Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• totoka2

tag

Sziasztok!

Adott egy 918+ és arra gondoltam, hogy mivel az adataim nagy részét azon tárolom (Dell 7020 SFF-ben csak egy 120GB SSD van a rendszernek) lehetne-e budget megoldással kicsit gyorsítani az elérési sebességen (a NAS-ban két 4TB RED Pro van SHR-ben, és egy Purple csak úgy magában a kevésbé fontos dolgoknak).
    A NAS-PC között (nagy fájloknál) megvan a 110MBps a gigabites switch-en keresztül (mindkét kötetről).
    Egy közvetlen PC-NAS kapcsolatra gondoltam, mert másnak nincs szüksége a nagy sebességre, a laptopok/tabletek/telefonok WiFi-n csatlakoznak.
    Rákerestem és láttam, hogy vannak itt olyanok akik 10Gbps-t használnak, de "hivatalos" módon (PCI-e 10G kártyákkal), és akik hozzám hasonlóan hiányolják a nagyobb sebességet natív megoldással a 2-4-5 lemezes Syno-kban.
    A Dell 7020-ba tudnék venni 10G-s kártyát (persze talán elég lenne a 2.5G ... de jövőállóbb lenne a 10G), de a NAS a szűk keresztmetszet. Vannak USB-3.0/USB-C adapterek amik tudnak 2.5-5G-t is, de nem tudom, hogyan kezeli le a NAS az USB LAN kártyákat.
    Van ezzel valakinek tapasztalata?

Új hozzászólás Aktív témák