Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanley-B.
őstag
válasz Véreshurka #17527 üzenetére
1. igen
2. szerintem jo igy, en is gyarin hagytam
3. ez toled fugg. low battery durationnel beallitott ertek ala ha csokken a becsult hatralevo tartasi ido akkor a kartya kuldi a shutdown jelet az eszkozoknek.
pcns: powerchute network shutdown. kommunikacio http vagy https-en keresztul menjen. otthoni halozaton jo lesz a http is.
4. [link] -
Stanley-B.
őstag
válasz Véreshurka #17467 üzenetére
ha figyeled lesz olcsóbban is EU-ban, csak fél nap alatt megveszik.
Még annál is volt olcsóbban mint amennyiért én vettem csak kevés értékelése volt az eladónak így inkább nem vettem meg végül.
Egyébként nem hamisak a kínai eladók kártyái, nekem van ismerős is akinél több éve megy az onnan rendelt SNMP kártya. De ha megfogják a vámosok akkor áfával már nem olyan nagy az árkülönbség, + az sem mellékes hogy Kínából 3-4 hétig ütik-vágják szállítás alatt, EU-ból meg csak 3-5 napig[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz Véreshurka #17464 üzenetére
50 ezer a kettő együtt.
Is-is, a magánszemélyek valamivel olcsóbban szokták, céges hirdetésnél viszont van aki ad garanciát.[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz Véreshurka #17459 üzenetére
én vettem a közelmúltban 3 webkártyát is ebayről, ha figyelgeted rendszeresen, kerülnek fel jó áron is az EU-n belül, de hamar el is kelnek.
Én Kínából nem akartam rendelni a hosszú szállítás miatt + esetleges áfa is ott van ha megfogják a csomagot, ami manapság egyre gyakoribb.
Végül Angliából és Franciaországból vettem egy AP9619-et és két AP9630-at brutál jó áron[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz Dißnäëß #17393 üzenetére
erre: "Célom nem a teljes áramszünet áthidalása, hanem a meglehetősen komplexül felépített rendszer (Linux, virtuális gépek) biztonságos leállítása"
úgy vettem le a leírásodból, hogy jópár eszközt akarsz biztonságosan leállítani áramszünet esetén beavatkozás nélkül."Nem tudom, ilyen van-e.."
van persze, komolyabb APC-k. -
Stanley-B.
őstag
válasz PROTRON #17385 üzenetére
igen, ezek azok a problémák amik NEM állnak fent tiszta szinuszos UPS-szel.
Dißnäëß: azt hozzá kell tenni, hogy tömeges leállításra hálózaton keresztül gyárilag egyik fentebb ajánlott UPS sem lesz képes. Ami tudja ezt dobozból kibontva olyat 250 ezer alatt nem érdemes keresni.
-
Stanley-B.
őstag
válasz jczettler #17331 üzenetére
semennyire nem probléma.
UPS-ek piaca más mint egy mobiltelefoné. Cyberpower és APC is rengeteg ideig piacon tart modelleket. A tiszta szinusz miatt a CP1300EPFCLCD egy sokkal jobb UPS, hiába van régóta piacon.a macOS-ről tudok neked nyilatkozni, mindenféle telepítés nélkül felismeri a rendszer a Cyberpowereket és a gyári Rendszerbeállításokban lesz neki fül ahol a lényeges dolgokat be tudod állítani:
Tehát az összes teendőd csak összekötni a Mac Minivel a mellékelt kábellel és kész is vagy.
De azt vedd figyelembe, hogy ha a Mac Minire kötöd majd, akkor a Synology-t nem tudja lekapcsolni majd szabályosan.Szerintem nem kapnak itthon, de más lehet jobban tudja ezt nálam. Szerintem a kiskerek küldik külföldre őket. Az enyémet legalábbis külföldre küldték.
Van szerviztapasztalatom. egy CP1500 kapcsán amiről itt írtam: [link1] [link2] [link3] [link4] [link5] [link6]
Hozzá kell tennem hogy van 2 CP900-am is és évek óta semmi bajuk, meg másoknak sem láttam a fórumon eddig hogy túl sok baja lett volna ezekkel a tiszta szinuszos otthoni Cyberpowerekkel amúgy, a CP1500 is jó azóta is.[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz jczettler #17329 üzenetére
inkább Cyberpower CP900-at vegyél ennyi pénzért, ami tiszta szinuszos a VP-vel ellentétben, igaz kisebb a teljesítménye de simán elég azokhoz amit leírtál ha nem kell "sokáig" tartania (Synot lekapcsolja USB-n keresztül úgyis).
1. nem lesz gond a túlméretezett UPS-ből
2. ezeknek az otthoni cyberpowereknek túlnyomó többsége (vagy valszeg mindegyiknek) csak akkor indul be a ventije mikor elmegy az áram de még ilyenkor is nagyon halk amúgy.[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz MrZed001 #17300 üzenetére
nos, nekem az jelenleg kb 2,5 órára lenne elég, ami nem biztos, hogy elég... Amennyi akku elég lenne annak az árából már lehet találni akár zajcsillapított aggregátort is, ami mégiscsak tartósabb lesz mint az akku.
Áfa nélkül sem nagyon találtam 600-ért amúgy, azzal meg pláne nem. -
Stanley-B.
őstag
válasz MrZed001 #17295 üzenetére
hát ez attól függ szerintem, hogy milyen felhasználásra kell. Egy átlagos családi háznál valószínűleg így van, de:
1. nálam nem jelent problémát éjjel 2-kor, nincs közel a szomszéd. De ha közel is lenne, a milliós beruházásomat nem a szomszéd kényelme alapján hozom meg, évente 2x kibírja, ahogy én is mikor megszólal mások riasztója tévesen
2. kétségtelen hogy szakembert kell megbízni a kiépítéssel
3. ez nekem nem jelent gondot mert van 3 nagy rackes APC-m (meg jópár kicsi Cyberpower), amik simán áthidalják a kimaradást amíg kapcsolna az aggregátor. És az egyenletből nem akarom kihagyni az APC-t mert végső esetben valaminek le kell állítania a gépeket szabályosan.ugyanakkor:
az én vállalkozásom a saját ingatlanomban van. A 3 nagy rack szekrényemhez tele szerverekkel és hálózati eszközökkel (+ még jópár egyéb dolog azon kívül) nem győzöl annyi akkut venni, hogy tartsa több órán át, csak csilliárd forintokért. Amit aztán szintén csilliárdokért cserélhetsz is mikor elöregszenek. És akkor csak pár óráról beszéltünk, nem "végtelenről" ami elérhető az aggregátorral + benzinnel. Így első ránézésre többe kerülne az akku mint az aggregátor kiépítéssel együtt, az akkucseréket meg sem említve. Oké az aggregátorra is kell költeni karbantartás miatt, de szerintem közel sem annyit.
Szerintem nekem az APC + aggregátor az út, nem a csillió akku.[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
-
Stanley-B.
őstag
válasz Totherik91 #17119 üzenetére
mi a mobiltelefonos app neve?
-
Stanley-B.
őstag
válasz Eleinor #17067 üzenetére
ezt a tiszta szinuszosat.
Ugy latom van most 56-ert, nem olyan sok rafizetes mar.[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz jézusom #17009 üzenetére
attól függ milyet szeretnél venni és mennyibe kerül. Ha magánszemélytől veszed, mindig kell akksicserével számolni, mert úgysem friss akkuval fogják eladni, még ha van is benne.
Én vettem már pár nagy rackes APC-t használtan, legutóbb pl. 2db SMT3000RMI2U-t még fóliás kijelzővel, rack sinekkel együtt 68e/db-ért és remekül működnek. Következő akksicserénél megy majd átnézésre, de az első cserénél is át volt. Új akkuk bele még kb 35e/db, így 210e-ben megállt a kettő és ez újonnan mégiscsak egy 650 ezer Ft-os UPS, tehát 210 ezer vs. 1,3M még így garancia nélkül is megérte szerintem, de ha kevésbé vagy kockázatvállaló, akkor lehet venni használtat garival is.
-
Stanley-B.
őstag
válasz douggutaby #17001 üzenetére
Közvetlenül a Cyberpowernek írtál?
Csak mert átlag számtech boltoknak fogalmuk sincs erről, meg úgy általában a UPS-ekről.
De ha nem jó, legfeljebb elállsz a vásárlástól, mindenképp neten add le rá a rendelést emiatt.[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz douggutaby #16996 üzenetére
ezt a tiszta szinuszos belépő modellcsaládra írtam, aminek a legkisebb tagja a CP900. Én az itthoni eszközeimhez ezeket használom és ez nem kapcsol le akkor sem a nincs rákötve semmi. Az olcsóbb, nem szinuszos Cyberpowereknél sajnos nem tudom hogy mi a helyzet.
-
Stanley-B.
őstag
válasz boogie84 #16982 üzenetére
azért a KSTAR esetében érdemes lehet utánajárni, hogy ilyen alacsony terhelésnél nem kapcsol e le. Vagy ha igen, akkor legfeljebb elállsz a vásárlástól 14 napon belül.
A Cyberpowerről meg tudom mondani neked, hogy nem kapcsol le 0 terhelésnél sem, a KSTAR meg ki tudja.[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
persze ez remek.
pillanatnyi áramkimaradások mindenben okozhatnak kárt, de én mondjuk az erősítőt nem tenném szünetmentesre, hacsak nem nagyon drága. és akkor elég egy kisebb cyberpower is.
A NAS-nak es switchnek kenyelmesen eleg a CP900 egesz sok athidalasra is akar, ha tipikus otthoni nasrol beszelunk, meg hat ugyis lekapcsolja ha gond van. -
Stanley-B.
őstag
vagy ha 90k sok, akkor vedd a Cyberpower CP900-at 60-ért és ne kösd rá az erősítőt és TV-t, hanem egy JÓ feszültségvédős elosztóra (tehát nem vmi Obis 3 ezer ft-os szarra).
Pusztán a védelemért nem kell mindent szünetmentesre kötni aminek semmi baja nem lesz ha elmegy az áram, pl. TV. -
Stanley-B.
őstag
válasz douggutaby #16882 üzenetére
én még egyetlen gyártónál sem láttam ezt feltüntetve.
hát igazából bármivel tesztelgetheted, én pl. modemmel/routerrel teszteltem annak idején, az olyan 5W körül volt. -
Stanley-B.
őstag
válasz douggutaby #16875 üzenetére
ahogy csicso82 írta, sok UPS lekapcsol ha nincs vagy nagyon csekély terhelés van rajtuk.
Ez fontos szempont volt nekem is vásárlásnál, amikor a kis fogyasztású eszközeimhez kerestem UPS-t. A Cyberpower tiszta szinuszos belépő családja pl. nem kapcsol le akkor sem ha nincs rákötve semmi, ezért ezek ilyen eszközökhöz jól használhatóak. -
Stanley-B.
őstag
válasz Man from IBM #16837 üzenetére
Ha kell a hálózati menedzselhetőség, akkor SmartSlot-os APC-t kell venni, amibe lehet rakni hálózati kártyát. Habár a "megfizethető otthoni használatra" szubjektív, szerintem otthoni felhasználók többségének kívül esik a megfizethető kategórián az UPS + a kártya ára.
Én épp mostanában vettem 3db APC kártyát is a szünetmenteseimbe de még használtan is zsebbenyúlós volt.
Nem rackes modell van bőven, például: [link]
ehhez kellene még egy AP9630 kártya, ami újonnan kb 100 ezer, használtan 25-60 ezer körül van.
Tehát új UPS-szel és a használt kártyával számolva ez olyan 160 ezerből jönne ki legolcsóbban, ha a kártyát külföldről rendeled használtan. Garancia nem lesz rá így nyílván, de amúgy hibátlanok amiket pl. én rendeltem Angliából. Itthon is szokott lenni használtan pár helyen, drágábban.[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz Hardtech #16815 üzenetére
így már érthető, főleg ha gyakori a kimaradás.
Amit linkeltem arra mehet simán a gép + monitor + router. De a gépedet mindenképp kösd rá, mert amíg a router lassú újraindulása inkább idegesítő, addig a géped könnyen elszállhat ennyi áramkimaradástól.
Ha az túl drága lenne akkor vannak nem tiszta szinuszos opciók is sokkal olcsóbban csak a gépednek jobb lenne a tiszta szinusz.
De én inkább akkor használtat vennék, jó választás lehet 38 ezerért ez a tiszta szinuszos APC. Ez valszeg tovább fog menni majd így használtan is mint egy új random 20 ezres
Csak ez egy rackes, 46 x 43cm-es, 20 kiló feletti jószág, ezzel érdemes kalkulálni + nem lesz néma mert megy benne a venti mindig (feltéve ha jól sejtem, hogy a kisebb SUA modellekben is megy mindig de valszeg igen). Illetve ne felejtsd el megrendelni hozzá ezt az átalakítót sem, mert nem schukos a gép.[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz Hardtech #16794 üzenetére
hát én routert otthoni környezetben, hacsak nem kritikus fontosságú dolgok mennek róla (márpedig otthon ez igen ritkán van), akkor eleve nem kötnék UPS-re, max ha ugyanott van mint a gép és egyúttal mindegy már ha rajta van.
A gépedhez viszont tiszta szinuszosat vennék, azok között pedig kb. az a belépő amit linkeltem. Egy otthoni pc-hez az nem rossz. -
Stanley-B.
őstag
válasz bexinho23 #16778 üzenetére
én nem ajánlanám.
Az én elromlott és megjavított CyberPower CP1500-am onnan van, amiről itt írtam és itt: [link]
az még oké törvényileg talán, hogy a javítás 2 hónapba telt, de:
- a szervizes munkáról nem kaptam semmilyen papírt, se semmit arról ami bizonyítaná, hogy javítva volt egyáltalán
- ebből következően a garancia nem hosszabbodott meg a 2 hónappal, mikor rákérdeztem erre, nem érkezett reakció sosem (2x is írtam pedig)
- 10 kiló feletti eszköznél állják a visszapostázás díját. Én feladtam saját költségen, de úgy már nem térítették meg, csak ha szólsz előre. Javítás után a visszaszállítás díját sem fizetikHa teheted vedd máshonnan mert a garanciáztatás nagyon nyögvenyelős.
[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz Totherik91 #16761 üzenetére
Cp900 jó lesz valóban, azt vedd figyelembe majd, hogy az összes aljzat akkuval biztosított rajta.
-
Stanley-B.
őstag
válasz SchumiBácsi #16739 üzenetére
szerintem jó lesz erre teljesen egy használt APC smart UPS.
"Elhiszem hogy a kommersz széria szarabb - kváziszinusz/négyszögjeles megoldások, de azért a SmartUPS már csak Smart."
ezt pontosan így gondolom én is, ezért is ajánlottam inkább otthonra a Cyberpowert ha újként veszi az ember, NAS-hoz meg ilyenek, mert annyiért nincs szinuszos APC.
Komolyabb igénybevételre nagyobb UPS-t viszont én is inkább használt APC SmartUPS-t választottam. -
Stanley-B.
őstag
válasz MrZed001 #16734 üzenetére
jó, de SchumiBácsi fentebb szerintem nem az egész házát tervezte ellátni vele 800 ezerért... gondolom ezért nézett használt UPS-eket 100 körül.
Vagy nem is 800 ha az alibabás linkkel számolok, csak az akku szállítással 700 (USA-ba de ide sem lenne olcsóbb). Ezt meg fogják vámolni tehát legalább 900 ezer csak az akku + inverter = 1,1mDe amúgy én sem újonnan vettem a két SMT3000RMI2U-t, töredékéért annak de tény, hogy nem egy ház ellátására való... arra majd aggregátorom lesz.
Szvsz 1,1m-ért inkább pár darab nagy rackes APC használtan (így még akkor sem nézünk ki a fejünkből bután ha elromlik az egyik, nincs semennyi kiesés, kritikus fontosságú dolgoknál) + egy aggregátor. Az sem utolsó hogy nem kell 1 millióért új akkukat venni mikor elhasználódnak.
Az meg hogy a szomszédok felkelnek rá, le van kaksizva[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz SchumiBácsi #16726 üzenetére
érdemes lehet, én is vettem már felújított APC Smart UPS-t boltból, meg nem boltból is, többet is.
Bár az nyilván sosem derül ki, hogy mennyi idő után vették ki az üzemből. -
Stanley-B.
őstag
válasz #98320896 #16712 üzenetére
sajnos a legtöbb olcsóbb UPS nem tudja azt ami rá van írva.
Tehát ha terhelve van akkor nem érdemes olcsót venni, hosszabb távon lehet drágább lesz mint egy drágább UPS...
Én CyberPower CP900 és CP1500-at teszteltem már le, ezeknek 85%-os terhelés alatt nem volt semmi bajuk még. -
Stanley-B.
őstag
válasz Cs1csó #16695 üzenetére
sajnos ez a helyzet, de ha már általában drága eszközöket véd, akkor nem árt ha tényleg védi és lehetőleg hosszú ideig kiszolgál.
nyilván APC lenne az ideális, csak otthonra a tiszta szinuszos termékeik elég drágák, talán fele annyiért a Cyberpower elfogadható alternatíva -
Stanley-B.
őstag
válasz bagyulajuve #15836 üzenetére
kb 6-7 percig fog vele menni 280W esetében új akkuval.
Van benne venti de csak töltés közben kapcsol be és akkor is nagyon halk amúgy. Könnyen cserélhető az akku.
Nálam 2 teljesít szolgálatot hosszú idő óta, szerintem nagyon jó vétel ezen az áron.[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz mars119 #15821 üzenetére
én feltétlenül a Cyberpowert venném (ami azt illeti vettem is mert nekem is van egy CP1500-am) a tiszta szinusz miatt.
Tartósságról annyit, hogy az enyém meghalt 2 hét után de meg lett javítva, azóta remek.
Van még 2 CyberPower CP900 is itthon ami ugyanez csak kisebb teljesítményű, azokkal nincs gond évek óta.amúgy csak kíváncsiságból, laptop miért lenne rákötve? az úgyis akkus.
[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
-
Stanley-B.
őstag
válasz harambe93 #15794 üzenetére
eddigiek alapján nekem is pozitív, én is pont 1-2 hete rendeltem tőlük először, igaz nem UPS-t hanem Synology termékeket, de brutális gyorsasággal megjött. Hétfő reggeli rendelés kedden reggel már itt volt.
Úgy értem hogy elszállt, hogy hajnali 2-kor arra lettem figyelmes hogy sípol, leszaladtam hozzá az emeletről, de már a lépcsőn is állt a füst és égett szag volt, lent meg egyenesen tömény füst kavargott, azt hittem kigyulladt valami, de "csak" a CP1500 halt meg.
Vicces módon egyébként a rákötött szerver sosem kapott be eddig áramkimaradást és most meg azért kapott egyet mert meghalt az UPS amire rá volt kötve, amit ugyebár meg azért veszünk, hogy ilyesmi ne történjen. Egyébként 36W-os fogyasztó volt rajta csupán.
De amúgy jó kis UPS ezen az áron. -
Stanley-B.
őstag
válasz harambe93 #15773 üzenetére
szia, nekem is van egy CP1500-as Cyberpowerem többek között, olyan helyről vedd ahol normálisan kezelik a garanciát, mert nekem is elszállt ez az UPS 2 hét alatt + külföldi fórumokon is többeknek is. Egyébként megjavították és azóta tökéletes de nem árt erről tudni, a bolt ahonnan én vettem kissé nyögvenyelősen és nem is teljesen törvényszerűen kezelte a garanciáztatás menetét.
[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
tapasztalatom alapján kb. mindegyik otthoni UPS-en 100-as ethernet van, még a jobbakon is, pl. 80 ezres CyberPoweren is (teszteltem)
-
Stanley-B.
őstag
bárcsak én is így jártam volna a CyberPoweremmel ami nagyon durván elfüstölt.
De helyette 2 hónapba telt és javítva lett[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
eszembe jutott UPS vs. inverter témában amiről eddig még nem volt szó, hogy mi a helyzet a kettő kombinálásával? Tehát mondjuk egy 20-40Ah-s APC vagy Cyberpower rákötve egy 100-200Ah-s inverterre hosszú áthidaláshoz pl. szerverekhez?
Csak mert kellene egy olyan 6-8 órás áthidalás de az egyenletből nem tudom kihagyni a UPS-t (pl a szoftver miatt, Nagios sms-ben riaszt ha kimaradás van, akku hot swap, stb) de ez így sokkal olcsóbb lenne mint egy ilyen nagy UPS. -
Stanley-B.
őstag
válasz Cs1csó #15694 üzenetére
Lehet elengedem akkor. Normálisan nem tudnám kipróbálni előtte eszközökkel. Kár, mert amúgy eléggé kéne most, de azért 400-ért új nem.
(#15693) ANOka: jogos amit írsz, ezt nem is vitatom, csak egy 40 kilós UPS-szel szerintem nem sok eladó lenne benne, hogy na akkor induljunk szakihoz átnézetni itt és most.
-
Stanley-B.
őstag
Használt APC SUA2200RMI2U 65-ért akkuk nélkül szerintetek megéri?
-
Stanley-B.
őstag
válasz Stanley-B. #14904 üzenetére
update: röpke 2 hónap alatt meg lett javítva garanciálisan, megjárva Csehországot, mostmár jó. Remélem nem lesz baja.
Neten láttam hogy többen is írták hogy ugyanazt a hibakódot dobta nekik is mint nekem, lehet valamiféle szériahiba, hátha a javítás után erősebbre cserélték benne azt, ami nem volt jó[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz Cs1csó #14905 üzenetére
nem lett baja, lekapcsolta a rákötött eszközt.
Nem történt semmi tudtommal, gyakorlatilag minimális, 30W-os fogyasztó volt rajta, közvetlenül mellette megy egy CP900EPFCLCD is ugyanarról a konnektorról, annak nincs semmi baja. Szerintem csak simán meghibásodott.Hajnal 1kor a folyamatos sípolásra és égett szagra felkelni elég para volt azért
[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz Stanley-B. #14848 üzenetére
pár hét alatt meghalt a CP1500EPFCLCD, rendesen égett szag jön belőle...
-
Stanley-B.
őstag
volt téma a kis fogyasztású eszközök nemrég, hogy lekapcsolnak a UPS-ek a kis fogyasztás miatt, stb
Nos, nemrég jött meg a CyberPower CP1500EPFCLCD és csináltam egy tesztet.
Rákötöttem egy switchet és vígan ment több mint 4 óráig, ment volna tovább is de elég volt tesztnek. Végig 0 w terhelést jelzett ki.
Szóval a CyberPower NEM kapcsolja le magát kis fogyasztású eszköznél, sőt, ami azt illeti, akkor sem kapcsolja le magát ha egyetlen eszköz sincs rákötve.
Van itthon egy pár CyberPower CP900EPFCLCD is, azzal is ez a helyzet. A saját szoftverét soha ki sem próbáltam és egyéb módon sem állítottam soha semmit.Őszintén szólva ebben az árkategóriában sokkal jobb ár/érték szempontjából a CyberPower az APC-nél szerintem.
Ha nem aktív zéró hangja van, ha aktív akkor is csak minimális, nincs magas frekvenciás hang és extra alacsony fogyasztású eszközökhöz is jó. -
Stanley-B.
őstag
válasz Cs1csó #14595 üzenetére
hát igen, csak bonyolítja a dolgot, hogy viszonylag messze vannak a védendő eszközök egymástól (több emeletnyi távolságra). Ezért is kellene igazából legalább 6 UPS, nem a kapacitás miatt.
A legtöbb eszközhöz elég kisebb kapacitású (pl 900VA), csak a routerhez, modemhez és egy 30 wattos fogyasztóhoz kellene órákig tartó ellátás. Ez a 3 szintén teljesen más helyiségekben van...[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz Cs1csó #14571 üzenetére
De ott van még a rendelkezésre állás is. Nekem főleg azért kellene az UPS a routerhez és modemhez, hogy legyen internet áramszünetkor is. Méghozzá át kellene hidalni akár 2-3 órás szüneteket is.
pont most volt egy kellemes 45 perces áramszünetem... kellene legalább 6db UPS itthonra, tiszta szinuszos -
Stanley-B.
őstag
valaki tud ajánlani esetleg egy olcsó UPS-t, olyat amiről van tapasztalat, hogy nem romlik el mindenkinél 2 hónap után, nem okoz nagyobb kárt az eszközben mintha nem lenne, nem olvad el a forróságtól, alaphelyzetben nem hangos és schuko aljzatos? és esetleg a márkája cyberpower?
Egyetlen szolgáltatói modem lenne rákötve. Minden egyéb eszközöm, gépek, NAS, szerver, router, stb más UPS-eken vannak és a modem messze van ezektől. Tehát egyedül azért kellene ez az UPS, hogy áramszünet esetén legyen internet és ne kapcsoljon ki a modem.
[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz cinemazealot #10928 üzenetére
köszi a segítséget, Cyberpowertől találtam ezt, 780 w már biztosan elég lesz, igazából elég a pár perc az adatok elmentésére.
-
Stanley-B.
őstag
válasz cinemazealot #10926 üzenetére
hát, specifikációk alapján így néz ki a dolog:
iMac (27-inch, Mid 2011):
Power Consumption: Idle: 135 W, CPU Max: 170 WiMac (Retina 5K, 27-inch, Mid 2015):
Power Consumption: Idle: 70 W, CPU Max: 197 WBeoplay A9 hangfal: POWER CONSUMPTION: Typical 23 watts, Standby 0.4 watts
Apple Time Capsule router: Maximum continuous power: 34W
Modem: 15WÍgy 440 W ha a maxokat számolom, routerből véletlen nem a maxot számoltam azért jött ki 420 korábban.
Ehhez a 440 watthoz egy 600 wattos szünetmentesre gondoltam így első körben. -
Stanley-B.
őstag
sziasztok, UPS vásárlás előtt állok. Összeadtam az eszközök fogyasztását, amit UPS-re csatlakoztatnék.
420 watt jött ki. Nagy értékű eszközökről van szó (több asztali gép, hangfal stb). Ti mit vennétek ehhez? -
Stanley-B.
őstag
a nem szinuszos UPS-ekből is szinuszos áram jön ha nincs áramkimaradás?
-
Stanley-B.
őstag
összeadva az összes eszközöm 420 watt jött ki max terhelés alatt, szóval ez alapján akkor ez vagy ez elég lenne.
Érdemesebb a drágábbat venni, vagy csak pusztán a néhány extra miatt kerül ennyivel többe? (kijelző stb)
Két helyiségbe is kell, tehát két darabot vennék, így már jelentősebb az árkülönbözet.olvastam fentebb a hangrendszerekről, hogy nem jó UPS-szel használni? Én egy ilyen miatt is venném, jó lenne, ha meg lehetne valahogy védeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest