- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
pch
senior tag
Üdv!
Az alábbit kellene megoldanom, de nem jövök rá a nyitjára..
Van egy tábla benne a számla alap adatok (nevezzük T1, mezők: szamla_is, vevo_id, kelte, tejlesites, esedekes, brutto)
Van további két táblakapcsolat. Mindkettő ugyanaz így egyet írok le:
(fejléc legyen T2, mezők: id, datum törzs legyen T3, mezők: id, fej_id, szamla_id, osszeg)
Értelemszerűen a másik tábla is ugyanez:
(fejléc legyen T4, mezők: id, datum törzs legyen T5, mezők: id, fej_id, szamla_id, osszeg)Mivel a két utóbbi táblába szerepelHET a számla_id így union-al összefűzve (ha kézzel beírom az id-t le tudom kérni a legnagyobb dátumot:
SELECT max(datum) as fizetve FROM (
(SELECT T2.datum FROM T2, T3 WHERE T2.id=T3.fej_id AND szamla_id='keresett számla')
UNION
(SELECT T4.datum FROM T4, T5 WHERE T4.id=T5.fej_id AND szamla_id='keresett számla')
)
Így kapok egy fizetve dátumot ami ugye megegyezik azzal amit keresek.
Viszont amit szeretnék, hogy ez a fizetve dátum szerepeljen a számla lekérdezés eredményébe.Azaz
SELECT T1.szamla_id,T1.vevo_id,T1.esedekes,T1.brutto (ide jönne a fizetve lekérés ami a keresett számla szöveg helyett a T1.szamla_id-t kellene tartalmaznia )
FROM T1 WHERE T1.vevo_id='vevőazonosító'Remélem érthetően fogalmaztam...
Szóval az összes UNION módot és SELECT módot már megpróbáltam...
Van rá lehetőség? Mert ugye php alatt foreach-ba árgyazott lekéréssel meg lehet kerülni, de ugye az ahány számla annyi adatkapocslat lenne a fizetve dátum miatt. Ami nem jó..Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest