Új hozzászólás Aktív témák

  • ratcache

    aktív tag

    Sziasztok!

    Első NAS-om vásárlása előtt állok és bár visszaolvastam elég sokat, pici megerősítést szeretnék kérni, hogy jól gondolkodom-e.

    Alapvetően otthoni fájlok tárolásához és egy tévé média kiszolgálóként lenne használva max. Full HD-ig, minimális (tényleg, heti 1-1 letöltés, seed nem szempont) torrent forgalommal. Adatbiztonság (redundancia) sem igazán számít, ami fontos azt külső vinyóra archiválom, illetve van a PC-n és lenne a NAS-on is külön másolat. Jó lenne minél csendesebb megoldás. Az itthoni hálózat egyébként a T-s Strong Mesh-el van megoldva a lakásban, ezek közül az egyikre lenne csatlakoztatva.

    Két lehetőségben gondolkodtam, DS118 vagy DS218Play - a j szériák az esetleges transzkódolás (és a szín :B) miatt estek ki (a lejátszó Samsung okostévé, de néha finnyás a formátumokra).

    Valószínűleg az 1 lemezes is elég lenne, a Play csk azért került képbe, mert van egy kihasználatlan 80GB SSD, azt esetleg be lehetne tenni a rendszer alá, hogy pattogósabb legyen, maga az adattár pedig egy 2,5" 2TB SSHD lenne beépítőkerettel (az is megvan).

    Van értelme szerintetek ezzel bonyolítani a dolgot, vagy nincs igazán hozzáadott értéke és felesleges ezzel vesződni? A rendszer alá elég lenne egyébként a 80GB vagy karcsú már? Mennyi helyet eszik kb. egyébként maga a Syno rendszere?

    A fentiek alapvetően működhetnek, vagy nem igazán optimális valami miatt? Bármilyen tipp és ötlet jól jönne :R

    Még egy dolog: nem annyira sürgős a dolog, érdemes lehet esetleg várni újabb generációra még idén a két NAS-ból most, hogy a 220+ is kapott új verziót?

    Bocs a kisregényért :DDD

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák