Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
Most látom, hogy nem olvastam el figyelmesen az első hozzászólásodat és nem csak mint egy átlagos UPS téma iránt érdeklődő vagy a tapasztalatát megosztó személyként csatlakoztál be az atom18-nak adott hozzászólásainkhoz hanem TE IS UPS vásárlás előtt állsz.
Nem akartam más zsebében turkálni de most KÉPLETESEN megteszem: atom18 gépe NAGYON komoly: egyik legjobb i7-es proci (ami még K-s is tuningolható), SSD, 4 HDD, drága monitor, jelenleg az egyik legerősebb VGA, a perifériák is minőségiek, a tápja is minőségi - Corair - és elég nagy.
Egy ilyen konfighoz NEM FOGOK (és cinemazealot sem) ajánlani 30-40 ezres kvázi szinuszos UPS-t. Egy ilyen gépnek tiszta szinusz dukál, abból is valami JOBB. Amúgy amit ajánlottam CP még így sem drága a nagyobb teljesítményű tiszta szinuszos UPS-ekhez képest.
Most megnéztem a konfigodat a profilodban és látom hogy egy 750VA-es UPS-t néztél ki. Szerintem is ez ez egy kicsit karcsú. DE ezt ahogy nézem te is kiszámoltad:
Load Wattage: 455 W
Recommended UPS rating: 1000 VA
Recommended PSU Wattage: 505 WAmúgy nem értem miért akarsz:
750VA-est venni mikor az ajánlott az oldal szerint is 1000VA-es?Ha olcsóbban akarsz kijönni akkor esetleg ezt nézd meg:
CyberPower CP1300EPFCLCD 1300VA vagy ennek a nagyobb 1500VA-es változatát.Sajnos az APC az egyik ha nem a legnagyobb márka - hazánkban is - és a márkát is meg kell fizetni:
- APC Smart-UPS C 1000VA LCD (SMC1000I)
- APC Smart-UPS 1000VA LCD (SMT1000I) -
cinemazealot
addikt
1000 VA szerintem már elég lehet egy intenzív játék esetére is. Az SMT/SMC pedig -- ha jól látom -- csak a kijelzőben tér el egymástól (előbbi csak LED-es, utóbbi LCD-s) meg hogy előbbiben van Smart-Slot utóbbiban nincs... szóval, amelyik jobban tetszik/olcsóbb/raktáron van.
-
cinemazealot
addikt
Nézd, én hiszek Neked, de addig nem lesz pontos infó a kezedben, amíg le nem méred az aktuális teljesítmény felvételt (hatásost és látszólagost) csúcsra járatott játék üzem közben. Valamiért csak 660 W-os PSU-t tettél a gépedbe, nem 500-asat, akkor nyilván érezted, hogy jobb ha van egy kis tartalék. Ugyanez igaz a UPS-re is, persze józan keretek között.
Valószínűleg egyébként nem lesz semmi gondod a 750-es APC-vel. Még ha egy erősebb játék közben picit túl is terhelnéd, amikor épp elment az áram, de rögtön kilépsz, azt még túl fogja élni. A UPS is és a géped is. Csak tudd, hogy eléggé a határmezsgyén sétálsz.
Egyébként pedig együtt érzek Veled: gusztustalan, hogy egyik-másik UPS mennyire drága. De ahogy azt már többször is említettük, a szünetmentesítésnek ára van.
(#12770) Bazsy
Az APC BackUPS családja kvázi szinuszos, a SmartUPS-ek között pedig csak egy bizonyos teljesítmény fölött jelenik meg a tiszta szinuszos, ha jól tudom, de majd a nálam okosabbak kijavítanak. Azt most nem látom, hogy a PSU-d aktív PFC-s-e, de feltételezem, hogy igen. Annak pedig jobban feküdne a tiszta szinuszos, habár létezik, hogy a state-of-the-art PSU elketyeg egy kvázi szinuszos UPS-szel.[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
Én csak a kolléga tápjának és monitorának teljesítmény felvételét néztem, nem számoltam ki a teljes konfiguráció terheléskori max. igényét (ezt a matekot meghagyom az érdeklődőnek ). Ha azt vesszük, hogy a táp (és monitor) teljesítményénél nem lehet nagyobb a gép össz. terhelése, akkor az már ~840 W (90 W-os monitorral számolva). Számoljunk sz@r teljesítmény tényezővel (hiába korszerű a táp), és legyen a látszólagos teljesítmény ennek kétszerese, azaz ~1680 VA! Nyilván ennyi sosem lesz, de ha mégis (mert szerencsétlen esetben akár elő is fordulhat), akkor nem árt ha ezt egy 2000 VA-es UPS szolgálja ki.
A Te 660 W-os tápodra és monitorodra (mert ugye az sem árt a leállításhoz) a 750 VA-es UPS... hát... bátor választás.
Viszont még egyszer hangsúlyoznám: az, hogy nagyobb a UPS teljesítménye, nem feltétlenül jelenti azt, hogy kisebb teljesítmény igény mellett arányosan nő az áthidalási idő. A teljesítmény az elektronika és az akkumulátor(ok) teherbíró képességét (másképp fogalmazva terhelhetőségét) jellemzi, nem pedig az akkumulátorok kapacitását és hogy mennyi ideig képes adott teljesítmény igényt kiszolgálni. Tehát közel sem biztos, hogy ha egy PC-t egy 1000 VA-es UPS 10 percig tart életben, akkor majd egy 2000 VA-es 20 percig fog.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitcoin topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bittorrent topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Call of Duty: Black Ops 6