Új hozzászólás Aktív témák

• Canonfan

senior tag

Sziasztok!
    OpenSUSE Tumbleweedet használok, és a tanácsotokat szeretném kérni mert valószínű valami összeakadhatott egy frissítés kapcsán... Az a problémám, hogy egy frissítés után a KDE nem akar frissíteni, az update applet kijelzi hogy van frissítés, de telepíteni nem tudom mert csak azt írja ki hogy futtassam manuálisan a zypper-dup -ot. Ezt már többször is megcsináltam mondván biztos valami csomagfüggőségi gond van de továbbra is változatlan a helyzet, a frissítéseket jelzi de frissíteni csak parancssorból tudok. Persze nem nagy dolog az sem, de egy fokkal kényelmeseb így (főleg Tumbleweednél) és szeretném megérteni mitől van és megbütykölni, mert hát ennek mennie kéne minden gond nélkül. Mellékelek egy képernyőképet is, hogy pontosan hogy néz ki a dolog.
    Ez már egy régebbi kép, azóta össze is omlott egyszer a rendszer de dvd-ről frissítéssel vissza tudtam hozni, de a helyzetet nem oldotta meg.
    Bár gyanítom hogy meglehet az is hogy egy "feature" mert mikor downgradeltem a rendszer rendesen jelezte a frissítéseket a KDE és fel is rakott egy rakás új frissítést, nem kellett parancssorhoz nyúlni de utána megint csak jelezni tudja telepíteni nem.

Volt aki ajánlotta közben hogy frissítsek yast-al, nekem ok is lenne, de sajnos ott meg hiába állítottam be ha bemegyek a yast-ba az online frissítésbe semmit nem ír ki csak teszt updateket... :F

Nektek van valami ötletetek mitől lehet ez, illetve mi hozhatná helyre?

Válaszotokat és bármilyen segítségeteket előre is köszönöm! :R :R :R

Új hozzászólás Aktív témák