-
IT café
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngaba
aktív tag
válasz bandus #14410 üzenetére
Ez igaz, amit írsz, de valahogy a jelenlegi társadalmi és politikai berendezkedésben az etika nem igazán szempont. (A választó leszavazza a politikust, ha...)
Egy apró hülye személyes példa. Elromlott a szendvicssütőnk, ás kitaláltam, hogy veszek valami "egészségesebbet". Tudatosan. A probléma nagyságához képest elég sok időt beleöltem ebbe, és teljesen feleslegesen. Eleve, a legtöbbször mint vásárló alig tudod kideríteni, hogy pontosan milyen bevonat van rajta. Vannak mindenféle kamu elnevezések, de a Titanium bevonat nyilván nem titán. Stb. Utánaolvasol: se a teflon, se a kerámia nem igazán jó, más meg nincs, eldöntöd, hogy a leírás alapján Te melyiket találod "veszélyesebbnek". Végül egy "márkásat" vettem (a kínaihoz képest meglehetősen drágán), mondván, hogy talán a nagy gyártó nem engedheti meg a hírnevének, hogy a mai kínálathoz képest veszélyeset áruljon, de valószínűleg csak a marketingköltségét fizettem ki az árban.
És persze nem 1 db szendvicssütőn múlik a világ, de a hétvégi nagybevásárlásnál nem fogsz minden terméket átbogarászni, ahogy az sincs ráírva a pulóverre, hogy ezt most gyerekekkel gyártatták, vagy a világ legjobb munkahelyén. Stb. Na mindegy, ez csak ilyen rant-féleség. Egyszerűen olyan a rendszer, hogy te, a vásárló, aki tulajdonképpen döntesz egy cég jövőjéről, nem látod azokat az erkölcsi szempontokat, ami alapján te erkölcsileg is mérlegelhetnéd, hogy akarod-e, hogy ez a cég fennmaradjon.
[ Szerkesztve ]
Eladó 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Gaming notebook topik
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Nagyrobogósok baráti topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -50% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- Nikon SB-900 professzionális vaku
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest