- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
DÍJMENTES FIZETÉSI KÖNNYÍTÉS KÉRÉSE KÉT, 2018. OKTÓBERI BEÉRKEZÉSI HATÁRIDŐS SZÁMLA MIATT
Tudja valaki , hogy ez pontosan mit takar?
-
Szajo
őstag
Sziasztok.
09021602.00.653 verziós Speedport routert h tudom frissiteni? -
pigster
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #98438 üzenetére
"... nincs TVGO-hoz pont azért, hogy STB-ot kelljen bérelned ...
... nem támogatja a külső kijelzőt, pont azért, amiért a Smart TV app is megszűnt..."
A kis gyökerek.Számítógép lehet a megoldás, egy Windowsos HTPC.
Böngészőből megy a TVGO? Linuxon is meg lehet oldani? Csak azért mert egy Mint-es gép gyakorlatilag éjjel-nappal megy NAS/HTPC-ként a tv-re kötve. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Atish19 #98437 üzenetére
Ehhez még kellene az is, hogy a kép készültéig mennyi idő telt el az utolsó HGW újraindítás óta, mert, ha 1-2 napja volt, akkor a CRC mennyiség, nem éppen eget verő, de, ha fél órája, akkor a CRC hibák száma már gyanúra adhat okot. A vonalad eléggé határon van, tartalékkal együtt, így sebesség tekintetében változás nem érhető el.
Ha bejelented hibára és foglalkoznak vele, esetleg egy szerelő átnézi a kötéseket stb, az talán hozhat bármiféle javulást.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
pigster #98427 üzenetére
Az elgondolás jó a megvalósítás nem lesz az. Smart TV app ezer éve nincs TVGO-hoz pont azért, hogy STB-ot kelljen bérelned esetleg többnél pénzért, Androidos box megoldás lehet, akkor, ha tudod rootolatlanként kezelni (a legtöbb alapból rootolt ugye), mert rootolt eszközön nem működik a TVGO, és emellett fontos az Androidos cuccoknál, hogy a HDMI kimenetet tudja-e belső megjelenítőnek hazudni, ugyanis külső megjelenítőként nem fog szintén elindulni rajta a TVGO, mert nem támogatja a külső kijelzőt, pont azért, amiért a Smart TV app is megszűnt.
Számítógép lehet a megoldás, egy Windowsos HTPC.
-
raider21
aktív tag
válasz
Atish19 #98435 üzenetére
A Speedport W724V HGW kicsit macerásabb, mint a többi típus a vonali adatok kinyerése tekintetében.
Ugyan úgy lépj be a HGW -be, mint korábban. De utána menj rá erre az oldalra a HGW -ben belépve maradva, és az ottani adatokat mentsd ki képre ide a fórumra nekünk.
Arról már többet tudunk mondani, hogy mi is a helyzet feléd xDSL "fronton". -
Atish19
őstag
Sziasztok! Magas ping problémákkal küszködöm. Telekom 30mbit/s net. Javarészt játékra használom, de időnként használhatatlan. 3000ms-os ping sem ritka a micro szakadásokról nem is beszélve. Van értelme ezzel a hibával felhívnom a telekom ügyfélszolgálatot vagy úgyis elhajtanak melegebb éghajlatra?
[kép] Ezt a mérést ping plotter nevű programmal csináltam. Hátha ad valami támpontot. -
lszlogal
senior tag
-
pigster
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #98426 üzenetére
Köszi a törődést - tényleg.
Közben az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha TV GO-ra fizetnék elő az internet mellé, és akkor nincs sem a kábelfűzés-macera, sem az új hálózati eszközök beszerzése. Milyen a minősége a "rendes" iptv-hez képest? Egy számítógépről vagy androidos tv-boxról, esetleg SMART TV-applikációval is megoldható... Hány eszközön lehet egyszerre használni a TV GO-t (már, ha normális minősége van persze) -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
pigster #98425 üzenetére
A csövezéssel és dobozolással én megvárnám a kivitelezőt első körben, aztán, ha van bármi extra felvetés, amit nem tudnak megcsinálni, maximum megmondják, és kijönnek egy másik időpontban.
Igen, optimális esetben be kellene húznod minden STB-hoz 1-1 UTP kábelt az ONT-tól, nem optimális esetben (kicsit drágábban) pedig minden eszközödet IGMP-sre kell cserélni, smart switchek sem ártanak ugye az IGMP miatt.
A routeredet nem ismerem, ha nincs külön topicja akkor valamelyik általános topicban érdemes megkérdezni, ha van rá CFW, akkor még akár okosítható lehet, az AP-val viszont lehetnek akkor is problémáid.
-
pigster
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #98422 üzenetére
Köszi a választ.
WAN akart lenni, szóval a modemből megy egy kábel a routerbe.
A kábelhajlítással kapcsolatban egy aggályom van: a cső függőlegesen jön ki a földből és át kellene mennie a ház falán vízszintesen. Ez valamilyen szerelvénydobozzal lesz megoldva. Ilyesmit kibír az optikai kábel, vagy van erre vmi. külön megoldás?
Házon belüli kábelezéssel kapcsolatban:
A jelenlegi koax kábelt a tv-hez nem tudom IPTV esetén használni semmire, igaz? Ha a jövőre gondolva (esetleg mégis visszamegyek a jelenlegi szolgáltatómhoz) benne hagyom a falban a csövében, akkor mellé kellene fűzni még egy UTP kábelt az IPTV-nek az ONT-től, ugye? Úgy, hogy már most is van benne egy, ami a különböző eszközeimhez megy. VAGY minden eszközömet IGMP-sre cserélem (Ha a router admin felületén nem találok semmi IGMP-re utalót, és a user manualban sem, akkor nem támogatja? -> TP-Link TL-WR2543N/ND v1)
Lehet, hogy tök amatőr kérdéseknek tűnnek, de nem gondoltam volna, hogy ilyen macerás dolog ez. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
madrac #98423 üzenetére
Például erre gondoltam
"Sorban állnak, hogy 2x annyit fizethessenek érte mint a diginél? Ezt te sem gondolod komolyan..."
Nekem aztán bármit írhatsz, az én ingerküszöböm magasabb és magasabbnak is kell legyen, mint a többi topictársnak. Mivel szolgáltatókat hasonlítgattál érdemi kérdés nélkül, ezért irányítottalak a közös topicba. Részemről OFFMennek üzletkötők, de kapsz valószínűleg reklámcetlit is, ha Spec2 árat adnak első, és van DIGI optika, akkor meg kell reklamálni, szinte biztosra felülvizsgálják, és megkeresnek miatta.
-
madrac
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #98421 üzenetére
Normális hangnem? Ha jól látom elsőre pont te tessékeltél ki a topikból ontopik érdemi reakció nélkül, mert a hsz-edre reagálva felmertem vetni, hogy nem értem az ügyfélszerző árazási koncepciójukat, amivel sokra nem fognak itt menni szvsz... Ennyi történt. De úgy látszik itt a semmiből is szeretnek egyesek vitát gerjeszteni, és ok nélkül mások fejét leharapni.. Ha ugyanezt leírtad volna az első hsz-emre, még meg is köszöntem volna..
Én sem értettem, hogy miért spec2 árakat mondtak, de elsőre nem rugóztam az ügyfélszolgálatossal ezen, csak érdeklődtem h mire lehet számítani, de ez így eddig elöljáróban nagyon harmatos.. Egyébként se tudom mekkora hatásköre van ebben az ügyfélszolgálatnak... Elvileg úgy is felfogja venni a kapcsolatot velünk telekomos üzletkötő, legalábbis ezt írták a levélben...
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
pigster #98419 üzenetére
1, Szerintem alvállalkozója válogatja, hogy mit csinálnak, ők nem a "Telekom emberei", "csak" alvállalkozók. Szerintem illő lenne nekik összekötni. Remélem nincsenek benne szűk hajlítások, mivel az optikai szálat sokkal nagyobb ívben lehet hajlítani, mint egy réz érpárt mondjuk.
2, WLAN megy a routeredbe? Vagy wifin adod a netet a "modemből" a saját routerednek? Vagy mást szerettél volna írni?
PPPoE Passthrough esetén a saját routered fel tudja építeni a kapcsolatot az ONT helyett, az ONT-ra max az IPTV-s STB-okat érdemes kötni direktbe. Passthrough esetén az ONT net szempontjából szinte egy modem lesz Szóval használhatod a hálózatodat ugyanúgy, viszont, ha lesz IPTV-d is, akkor IGMP-s eszközök nem ártanának, mivel lehet a folyamatos IPTV stream leöli (forgalomban) a mögé kötött wifi AP-t, második routert és összeomlanak.3, 2-ben válaszoltam erre is, megoldható, de, ha nem IGMP-s eszközök vannak, akkor a WIFI lehalás mellett, megáll, akad majd a TV adás.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
madrac #98417 üzenetére
Annyit kérdeztél, hogy "így akarnak ügyfeleket szerezni?" erre mégis mit vársz válaszul?
Ha normális kérdést tettél volna fel, elmondtam volna, hogy Spec1 ár jár ott ahol a DIGI is jelen van nem Spec2, a Spec2 UPC, TARR stb. konkurencia esetén van, ahol nincs DIGI.
Fel kell őket hívni, és elmondani, ha Spec2-es árat mondja, akkor elmondani, hogy van DIGI, ha meg a DIGInél csak kábeltévé van, akkor ne csodálkozz, hogy nincs Spec1-es kedvezmény, ha netet nem ad, fogalmam sincs, hogy a DIGI ad-e úgy kábel TV-t, hogy netet nem tud, de ez már nem is ide tartozik.
Ha normális hangnemet ütsz meg, nem fogják leharapni a fejed... Esetleg?!
-
madrac
senior tag
válasz
szabogabor10 #98418 üzenetére
Rendben, megnézem. Új lakásról senki se beszélt. Pont arról van szó, hogy a UPC és Digi mellé a Telekom kiépítette az optikát, csak a TV tekintetében nem tudom mekkora arányú átszerződőre számítanak ilyen körülmények között amiket már felvázoltam..
-
pigster
senior tag
Optikai 1000Mb/s szolgáltatással kapcsolatban van kérdéseim:
1.)
Mivel a Telekomos kiállás (cső) a házon kívül áll ki a földből, és el kell vezetni valahogy a kábelt házba, ezért egy KPE-csövet fektettem le, belső átmérője kb. 2 cm. Nyugtassatok meg, hogy elég lesz. Az utcai cső és az én saját csövem összekötését azt a Telekom emberei oldják meg, vagy nekem kell gondoskodnom róla?
2.)
Házon belül jelenleg úgy néz ki a hálózat, hogy a modemből elmegy a WLAN a saját routerembe. Erre rá van kötve pár eszköz, plusz egy WiFi-s hálózat. Ebből a routerből elmegy egy switchbe egy kábel, ahonnan a lakás többi részeibe mennek kábelek, plusz - az "egyszerűség kedvéért" - még egy másik switchbe. Ebből mennek különböző számítógépekbe / konzolba a kábelek + egy WiFi-s access pointba. Tudom használni ezt a konfigurációt a saját routeremmel a továbbiakban is?
3.)
Az előbbi kérdésben leírt hálózat "végére" kötve a Telekom által adott boxot az IPTV eléréshez tudom csatlakoztatni a hálózatra? Tehát modem -> saját router -> switch -> switch -> Telekom-box?Előre is köszi a választ.
-
-
madrac
senior tag
válasz
szabogabor10 #98416 üzenetére
Mit ne kezdjünk megint? Nálunk most aktuális ez téma, de ahelyett, hogy érdemi válaszokat kaptam volna a felvetésre, csak a leoltást és kioktatást kaptam itt. Ha nem az árakkal akarnak versenyezni, akkor miért vannak speciális árak egyáltalán? Nem értem ezt a koncepciót. Biztos nagyon jó az IPTV 2x annyiért, amihez még újra is kell kábelezni a lakást... tolongani fognak a szolgáltatót váltani akarók szerintem is.. nincs több kérdésem... mondjuk az ember mit is várhatna a telekomtól...
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
cccsaba01 #98410 üzenetére
Hiába van az út túloldalán optika, ha azon a részen ahol te laksz, csak réz érpár érhető el, azért vette fel arra az ügyfélszolgálatos, mert ő arra vesz fel amire a rendszer engedi.
Megpróbálkozhatsz, de, ha tényleg nincs szabad érpár a főkábelen, akkor nem nagyon lesz bekötés.
-
madrac
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #98405 üzenetére
Lehet, hogy ez a koncepció, de pl nálunk elérhető a digi és a upc is, telefonos ügyfélszolgálaton érdeklődve az árakról, mégis spec2 árakat mondtak... Most építik ki a házban a telekom optikát, de főleg az IPTV, semennyire sem versenyképes a digi kábeltv-jéhez képest. 3 TV-hez +2 STB kell telekomnál, amivel pont 2x annyiba kerül összesen a TV szolgáltatásuk mint a diginél, amire annyi TV-t kötök rá ingyen amennyit akarok... így akarnak ügyfelet szerezni? Maximum az internetet fogják venni tőlük.
-
cccsaba01
csendes tag
Sziasztok
Telekomnál adtam le internetre megrendelést és azt a választ kaptam hogy nincs szabad érpár.
Földes dűlő úton lakunk egy viszonylag forgalmas főúttal párhuzamosan és a szomszédnak onnan húzták be pár éve.
Itt össze vissza vannak vegyesen a házszámok meg helyrajzi számok, arra is gondoltam hogy nem tudták pontosan hova kellene a bekötés, mert a mögöttünk még van 2 földes út annak is ugyan az a neve.Érdemes lenne még zargatni őket ? Az ügyintéző hagyományos rézpáros internetre vette fel a rendelést de mondott valami optikáról is, hogy az is lehet van arra felé, azt nekem is mondta máskor egy szerelő hogy a főút másik oldalán az egyik utcában már az van.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
kavarc #98408 üzenetére
Olyan sűrűn kell nézegetned az ONT-ot, hogy ez számítson? Mit kell nézegetni? xDSL esetén még oké, hogy néha ránézel a vonali adatokra,de optika esetén mit nézegetsz? Egyszer összelövöd, akkor ennek mennie kellene saját routerrel, mint a bolond.
ASUS routered topicjában kérdezz rá esetleg, mivel nekem alapból működött a funkció, így nem is kerestem.
-
kavarc
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #98406 üzenetére
Szia!
Asus routerem van, alapbeállításokkal, mégsem látom a modemet. A router bizonyára látja, mert a routerből tudom pingelni a modemet, csak a kliensekről nem megy.
Sajna a plusz kábel nem megoldható, csak 2 portos a switch a routeren és kell mindkettő.Ha esetleg eszedbe jutna a funkció neve, azt megköszönném és akkor meg is keresném/beállítanám. Jó lenne, ha nem kellene állandóan átkábelezni mindent csak azért mert valamit meg szeretnék nézni az ONT-n.
A LEDes témában azt tapasztaltam, hogy ha az ONT kezdeményezi az internet kapcsolatot, akkor világít, ha passthrough-on keresztül kezdeményezi egy másik eszköz, akkor nem világít. Lehet, hogy ez ennél az eszköznél normális. A régi ONT-m másképp működött.
köszi! -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
kavarc #98402 üzenetére
Kezdjük az elejéről.
Amennyiben a PPPoE Passthrought bekapcsolod, onnantól kezdve az ONT kb. modem módba degradálódik, az IPTV és VoIP-on kívül a belsőhálózatodba nem szól bele.
A router létrehozza a belsőhálózatodat, a gépek és a telefonok egymást látják. Teljesen mindegy milyen alhálózatra állítod a saját routered, nem befolyásolja az ONT elérhetőségét, ebben a felállásban.Bizonyos router FW-ekben létezik "átjárás", amikor a routerre kötött eszköz képes átlátni a routeren és el tudod érni az ONT-ot, nem tudom mi a funkció neve, de ASUS routerek esetén alapból be van kapcsolva.
Másik opció, hogy összekötöd a LAN-WAN összekötés mellett LAN-LAN is a routered az ONT-tal, így lesz belsőhálózati összeköttetés is az ONT és a router között, és el fogod érni az ONT-ot az ONT IP címén, persze, ha nem azonos az ONT és a router IP-je.
Ha van net, de nem világít az Internet LED, akkor nem teljesen mindegy?
Főleg, ha minden más szolgáltatás is tökéletesen működik.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
zsinnyegtet #98399 üzenetére
Jancseenak részben igaza van, hiába is nézed le a válaszát.
Az eszközt nem te választod meg, hanem a Telekom, gyorsító opcióra jelenleg nem, hogy jobb, de semmilyen más eszköze nincs a Telekomnak, mint a nálad lévő Huawei.
Az internetet pedig nem vagy kénytelen meghosszabbítani. Jelenlegi törvényi szabályozás szerint a hűségidő letelte után a jelenlegi ár nem emelkedhet.
Alkudozni pedig nem tudsz. Van egy lakcímed amin vagy van konkurencia vagy nincs, ez az egyik tényező az árképzésben, illetve, hogy vállalsz-e egy év hűséget vagy sem. (1 év hűség esetén az első 3 hónap olcsóbb, a többi a normál díjas, ha esetleg készüléket akarsz vásárolni, akkor alternatíva lehet a 2 év, ott csak az adott készülékre kapsz kedvezményt, akkor nem jár az első 3 hónapos olcsóbb havidíj.)
-
malor
aktív tag
válasz
zsinnyegtet #98399 üzenetére
Lehet sokkal jobban jársz, ha nem írsz alá semmit. Így az előfizetésed ára változatlan maradhat. Szerencsére nem kötelező újra hűségidőt vállalni.
Nézd meg a számlád végét. Ott benne van, hogy mit ajánlanak. Másra nagyon ne számíts.
-
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
Sagemcom F@st 5655v2 optika modemnél mik a best practice beállítások?
Manual-ra állítottam a tárcsázást pppoe-nél, a user/pass-t ugyan nem rontottam el - őszintén nem is értem miért kellene ezt elrontani - , DHCP nem kapcsoltam ki, mert van 2 IPTV.
A gondom az, hogy a routerről nem látom a modemet. Bármilyen alhálózatra teszem a routeremet nem látom a modemet. Mit kellene állítanom a saját routeremen, hogy a PC-ről elérjem a modemet? NAT-ot engedélyezni kell a routeren?
A másik érdekes dolog, hogy hiába van net (a router tárcsáz), a modemen nem világít az internet led.
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Villanyszerelés
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Samsung topic
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest