-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Statikus
senior tag
válasz Intelligencs #80948 üzenetére
Köszönöm!
Úgy látom ez lesz a nyerő, ahogy #80949 ugyes is javasolta.
Úgy látom van lifetime vásárlás is, a legdrágább változata ios-re 6,5 vagy 10,5e ft. Ha valóban a háttérben, automatikusan fut, nem kell nyomkodnom kézzel, amikor kellene a fotó de még nem szinkronizálta fel a 3 nappal ezelőttit sem, akkor számomra simán megér 10,5e-t is a lifetime licence.
Synology Photos előtt éveken át használtam, szinte hiba nélkül, ment minden rendesen. -
őstag
Szerintem iOs-en kb. 10 ezer forint a korlátlan PhotoSync, vagy havidíjas előfizetési lehetőség van. Saját telefonra még annyiért is megvenném, de cégesre már nem költöttem rá annyit.
UPDATE:
Most láttam csak, hogy Statikus már válaszolt korábban, és beírta a pontos árat. Nem tudom iOs-en mennyire működik megbízhatóan a prémium verzió, de androidon tökéletesen megy, gondolom iOs-en sincs rá akkor panasz.
Nagyon kevés fizetős programom van, de ez tényleg megérte nekem. Számomra ez az egyik legfontosabb funkciója a NAS-nak, hogy tárolja a fényképeinket. Az automatikus szinkronizálás nagy segítség ebben. Feleségem most kapott új telefont, beállítottam neki, aztán 1 nap után már reklamált, hogy mi van a fényképekkel, csinált pár képet és nem jelent meg a NAS-on. Naná, mert a PhotoSync-et akkor még elfelejtettem beállítani.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
tobias40
veterán
válasz Statikus #80946 üzenetére
DS File is jó csak annyi a kellemetlenség hogy a képek szinkronizálásához be kell lépni a telefonon az appba és akkor másolja fel a NAS-ra az új képeket!
Nálam legalább is így működik,sajnos úgy nem szinkronizál ha nincs megnyitva a DS file,hátha tud vki rá beállítást hogy ne keljen belépni!
Nem nagy gond nekem de hátha,mert sokszor elfelejtem megnyitni a DS file appot.. -
ugyes
senior tag
válasz Intelligencs #80952 üzenetére
Van egy 15USD-s Premium verzió is Store-ban, de annak részleteit nem tudom, csak egy pillanatra néztem be. NextCloudod használok, a maga előnyeivel/hátrányaival.
-
Statikus
senior tag
válasz -Maujuri- #80960 üzenetére
Apple ios a kérdés, ott nincs olyan nyitottság, mint Androidnál, hogy bárki bármit programozhat, mindenhez hozzáférhet.
Tehát, ha ios alatt is fut a háttérben a Photosync és automatikusan tölti fel a képeket, elindítás, belépés nélkül, akkor ez a program bármennyi pénzt megér. -
Statikus
senior tag
válasz Intelligencs #80948 üzenetére
Egyelőre nem vettem meg az appot, előbb kipróbálom, de nem találok benne olyan beállítást, hogy mobilneten, vagy csak wifin keresztül kezdje el tölteni. Van ilyen benne?
Milyen csatornán javaslod a kapcsolatot a NAS-sal? Nem szeretném, ha csak a helyi hálón töltene, hanem bárhonnan, ahol van wifi (vagy ha kapcsolható, akkor néha mobilnet)?
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Tanácstalan vagyok elhasalt a Plex alkalmazásom a NAS-on. Egyszerűen hiába kattintok az elérhetőségra azt dobja fel az oldal nem jeleníthető meg. Gondoltam leállítom a plex futtatását és újra elindítom, detto ugyan az
El távolítottam a NAS-ról majd újra rátettem ugyan az -
tobias40
veterán
válasz -Maujuri- #80965 üzenetére
Most megint teszteltem de nekem nem tölti fel csak akkor ha belépek a DSfile-ba.
Kipróbálnám a ddns-el is csak azzal vmiért nem enged be pedig jó adatokat adok meg..Kell vmi plusz beállítás vagy engedély hozzá hogy ezzel is beengedjen?
Telekomos sagem 5670 routerem van ha ez számít..Csak Statikus nem a DSfile-t próbálgatná,én csak alternatívaként hoztam fel hogy a DSfilevel is megoldható a képek feltöltése a NAS-ra és ingyenes is!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Bandita41 #80969 üzenetére
Az milyen, amikor "egyenlőre" vársz?
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
őstag
válasz Statikus #80962 üzenetére
1.) Wait for wifi
Ezzel a funckióval tudod beállítani, hogy csak wifin töltsön fel automatikusan. De ha belépsz az alkalmazásba, akkor manuálisan mobilneten is fel tudsz tölteni.
2.) FTP - SFTPFTP accountot kell beállítani, és azon belül is SFTP protokollt kell használni, mert az a biztonságos. Az XXX.synology.me néven kell hivatkozni a NAS-ra, nem a lokál IP-vel, és akkor bárhonnan feltölti, akárhol is vagy a világban.
Természetesen az SFTP-re dedikált portot a NAS-on is be kell konfigolni:
És persze a routeren is át kell engedni port forwarddal.
-
huan
őstag
válasz Intelligencs #80972 üzenetére
Szia
iOS-en a háttérben is működik automatikusan? -
seger
addikt
Sziasztok!
Van rá lehetőség, hogy két synot valahogy egy hálózatra kerüljön úgy, hogy a 2 syno kb 200km távolságra van? Vpn?
-
Tibor691
tag
válasz Csabi1984 #80971 üzenetére
A plex szervert szeretném elindítani, de nem működik, tudnál segíteni?
https://www.plex.tv/media-server-downloads/#plex-media-server
oldalról letöltött ARMv8 csomag (1.28.2.6151-7000) telepítését és az engedélyek megadásást követően ezt a hibaüzenetet kapom:
A megosztandó könyvtár megadásáig sem jutottam még el.
Mit kell tennem, hogy működjön a Plex szerver?LG OLED65G6 + 55LM660S + Alien2 + X96Max+, Tata
-
Tibor691
tag
Wake-on-lan funkciót hogyan lehet életre kelteni?
Az androidos DS find app-pal az internetről bárhonnan leállítható a NAS, de a felébresztés nem működik, azt írj az app. hogy csak akkor működik, ha ugyanazon hálózatra kapcsolódik a DS finder és a NAS. Most egy hálózaton vagy a két eszköz a mobil és a NAS.
DS218play NAS-om van.
LG OLED65G6 + 55LM660S + Alien2 + X96Max+, Tata
-
-
Boss81
senior tag
Sziasztok! A következő problémában kérném a segítségeteket.
Adott a nas-on egy megosztott mappa, az adott mappához 2 felhasználó, egy adatbázissal, dokumentumok, PDF-ek, képek stb....
Az egyik ember megnyit pl egy exel fájlt, és dolgozik benne. Másik ember hogy tudja szintén megnyitni ugyan azt a fájlt, hogy ne akadjanak össze?
Egyszóval 1 fájlon 2 ember tudjon dolgozni, adatvesztés nélkül, azonos időbe, megoldható valahogy? -
Ijk
nagyúr
Webdav szervert hogy tudom win10-ben távolról hálózati meghajtóként csatlakoztatni? Webdrive alkalmazással sikerült távolról elérni (csak ugye az fizetős), de ha a windowsos hálózati hely hozzáadásával próbálom azt írja a megadott hálózati mappa valószínűleg érvénytelen.
https://webdavip:5006-ként adom meg./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Statikus
senior tag
válasz Intelligencs #80972 üzenetére
Köszönöm a részletes segítséget.
80973-ra engem is érdekelne a válasz.
-
smog86
senior tag
Sziasztok!
Egy elég egyszerű kérdésem lenne, mégpedig, hogy Neten keresztül TV-ről (LG) elérem-e valahogy a NAS-t (DS220j) ?
Talán a Plex tud ilyet, vagy más módja is van?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ahogy többször is leírtam már, nekem nincs Premium előfizetésem az iOS-es verzióhoz. Csak az androidoshoz. Azon működik. Az iOS verziót már nektek kell kitesztelni, de én azt gondolom, hogy ez nem lehet egy olyan bonyolult funkció, hogy iPhone-on ne tudták volna implementálni, pláne, hogy az alkalmazás leírása szerint is működik.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok segítségre lenne szükségem. Meghalt a Synom-ba a 8Tb-s vinyó, küldeném vissza gariba viszont elötte csinálni szeretnék egy deepformatot, de nem engedi:
1 Hdd van benne ami haldoklik. Így hogy tudnám megoldani a biztonsági formatot? -
őstag
-
Sakab
senior tag
válasz Intelligencs #80988 üzenetére
Berakta valami biztonsági üzemmódba és így csak olvasható. De olvasni tudok róla hiba nélkül. Külső usb-s vezérlőm meg nincs -.-
-
őstag
Gondolom már minden adatot lementettél, szóval akkor egy teljes reset? Mintha most vetted volna a NAS-t? Akkor gondolom mindent elfelejt, azt is, hogy ez egy biztonsági üzemmódba helyezett merevlemez. Persze formázáskor még így is lyukra futhatsz, ha fizikai okok miatt nem tudja formázni a merevlemezt.
-
Sakab
senior tag
válasz Intelligencs #80991 üzenetére
Megpróbálom hátha...ez a 8mps reset gomb gondolom nem mélyformáz ugye?
-
Tibor691
tag
válasz Csabi1984 #80990 üzenetére
Plex beállításhoz kérnék segítséget.
Nincs Plex előfizetésem csak accountom.
https://www.youtube.com/watch?v=D5Id2f6DiZI
Ez alapján telepítettem (DS218play + DSM7) ARMv8 csomagot (1.28.2.6151-7000): 4:50-ig jutottam el Select user előtt kapom ezt az üzenetet:
Mit csinálok rosszul?[ Szerkesztve ]
-
Tibor691
tag
válasz Tibor691 #80993 üzenetére
Sikerült megoldanom a Plex telepítését. A videóhoz kapcsolódó hozzászólásokban találtam meg a megoldást. A DSM-be nem quickconnect útvonalon kell bejelentkezni, hanem közvetlen IP címmel és így a telepítés végigmegy.
További kérdésem, hogy Plex-en a megosztott könyvtár nézete beállítható úgy, hogy a NAS-on lévő könyvtárszerkezetet is lássam, ne csak az indexált videókat?
-
wdarty
tag
Ha egy Syno tönkremegy, akkor pc-re rakva a hdd-t hozzáférek az adatokhoz?
Raid 1 esetén is? Mi van ha valami "kódolt" vagy jelszóval védett?
Nincs syno-m csak vásárolnék egyet (920+) és bizonytalan vagyok, hogy megéri-e...stb. -
-
addikt
válasz wdarty #80998 üzenetére
Erre egy USB meghajtó is elég, nem kell NAS.
De egyébként sima mdadm+lvm+ext4/btrfs van rajta, kb. bármilyen Linux alatt olvasható (ext4 Windows alatt is több programmal).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest