- Hálózati / IP kamera
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Videó stream letöltése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows Insider Program
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Hálózatokról alaposan
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mathias-2120
tag
Hali
A nyáron tervezek venni egy LCD TV-t, lecserélendő a régi CRT-met. Led túl drága szerintem, így ha most vennék, akkor valószínűleg a Samsung Le40 C650-es modelljét venném, ami most jelenleg szerintem nagyon jó árban van, ugyanis 160k-ért már hozzá lehet jutni. Nyárig az ára vajon tovább csökken, vagy addigra egyáltalán lehet kapni még ezt a 2010-es modellt? Vagy esetleg ugyanennyiért újabbat is lehet majd vásárolni?
Másik kérdésem ami igazából kicsit off, hogy van valami hardveres (technológiai) különbség a 3D TV és a sima TV között vagy csak szoftveres? Én itt arra gondolok, hogy például a moziban sem más a vászon amikor ugyanabban a teremben vetítenek 2D és 3D filmeket is, csak két vetítőgéppel vetítik ki a képet. Én itt arra akarok kilyukadni, hogy egy sima lcd tv későbbi frissítéssel (ami nyilván nem hivatalos, hiszen a gyártók nem hülyék) használható volna 3D TV-ként is és képes volna 3D-s anyagok megjelenítésére.
Üdv
Segíts magadon, Isten is megsegít!
-
Mathias-2120
tag
válasz oliver7777 #7325 üzenetére
Fontos, hogy a vinyó fájlrendszere FAT-32 legyen és ne NTFS vagy más. Dugd rá a számítógépedre és bármilyen partícionáló programmal (pl partition magic) formázd át fat32-re és majdnem biztos, hogy működni fog.
-
Mathias-2120
tag
válasz nightshadow #7330 üzenetére
elképzelhető, nem próbáltam ki. Nekem a legtöbb esetben ez okozta a problémát, igaz, mkv-s HD anyagot nem játszottam le ilyen körülmények között
-
Mathias-2120
tag
Sziasztok, Én is Samu 40c650 vásárlásán töröm a fejem, ám most, hogy így olvasgatom a fórumot kicsit megzavarodtam "panel ügyben",
Ennél a típusnál 40" c650 melyik panel a jobb választás, AUO vagy spva? Mi a pontos különbség, mit lehet észrevenni? Melyik a jellemzőbb panelű egy tipikus kereskedésben? Honnan érdemes megvenni a TVt? Az a bizonyos kalocsai bolt annyira jó? Melyik az?
Köszi majd a válaszokat, Üdv!
-
Mathias-2120
tag
Mennyire kell komolyan venni ezt az ideális nézési távolságot a tv képernyő mérete függvényében? Nekem a kanapém kb. 3 méterre van a TV-től. Én 40"-os TV-ben gondolkodom, nagyobbat sem szándékomban sem pedig módomban nincs venni. Olvasgatva ezeket az ideális tv-nézési távolsági adatokat 10 centiméterenként változnak az ideális távolságok a képméret és a felbontás függvényében. Egy 40" full hd anyagnál az ideális táv 1,6 m, de sd adásnál ez már kétszer ennyi. Na most akkor a kanapém tologassam előre-hátra, amikor csatornát váltok, vagy vezessem be a mobil filmnézős fotel intézményét?
Sokan a 'minél nagyobb a tv képernyője, annál jobb' elvre esküsznek, amit részben értek, ha HD adásról van szó fontos a látható pixelek száma, de ha nem HD az adás, hanem csak SD, akkor nehézkes lehet a kanapét eltolni a TV-től 6 m-re egy átlagos szobában. Valami jó tanács?
-
Mathias-2120
tag
válasz bogarfull27 #7999 üzenetére
a 2010-es (C-s) modelleknek elég gyorsan esik az ára, egy hét alatt majdnem egy ezrest, ahogy nézem. Én a helyedben várnék egy hónapot és addigra már szvsz súrolni fogja a 150-et a 40c650, persze csak ha van rá igény. Én személy szerint is valahogy március közepére tervezem a TV vásárlást..
[ Szerkesztve ]
-
Mathias-2120
tag
válasz bogarfull27 #7995 üzenetére
Ilyet lehet kérni egy cégtől, hogy kettőt vagy többet szállítsanak és amelyik "jobb" közülük azt kéred?
-
Mathias-2120
tag
Sziasztok.
Sokan írták a 40c650-ről, hogy viszonylag magas az input lagja, illetve, hogy az auo panelesnél egy fokkal jobb a helyzet. Nos én ezt a TV-t néztem ki, de mellé lenne egy PS3 konzol is. Akkor számomra felejtős ez a TV? Mennyire érezhető az inpu lag játék közben? Vagy valakinek van tapasztalata ezen típus + konzol-ról?
[ Szerkesztve ]
-
Mathias-2120
tag
Üdv!
Többen is írták, hogy az eddig nagyra dícsért kalocsai cég indokolatlan okra hivatkozva nem engedi a helyszínen leellenőrizni az esetleges pixelhibákat. Ez okot adhat a gyanakodásra, miszerint eleve pixelhibás TV-ket próbálnának értékesíteni. Ehhez azonban szükséges az, hogy a kiszállított TV már használva, illetve kipróbálva volt, tehát újracsomagolt. Ez nem tűnt fel senkinek?
Mi volt a vásárlás, kiszállítás, adás-vétel pontos menete? Milyen szakvéleményre hivatkozva állította a kiszállító, hogy a pixel teszt pixelhibát generál?
Én is tervezek TV-t venni tőlük, de nem akarom a mások által visszaküldött TV-ket én is visszaküldeni. Milyen megbízható webshop vagy áruházból érdemes akkor vásárolni?
-
Mathias-2120
tag
Sziasztok!
A héten megrendelném a 40c650-et, ám most kissé elbizonytalanodtam, hogy honnan is kéne beszerezni.
Itt a fórumon korábban sokan ajánlották azt a bizonyos kalocsai céget, ott a legalacsonyabb árban a TV, így evidenssé vált számomra, hogy onnan rendelem. Ám időközben megjelentek negatív tapasztalatok is az üzletről (nem engedik a pixelhiba tesztet, nagy huzavonák a cserekor stb.), így kissé elbizonytalanodtam. Ők azt állítják, hogy gyári garanciát adnak a készülékre, így akár márkaszervízben is foglalkoznak majd a TV-vel, ha hibája lesz. Ez mennyire igaz?
Létezik sok más számomra ismeretlen webáruház (digitalplaza, av planet stb.) amiről semmiféle infóm nincs, számomra ők zsákbamacska volna.
Vannak boltok, ahol drágábban lehet megvásárolni, ilyen pl az edigital, 220volt stb.
Nekem mind közül még mindig kalocsa a legszimpatikusabb.
Kérdésem tehát: Melyik webáruházból (esetleg nem webáruházból) érdemes megvenni a TV-t, úgy, hogy bontatlan csomagolású, szándék szerint hibátlan, Mo-n érvényes garanciájú terméket kapjak? ÉS ha a cég már nincs még mindig tudjam a garanciát érvényesíteni.
Tapasztalatokat, véleményeket köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Mathias-2120
tag
Na, megrendeltem a 40c650-et a kalocsai cégtől, ha minden igaz 1-2 nap és kiszállítják. Kérdés: Mire kell figyeljek az átvételkor? Hogy néz ki a gyári garancia, amit a cég vállalt, hogy adott. Pixelhiba esetén mondhatom, hogy hozzanak másikat, mert így nem veszem át? Egyéb fontos tudnivalók átvételkor esetleg?
Köszi majd a tapasztalatokat, segítséget.
-
Mathias-2120
tag
Sziasztok!
Megjött az 40C650-esem Kalocsáról. Sajnos másnap vettem észre, hogy van rajta egy pixelhiba a bal felső sarokban. Szerencsére nem olyan, ami fekete alapon látszik, hanem világos színeken fekete (death pixel) Szóval annyira nem zavaró, nem is látszik messziről.
Szerintetek érdemes emiatt kicseréltetni a TV-t? Még benne vagyok a 3 napban. Vagy lehet 1 db pixelhibára hivatkozva egyáltalán cserét kérni, ergo csere ok 1 pixelhiba?
Ja és nem adtak a TV-hez magyar nyelvű használati kézikönyvet.
-
Mathias-2120
tag
Hozzáértők véleményét szeretném kikérni a kedves fórumozóktól!
Adott egy új LE40C650. 1 db pixelhiba van rajta. A kiszállító cég vállalta a cserét, ám felajánlották azt is, hogy ha mégis megfelel a hibás TV, akkor az egy pixelhibáért visszafizetnek 20 ezer forintot a vételárból.
A pixelhiba a kanapéból nézve a TV-t nem látszik, a 2. nap vettem csak észre, amikor tisztítottam a készüléket. Inkább a tudat zavar, hogy nem tökéletes a TV 3 napos korában.
A pixelhiba az nem "ragályos", vagyis nem terjed tovább egy másik pixelre? (laikus kérdés biztos, de sajnos nem vagyok szakértő)
Szóval csere vagy pixelhiba + 20 ezer Forint?
UI: Tényleg ilyen nagy arányban hibásak az új LCD TV-k, vagy csak én fogtam ki egy ilyet?
Mi a (szak)véleményetek?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Mathias-2120
tag
Szerintem nem éri meg a C750 a + 80 ezer Forintos felárat. Gyakorlatilag csak a 3D-vel tud többet, és azt aligha tudod kihasználni, ugyanis kevés videó anyag van még rá, ami 3D-s. Én egyértelműen a C650 mellett döntenék, ahogy döntöttem is!
[ Szerkesztve ]
-
Mathias-2120
tag
Sziasztok!
Az LE40C650-es TV-hez kapott BN59-es távirányítóval kapcsolatban írok. 1 hete van meg a TV (és a távirányító is ) és a távkapcs gomb mevilágítása mintha nem úgy működne mint eddig. Bekapcsolt világításnál, ha megnyomok egy gombot, addig elalszik a világítás és amikor elengedem, akkor újra ég, szóval arra a pillanatra nem világít amíg nyomva tartom a gombot. Ahogy nyomkodom a gombokat villog a távirányító. Erre tegnap lettem figyelmes, ezért van az a gyanúm, hogy eddig nem ilyen volt, hanem folyamatosan égett.
Nos, ez így normális, hogy "villog" vagy valamit elállítottam, vagy egyszerűen meghibásodott?
Köszi és Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Mathias-2120
tag
Sziasztok,
Abban kérném a segítségeket, hogy hogyan kell beállítani, illetve befogni a Mindig TV ingyenes adását? A TV LE40C650. Ha rákeresek, hogy a légi antennajeleket vegye, akkor gyakorlatilag ugyanazokat az analóg csatornákat hozza elő, ami kábelen megy a TV-be. Vagy esetleg kell még hozzá valami? Vagy valamit be kell állítani hozzá?
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Mathias-2120
tag
Sziasztok,
Samsung LCD TV-m, és annak képernyőjét (LE40c650) milyen úton-módon tisztíthatom elsősorban a por ellen? Van valami spéci folyadék, eljárás? Köszi.
-
Mathias-2120
tag
Sziasztok,
Elképzelhetőnek tartjátok, hogy valahol még hozzá lehet jutni C650-es példányokhoz újonnan? (LE40c650)
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Bundle topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- BestBuy topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?