- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- YouTube
- Videó stream letöltése
- Mesterséges intelligencia topik
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csababarca #149898 üzenetére
Most arra válaszoltál, hogy nem lehet bekötni. Szerintem azt kellene kideríteni, hogy lehetne bekötni.
-
csababarca
őstag
válasz
merqree #149895 üzenetére
amit berajzoltam téglalap az már egy álló és lakott ház.
ami részletesen van, az az én házam, szintén tető alatt van.@Lauda: igen, kijött a szaki, de ő arra az oszlopra kötne rá, amit az önkormányzat el akar tüntetni. (csak akkor ezt még nem tudtuk.)
utána kérdeztem meg az önkormányzatot, és mondták, hogy arra ne kössünk, mert az meg lesz szüntetve.
az a képen szemből nézve az én házam melletti telek távolabbi határán áll valahol. -
Dilikutya
félisten
Telekom webshop lerohadt megint? Készüléket néznék meglévő szolgáltatáshoz, de pont ezt az opciót nem engedi. Átbillentem a kapcsolót, homokórázik, majd visszadob listaárra.
Érdemeik elismerése mellett továbbra is botrányos minőségű a honlapon az ügyintézés. -
válasz
csababarca #149894 üzenetére
A telekom állásfoglalását kikérted már a dologról? Addig szerintem felesleges ezen agyalni. Én megkérdezném milyen feltételekkel kötnék be hozzám az optikát és akkor van min elindulni.
Amúgy a légvezeték minimális magassága az út felett 5.5 méter. [link]
-
merqree
őstag
válasz
csababarca #149894 üzenetére
Erősen kérdéses, hogy a létesítendő(?) ház gerince milyen magasan lesz/van.
Ott be is tudna menni a cserepek között a kábel. Csak nem biztos, hogy ezt így megcsinálják. Ha emeletes lesz a ház, akkor az emelet van annyira magasan, hogy a már említett 4,5 méter szabad magasság meglegyen. -
csababarca
őstag
válasz
Lauda #149888 üzenetére
Szerintem igen.
A zöld villám ahol van az utolsó oszlop.
Piros ahova szerintem kéne, onnan már átlőhető a net.
Ugye a zöldnél nem is a távolság a probléma, hanem hogy van ott egy ház, azt kéne elkerülni.A szaki azt mondta, hogy a tetőre feszítené valami konzollal, nem kellene az én telkemre oszlop, meg semmi ilyen.
-
válasz
Atomantiii #149892 üzenetére
Kézben tartani persze nehéz lenne egy idő után, ez viszont egy tetőnek a nullával egyenlő.
-
Heimdallr75
őstag
válasz
csababarca #149887 üzenetére
azért vannak itt még kérdések: ha saját költségen állítják akkor a tiéd, ki tartja karban, ki viseli az esetleges károkért a költségeket, szerintem ezt is érdemes tisztázni.
-
válasz
Atomantiii #149889 üzenetére
Bár kérdés mennyire feszíti a tetőt, az optikai kábel
Semennyire, a telekomos optikai kábelnek alig van súlya. Hozzám is úgy kötöttek be, hogy a kötődoboztól a ház előtti oszlopig húztak egy kábelt (ez kb 50 méter), majd onnét a tetőtartóhoz.
Azok a műanyag feszítők olyan nagy terhet nem is nagyon tartanának meg.
-
Atomantiii
addikt
válasz
csababarca #149887 üzenetére
Kifeszítésnél a légkábelnek emlékeim szerint legalább 4,5 m magasságban kell lennie a talaj szintjétől, tehát lehet az 50-60 m is ha ez megvan. Bár kérdés mennyire feszíti a tetőt, az optikai kábel már ugye vékonyabb bár nem olyan egyszerű megtartani egy oszlopköznyi hosszt, múltkor feszítettem rajta még egy kicsit mert megereszkedett. Akkor kicsit meglepődtem, hogy azért annak is van súlya.
-
válasz
csababarca #149877 üzenetére
Szia!
Szükséges egyáltalán az oszlop? 60-70 méter semmi az optikai kábelnek, technikailag onnét be lehet téged kötni.
-
csababarca
őstag
válasz
Atomantiii #149886 üzenetére
értem.
hát akkor meglátjuk.
kihívom őket megint, megmutatom melyik az utolsó oszlop ami szóba jöhet, és majd javasolnak valamit.szerintem mindenképp kell segédoszlop, mert az utolsó oszlop az nem csak 60-70 méterre van, de van egy sarokház, tehát ott muszáj lesz valamit csinálni, hogy azt elkerülje a kábel.
én legegyszerűbbnek azt gondolom, hogy a sarokra elhelyezni egy oszlopot, és az kb 40 méterre van, onnan már talán át lehetne lőni hozzánk. -
Atomantiii
addikt
válasz
csababarca #149884 üzenetére
Nálunk olyan 50 m-re volt az utcán a legutolsó oszlop és anno úgy kötötték be a tetőhöz kifeszítve a telefonkábelt. 1-2 év után felhívtuk őket, hogy nem-e lehetne még egy oszlopot elhelyezni. Ekkor kihoztak egy oszlopot még és a telkünkre beállították, de hogy ez manapság mennyire járható út az jó kérdés.
-
merqree
őstag
-
csababarca
őstag
Értem.
Az az érdekes, hogy a közelebb lévő oszlopra feltették a dobozaikat, most meg a város el akarja vinni onnan, mert a telkükön megy át. Miért engedélyezték, ha egyáltalán a telepítést?
Pedig az közelebb lenne.Na most a földkábeles megoldás is játszhatna, de gondolom ha én közterületen akarok ásni, ahhoz meg engedély kellene nem? 60-70 métert kiásni/ásatni, majd kábelt elhelyezni, az nem olcsó mulatság, plusz engedélyek, tervek is kellhetnek.
meg hát ki jelöli ki a nyomvonalat? vannak itt kérdések bőven.
a 60-70 méterre lévő oszloptól mennyi segédoszlopot kéne lehelyezni? egy elég lehet? vagy kettőt? lehet az az olcsóbb opció még így is.
a műszaki szakember akit a telekom kiküldött a 30 méterre lévő oszlopról azt mondta át tudja lőni hozzánk.
-
merqree
őstag
válasz
csababarca #149880 üzenetére
Jelenleg magánelőfizetőknek nem "jár" oszlop, tehát teljes mértékben minden a te költséged.
Annyit tudnál "okoskodni" a Telekommal, bár kicsi az esélye, hogy megfelezitek a költségeket a Telekommal, vagy kikötöd, hogy a Te beruházásodat másnak nem engeded át. -
taki01
őstag
válasz
csababarca #149880 üzenetére
Ez a te költséged lenne, de mindenképp érdemes előtte egyeztetni a Telekommal.
-
-
merqree
őstag
válasz
csababarca #149877 üzenetére
Szia,
Közterületen kérsz engedélyt oszlop(ok) telepítrés(é)re.
-
csababarca
őstag
Sziasztok.
Még mindig internet.Nincsenek oszlopok az utcában, a legközelebbi a merőleges utcában van, kb 60-70 méterre a mi telkünktől.
Ott van telekomos doboz, amiről le lehetne kötni.Ezt hogyan lehetne megoldani? Gondolom földben is elhozhatják, de én kicsit macerásnak gondolom, főleg a földmunka és a már összevissza menő vezetékek miatt. (földben megy az áram is az utcában)
Ha oszlopon akarnánk, akkor gondolom közelebb hozzánk kellene letenni oszlopot.
Ezt kinek a kötelessége kiépíteni? És kinek a költsége?
Én megrendeltem a szolgáltatást, de a műszaki kolléga azt mondta amikor kijött, hogy ássam ki, fektessek le védőcsövet és jön.
Vagy a másik opció, hogy van a mellettünk lévő telken egy oszlop, amin megy villany, onnan átlövi hozzánk. (ez 30 méterre van kb)
A probléma ezzel az oszloppal, hogy ez egy telken van, ami az önkormányzaté, akik azt mondják, hogy az meg lesz szüntetve, arra ne kössünk semmit.Szóval mik lehetnek az opciók?
Csaba
-
csƵ
addikt
Az android boxom a hálóban már legalább féléve 480p-re áll át és minden bekapcsolás után át kell állítani 1080-ra. Van már erre megoldás? Ez így non sense…
-
victorhun7
tag
EPG nem akar működni.
wipe cache után se
Edit a csatorna szűrő volt a hunyó -
polonic
félisten
Nekem nem frissült. Egyébként hol lehet megnézni a frissítést?
-
patrikcoc
senior tag
válasz
barnibooo #149867 üzenetére
Újdonságok:
Kép-hang nincs szinkronban
EPG-ben működik a lapozás a csatornaváltó gombokkal
Mini EPG kiváltása egy a képernyő alján megjelenő infobarral (mint az IPTV-n)
Felvételkezelés élményének javítása:
Felvett és a felvételre váró műsorok megjelenítése külön
EPG-ben történő felvétel indításnál már nem ajánl fel több opciót a felület, hanem elindítja a felvételt
Felvett műsoroknál a Megőrzésre jelölt tartalmak jelölése
Sorozatok jelölése
Felvétel törlés egyszerűbbé tétele
Felvett és felvételre váró műsorok sorrendezése
Tartalomböngészés közben az épp kijelölt tartalom leírása megjelenik a felső sávbanJavítások:
EPG gyorsabb betöltés (ebből nem veszek észre semmit, inkább még lassabb…)
Home gomb megnyomásra nem indul újra
Dolby újra működik…már ahol (HBO HD-n pl megy, Viasat3 HD, AXN HD-n nem)
Rádiók nem állnak meg 6p10mp után -
barnibooo
aktív tag
Na és mik a nagyon nagyon új "fícsörök" az új rendszerbe?
Megéri frissíteni? -
válasz
enginev3.0 #149860 üzenetére
Most már normalizálódott, de előbb alig akart betölteni valami.
-
zelos
aktív tag
válasz
molnarpeter #149862 üzenetére
Szolgáltatás átmenetileg nem elérhető.
-
patrikcoc
senior tag
válasz
molnarpeter #149858 üzenetére
Közben rájöttem a trükkre
Appok közt van egy Apps Updater Agent nevű app, ha azt megnyitod le lehet frissíteni mindhárom T-s appot. -
patrikcoc
senior tag
válasz
molnarpeter #149856 üzenetére
Az csak összeomlás volt (ha a launcherbe dobott ki)
4-ből 3 boxot tudtam frissíteni (reboot, majd miután betöltött visszagomb). Lehet hogy már levették a frissítést, mert azon az 1 boxon frissítés eltávolítás után is csak 555-re áll vissza 537-ről. -
Cloudflare megint elesett....
-
patrikcoc
senior tag
Valami csoda történhetett, frissült a TV app 2.0.633-ra a boxon
Változott az EPG is. Dolby is működik.
Szerk: Gratulálok ismét a fejlesztőknek, újraindítás után ez fogad… -
kigyi_23
addikt
válasz
Lauda #149837 üzenetére
Szerintem sokan vagyunk beragadva 3-5 éves csomagokba amik sokkal olcsóbbak voltak és most megújítással 2-3 rugóval menne feljebb a csomagár. Nálam talán még ennél is nagyobbat emelkedne. Van jópár csatorna amit nem engednek már nézni, mert nem újítottam meg a szerződést, de havi 3 ezerért 3-4 csatorna nem jó deal.
-
Gabbbb
senior tag
Kaon-nál 'Restore Default' menü elemnél van erősebb reset?
-
Gabbbb
senior tag
Kaon hulladékra mi a legrissebb szoftver verziója/kiadási dátuma?
-
6120
tag
Telekomos androidos boxra lehet szolgáltató-független fw-t telepíteni?
-
Lazarushun
csendes tag
Ha valakinek szintén akadozik a twitch még cloudflare warp-al is, annak ajánlom az Opera ingyenes beépített VPN-jét, ezzel tökéletesen működik maximális minőségen is
-
kchris78
veterán
válasz
Lauda #149837 üzenetére
Ez zárt csomag. Lejárt a hűségidő és soha nem újítottam meg, a rendelet az hogy nem kötelezhetnek a megújításra csak akkor kell mást választani ha megszüntetik a csomagot. Ez egy speciál csomag volt mikor megjelent erre a Digi, 250Mbit net alap családi csomag.. Nagyon bennem volt sokszor hogy legyen egy 500 vagy 1Gbites, de itt koax van, feltöltés ugyanaz maradna, nincs úgyse kihasználva.
-
kchris78
veterán
Engem felhívott ma egy ügyintéző és felajánlotta lecserélnék a set-top-boxot újra.. Vagy a díjcsomagot. Elég korrekt volt, mondta hogy olyan áron amin most megy közelébe se lehetne érni a mostaniakkal.. Illetve hogy a STB-t se rendeljük meg mert az csomagmegújítással járna ami +2 rugó alsó hangon.. Az itteni írások alapján behúzhatott volna a csőbe hogy áááááá nem lesz plusz pénz csak csomagújrakötés nem változik semmi.. Aztán visszamondhatatlanul +2500 a havi díjra mert már egyszer beleegyeztem és veszekedhetek velük a 14 nap elállással stb.. (tudom nem nagy pénz de ez van már sok éve)
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Telekom kábeles netnél adott egy Sagemcom 5670, LAN1 portban egy asus router amire be van állítva a DMZ meg rajta a gép lóg, azonban nem tudom kívülről elérni (távoli asztal stb...) van erre valami trükk?
-
djalmasi
tag
A Technicolor szerintem teljesen kitudja szolgálni az igényeket (persze ez csak az én meglátásom) wifi és vezetékes téren is. Nekem egy második TP link router van berakva wifi bővítésnek a földszintre, de hozzátenném hogy vastag falakról beszélünk szóval teljesen érthető (egy 30-35 ezres router sem vitte itt át rendesen). Nyilván nem annyira nyitott mint egy saját eszköz, de ezt neked kell tudni, hogy mennyire nyúlkálsz mélyremenően a beállításokban.
-
Köszi mindkettőtöknek!
Kérni lehet valamelyiket?
Melyik a jobb, ha csak netre akarom használni saját router nélkül? -
Szia!
Bármilyen lehet. Szerintem kár ezen aggódni. Itt néhány embernek voltak gondjai bizonyos típusokkal, nyilván ebből nem lehet általánosságban következtetéseket levonni. Nem tudni hány ember kapott olyan eszközt és abból milyen arányban működik/nem működik megfelelően.
-
Sziasztok!
Korábban írtátok, hogy olyan ONT-t kapok 2000/1000-hez (net+telefon), amilyen a szerelő kocsijában van.
Mostanában milyen szokott lenni a kocsiban? Teljesen random, bármi lehet, vagy van valami gyakoribb típus?Kössz!
-
djalmasi
tag
Szélessávon én kb soha nem tudtam 0%-os PacketLosst mérni [kép]
-
pingtest
tag
Akkor ez pl. nem jó? Gondolom semmiben nem tudom befolyásolni.
Késleltetés: 7,9 ms, Elveszett csomagok: 0,26%, Késleltetés ingadozás: 0,3 ms -
R3laX
addikt
Most visszaállítottam eszközkezelő driverben a Speed & Duplex-et 1Gbps-re, úgy tűnik így atom stabil. Igazából tökmind1, hogy 2.5Gbps-en csatlakozik, vagy 1Gbps-en. Addig volt jó a magasabb, amíg valami hiba, vagy mézesmadzag folytán beadták a 2Gbps-t még az elfőzetés elején
.
Köszi mindenkinek.
-
korcsi
veterán
Van olyan eredmény amikor feltöltéssel kitömött gigabites porton a ping alacsony marad?
-
R3laX
addikt
Ti a szelessav.net-en hogy álltok?
Nekem elég magas a csomagvesztés a tavalyi méréseimhez képest.
-
Essejó
veterán
válasz
molnarpeter #149806 üzenetére
Nem. A 23-ik kerületből a 15.-be költöztünk. Mindkét címen Koax hálózat van. 1000/25 IPTV-vel amit költöztetni kellett az új címre, nem van T optika, hogy technologia váltásról beszéljünk. Viszont van az új címen is Digi optika(mármint az utcában), így még a Spec1 is ugyanúgy él.
-
Atomantiii
addikt
válasz
victorhun7 #149800 üzenetére
Az mondjuk Debrecen mellett sem megy.
-
válasz
victorhun7 #149800 üzenetére
Azt már megszoktuk. Mindig mikor valami érdekesebb időjárási esemény zajlik, az időkép szerverei feladják a harcot.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest