rossz a tapasztalatom :-(((
Köszi és Üdv -
MaciLaci37
csendes tag
Szia!
Köszönöm a hozzászólásod, nagyon sokat segítettél!
Én is hasonlókat olvastam külföldi fórumokon, a lényeg a lényeg :
ez a DD-WRT-s firmware nem jött be :-(((
Sajnos viszont az OpenWrt-hez meg kasu vagyok :-(((
Én jelenleg a gyári (130424) firmware-el használom.
Ami tetszik, hogy mindenféle mokolás nélkül be tudtam üzemelni
egy USB-s HDD-t, a hálózaton szépen üzemel.
Ami nem tetszik, hogy a router WIFI része borzasztó gyenge, nálam
ez a rész fontos lenne, de sajnos pár méter és pár vékony fal már
problémát okoz neki a házon belül :-(((
Én is várnék ötletet, hogy mivel kéne használni, olyat firmware kellene,
amit webes felületen keresztül tudok állítani és tudom a WIFI erejét (TX Power)
szabályozni, úgy mint a régi Linksys-t DD-WRT-s firmware-el.
Köszi és Üdv -
wjoe
tag
Két és fél napja hibátlanul működik a
Poli27 1.1 r39276 / LuCI Trunk (svn-r9948) verzióddalAminek az elkészítéséért ezúton is hálás köszönetem.
Az internet UPC Fiber Power 30-as kábelnet CISCO EPC 3208 kábelmodemmel.
Egy vargalex 1.1.7-es TP-Link WR1043ND-t váltottam le.
Nem bántam meg sem a router cserét sem pedig a firmware cseréjét sem.
Méréseim szerint a WIIF-je gyári (130424) firmware-rel gyengébb volt az 1043-asénál. De az openwrt-vel az 1043-asénál is jobb WIFI-t kaptam -
kircsike
tag
válasz
MaciLaci37 #7 üzenetére
Szia!
Igen én ezzel használom.
Tapasztalatom:
Az előző Brain-ekkel is azt csinálta, hogyha a statusznál a wanra mentél akkor egy ideig jól működött az adatforgalom mutatása, majd egy idő után (1 óra vagy 24 óra múlva változó) be sem töltődött ez az oldal illetve nem hülyeségeket mutatott.
Most reggel 7 nap működés után megszűnt az internetkapcsolat (ADSL) és nem csatlakozott újra.
Kikapcs-bekapcs.
Szóval ezen nem megy jól a DDWRT szerintem.
1043asom volt azon szuper volt!
Ma fogom visszatenni a gyári firmwaret, a DDWRT-ről sajnos le kell mondanom, pedig szerettem.
ÜdvUi: Várom a javaslataitokat, hogy melyik firmwaret ajánljátok rá. Köszönöm.
-
MaciLaci37
csendes tag
Sziasztok!
Használja valaki ezt a router-t ezzel [link] a DD-WRT-s firmware-el?
Mi a tapasztalata vele?
Köszi előre is!
Üdv -
wjoe
tag
Szia Poli!
Egy WDR-4900-as routerre szeretném feltenni a firmware-det.
De nem tudom, hogy a letöltési oldal szerint 17 órája módosított (1.1-es) verziód tartalmazza-e Juhos Gábor 38247 számú javítását. Ami az OpenWrt Developing Support for TPLINK WDR4900 fórumon írt fagyási és drasztikus lassulási problémára gyógyír.
A TP-Link WR1043ND router topik-ban 3 napja még 39208-as verziót írtál.Köszönettel,
Joe -
rittzo
tag
Hali!
Na úgy látom, hogy ezt a rutert még nem nagyon veszi senki, aki erre jár. Sajnos semmi hozászólás sincs. -
rittzo
tag
Sziasztok!
Használ már valaki ilyen rutert? Ha igen, akkor mik a tapasztalatok?
-
poli27
veterán
Kétsávos router elérhető árban ez a TP-Link TL-WDR4900!
Egyszerre két frekvencián kapcsolódhatunk a világhálóra, az elérhető sávszélesség maximuma 900Mbps (2.4GHz és 5GHz-en egyaránt 450-450Mbps).
Az egy Gigabit WAN és a négy Gigabit LAN port egy átlagos routernél csaknem 10x jobb sebességet biztosít, így a TL-WDR4900-al gyerekjáték a sávszélességet igénylő alkalmazások futtatása és online HD filmek lejátszása.
A TP-LINK TL-WDR4900 szívét egy 800MHz órajelű processzor adja, amely jóval több adat egyidejű kezelésére képes a versenytárs routereknél.
A három 5dBi-s külső és három belső antennával nagyobb terület fedhető le magasabb megbízhatóság mellett.
A TL-WDR4900-on két beépített USB port is helyet kapott, így a hálózat tagjai könnyen megoszthatják fájljaikat, nyomtatóikat egymással.
IPv6: A router támogatja a legújabb internet protokoll szabványt.
A routerre elérhető alternatív firmware is: openwrt
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A TP-LINK TL-WDR4900 wireless router részletes jellemzői:HARDVER
Csatlakozófelület 4db 10/100/1000Mbps LAN Port1db 10/100/1000Mbps WAN Port2db USB 2.0 Port
Gomb WPS/ResetWireless be/kiRouter be/ki
Tápcsatakozó 12VDC / 2.5A
Méretek 243×160.6×32.5mm
Antenna típusa 3db 5GHz-es 5dBi cserélhető (RP-SMA)
3db 2.4GHz-es belső
WIRELESS JELLEMZŐK
Támogatott szabványok IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n
Frekvencia 2.4GHz and 5GHz
Sebesség 5GHz: 450Mbps
---------------2.4GHz: 450MBps
EIRP <20dBm(EIRP)
Vevő érzékenysége
450M_2.4G: -71dBm 450M_5G: -66dBm300M_2.4G: -71dBm 405M_5G: -66dBm270M_2.4G: -71dBm 270M_5G: -67dBm195M_2.4G: -72dBm 195M_5G: -70dBm
130M_2.4G: -74dBm 130M_5G: -73dBm
54M_2.4G: -78dBm 54M_5G: -75dBm
6M_2.4G: -94dBm 6M_5G: -90dBmWireless funkciók Bekapcsolás/Kikapcsolás, Wireless Radio, WDS-híd, WMM, Wireless statisztika
Vezeték nélküli hálózat védelme 64/128-bit WEP,WPA / WPA2,WPA-PSK/ WPA2-PSK titkosítás
SZOFTVER
WAN típusa Dinamikus IP, Statikus IP PPPoE
DHCP Szerver, Kliens, DHCP kliens lista
QoS WMM, Sávszélesség vezérlés
Port továbbítás Virtuális szerver, Port Triggering, UPnP, DMZ
Dinamikus DNS DynDns, Comexe, NO-IP
VPN kapu PPTP, L2TP, IPSec
Hozzáférés vezérlés Szülői felügyelet, Helyi vezérlés, Host-lista, Időzített hozzáférés, Szabály alapú hozzáférés
Tűzfalas védelem DoS, SPI tűzfal
IP, MAC, Domain cím szűrés
IP, MAC cím binding
Protokollok IPv4, IPv6
USB megosztás Samba, FTP, Media és Printer szerver támogatás
Hálózat mendzsment Hozzáférés vezérlés, helyi és “távolsági” felügyelet
EGYEBEK
Tanusítványok CE, FCC, RoHS
Rendszerkövetelmények Microsoft Windows 98SE, NT, 2000, XP, Vista, 7 vagy MAC OS, NetWare, UNIX, LINUX operációs rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS ROG Ally
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Alkalmi áron DeLL Inspiron 16 Plus 7640 Intel Ultra 7/16RAM/1TBSSD/RTX4060/120Hz 300nit/gyártói gar.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest