Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capella
senior tag
válasz boborján2 #159668 üzenetére
Persze tudtam, hogy kimaradt a "nem", és így elég értelmetlen volt. Valójában én persze tudtam értelmezni a dolgot, mit szerettél volna.
Fordítva nem mondanám. Az meg, hogy hülyeséget írtam, egyszerűen nem igaz.
Én egy dolgot akartam, és bizonyítottam is, hogy igenis lehet wifin is mérni az ONT sebességét. És lehet. Bizonyos feltételekkel persze, ez a leírásból szerintem azért kivehető volt (pl. ONT közelében).
Ez egy sima poszt volt, nem egy százszor átgondolt és cizellált doktori disszertáció. Nem volt benne, hogy ax wifi 5 GHz-en értendő, meg hogy persze a mobilnak ehhez 1 GHz fölött kell átvinnie a biteket. Azért ehhez nem kell nagy ész.
No és a kezdet, a sztereotip állításra, hogy wifin ne mérjünk, úgy kezdtem, hogy ezt árnyalnám. Majd lett az, hogy ha wifin jó, akkor jó. Nincs további kérdés. Ha nem, az egy másik tészta.
Hogy mi a "hiteles" sebességmérés, mi nem, az jó kérdés, mi mit számít. A te olvasatodban ezek szerint az ONT wifijén keresztül mért 1000 Mbps nem hiteles, míg mondjuk LAN kábellel és Speedtest CLI-vel Windows alól mért 950 Mbps az meg hiteles ugyanarra az ONT-ra. Na ez, ami hülyeség.
Persze mérjünk LAN-on, az elfogadott, tuti - de ez is szerverfüggő(!!!) -, viszont ha gyorsabb és egyszerűbb wifin megnézni, és már ott is megvan a gigabit, akkor mit várunk a LAN kábeles méréstől? Hogy több lesz, vagy pontosabb?
Adott esetben pont fordítva, kevesebbet mutat kicsivel, mint az ONT tényleg tud.
Akinek nincs gigabit fölötti wifije a mobilján, nyilván nem fog 1 gigabitet mérni, erről nem is volt szó. Ha júzer Pisti hozzád hasonlóan félreérti vagy esetedben inkább félremagyarázza, az az ő dolga.
Nálam ez így működik Samsung Galaxy S23 Ultra telefonnal.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- Hotwav Cyber 13 és Blackview Shark 9 Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest