Új hozzászólás Aktív témák
-
wetomi
aktív tag
Jobb híján végül mégis adtam hozzá felhasználót a rendszerhez és felhasználónév jelszóval már működik.
A vendég hozzáférést nem sikerült összerakni a te konfigod alapján sem. Mindegy, úgyis csak arra a 3 eszközre kell megosztani.Annyi előnye volt a történetnek, hogy az egyik mappánál legalább kiderült, valamilyen kavarodás van a tulajdonos felhasználó és csoportok és jogosultságok terén, így azt legalább rendbe raktam.
-
őstag
[global]
workgroup = TARTOMANY
netbios name = GEPNEV
guest ok = yes
read only = no
security = share
guest account = nobody[megosztas1]
comment = Vendeg megosztas
path = /tmp
browseable = Yes
read only = Yes
guest ok = Yes[Public]
comment = Ide barki irhat
path = /home/public
browseable = Yes
writeable = Yes
guest ok = YesMinden hálózati gép hozzáfér a megosztáshoz és ír olvas mindenki.
Persze a helyi adatokat, gépnév, tartomány, megosztás neve írd át.[ Szerkesztve ]
-
wetomi
aktív tag
Igen, az volt az első. Most a kérdés, hogy kell-e nekem bármilyen user-t hozzáadnom a sambához, vagy magához a rendszerhez egy vendég hozzáféréshez?
Fura amúgy, mert már többször hozzáfogtam az elmúlt 2-3 évben a samba összerakásának, de valahogy sosem sikerült, aztán hagytam is a fenébe, mert nem volt rá igazán szükség. Most kellene már, de ezt még nem sikerült a süsüvel megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
Nem tudom, melyik volt az eredeti (CPU-ba integrált SATA-ról még nem hallottam). Viszont az extrákat valószínűleg speciális módon kellett megoldani, gondolom a kommunikációs csatornákat is megosztják, sejtésem szerint ennek koordinálására kellett plusz driver.
Elvileg az AsMedia-s az extra, de mint jeleztem, könnyen lehet, hogy rendes driver nélkül teljesen átveszi az irányítást az egyik (jelen esetben pont ez). Ha ez nem lenne, akkor minden további nélkül tudnia kell kezelni az AMD-s SATA-t is.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
lev258
veterán
Még olvasgatok, de találtam egy írást, amelyben azt ecsetelik, eredetileg csak 2 SATA port volt rajta. Néhány modellre tettek többet, de ezeknél valami extra driveres mókolás kell, így pl. Windows 7-tel sem működik valószínűleg. A linkelt írások szerintem a hagyományos változattal foglalkoznak.
Ha esetleg találnék valamit, majd jelzem.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
Laca0
addikt
Azt lehet parancssorból telepíteni?
A fizikai terminálon történő login nélkül is fut? Mert pl ha újraindul a gép áramszünet miatt, akkor is el kellene tudnom érni.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
Új hozzászólás Aktív témák
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen széket vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Februárban megjelenhet a HyperOS 2.1 nemzetközi verziója
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest