Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
válasz Cs1csó #20781 üzenetére
két probléma lehet a UPS-ekkel ami gondot okoz:
1. az átkapcsolási idő tehát amikor elmegy az áram
2. a "kvázi" vagy négyszögjeles színusz (Line interaktív egyes típusa (van szinuszos) vagy minden offline) ugye ezeket érzékelheti zavarnak valamelyik beépített védelem, ezek ugye a kapcsoló üzemű eszközök.
Mondjuk PC esetén nem értem miért kell PSU ha van USP. Egyszerűen egy on-line UPS kellene aminek van JPWR1 és JPWR2 csatlakozása és akkor az alaplap minden feszültséget megkapna. Nem kellene kvázi szinuszos váltakozó feszültséget létrehozni.
Az UPS egy akkumulátoros PSU lenne. De a monitornak és a routernek is van egy kis tápegysége amit kiválthatna.Belegondoltam, a nyomtató tényleg nagy ampereket vesz fel.
Lehet ezeket már felhoztam. Ritkán de szembejön ez a probléma és akkor elgondolkozok miért nincs UPS-em.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Üdv!
A szünetmentes tápegységek lehetnek: Line-interaktív, Online, Offline.
Hogyan reagálnak a különböző elven működő UPS-re kötött fogyasztók mikor az UPS átkapcsolt az akkumulátorból való táplálásra? Az Online kakukktojás, mert a rákötött fogyasztók mindig az akkumulátorból kapják a villamosenergiát.Most hirtelen ami előfordul egy átlag embernél:
Router.
Újraindul, újra kell csatlakozni az internetre? Persze ha az egész lakótelepen megszűnik az áramellátás akkor az internetszolgáltató eszközei se fognak működni és nem lesz internetszolgáltatás a lakótelepen. Ezt az esetet vegyük ki a számításból.
IP kamera (ilyenem még nincs).
Ha WiFi-n csatlakozott a routerhez, akkor újra kell csatlakoznia? Ha visszanézzük az IP kamera videofelvételét akkor 1-2 másodperc hiányozni fog?
PC.
Lapolvasó és Nyomtató.
Ha scannelés vagy nyomtatás közben vált a szünetmentes tápegység az akkumulátorból táplálásra akkor hibás lesz a beolvasott lap és a kinyomtatott papír dokumentum?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz cinemazealot #20240 üzenetére
De ha már elosztó, én vezetékest elosztót vennék, mert abban stabilabban csücsülnek a villásdugók.
Szabad a konnektor és a túlfeszültségvédő elosztó közé földelt hosszabbítót tenni? A hosszabbító csak hosszabbító és nem elosztó. Egyik végén 1 dugó, másik végén 1 aljzat és földelt.Ha vezetékes túlfeszültségvédő elosztót vennék, akkor minimum 3 méter hosszú vezetékkel kellene rendelkeznie. Ha a fal mellé szeretném rendezni a vezetéket, akkor több, mint 3 méter hosszúnak kell lennie.
-
tknof1871
őstag
válasz Cs1csó #20165 üzenetére
Üdv!
Bármilyen Legrand termékekről elmondható, hogy jó minőség, ajánlott? Kevés a földelt konnektor. Gyorsan venni kellett egy T elosztót. A boltban csak rémlett, ez a márkanév ismerős és ezt vettem..2x annyiba került mint amit az arukereso ír, a legdrágább T elosztó volt.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Van egy ötletem. A koncepció az érdekes de eredetileg Raspberry Pi home server (Okos otthon-hoz) atombiztos tápellátásához találtam ki. Aki ért is a villamossághoz mit gondol az ötletről?
1. A 230 V-os konnektorból táplálni egy vezeték nélküli töltőt.
2. A vezeték nélküli töltővel táplálni/tölteni egy Power Bank-ot. Ha nem kapni vezeték nélkül is tölthetőt akkor kell egy USB-s vezeték nélküli töltés adaptert dugni a Power Bank-ba.
3. A Power Bank-ból táplálni a Raspberry Pi-t.
De miért?
a. Ha megszűnik a hálózati feszültség attól még működik a home server mert a Power Bank-ból kapja a tápfeszültséget.
b. A home server védve van a túlfeszültségtől, villámcsapástól, hálózati ingadozástól (pl. brown out).
Igazából nem vagyok biztos az a. és b. pontok teljesülnek mert nem értek az elektronikához és a villamossághoz. Van hiba a koncepcióban? Azt is csak remélem hogy a jó topikban teszem fel a kérdést. Ez egy DIY UPS.
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Téma összefoglaló:
aztán törpölj el azon, hogy az aktív PFC-s tápod szeretné-e a szimulált szinuszos UPS-t. Ha igen (vagy elég bátor vagy kipróbálni)
A legrosszabbtól indulva mik történhetnek?GAMEPOD.hu (13-éves cikk)
Amit a PFC-ről tudni érdemes.
Írta: ELP
2007-12-21 20:10 [link]
Passzív PFC:
Túl sokat nem érdemes beszélni róla, kifutóban van.
A többség ma már aktív PFC-s tápot használ.Induljunk ki alacsony igényből. Böngészés; filmnézés.1 darab desktop PC VGA nélkül i3 CPU , 1 darab 19" monitor, HDD-k. Ez mekkora terhelés lehet? Szerintem nincs 150 Watt amit felvesz a konnektorból.
Honnan indul egy ajánlható tiszta szinuszjeles UPS ára?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Várjunk csak, tehát az UPS-ekre kötött PC-k is ki vannak már kapcsolva, meg az egész épület sem kap áramellátást, tehát az UPS-ek gyakorlatilag üresben járnak?
Igen. Mindenki haza ment. Bizonyos napokon én vagyok az utolsó, és akkor a nagy csendben messziről hallom az épület áramtalanítása után a sípolást. Így fedeztem fel ez a jelenséget.Jelezd a problémát cégvezetésnek és az épület üzemben tartóinak!
Megtörtént. Többször. Óvatosan, finoman, tapintatosan.A rendszergazda ezt nem tudja, vagy csak nem vették figyelembe a villanyszámla miatt?
Nem tudom. Szerintem ez a userek oktatásának hiányossága miatt van. Konkrét felelősöket véletlenül se akarok feldobni, mert a hierarchia alján vagyok. Nem fogok másokat ezért kellemetlen helyzetbe hozni. Egyszerűen kíváncsi voltam, ha észlelem a jelenséget, akkor helyesen teszem-e, ha lekapcsolom a UPS-t.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Ha ilyenkor lekapcsolják, akkor a rákötött eszközök alól hirtelen "kirántják a talajt" és nagyot "bukfencezhetnek".
Én a szerverszobába nem jutok be. Pontosítom a szituációt. A műszaknak vége (nincs másik, ami leváltja), mára a "bolt bezár", mindenki haza megy. A számítógépet kikapcsolták, akik azzal dolgoztak, mert ők is mennek haza. De a szünetmentes tápot nem.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Üdv! A munkahelyemen (nem sz.gépen dolgozom) az épültet áramtalanítása után szoktam sípolást hallani. A szünetmentes tápegységek/Uninterruptible power supply/UPS azok. Ez nem az én területem, de néha odamegyek és lekapcsolom a készülékeket. Ettől elhallgat.
Ha eltekintünk attól, hogy erről mit gondolnak a munkahelyemen, ami teszek az helyes, vagy helytelen? Most ettől jobb lesz az UPS-nek, hogy nem sípol egész hétvégén? Ha jót teszek, akkor mitől jó? Ha rosszat, akkor mitől rossz?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest