Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zelikocc
senior tag
válasz havri1 #159691 üzenetére
Az sem fogja bírni rendesen a 86 eszközt.
Ennyi eszközhöz már illik normális hálózati infrastruktúrát építeni aminek az alapja egy jó erős router.
A DDoS problémákra pedig a leghatásosabb a tűzfal, főleg ha ilyen-olyan távolról elérhető szolgáltatásokat is használsz a hálózatban, akkor azt nem árt jobban védeni.
Javaslom a problémáddal inkább itt kérdezz. -
Essejó
veterán
válasz V.Stryker #159696 üzenetére
Ha lenne akkor nem tudna pézt beszedni a második harmadik boxért.
Régi IPTV-s boxom van. Elvileg az androidos box tud Wifi-is menni, de a T ragaszkodik a lan kapcsolathoz.Egyébként mi a kókány egy HDMI kábelben?
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van rá mód, hogy LG okostv-n vagy apple tv eszközzel valamilyen applikáción keresztül nézzünk tv-t? Tehát van a Telekomnak valami appja, amihez nem kell külön box vagy ilyesmi? Összességében már egy RTL is elég lenne egy-egy hiradó megnézéshez.-
-
garga01
őstag
válasz havri1 #159691 üzenetére
Ennyi eszköz mellett rég venni kellett volna egy rendes saját rotuert.
Főleg, hogy a szolga eszközre bármikor küldhet a T frissítést vagy bármi lehet. Plusz nem tudom mennyire van így, de van olyan eszköz ami ha nem kap netet, újraindulgat (de lehet régen volt csak ilyen), na akkor belső hálózat is kuka akkor. Nálam vannak olyan eszközök, amik belső hálón is működnek net nélkül, így ha épp net gond lenne akkor sincs különsebb gond, főleg h fix IP-ket ad nekik a router MAC-hez rendelve.[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
zelikocc
senior tag
válasz havri1 #159682 üzenetére
86 eszköz?
Én ennyi eszközhöz biztos hogy nem a szolgáltatói eszközt használnám...
Vegyél egy jobb routert, akár pl. egy mikrotiket (saját ddns szolgáltatása van) vagy valamit ami elég erős. Arra aztán lehet rakni filter ruleokat, tűzfal szabályokat stb ami alapból el fogja dobni neked a ddos-t. Sőt én már lehet egy külön tűzfalban is gondolkodnék ha ilyen problémáim lennének...
Ajánlom például a pfSense-t is -
boborján2
aktív tag
válasz havri1 #159684 üzenetére
Nekem volt egy 5 kamerás rendszer ami akadozott.
Nem tudtam rájönni hol a hiba, aztán laptopba +1 usb-lan átalakító és az összes forglamat az NVR felé átengedtem a laptopon és elkezdtem wireshark-al figyelni.
Rögtön ki is derült hogy a kamerák bizonyos beállítások mellett elkezdenek az nvr irányába nagyon sok csomagot tolni és ettől nem is a hálózat , hanem maga a kamera akadt ki.
Javaslom kezd el komolyabban monitorozni a saját hálózatod , mert szerintem itt valahol nálad lesz a hiba. Hogy miért pont ddns-el , az egy jó kérdés, illetve az is hogy téged miért kezdenek el ddos támadni új ip-vel és új ddns névvel.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
havri1
félisten
Mármint melyik routerre?
A net szakad meg, logban írja az ONT. Amikor elmegy a net, a kapcsolatok száma megugrik irreálisan 17-25000, mert a csomagok nem érnek célba (storj). Alapban amikor jó a rendszer (most) 120-150 kapcsolat van aktívan a gépről.
Ebből szórja tele kb percenként, és folyamatosan újrakapcsolódik, ezt látta a szolgáltató is. Gyakorlatilag ez egy újraindulás, és a netet újracsatlakoztatja. A képen a normál hetente 1 újracsatlakozás látszik. De ugyan ez volt, csak folyamatosan.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
86 eszköz van a hálózaton. Az ONT önmagában 4 kamerát, 4-6 telefont ha a felső szinten vannak, és 3 chromecastot kezeli. Lanon 1 portból jön le egy 24 portos cisco/linksys switchbe a hálózat, ez kezeli lanon a többit. Erre van egy ASUS 56M router AP-ban (ez csak a lenti eszközök miatt - TV, lenti telefonok wifin), és egy d-link, ami az összes okoseszközt kezeli wifin (további kamerák, kapcsolók, termosztátok, klímák, vezérlők stb). Összességében nem ideális, tudom, de nem tudtam másképp a jelenlegi eszközökből megoldani. Így el vannak osztva az eszközök, ezt bírja, bírta eddig, nem ezzel volt a gondom. Szeptember közepén kezdte el a net szakadást az ONT. Először a belső hálózatra gyanakodtam én is, mindent lekötöttem, és 24 óránként csatlakoztattam vissza az eszközöket. Végére se értem, mert kb azonnal elhasalt ismét. Volt egy 2 hetes szünet, amikor jól ment minden, és utána teljesen használhatatlan lett. Ekkor vontam be a szolgáltatót, nézzenek már rá. Elsőre eszközcsere, ami addig működött, ameddig a DDNS-t nem állítottam be
Akkor azt mondtam, hogy az új felhő szolgáltatás (stroj) miatt van ez. De amióta nincs DDNS, csak közvetlen IP, jó..
Itt tartok most.
Tényleg minden tanácsot elfogadok.
Ha a helyi hálózaton kell optimalizálni, ám legyen, csak nem tudom merre induljak el. MESH hálózat lehetne megoldás. Az a baj, hogy a 2 szint között összesen 1 cat6 kábel jön le. Ha most csinálnám, másképp lenne...[ Szerkesztve ]
havri
-
-
válasz havri1 #159675 üzenetére
Cloudflare ingyenes adja a DDNS-t, a geo szűrés lehet fizetős már. Viszont ha nem zavar, hogy átmegy a forgalom rajtuk, akkor lehet szintén ingyen proxyzást kérni, ami egyben DDOS védelem is.
Esélyesen a DDNS szolgáltatód, vagy egy eszközöd adja ki a nevet, ebből van a gond.Tegnap még működött...
-
Capella
senior tag
válasz boborján2 #159668 üzenetére
Persze tudtam, hogy kimaradt a "nem", és így elég értelmetlen volt. Valójában én persze tudtam értelmezni a dolgot, mit szerettél volna.
Fordítva nem mondanám. Az meg, hogy hülyeséget írtam, egyszerűen nem igaz.
Én egy dolgot akartam, és bizonyítottam is, hogy igenis lehet wifin is mérni az ONT sebességét. És lehet. Bizonyos feltételekkel persze, ez a leírásból szerintem azért kivehető volt (pl. ONT közelében).
Ez egy sima poszt volt, nem egy százszor átgondolt és cizellált doktori disszertáció. Nem volt benne, hogy ax wifi 5 GHz-en értendő, meg hogy persze a mobilnak ehhez 1 GHz fölött kell átvinnie a biteket. Azért ehhez nem kell nagy ész.
No és a kezdet, a sztereotip állításra, hogy wifin ne mérjünk, úgy kezdtem, hogy ezt árnyalnám. Majd lett az, hogy ha wifin jó, akkor jó. Nincs további kérdés. Ha nem, az egy másik tészta.
Hogy mi a "hiteles" sebességmérés, mi nem, az jó kérdés, mi mit számít. A te olvasatodban ezek szerint az ONT wifijén keresztül mért 1000 Mbps nem hiteles, míg mondjuk LAN kábellel és Speedtest CLI-vel Windows alól mért 950 Mbps az meg hiteles ugyanarra az ONT-ra. Na ez, ami hülyeség.
Persze mérjünk LAN-on, az elfogadott, tuti - de ez is szerverfüggő(!!!) -, viszont ha gyorsabb és egyszerűbb wifin megnézni, és már ott is megvan a gigabit, akkor mit várunk a LAN kábeles méréstől? Hogy több lesz, vagy pontosabb?
Adott esetben pont fordítva, kevesebbet mutat kicsivel, mint az ONT tényleg tud.
Akinek nincs gigabit fölötti wifije a mobilján, nyilván nem fog 1 gigabitet mérni, erről nem is volt szó. Ha júzer Pisti hozzád hasonlóan félreérti vagy esetedben inkább félremagyarázza, az az ő dolga.
Nálam ez így működik Samsung Galaxy S23 Ultra telefonnal. -
havri1
félisten
válasz boborján2 #159674 üzenetére
noip-t használtam.
A domain ami regelve volt kb sok sok éves..5 biztos. Azóta online, nem volt gond.
Másfél hónapja használok egy felhő szolgáltatást, meg bányászok is, az elsőnek kell az ip vagy a ddns, anélkül nem működik.
Első körben én is azt hittem, hogy vírus, mivel windowsos környezet, és gyanítottam a bányászattal jött be valami. De teljes újrahúzás megvolt, minden gépen (6 gép online).
Jött az eszközcsere is, és ugyan az.
Regeltem új domaint, és nem volt sztem 1 óra sem. Direkt olyan domaint rendeltem, ami az előzőhöz nem hasonlít, mert gyanítom ha ilyen jellegű a baj, listán lehet a név.
Igazából minden tanácsot szívesen fogadok.
A szolgáltató már szétteszi a kezét, ő irányából nincs hiba.
De jelenleg itt tartok, szűz ip alapján ma már 12. napja nincs ONT hiba.
Előtte pl 13 óra alatt 62 restart volt (szofveres, fizikailag nem indult újra, erre mondták a T oldaláról, hogy leterhelés miatt van, nem táp stb)
Öcsém küldöldön él, ő a [Cloudflare] használja erre (is), ott lehet szűrni, hogy melyik országból legyen csak elérhető. Iszonyat mennyiségű blokkolást fog meg a rendszer. Csak ez fizetős[ Szerkesztve ]
havri
-
boborján2
aktív tag
válasz havri1 #159673 üzenetére
Az is beszédes lehet ,hogy bekapcsolt ddns-el kezdődik.
Szerintem kezdj el nézelődni a saját eszközeidben is,mert nincs olyan hogy bármilyen ddns névet megtalálnak fix 1 óran belül.Főleg ha hosszabb és nem abc123.ddns.net
+Próbálj megbízható szolgáltatást használni pl. noip.com
Legalább 10 éve használok ddns-t és soha nem volt ilyen gond.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
havri1
félisten
válasz boborján2 #159672 üzenetére
IP alapján nem találtak még rá, 11 napja fut hibamentesen.
Amint bekapcsolom a ddns-t az ont-ben, max 1 óra, és megtalálják. Ügyfsz/technikus annyit tudott mondani, hogy hálózati leterhelés egy portra, de az irányt nem tudta megmondani, azt nem látják.
Minden megvolt ami ilyenkor szokás, minden géáp lehúz, minden tiszta telepítés, csatlakozások újrakötése, stb. Eszközcsere. Addig jó, míg a DDNS nem működik.
Igazából nincs kimondja 100%-ra hogy ez van, de a 11 nap sokat elárul. Előtte 2 hónap szívás volt
Szerk.: Ja amióta nincs DDNS és új ip-t kaptam, azóta jó! Maradhatna így. Ha heti 1x vált ip-t, azt még megoldom, nem gond. Most az elmúlt 11 napban 1 újracsatlakozás volt, de maradt az ip- Ezért kérdeztem, mik a gyakorlati tapasztalatok az IP váltás terén.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Optikán mi jellemző, hetente újracsatlakozik, de ip-t is vált?
Sajnos az "orosz hackerek" betaláltak.
Valami ddosos kb 1 óra alatt megtalálja az ont-t, ha beállítom a ddns-t. (regeltem újat, kb 1 óra alatt betalálta ismét). Támadják, és letérdel az ont.
Most manuálisan ip alapján jó, így nem találnak rá a botok. Csak hát ugye ez nem túl jó, mert ha vált ip-t, nem leszek elérhető.
Ami miatt kell az elérhetőség, nem hoz annyit havonta, hogy megérje befektetnem, vagy fiztetős szolgáltatást vegyek igénybe, free megoldásban kell gondolkodnom, csak így nehéz..
Valakinek tapasztalat e téren?[ Szerkesztve ]
havri
-
boborján2
aktív tag
válasz Capella #159667 üzenetére
Lemaradt a "nem" .sorry
Lehet ezt csűrni-csavarni.A lényegen nem változtat.
"Hiteles" sebességmérés nem végezhető wifin!
Ha megy lehet örülni, ha meg nem ,akkor júzer pistikét majd hozzád irányítjuk ,hogy miért nincs meg a gigabit a telefonjánEgy kérdés még nyitott, vagy csak elsoklottam felette.
Milyen telefonnal méred?ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Capella
senior tag
válasz boborján2 #159664 üzenetére
"Kérlek írj olyan alapvető hülyeséget..."
Most írjak vagy ne írjak...? Hülyeség vagy nem hülyeség? Ez a mondatod valahogy nem állt össze nálam, hogy pontosan mit akartál.
Egyébként nem hülyeséget írtam, sőt csatoltam egy képernyőmentést a wifin mért gigabites kapcsolatomról.
Ha ez alapján megvan a gigabit, akkor oké, nincs kérdés, nincs mit tovább vizslatni. Sőt ahogy említettem, gigabites Ethernet kapcsolattal sem fogsz 950 Mbps fölé menni. Akkor...?
Kétségtelen, hogy ehhez erre alkalmas mobil eszköz kell. Ezt nem gondoltam, hogy ekkora kérdés, és nem egyértelmű. Az enyém ilyen, 1921 Mbps elvi wifi kapcsolatot ír ki most a widget, aminél persze a valóság kisebb lesz, de nem fekteti meg egy 1 Gbps kapcsolat tesztelése, mint felső korlát. Nem is fektette, 1003 Mbps volt a mérés.
Nem 2 Gbps kapcsolat tesztelésről írtam. Bár megfelelő sebességű wifi kapcsolatnál a helyzet analóg.
Azt is írtam, hogy akkor kell vizsgálódni, ha wifin nincs meg a gigabit.
Nyilván nem gondolod, hogy ha wifin tudja az ONT az 1 Gbps-t, akkor majd kábelen nem tudja.Ja, hozzátenném, a vizsgálódás eredménye az is lehet, hogy a mobil wifije nem tud gigabitet, és ezért kisebb a mért sebesség.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz Marci112233 #159665 üzenetére
Az már igen, és ezzel hány Ft-ot spórolsz meg, hogy csak 5 naponta kell tölteni?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Marci112233
addikt
válasz norba69 #159661 üzenetére
Lehet nem csúcsmodell, de nekem egy 200K-ba fájó telefon már sok. Lehet rosszul fogalmaztam elsőnek mert nekem a lélektani határ a telefonnál az 150K, de az A52S 5G is a körül mozgott mikor vettem, de le tudtam húzni 100 alá éppen azt is. Nekem elsődlegesen nem arra kell hogy tudjon gigabit sebességet. Jómagam még most i el lennék a régi J3 2017-el is ha annak akkuja nem merült volna le kevesebb mint 2 nap alatt úgy hogy meg se emeltem a telót, és minden le volt benne lőve ami nem kell menjen. Így megy most az A52S 5G is, tehát energia takarékos üzemmód, és ezen kívül az auto elforgatás és a hely meg állandóan, minden más lelőve, és más ha kell akkor bekapcsolom, és amint nem kell lelövöm. Így ha keveset használom van hogy 5-6 napig is el van még pedig már több mint 2 éve van meg. ha többet nyomkodom (Játszok rajta néha és az eszi az akkut, de akkor is 3-4 naponta kell töltőre rakni.)
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
norba69
senior tag
válasz Marci112233 #159660 üzenetére
A Nothing phone 2 nem éppen csúcsmodell.
-
Marci112233
addikt
válasz Capella #159658 üzenetére
Ezt azért elég sok mobil nem tudja. Ezt véleményem szerint csak a csúcsmodellek tudják és az réteg embernek van csak. Nekem az A52S 5G sem képes rá, igaz mára már lehet eljárt felette az idő, de nem egy semmire való telefon az se. Wifi 6 képes már, és én hiába az ONT-ra csatlakozok vele 450/350 ami max kijön, de az utána kötött saját 6-os szabványú routeremen keresztül is hasonló eredmények jönnek ki.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Capella
senior tag
válasz Essejó #159657 üzenetére
Hmm, ezt annyiban árnyalnám, hogy nyugodtan lehet mérni mobilon wifin keresztül is, hogy mit tud az ONT. Ha megvan a gigabites előfizunál az 1 Gbps környéke, akkor oké.
Ha nincs meg, akkor lehet tovább vizslatni, hogy miért nincs. Az sem mindegy, melyik szerver van kiválasztva a sebesség mérésére. Én a Digit szoktam kiválasztani, az hozza, amit kell. Más, vagy automatikus kiválasztás esetén előfordul, hogy csak a fele lesz a mért sebesség.
A wifi is okozhat sebességvesztést persze, de az ONT/router mellett mérve ez nem igazán jelentős. Itt egy példa a szomszéd szobában lévő ONT-ról, igaz nyitott ajtón keresztül valamelyes rálátással.
Még hozzátenném, hogy Ethernet kábellel soha nem mérhetnék ennyit, az megállna 950 Mbps környékén.
[ Szerkesztve ]
-
dgabor80
tag
válasz enginev3.0 #159647 üzenetére
Köszönöm szépen, jónak tűn ik így már!
Bár a feltöltés sebesség újra visszaesett 800-1000 mbps környékéről 30-ra...
Múltkor a technikai segítség a tkom-nál mókolt vmit és akkor megjavult...[ Szerkesztve ]
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
Albi001
tag
válasz tuto558 #159651 üzenetére
Több oka is van, de kettőt emelek ki:
1. Nagy a lakás, Mesh hálózat van kiépítve egy másik routerrel (ASUS RT-AX59U)
2. Szükségem van a link aggregationra DS 423+ NAS miatt. Sajnos nincs rajta 2.5g-s port, hanem 2 db gigabites.Viszont a QoS kikapcsolása bevált, köszönöm szépen, evvel én már elégedett vagyok:
-
tuto558
aktív tag
válasz Albi001 #159649 üzenetére
Korábban ASUS routerrel nekem is volt hasonló problémám. QoS-t kellett nálam kikapcsolni anno teljesen az Asus-on, utána tudta a max sebességeket. Van egyébként specifikus oka a saját router használatnak? FGA 2235 több paraméterben is erősebb, mint az AX3000es asus.
[ Szerkesztve ]
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
Albi001
tag
válasz enginev3.0 #159647 üzenetére
Feltöltésben nincs különbség, ha böngészőben mérem, viszont letöltés csak a fele, mint mikor routeren mérem (kábellel csatlakoztam):
-
-
Albi001
tag
Sziasztok!
Adott egy Technicolor FGA 2235-ös Telekomos eszköz, ami mögé be szeretném tenni saját routerem (Asus TUF-AX3000V2).
Amikor speed tesztelem a Technicolort, akkor jön 1000/950-el.
Ezek után rádugtam LAN-ra a saját eszközömet, akkor is tudta ezt a sebességet.
Viszont amikor a Technicolort átteszem PPPoE passthrough-ra és a saját routeremről jeletkezek be (immáron WAN portra kötve), a letöltés eléri az 1000-et, viszont a feltöltés nem megy feljebb 500-nál.Sehogy sem sikerült ezt megoldani, tudna valaki segíteni benne?
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz dgabor80 #159644 üzenetére
A saját routered sincs jól beállítva, mert Automatikus helyett PPOE-re kell raknod, és beírni a telekomos nevet és jelszót hogy felcsatlakozzon
A telekomos eszközt pedig az internet acces részben nézd meg, bár nekem nem ilyen van, szóval ebben nem tudom pontosan hol kell keresni
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
dgabor80
tag
Sziasztok,
segítsetek pls, új netet köttettem, és valamit nem jól állítok, mert nem stabil, szakadozós a net. Wifin és vonalson is.
Eddig is volt egy Asus Ai-mesh network-öm. Ezt egy inivtel-es ADSL modem szolgálta ki modemként beállítva.
Köttettem Tkom-os optikai-t (Telekom Home Box) és nem tudom jól átkonfigurálni az Asus routeremet TUF-AX5400.
Kértem a szolgáltatót, hogy bridge módba rakja át az ő router-jüket, hogy csak modem-ként menjen, így ment az előző szolgáltaval, de nem tudom megcsinálták-e?
Segítsetek pls mit és hol kell átállítanom hogy jól menjenek?
Nem értek sajnos hozzá..
Olyan tippet kaptam, hogy a Tkom eszköz nincs PPPoE passthrough módban...Előre is köszi!
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
zelikocc
senior tag
válasz boborján2 #159642 üzenetére
Én nem néztem még mobilon, ezek szerint nincs optimalizálva rá.
onnan nem szivesen rendelnék szolgáltatást
Nem is kell, én tényleg csak jeleztem itt, hogy találtam egy megfelelő alternatívát a Cloudflare problémákra. Akit nagyon zavar a CF, annak megérheti kipróbálni, hiszen KÜF-ön keresztül hűség sincs rá. A KÜF-öt meg már máshonnan ismerhetjük régóta, hogy megbízható.Tudom hogy ez nem feltétlen ide való téma, ezért elnézést is kérek, de a CF problémák miatt viszont mégis hasznos infó lehet itt sokaknak.
Én a szüleimnél köttettem be először próbára és a kezdeti tapasztalatok jók voltak, bár csak 2 napig tudtam tesztelni hétvégén.
A sajátomat is le akarom rá váltani publik IP-vel, de csak januárban tudom majd, mert még hűségben vagyok.Ha valakinek kell valami spec teszt, az írjon privátban és amikor legközelebb járok otthon, akkor kipróbálom. Egy pár traceroute és ping tesztet megcsináltam amúgy előtte és utána, hát lényegesen jobb eredmények születtek a TamaNET-el. A Nyírségben egyébként van pár falu ahol saját hálózaton szolgáltat. Szerintem amúgy egy személyben viszi a tulaj. Én nem bánom ha ilyen kis szolgáltató, mégis jobb a routingja mint a nagy multinak ahol a politika érvényesül.
-
zelikocc
senior tag
válasz KnightDave #159640 üzenetére
A saját routereden átkapcsoltad PPPoE bejelentkezésre és kitöltötted a felhasználónév+jelszó adatokat?
Érdemes a DHCP szervert is kikapcsolni a Telekomos ONT-n, hogy ne zavarjon be, ne akarjon IP-t adni a routerednek. Viszont jegyezd meg a T-s router IP címét, mert csak manuális IP-vel fogsz tudni újra belépni rá. Vagy reset. De úgyis csak modemként fog működni, nem kell belépegetni. -
KnightDave
tag
válasz KnightDave #159629 üzenetére
Sajnos nem csinalt semmit ez a manover, a mai napra megint ugral ossze-vissza a NAT: Moderate / Strict / Double...
Tegnap meg mintha UPnP-n nyitott volna portot maganak, ma mar nem csinalja.
Mi lehet amit nem veszek eszre?Burn the rubber, not your soul.
-
zelikocc
senior tag
válasz bzolika10 #159638 üzenetére
A kedvezőflotta weboldalán kell megadni az adataid és telefonálni fognak, ott történik a szerződés kötés is igen. Csak úgy érvényes a kedvezőbb ár.
Ha nincs bekötve nem tudom, biztos küldenek ki valakit. De ha ilyen alap kérdéseid vannak, akkor szerintem direktben akár hívhatod őket/írhatsz e-mailt a weboldalukon megadott elérhetőségeken. tamanet.hu
Egyébként Telekomról átszerződés esetén is kimennek jel szintet mérni, de az eszközöket előre megküldik szereld magad pakként.gyolas1990: szintén itt, nekem sincs problémám a sebességgel, mármint azzal amit a speedtest mutat
[ Szerkesztve ]
-
Killing
addikt
Érdekességként most vettem észre hogy megjelent egy 15GB EU-n kívüli netbővítő a webes meg a mobilos felületen bejelentkezés után 20 990 Ft-ért.
Viszont bejelentkezés nélkül a neten sincs róla semmi. Mikor került bele a kínálatba?[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
gyolas1990
csendes tag
válasz phrenetiX #159635 üzenetére
Szia!
BP. 11. ker. Etele út környékén általában meg van az 1000/1000... Esténként néha lassul a csúcsidőben 800 környékére, de amúgy rendben szokott lenni
AeroCool Atomic v2 | Gigabyte B650M Gaming X AX | AMD Ryzen 5 7600 | Patriot Viper Venom 2x16GB | AMD RX 7800 XT 16GB | SK Hynix PC801 512 GB M.2 NVME | 1TB Samsung 860 EVO SSD | Samsung Odyssey G7 C32G75T
-
phrenetiX
tag
válasz Apaxp #159634 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Neked is devast.
A 750 Mbps sem annyira rossz. Jelenleg még nem érhető el nálunk az optika, a telekom infója alapján a használatbavételi engedélyre várnak, ami 1-2 hónap még.
Csak most variálunk, hogy 2Gbps/1Gbps-es csomagot köttessük majd be vagy elég lesz az 1/1 is. De szerintem elég lesz az 1/1 is. Aminek örülnék, ha mindig 100 MB/s körül lenne a letöltés. Leginkább Epic Games-ről, Steam-ről vannak letöltések, illetve torrent.
[ Szerkesztve ]
3 db Casio óra eladó (2 db G-Shock, 1 db Edifice)
-
-
phrenetiX
tag
Sziasztok!
Akinek Gigaerős Optikai Net 1000/1000 internete van tudna nyilatkozni arról, hogy ezzel a nettel mekkora valós letöltési és feltöltési sebességre lehet számítani? A fix 950 Mbps azért megvan le- és fel is?
3 db Casio óra eladó (2 db G-Shock, 1 db Edifice)
-
mcll
senior tag
válasz yoleeka #159627 üzenetére
Fagyhatár az optikai (de a koaxnak) is felesleges adat, nem bántja a fagy. Mivel a legtöbb helyen eleve oszlopon van, és lóg a levegőbe.
Ha az a CAT5 valójában CAT5e és az összes csatlakozó TELJES bekötésű (értsd mind a 8 ér használatban van), akkor tökéletesen fog működni a gigabit, feltéve persze ha van valahol switch/router berakva, akkor annak is gigabitesnek kell lennie.[ Szerkesztve ]
"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
KnightDave
tag
válasz KnightDave #159626 üzenetére
Hiaba volt Passthrough-ban az eszkoz, Xboxon ugralt a NAT Double/Moderate es Open kozott par percenkent. Aztan egy erdekes (szamomra) jelenseget figyeltem meg, miutan az ONT-on kitoroltem a PPP login infot. Ugye az eszkoz ilyenkor nem tud csatlakozni az Internetre (el is aludt rajta a LED), viszont a PT miatt tokeletesen megy minden a routerrol es most egy oraja mar nem tapasztalok NAT problemakat.
Lehetseges ez, vagy csak placebo es bekepzelem, netan szerencsem van?[ Szerkesztve ]
Burn the rubber, not your soul.
-
Marci112233
addikt
válasz yoleeka #159627 üzenetére
Fagyhatárt nem tudom, de mivel nekünk eleve oszlopon a levegőben az optikai fő kábel és az oszlopon lévő dobozból direktbe jön az optika be a házba dobozban kötve egyből a modem előtt lévő dobozig, így szerintem a fagy nem okoz neki gondot.
Viszont ha gigabit sebesség lesz akkor ha sima cat5 kábel van akkor az lehet szűk keresztmetszet lesz mert arra minimum cat5e a javasolt.[ Szerkesztve ]
-
yoleeka
tag
Sziasztok!
Szeretnénk optikára váltani szolgáltatón belül. Sajnos a jelenlegi kábelelvezetést hanyagolnám, arra gondoltam, leások a földbe védőcsövet. Mivel védőcsőben lenne egy másik védőcső és abban az optikai kábel, az a kérdésem van, ilyen esetekben is kötelező-e fagyhatár alá fektetni a kábelt? Van akinek nincs fagyhatár alatt az optikai kábele? Romlik így a minőség illetve van valami hátránya? Mik ezzel a tapasztalatok? Mekkora keresztmetszetü cső ajánlott a normális/könnyü kábelfüzéshez?
Másik kérdés, hogy mennyire szük hajlítást képes elviselni a kábel? Gondolok itt arra, hogy ha egy sarkon (90°-os kanyar) kell befordulni vele, azt mennyire viseli jól vagy rosszul?
Lakáson/házon belül szükséges a CAT6-os kábel? Jelenleg CAT5 van fűzve, ezt cserélni kellene?
Köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
Better to reign in hell, than serve in heaven...
-
KnightDave
tag
válasz AnonymusX #159624 üzenetére
CMD-be megneztem a tracert 8.8.8.8 -at laptopon es csak az elso IP privat. Az IPV4 cim pedig alapbol publikus a router szerint. Nem igazan ertem, mi okozza meg mindig a dupla NAT-ot Xboxon.
Az ONT-on valamit at kellene esetleg meg kapcsolni a konfiguracios feluleten?Burn the rubber, not your soul.
-
AnonymusX
senior tag
válasz KnightDave #159623 üzenetére
Innentől kezdve a routereden keresztül nem fogod elérni az ONT-ot. Az ONT-ra kell csatlakozni WiFi-n vagy vezetékkel, hogy konfigurálni tudd (vagy a routereden visszaállítod a csatlakozási módot).
-
KnightDave
tag
válasz AnonymusX #159618 üzenetére
Koszonom , be is allittattam a PPPoE Passthrough-t a mai nap es megszunt a dupla NAT.
Annyi kerdesem lenne, hogy az ONT konfiguracios feluletet milyen tartomannyban lehet ezentul wireless elerni? A 192.168.1.1 nem reagal.@atees, csak a szokasos, de szerettem volna, ha future-proof a halozat 4-5 evig.
Burn the rubber, not your soul.
-
atees
őstag
válasz KnightDave #159616 üzenetére
Az igen, mire hasznàlod ezt a router.😊
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
AnonymusX
senior tag
válasz Adama123 #159619 üzenetére
Most lenne itt az ideje annak, hogy az androidos boxon ne csak multicast TV adások legyenek engedélyezve. Megjelenés előtt ugyanis működtek a TV adások unicast adatfolyamként is, bármilyen internetről nézhetted a Telekom TV-t.
Persze feltételezve azt, hogy ahol eddig műholdas Telekom TV volt ott esetleg van más szolgáltatónak normális internete.
-
AnonymusX
senior tag
Szia!
PPPoE passthrough opciót kell bekapcsolni a Telekomos eszközön, ezután akár be is tudsz tárcsázni a saját routereddel. Egyébként lehet NAT-olt címet kaptál, érdemes ezt ellenőrizni és kérni, hogy vegyenek ki a NAT mögül.
Azonban ezzel nem feltétlen lesz megoldva az összes problémád, mert ahogy előttem Gyula888 írja, a Telekom gyengélkedik nemzetközi irányban, ezért általában a játékok, cloudflare, discord stb. szolgáltatásokban csomagvesztést vagy lassúságot tapasztal minden Telekomos.
Ezt áthidalni VPN-nel lehet vagy van az FX Telekom projekt, amit lelkes előfizetők csinálnak, vagy pedig vissza kell mondani a Telekomos előfizetést és másik szolgáltatóra kell váltani.[ Szerkesztve ]
-
Gyula888
tag
Sajnos ez egy Telekomos probléma, pláne este lehet nagyon érezni, legalábbis nálunk. Nem tudsz mit tenni, már vagy egy éve ez megy, egyszerűen sz***** rá.
-
KnightDave
tag
Sziasztok, most lettem eloszor Telekomos gigabites net elofizetessel es az a problemam, hogy nem tudom normalisan beallitani a halozatot. Bar nem vagyok spilere a halozatepitesnek, az evek alatt egy user szintu tudast azert felszedtem.
Ahogy tapasztalom neha 4-5% a packet loss, vagy lassu az internet le/fel sebesseg, vagy elofordul, hogy sokat gondolkoznak az eszkozok mielott reagalnak, vagy Xboxon dupla NAT-ot erzekel.A szolgaltatotol kapott ONT egy Technicolor FGA2233 optikaval es egy TP-Link BE800-zal hasznalom.
Megoldhato, hogy az ONT csak mint modem mukodjon es minden felesleges sallangtol mentes legyen, hogy a router lehessen az agya a halozatnak?
Koszonom szepen a segitsegeteket!Burn the rubber, not your soul.
-
mcll
senior tag
Magenta 1-es vagyok, viszont jó lenne hűség nélkül megszerezni, mert lehet 1-2 hónap után visszamondom
-
AnonymusX
senior tag
Koax lesz jól sejted és nem kötelező internet a TV előfizetéshez. Net nélkül azonban a régi típusú beltérit kapod, az androidos beltéri csakis internettel együtt jár a TV előfizetéshez.
Telefonon érdemes megrendelned és ragaszkodni az internet nélküli tévéhez. Érdemes megkérdezni, hogy alap vezetékes telefonnal együtt mennyi lenne a havidíj. Elképzelhető, hogy azzal együtt olcsóbb, mint önmagában a TV előfizetés.
-
mcll
senior tag
Ha T kábeltévét szeretnék ahhoz mindenképpen kell internetet is kérni? Mert netem van (Digi-s), azt nem cserélném le, főleg hogy itt 1000/25-ös netet mond a címemre. Amúgy ez akkor Koax alapú, nem optika ha jól sejtem, igaz?
-
yogibear
addikt
válasz Essejó #159603 üzenetére
Ilyenkor mindig eltöprengek, hogy hány év kell hozzá, hogy valaki a vezetékeshez ragaszkodjon. Nekem 64 évesen mindenre is elég a mobil igaz előfizetéses.
Mobil L belföldre korlátlan hívás 6900, Hoppá Plusz 4832
Másrészt:
olyan 88 évesen már nem hiszem hogy mobilt szeretne tanulni kezelni (van neki egy,de örülök ha feltudja venni, vagy rábök egy hivásra sikeresen.)
A telefonba felvitt (mobil is, vezetékes is) számokat sem képes kikeresni a telefonkönyvből, mindent számot egy szakadék noteszből olvas ki...
Egyéb kérdés?„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
bb.bocs
őstag
-
Essejó
veterán
válasz csababarca #159606 üzenetére
Úgy rémlik a beállításoknál meg tudod nézni, hogy milyen eszközök csatlakoznak. Ott akkor a sajáton kívül mindet jejentkeztesd ki, és akkor próbáljatok egy másodikkal csatlakozni.
-
Essejó
veterán
válasz csababarca #159602 üzenetére
Tudom, de a Telekomról beszélünk, náluk ki tudja mi számít.
-
Essejó
veterán
válasz bb.bocs #159593 üzenetére
Ilyenkor mindig eltöprengek, hogy hány év kell hozzá, hogy valaki a vezetékeshez ragaszkodjon. Nekem 64 évesen mindenre is elég a mobil igaz előfizetéses. A lányom pl nem használ Tv-t, ha valami érdekli megnézi stream-en. Viszont a párom Tv függő, miatta 24 órában megy. Általában olyan ami engem nem érdekel, de erre jó a Tvgó. Csak ha látja, hogy épp filmet nézek, esetleg a Tvgó-t, akkor feltekeri a hangot, hogy a füles alatt is tökéletesen halljam, hogy ő épp mit néz. Már leszoktam, hogy morogjak érte. Az elmúlt 39 év alatt megszoktam, hogy szerinte övé az utolsó szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest