-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lewisfm
aktív tag
Nekem is volt ilyen problémám.
Az Asus router-ben a NAS-hoz fix IP cím volt rendelve. Ezt a fix kiosztás kellett törölni, majd a routert újra kellett indítani. Ezután az eredetifix IP címet újra hozzárendeltem a NAS-hoz, s ezek az elérési instabilitási problémáim megszűntek.A router volt a ludas, valamiért újra kellett konfigurálni ezt a részt.
-
törölt tag
válasz scope2007 #80299 üzenetére
Nekem pl nagy csalódás volt a nason a képek elérése.
Lehet nagyok voltak az elvárásaim ,hogy egy google photos szintet , azért reméltem volna tőle.
Nem sebességben , de legalább használhatóságban.Ha nulla tapasztalatod van , akkor inkább először próbáld ki valahol ,ismerősnél,hogy megfelel e neked vagy sem. Szerintem az android ds fotó applikációja is full gáz.
+ A gari nélküli használt nast venni , nem túl nyerő ötlet.
A zsákbamacska random fáradt használt hdd-k vásárlása meg főleg nem ajánlott.Véleményem az hogy ha nem a backup az elsődleges hanem csak a böngészés , akkor egy 200Gb (1100ft/hó) google photos tárhely előfizetés meghálálja azt a minimális összeget.
Helytakarékosban ,belenyúl , tömörít mindent , de megmarad használható kategóriának. Ugye így nincs backup, mert az eredeti fájlokat nem kapod vissza soha. Ja ,meg persze ha olyan parád van hogy google gyíkemberei majd jól böngészgetik a képeidet ,akkor ne használd!
Én nasról költöztem át googleba , nem bántuk meg. A család minden tagja szereti és használja.Ha mindenképpen nas kell ,akkor inkább egy ds120j belépő szint + egy új hdd és talán ez visítva kijön a keretedből. Aztán backupnak mondjuk 1 hónap múlva veszel egy usb házat meg valami hdd-t.
Nem túl gyors , de ezen is el lehet lapozgatni a képeket + van garid, ami fontos![ Szerkesztve ]
-
Petervagyki
lelkes újonc
Sziasztok!
Még kezdő vagyok nas fronton, de valamit nem értek.
A Download Stationnal töltök le torrentet. Ha már nincs rá szükségem, akkor törlöm a listából.
Eddig ok. Ha letörlöm a File Stationban (mert már nem kell), akkor persze nem látom, de nem szabadul fel a hely a diszken.
Hol tudom véglegesen letörölni, hogy ne foglaljon helyet?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz Petervagyki #80305 üzenetére
File Station-ben ugye azután törlöd, hogy a Download Stationban eltávolítottad?
(A DS duplikált letöltését nagyon szeretjük mi is )[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Petervagyki #80305 üzenetére
Lomtárat is üríted ?
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
direwolf
őstag
válasz Petervagyki #80308 üzenetére
A megosztott mappa gyökerében van egy #recycle nevű könyvtár.
Egyébként a lomtárazást ki-be kapcsolni mappánként.[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Borisz76
veterán
Vezérlőpult , megosztott mappa, tevékenység,lomtár ürítés.
Valami hasonló.....fejből írtam most mert nincs előttem.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
czeban
csendes tag
Sziasztok! Újratelepitem a nast, de a download stationban futtatott torrent fileokat hogyan tudnám lementeni (csak maga a torrent file), hogy winyo csere után visszamásolom a fileokat és újra letölti a rendszer? Egyedül a volume1/@download mappában találtam torrent fileokat, és ha azokat lementem, visszamásolom, látni fogja rendszer? Üdv Norbert
-
Sanyi.mTs
addikt
Érdekes dolgot tapasztaltam:
Véletlen QC címmel léptem be külső hálózatból, ami átváltott a ddns címre, csak éppen nem arra a portra, amire a DSM állítva van.
54321-es portra van beállítva DSM https-en (54320 a http-re, de ez át van irányítva https-re)
QC cím pedig a ddns.cím:45678 címre váltott át. Ezt kimásolva is simán bejött a DSM login ablak másik böngészőben. Pedig routerban nincs forwaldolva a 45678-as port sehova.Mi fene lehet ez? (a portok nem valóságba megadottak, a két valós port között több ezernyi távolság van)
-
tobias40
veterán
Mi a megoldás olyankor ha folyamatosan azt hallom mintha újra indulna a vinyó?
Mintha egy pisztoly golyót lőnének ki!
A rendszer mindent jónak ír.
Van egy szünet,mentesem de az sem ír hibát! -
Marci112233
addikt
Ha fent van a Synology Drive akkor azt nyisd meg és annak lomtárát ürítsd ki. Nekem ott ragadt bent korábban több GB adat amikor simán töröltem.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
tjsz
senior tag
-
Elemental
addikt
-
sulaco55
kezdő
Üdv! Lehet-e MKW toolnix programot telepíteni a NAS-ra és hogyan? (920+) Köszönöm.
-
Rick4
félisten
-
sulaco55
kezdő
Kell még a felfújható űrhajómhoz, amivel éjszakánként távoli különleges galaxisokat derítek fel, persze Blökit is viszem!!!
[ Szerkesztve ]
-
kokosmith
tag
Sziasztok! Van, aki DS220+ NAS-al rendelkezik és bővítette a memóriát? Ha igen, megtudná írni, milyet tett bele? Kerülném a 30+ kerülő gyári Synology RAM-ot. Köszönöm!
-
blakey
titán
válasz sulaco55 #80328 üzenetére
A megfelelő topikokban rengeteg ajánlást találsz, a TV-k továbbra is csak megjelenítők, egy felesleges hozomány az, hogy valamit le is tudnak játszani, ha jót akarsz akkor külön lejátszót használsz és nem kell hangsávokkal, feliratokkal vacakolni, csak akkor ha valamit saját elképzelésed szerint szeretnél rendbetenni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Multibit
nagyúr
válasz Tamarel #80329 üzenetére
De, az. 2011 óta használok dedikált mediaplayert (hol volt akkor még 4K, HDR, vagy DV). A mai napig jó döntésnek tartom. Nagyon jónak. Ennek köszönhetően soha nem volt kódolási, muxolási, vagy hálózati problémám film lejátszáskor. Ennek köszönhetően nem kellett másolgatnom, hurcolásznom filmeket pendrive-on, HDD-n. Nem kellett szívnom DLNA-val. Lehetne még sorolni. Hosszú évek teltek el azóta, ez a tapasztalatom. Soha nem térnék vissza a tévéhez, mint lejátszóhoz. Maradjon megjelenítő
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz zsamiatt #80334 üzenetére
Akkor nézz be IDE! Embyhez nem tudok hozzászólni.
Azt tudom, hogy az évek során nekem soha nem volt gondom az mp+NFS megoldással. Korábban, mikor a tévék lejátszóinak a kadenciahelyes lejátszás is leküzdhetetlen akadályt jelentett, nekem ez a legtermészetesebb módon ment mediaplayerrel.
Most a Plexet csak adatbázisként használom. Plex kliensből nem kérek. Az Apple TV 4K kielégítő megoldás számomra (Infuse Pro). -
Pikkolo^^
addikt
Synology Drive Clienttel szeretnék belépni a NAS-ra (DS220j). Az egyik gépről simán engedi, míg a másik esetén azt mondja rossz felhasználónév/jelszó párosítás ill. nincsen elég jogosultság. Mi lehet a baja amiért a laptopomon nem enged be?
-
deathtania
senior tag
válasz deathtania #79022 üzenetére
Sziasztok!
A fenti hozzászólás szerinti probléma tovább gyűrűzött. Most már konkrétan 3 napnyi anyagot nem húz le a Cloud Sync a Google Drive-ról, miközben a laptopokon minden gond nélkül szinkronizál, ott van minden. Van esetleg valakinek valamilyen ötlete, hogy mi okozhatja ezt?
-
ssgt1981
senior tag
Ds218play-em van és napok óta gondolkodom, hogy feltegyem-e a DSm7-et. Milyen tapasztalatok vannak ezen az eszközön? Frissítést követően minden beállítás és tartalom megmarad? Plex-et újra kell indexálni vagy megmaradnak a beállítâsai? Deluge működik?
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz deathtania #80340 üzenetére
Nálam párszor újra be kellett írni az adott felhős fiók jelszavát a beállításokban, mert valamiért nálam is leállt párszor.
NAS restart volt?Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
deathtania
senior tag
válasz Patice #80345 üzenetére
Nas restart 2x is. Feladat törlés, újra konfigurálás. Szinkronizált egy darabig, aztán azokat a fájlokat és mappákat, amiket a Mac-ről töltöttem fel vagy hoztam létre az elmúlt 3 napban még mindig nem húzta le felhőből, DE CSAK AZOKAT! Ezért nem értettem a dolgot. Utána letöröltem a programot, adatbázisát töröltem, újra letöltöttem. Ugyanaz.
Most fogtam, az egyik OneDrive-omat legyalultam, és oda áttettem mindent, de úgy, hogy a Mac-ről mászik felfelé a felhőbe, ÉS a nas elkezdte lehúzni. NEM ÉRTEM!!! Most a következő körben úgy néz ki, hogy azt fogom inkább használni, mert most meg ez működik... Hát ez van...
Ez a Google bosszúja akar lenni, vagy micsoda?
-
Patice
Topikgazda
válasz deathtania #80346 üzenetére
Esetleg arra tudok még gondolni, hogy az internetszlgáltatód változtatta a saját DNS szerverei címét.
Routeredben megadhatsz alternatív DNS-eket, pl. Guglié: 8.8.8.8, vagy 8.8.4.4, Cloudflare: 1.1.1.1, stb.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Hetek óta küzdök azzal, hogy egyik napról a másikra elszállt a Plex. Egy Syno nason fut a server de mióta a voda megcsinálta az informatikai átállását akárhogy próbálom nem tudom helyreállítani a dolgokat.
Már mindent próbáltam, Plex újratelepítés, régebbi verzió telepítése, nap újraindítás többször, minden megvolt de akármit csinálok ez fogad:
DSM-ben a jogok elvileg jók, port forward be van állítva a routeren a 32400-ra de sehogy sem tudok átlendülni a fenti részen valamiért. Ötlet?Ráadásként a Download Station is elszállt, nem indul el a letöltés, ezért is gondolok arra, hogy a Vodafone átállása miatt lehet valami gond mindkét esetben.
-
schor
tag
Sziasztok,
mit csinálok rosszul...?
Rengeteg fotót (10 ezer feletti) szeretnék feltölteni a Synology Photos segítségével, megcsináltam a mappákat, egy pendriveról húzom át a fotókat a Photos felületére, de egy idő után leáll a feltöltés. Ilyenkor törölnöm kell a háttérfeladatokat, és kezdhetem elölről a feltöltést. Néhány száz fotó után mindig ez van.
Sejtem, hogy a kérdésem valami alaptudás hiányára utal, de mégsem boldogulok vele. Légyszi segítsetek, mit rontok el!
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest