-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany76
tag
válasz #46824192 #81094 üzenetére
A file stationban kikeresed a kívánt almappát kijelölöd majd a Tevékenység fülben rámész a Tulajdonságokra->Engedélyek. Itt alap állapotban inaktív az engedélyek mert örökli a főmappa beállításait. Ezért a haladó beállításokban menj az "Örökölt engedélyek explicitté tételére" ahol aktív lesz a változtatás és máris külön tudod az egyes felhasználók hozzáférési jogait beállítani.
-
tucsok.
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! DS218 portot szeretnék (DSM 7.1) beállítani a download station-nak, a routerben már engedélyeztem egy portot, de a DSM-ben nem találom a hálózat menüben, az összefoglalót néztem,de már más a menürendszer.
Köszönöm"So say we all"
-
Katona Gábor
csendes tag
Hello!
A „Névtelen WebDAV engedélyezése”
Van e biztonsági kockázata, ha engedélyezem?[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Transmission jelenleg a 9091 es portot használja. Hogyan tudom ezt módosítani?Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
törölt tag
válasz Katona Gábor #81103 üzenetére
Véleményem szerint , amelyik mappár ezt ráengeded és a net irányából elérhető ,azt a mappát konkrétan megosztottad a világgal.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
Segítséget kérnék..
Az alábbi problémaval nézek szembe:
Van 2 coreelec boxom (s912, s922x), az s912es box 5 ghzes WiFin csatlakozik a hálózathoz.
Adott egy 216play illetve egy régebbi amd itx gép, perpill mind2 torrent és smb szerverkent funkcionál..
Vmiert ha a nasrol játszok le a wifin logo boxal, akkor pár percenként bufferel és a lejátszás is látványosan akadozosabb.
Viszont a másik box, ami kábelen lóg nem produkál ilyen hibát a nasrol.
Ami a furcsa az, hogy az amd itxes geprol gond nélkül tudok lejátszani, nincs buffer vagy akadás.
A download stationben is csak 15 futó torrent van, ezzel szemben 179 aktív torrent van az amds gépen.
A nas lenne gyenge?Köszi
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
ssgt1981
senior tag
Synology Photos, illetve Synology Drive linkeket szeretnék megosztani synology.me használatával. Hogy tudom ezekhez úgy beállítani az IP címet és a portot a routerben, hogy a linkek birtokában kívülről bárki elérje a megosztásokat?
-
Janaboy
veterán
válasz Sanyi.mTs #81110 üzenetére
A CPU 3-5% között, a memória 35% körül.
Viszont a hálózati terhelés érdekes.
Ha a wifis boxxal játszom akkor 1.1-1.2 MB/s között van és akadozik, viszont ha kábeles boxról játszom akkor inkább 1.4 az alap és néha kiugrik 1.9re is.
Olyan mintha nem bírna a wifi, pedig csak 1080p bdripekrol van szó.
És ez még mindig nem magyarázza, hogy az itxes gépről miért megy jól a lejátszás.[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
tevfik
tag
Üdv,
Segítségeteket kérném. Van egy pár eset amikor áramszünet vagy rossz idő miatt kihúzásra kerül a NAS.
Ilyen esetekben új ip címet kap a nas, valamint a digi router részéről elvesznek a port kiengedési beállítások. Megnézem az új ip-t címet ezt követően megadom neki a 5000,5001 portokat.
Most is ugyan ez történt, viszont a dns vagy ip címen nem érem el a NAS-t. Kizárólag synology connect oldalon a gép nevével.
Portok kiengedve, IP stimmel. Mi lehet a probléma?
Digi Router, közben egy switch de ezek mind újraindításra kerültek.
Köszönöm.
-
nagyúr
-
-
addikt
válasz Janaboy #81108 üzenetére
Oszdd meg NFS-en és azt használd Coreelec alatt. Nem biztos hogy segít, lehet a Wifi kártya/antenna/driver nem az igazi, de gondolom kábelt nem tudsz húzni.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
válasz tevfik #81112 üzenetére
static DHCP kell neked (reserverd DHCP-nek is szokták néha hívni), amikor mindig ugyanazt az IP címet rendeli a NAS-hoz a MAC addresse alapján. Ezután erre az ip-re beállítod a port kiengedési beállításokat (ami egyébként nagyon nem javasolt, inkább VPN).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Adee_91
aktív tag
Sziasztok,
érdeklődnék,hogy ki milyen app-ot használ IOS környezetben Synology Nas távoli elérésére?
Fontos lenne,hogy normálisan kezelje a thumbnail-eket a fotóknál,videóknál. A gyári Files app sajnos nem képes erre.
Van FE File Explorerem pro verzióban,ami elvileg tudja ezt,de egyszerűen nem bírom beállítani a távoli elérést benne.Helyi hálózaton működik.
Köszönöm. -
tobias40
veterán
Bocs ha nagy hülyességet kérdezek!
Ha WG vpn servert futtatok a 220+ NAS-ON(dockerben),akkor az otthoni hálózamban levő eszközök csak akkor fognak vpn-en keresztül kifelé ha letöltöm rá a klienseket és úgy kapcsolódok a NAS-ra?
Vagy ez csak arra való hogy ha távolról akarok biztonságosan WG vpn-en keresztül az otthoni hálózathoz kapcsolódni akkor az előbb leírt módon tehetem meg?A cél az lenne hogy otthonról szeretnék "kifelé" biztonságosan kommunikálni.(pl. böngészni,levelezni,bankolni,iptv-zni stb.)
Persze a távoli elérés is jó lenne vpn-en keresztül de nem tudom hogy ez így jó-e ha a WG server fut a nas-on.Egyszerűbb és nekem érthetőbb amikor a routeren fut a vpn server de ez hogy alakul amikor a NAS-ról megy?
Tudom kissé zagyvalék amit írok,remélem jól eltudjátok magyarázni az ilyen értetlen embernek is!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Valahol nincs véletlenül egy tutorial hogy milyen docker-ek vannak és hogy azokat hogyan kell futtatni? Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
törölt tag
válasz Adee_91 #81123 üzenetére
Amikor belépsz pl. a netbankodba a böngészőben, ott sem biztosít a bankod ehhez vpn kapcsolatot.
Szóval ha minden jól van beállítva és a syno emberei sem bakiznak , akkor nem kell. Én pl. nem erőltetem mert szerintem nem szükséges.
Viszont a "kell vs. nem kell" tábor emberei úgyis a saját véleményüket fogják mondani
-
blakey
titán
válasz Adee_91 #81126 üzenetére
Pl. DDNS-el, regisztrálsz valamelyik DDNS-re, Duck DNS, Afraid, NO-IP, DYNU, a regisztrált címet beállítod a NAS-on, vagy a routeren, nyitsz neki portot és a regisztrált címmel és porttal eléred külső címről is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kb7700
csendes tag
sziasztok!
Van egy 418play az irodában (Vodafone hálózat) es otthon (t-home hálózat) egy 65q90a Samu tv. DS video a Samun van telepítve de amikor beirom az IP:5000 fiók jelszó adatokat akkor nem tud belépni a nasra, hibát ír . Mi lehet a baj? Irodában ugyanazon a hálózaton a régebbi Samu tv pikk pakk megtalálja es csatlakozik…mobilon csatlakozik a videostation…csak a TV-n nem
elore is koszi ha segitetek
-
scream
veterán
válasz Adee_91 #81129 üzenetére
De az is jó. Bármilyen DDNS vagy ha van fix IP megfelelő, a lényeg, hogy tudd, hogy mi a cím és az adott cím mögött te legyél (az elérendő eszköz legyen).
Ha ez a cím megvan, akkor a routeren megnyitni a portot neki (vagy Cloudflare tunnel, bár ha a VPN-nel nem akartál bíbelődni, akkor gondolom ezzel se szeretnél) és akkor a cím + port kombóval már el kell érd kívülről. Ha már portot nyitsz, akkor ha teheted ne azonos portot adj meg kívülről, mint amire belülre megy, ezzel is talán csökkentve a sebezhetőségi faktort (bár, ha TCP-t nyitsz, úgy port scannerrel azért be tudnak kopogni).
Ha a screenshotodból jól látom, az iPad OS-es app AD-s porton (445) akar bemenni, ha csak ezt támogatja és még nincsen AD, akkor azt is meg kell előtte a NAS-on csinálni, hogy hozzáférj.
-
scream
veterán
válasz Adee_91 #81134 üzenetére
Azt gondoltam, hogy a 445-ös porton keresztül akarsz bemenni (a csatolt screenshot alapján), az direkt van, de ezek szerint nem?
Az AD -> Active Directory.
Böngészőn keresztül, ugye másik porton megy a kommunikáció (ott ugye a DSM webes felületére lépsz be/éred el/szolgál ki).
Amúgy miért nem a Synology appját használod a file-ok eléréséhez (DS File)?
-
gyugyo79
addikt
válasz scream #81138 üzenetére
Nincs is. Ez van :
https://learn.microsoft.com/en-us/troubleshoot/windows-server/identity/config-firewall-for-ad-domains-and-trusts[ Szerkesztve ]
-
hiddenroth
csendes tag
Sziasztok!
Van két HDD-m, amik régebben egy Syno Nas-ban voltak. Én teljesen úgy emlékszem, hogy rendben voltak és nincs semmi bajuk. A HDD-k mikor tápot kapnak szépen felpörögönek, ahogy kell. Azonban utána nem történik semmi. Nem látom őket a Számítógép-kezelésben és semmilyen másik programmal. Tehát itt most nem arra gondolok, hogy újra visszakerültek egy Synoba és a Network részben akarom tallózni őket, hanem normálisan össze lettek dugva Sata csatlakozóval. Hogy tudnám megjeleníteni őket, hogy formázhassam vagy kideríthessem azt egyáltalán rendben vannak-e? Esetleg Bootolnom kellene valami Hiren's féle történettel és ott valamelyik programban megnézni őket, esetleg Ubuntu Live? Köszi a segítséget.
Amíg a Föld kerek, mindig lesznek quake-erek!
-
McAdam6
aktív tag
válasz hiddenroth #81142 üzenetére
Bootolj egy live LinuxMintet, az alapból látja a synos diskeket.
-
hiddenroth
csendes tag
válasz McAdam6 #81144 üzenetére
Volt Ubuntu Live-om is először megpróbáltam azzal. Sejtettem, hogy esetleg így látni fogja, de jó volt, hogy megerősítettél benne ezt próbáljam ki. Mind a két HDD-t látta és meg is tudtam formázni őket és most már Windows-ban is látszanak. Köszi!
Amíg a Föld kerek, mindig lesznek quake-erek!
-
gyugyo79
addikt
válasz scream #81147 üzenetére
Utoljára:
A Samba használja csak a 445 -ös portot alapértelmezetten.
1 portot csak 1 valami használ nincs is
Active Directory wiki
Samba (szoftver) wiki
Az is szóra egy Synos példa:
Egy Synology NAS -on a Samba megosztást eléri az AD Hitelesített felhasználó és a NAS -on lokálisan létrehozott felhasználó is ha van joga hozzá.[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Segítenétek megérteni hogyan is működik a Hyper backuup?
Létrehoztam egy biztonsági adatmentési feladattot.
Helyi mappa és USB.
Megadtam a külső usb tárt mint mentési helyet illetve egy pár adat mappát, amiket menteni kell.
Létrejött egy file a külső adattárolón, aminek a kiterjesztése .hbk
Ezt megnyitom és egy idősáv jelenik meg. Ezt az idősávot hogyan értelmezzem? Mit is jelentenek rajta a dátumok?DS118
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest