- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
#57770240 #71814 üzenetére
Nincs egy 80-as szám valahol a csomagban vagy a dobozon? Szereld magadnál neked felhívni őket és a serial szám alapján aktiválják a HGW-dre a telefont. Amíg nem hívod őket biztos nem fog működni, nálunk is ez volt mikor VDSL2 lett meg VoIP.
envagyok
Másodlagos hálókártya és külön kábel a Speedport-ba, mert PPPoE PT esetén sehogy máshogy nem megy.
Vagy, amíg a Speedportban akarsz működni, addig átdugod abba a kábelt. -
envagyok
veterán
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy elérjem az Asus routeren keresztül az entry 2i-t?
-
kigyi_23
addikt
Ma felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy mondjanak már valamit miért nem kötik lassan 1 hónapja be akolléganőnél a netet. Persze nem meri elintézni hívjam őket én aztán feleljek mindenért a T helyett. Kedves hölgyhöz kapcsolt az automata. Beszélgetünk aztán mondja, hogy majd a futár hozza acuccot azt kell nekem bekötnöm. Mondom neki akkor az oszlopra felmásszak simán és harapjam csak le az optika végét az úgy jó lesz? Nagy csend a másik oldalon, ja igen most már látja hát akkor szerelő fog kijönni. Erre mondom ezt sejtettük csak az a kérdés mikor, mert már 1 hónapja nincs wifi hát beszélhgetnek... Ő azt nem tudja egyeztessek időpontot a műszakisokkal
Adott egy számot, hát besz.. ezen a cégen.
-
törölt tag
válasz
luciferk #71781 üzenetére
Ma én is találkoztam ezzel a hibával. Rtlk sd és hd csatin is.
Elsőre azt gondoltam , hogy a nettel van a baj. De 1-2 teszt alapján kiderült ,hogy annak semmi baja.
Úgy tűnik ,hogy egy pillanatra leesik a bitráta a streamről. Viszont ekkor minden bizonnyal hang hiba is lenne,azt viszont én nem hallottam egyszer sem. Valami központi hibára gyanakszom.
Egyébként Miskolc mellett vagyok VDSL2 területen. Itt tudtommal elenyésző az iptv előfizetők száma.Semmiképp nem gondolnám hogy nálunk a hálózat terhelése okozza, hiszen a hiba alatt is bármikor megvan a sebesség és a pingis jó. -
törölt tag
Megérkezett otthonunkba is a Speedport Entry 2i nevezetű csodamasina digitális átállás gyanánt, neki is estem mint borjú az újkapunak, net belép, van, döcög, régi sebesség még most is. Mindegy, holnapig várok, hátha akkor már beaktiválják az új netcsomagot. Sebaj, addig üzemeljük be a "telephony"-t. "Status: not registered" Na ilyenkor viszont mi a teendő? A futár távozta után jött egy SMS hogy a telefon bizony 8 órakor elcsendesül, ezzel annyi a baj hogy miután be lett dugva kora du. óta a telefon ebbe a digitális elosztóba, azóta egy pillanatig sem villant fel a telefon ledje.
-
ERPY
őstag
Úgy néz ki sikerült összehoznom no-ip-vel a dolgot, szóval távolról is megvan már az ip cím. Eddig ugyan kerülővel, de most már úgy néz ki jó.
Viszont ennek ellenére sem érek el semmit, még a routert sem távolról. Mit kellene még beállítanom? Portot esetleg? Az USB lenne a lényeg, hogy azt lássam. Wifiről tökéletes minden, máshonnan semmi. -
ERPY
őstag
válasz
#41133696 #71811 üzenetére
Tudni nem tudtam, de a pendrive ami benne van a célra megfelel. Szóval a kérdésem még mindig fennáll. Vagy még kérdezném úgy, hogy mi lehet esetleg még a baj, mert otthoni wifiről minden okés, távolról még ha tudom is a ddns-ről az ip-t sem érek el semmit. A rotert sem. Lehet másol van baj. Valaki hozzáértő tudna nekem segíteni?
-
törölt tag
-
ERPY
őstag
Tudnátok ajánlani nekem olyan ingyenes dyndns lehetőséget, amit a speedport w724 is tudna, mert sehogysem tudom megoldani hogy az usb portba dugott meghajtót távolról is elérjem. Köszönöm.
-
vtechun
veterán
sziasztok!
Huawei HG8245H HGW-m van. Kérdésem az lenne, hogy ezen átmegy a PPTP VPN? Vagy muszáj leszek rákötni WAN porton a régi TP-Link routeremet? Valamiért engedtem a 1723-as portot, egyéb portok mennek, ftp, stb. De valamiért a wines gépen létrehozott PPTP VPN szerverre nem akar csatlakozni. Olyan, mintha nem engedné át a router. Valakinek ötlet, tapasztalat? Köszi!
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #71807 üzenetére
Kijött a szerelő, W724V-t lecserélte egy speedport Entry 2i-re, így már megy minden, mint a karikacsapás.
Azt mondta továbbfejlesztett változat, de nekem inkább visszalépésnek tűnik (mindegy mert úgysem használom)
Se usb csatlakozó, se 5G wifi, portok is 100 megásak ..
A hardver esetleg jobb/gyorsabb? -
envagyok
veterán
válasz
DJ. Ru$y #71803 üzenetére
"Erről is volt szó, olyan FW van a Speedporton, amiben nem működik, elvileg ezt javították már, hívd fel őket, jelentsd be, hogy nem megy, kérj rá egy szoftver frissítést (távolról megoldják), vagy eszköz cserére is rákérdezhetsz, Speedport Entry 2i-ben is működik a PPPoE PT."
Az ügyfelesek azt mondták, hogy csak újabb hw revízióra tudnak frissítést küldeni, illetve csere sem megy mert az internetszolgáltatással nincs baj.
Kihívtam azzal a hibával ezután egy szerelőt, hogy a router elfelejti ezt a beállítást. -
AcélAgyar
tag
Gubek-Einste és DJ. Ru$y köszi a válaszokat, utána is nézek.
-
blg
senior tag
válasz
Core2duo6600 #71774 üzenetére
306 Mhz
symbol rate: 6875
moduláció: 256QAM -
DJ. Ru$y
nagyúr
Azokat az alsóvonalakat hanyagold szerintem.
Semmi ilyet nem írtál eddig, csak a "csak"-ot dobáltad. Ha mondjuk megírod, hogy optika van bekötve... Ugyanis addig mondhatott volna hülyeséget a Telekom-os is. Ha optika van bent, akkor teljesen felesleges az a Speedport, és a saját routered ugyanúgy bekötheted az optikai végberendezés mögé, mint azt a Speedportot, bár nem tudom ezt kiviteli kint a Telekom, hogy ad egy optikai modemet, és mögé köt egy DSL-es HGW-t routernek. Próbálj meg rákérdezni olyan német fórumon, ahol tapasztalatuk is van ilyennel.
minas
Ez globális dolog, más is ennyit mért, ha visszaolvasol.AcélAgyar
A Speedport Entry 2i-nek semmi köze nincs a ZTE ZXV10 H201L-hez ne is keverd a kettőt, az első egy jóval újabb készülék és VDSL2 képes, míg utóbbi nem tud VDSL2-t.
Ellenben ezeket a beállításokat amiket te szeretnél ezek a gyári eszközök nem tudják szabályozni. Ehhez legalább egy saját router kell a Speedport mögé PPPoE Passthrough üzemmódban, utána kell nézni melyik router képes erre. (Ha nem értesz nagyon hozzá, akkor a Milyen router-t vegyek? topikban kérj tanácsot.)envagyok
Erről is volt szó, olyan FW van a Speedporton, amiben nem működik, elvileg ezt javították már, hívd fel őket, jelentsd be, hogy nem megy, kérj rá egy szoftver frissítést (távolról megoldják), vagy eszköz cserére is rákérdezhetsz, Speedport Entry 2i-ben is működik a PPPoE PT. -
envagyok
veterán
válasz
DJ. Ru$y #71785 üzenetére
"Modem módba állítottad a Speedportot? Állítsd át PPPoE Passthrough módba úgy a router fogja felépíteni a PPPoE kapcsolatot, de a telefon működni fog a Speedporton, ha modem módba állítod a Speedportot, akkor az tényleg csak modemként működik és se IPTV se VoIP nem működik."
Megpróbáltam, de ha bepipálom a pppoe passtroughot a W 724V-n, majd save ,akkor később visszatérve ugyanerre a menüpontra újra üres a pipa.
Most engedélyezve az use device as modem: allow more additional connections funkciót újra megy a net az asus routeren, de megint nem megy a telefon.
Eddig az external modem : allow an internet connection on socket LAN1/link via external modem volt engedélyezve, akkor is ugyanez volt a helyzet, hogy nem ment a telefon.
Tudja valaki, miért nem menti el a pppoe passtroughot? -
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest