-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ljano
újonc
Samsung LCD tv-n, homályosított képet tapasztaltam, színváltozással.
Olyannyira hogy a betűket se lehet egy idő után látni.
Kábelt cseréltem akkor is ez történt.
A bekapcsolás után kb 10-20 percre rá jelentkezik ez a jelenség. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
H6400-as TV-m van. A PC DVI-HDMI átalakítóval rákötve a megfelelő HDMI portra a TV-n. Játékhoz melyik mód az ajánlott: 1. A címke "PC"-n, de ekkor nem lehet bekapcsolni a "Játék" módot a Rendszer->Általános menüből (szürke). 2. A címke "Játék"-on és utánna még bekapcsolni a "Játék mód"-ot is...?!
Melyik a jobb? Mert, mintha "PC" címke esetén jobb, szebb lenne a kép.
Köszi!
-
Celtis
veterán
válasz dethroner #99900 üzenetére
Valószínűleg ott van a különbség, hogy ha mi leülünk filmet nézni az nem ilyen célirányos. Van többszáz film letöltve és én bizony a fájlnév alapján nem tudom eldönteni, hogy mi is a címe, mi a műfaj, kik játszanak benne, miről szól, láttam-e már stb.
A másik, hogy nekem a TV nézés is a HTPC-n keresztül történik. -
AG Sheppard
csendes tag
válasz SunMount3r #99902 üzenetére
A H6400-nek ugyanakkora az input lagja mindket modban, szoval azt választod, amelyik szimpatikusabb.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz AG Sheppard #99904 üzenetére
Oké, köszi és még azt kérdezném, hogy a "Képméret" opcióknál DVI-PC és PC címke esetén is "szürke" azaz nem állítható "Képernyőhöz igazított"-ra, hanem csak 16:9-re (vagy 4:3-ra), ez is normális?
Valamint, hogy mivel a VGA-mon csak DVI kimenet van, ezért ugye DVI-HDMI adapterrel van megoldva az összekötés a TV-vel, ebben az esetben a "DVI-PC" címke a megfelelő?
(Tudom, hogy a TV 16:9-es natív képarányú, de ugye a fentiekről nincs szó az összefoglalóban és biztos ami biztos...)
THX!
-
dethroner
veterán
válasz Celtis #99903 üzenetére
Nem tudod eldönteni hogy láttad-e már? Hm, én ha megnéztem már a filmet törlöm is le, így egyértelmű hogy nincs olyan a gépen, amit már láttam volna Ha meg az előzetesek, leírások alapján megtetszett annyira hogy letöltöttem, attól kezdve rohadtul nem érdekel hogy mi a fájlnév, kik játszanak benne, mi a műfaj stb. A sorsát már nem kerülheti el, meg lesz nézve
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
blakey
titán
válasz dethroner #99906 üzenetére
Filmeknél nem feltétlenúl nagy az előnye egy látott, nem látott filmnek, nyilván könnyebb megjegyezni, hogy láttad-e vagy sem, sorozatoknál viszont eszement jó, persze nem csak a Kodi tud ilyeneket. Nagyon jó program, ezt el kell fogadni, ahogy mások is elfogadják, hogy egyeseknek nincs rá szüksége. Nem az a lényege, hogy van leírás vagy sem, hanem jól és pontosan jelenik meg minden, olyan mintha a polcon lennének a lemezeid, szépen a tokjukban, stb, ennyi. Egy rendszerezett, áttekínthető adatbázisod van, de nem kell szeretni a rendet, műanyag dobozból is megeheted az ebédedet, de miért ne tennéd tányérból? Főleg, hogy ingyen van
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dethroner
veterán
-
blakey
titán
válasz dethroner #99909 üzenetére
Na de miért kell csípőből ellenezni? Nem próbáltad, nem használod akkor felesleges támadni. Kb. olyan reakció mint amikor lehordasz egy embert, hogy minek vesz fizikai lemezeket amikor le is lehet tölteni. Egy kicsit toleránsabbnak kéne lenni és elfogadni, hogy mások másképp szeretik.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #99905 üzenetére
Milyen DVI-HDMI kábeled van? 1920x1080p 60Hz megy ki a TV-be? Milyen videókártyád van? Képernyőhöz igazítottnak beállításnak kell lennie. A videókártya kezelőfelületén 0%-ra van rakva a TV méretezésre?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Vertigo18 #99911 üzenetére
Nem, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy más szeretheti és nem kell támadni emiatt, fordítva is elsülhetne a dolog. Én semminek sem vagyok az ellensége, kipróbálom, ha nem tetszik akkor nem használom, de nem fogom mindenhol támadni, meg saját döntésemet ajnározni.
Annyit írtam, hogy hasznos és jó dolog tud lenni.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
AG Sheppard
csendes tag
válasz SunMount3r #99905 üzenetére
Igen az normalis.
A masodik kerdesedre en is csak azt tudom feltetelezeni, amit te, szoval hagyom, hogy egy ezen a teren tapasztaltabb forumozo adja meg ra a valaszt.
-
tupacamaru
veterán
válasz dethroner #99909 üzenetére
Nincs HTPC-d, nincs filmgyüjteményed de véleményed az van. Engedd már el ezt a témát mert kezd unalmas lenni itt. Ez a program láthatóan nem a te igényeidhez van kitalálva, ennek ellenére másról sem hallani tőled.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
SunMount3r
nagyúr
Pedig, ha jól emlékszem pár hónapja még lehetett "Képernyőhöz igazít"-ottat választani. azóta volt egy kis gond a gépemmel és még a HDMI kábelt is kihúztam a TV-ből és a monitoromat használtam inkább (4:3-as CRT). Most frissen összedugva megint minden beállítást előről kellett elvégeznem, ezért tűnt fel, hogy csak 16:9 és 4:3-at engedi. Én biztos nem változtattam semmit a beállításokon. A kártya egy 9800GT a kábel pedig egy 1.4-es High-Speed HDMI (7 méteres). De mondom elvileg pár hónapja (azt hiszem), még volt "Képernyőhöz igazít" opció, csak mióta újra összeraktam nincs...
Most ezek az Nvidia driver és a Windows 7 beállítások:[link]
Sose piszkáltam sokat, az Nvidia beállításokhoz meg pláne soha nem is nyúltam.
Látszik ezekből valami, mi lenne elállítva?
A videókártya kezelőfelületén 0%-ra van rakva a TV méretezésre?-> Konkrétan ilyen opciót nem is láttam az Nvidia kezelőben... Hol keressem?
(#99914) AG Sheppard: Igen az normalis.-> Nálad is így van? Mert akkor nem értem, most kinek lehet igaza, vagy neked is rosszul lehet beállítva valami?!
A válaszokat köszi mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Oroszlánom
tag
Sziasztok! Van egy Samsung UE32F4500AW smart tv, amelyen a facebook rendetlenkedik. Nevezetesen:nem lehet üzenetet írni, nem is nyitja meg. Az értesítéseket sem lehet elolvasni. Két facebook fiókot is megnéztem és mindegyiknél ugyanazok a problémák vannak. A tv-n a legújabb szoftver van. Ez még a hibák jelentkezése előtt került fel rá mert be volt kapcsolva az automata frissítés/ azóta már kikapcsoltam/. ezért szoftvert sem tudok frissíteni, mert ugye mire? Tv problémának látszik, de nem találom a megoldást. Kitöröltem már a böngészőből minden előzményt. A Facebookra a Webböngészőn keresztül lépek be nem a tv alkalmazásán keresztül. Ezek a problémák néhány hónapja jelentkeztek, előtte ment rendesen/ persze baromi lassan/. Köszönöm a segítségeteket!!!
-
törölt tag
válasz tupacamaru #99915 üzenetére
Miért is ne lehetne véleménye? Van Samsung tévéje, és itt a topikban megoszthatja nyugodtan a tapasztalatait.
Az ilyen beszélgetésekből meg mások is okulhatnak.[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz blakey #99910 üzenetére
Mi a gond? Kíváncsi voltam mik a KODI értékei, előnyei. Elmondtad/mondtátok, én pedig erre reagálva megállapítottam hogy az én filmnézési szokásaimhoz ezek a tudások nem adnak semmi pluszt hozzá. Ennyi a történet. Nem értem mi ez a sértett hangnem
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
blakey
titán
válasz dethroner #99919 üzenetére
Nincs gond és sértödöttség, részemről, csak nem kéne csípőből ellenezni, egyszerűen leírhatod, hogy jó, de a saját szokásaidhoz felesleges, de nem ezt tetted. Mindegy, ha érdekel a téma akkor van Kodi topik.
-
dethroner
veterán
válasz tupacamaru #99915 üzenetére
Miért ne lehetne véleményem? Gondolom neked sincs Ferrari-d és talán nem is ültél még benne, de véleményed biztosan van róla. Szóval ha az itt leírtak alapján teljesen látatlanban dönthet valaki úgy hogy neki ez a program tetszik, szüksége van azokra a tudásokra amivel rendelkezik, akkor azt hiszem arra is lehetőség nyílik, hogy megjegyezzem nem való nekem, mert nincs igényem ezekre a plusz ficsörökre.
Hidd el, érdekelt a téma: Épp ezért kérdeztem rá hogy miért is jó, mert még soha nem találkoztam vele, és amikor néha eszembe jut egy plusz eszköz vásárlása filmlejátszás céljára, akkor a max összeg amit rászánnék egy ilyen S905-ös masina lenne, amin ugye a KODI az előretelepített lejátszó.
És sok más mindenről lehet még tőlem olvasni, légy figyelmesebb!A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
blakey
titán
válasz dethroner #99921 üzenetére
Nem a véleménnyel van gond, inkább azzal ahogy tálalod. Szerintem túltárgyaltuk.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #99916 üzenetére
Esetleg a NVidia Control centeres képen látható "Scalling"-et kellene "Aspect ratio"-ról "No Scalling"-re rakni? Pedig ha "Reset to default"-ot nyomok, akkor mindíg "Aspect ratio"-ra rakja vissza, akkor nem értem miért ez ne lenne jó, ha ez az alapértelmezett?!
Ötlet? Köszi!
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #99923 üzenetére
No scaling. Most akkor 1920x1080p 60Hz-en van a TV? A hibalehetőségek egyébként végtelenek, túl régi kártya a 9800GT.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Igen 1920x1080p 60Hz-en van, a belinkelt képeken is látszik, nem egy helyen és a TV Info gombjára is ezt mutatja. Átraktam "No Scalling"-re, de úgy sem változott a helyzet, a "Képernyőhöz igazít" (és az összes többi a 16:9 és a 4:3 kivételével) mind szürke marad és nem választható.
Más ötlet esetleg?
Mondjuk lehet a driver is ludas, hogy valami kompatibilitási bibi van a kártyámmal e téren, vagy nem is tudom, mert rendszeresen frissítgetem, de közben sose néztem, hogy a Képméretezés el lett e állítva a TV-n vagy sem. Lehet amikor még beállítottam (több, mint fél éve) akkor még jó volt a driver-ben, de addigra már nem... De ez akkor is fura, ha biztosan azt írod, hogy ennek nem így kellene lennie.
Egyébként a TV-n a Rendszer->Általános menüben a "BD Wise" be van kapcsolva, ez nem lehet rá befolyással?
(Egyébként a kép így is (16:9-en) ugyan olyan, mint amikor "Képernyőhöz igazított"-ra van rakva, nem lóg le meg ki sehová, legalábbis így alapból a desktop-on nézve. De azért szeretném, ha ez is rendesen úgy lenne beállítva "ahogy kell", mert itt akkor valami nem stimmel...)
Köszi!
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Van egy Dell optiplex 755 gépem amibe a régi gyengébb gépemből átraktam a videokártyát egy nvidia gt220 1gb (128 bit ha minden igaz) . A gép a tévével (samsung 48 h6400) egy 10 méteres hdmi 1.4 hight Speed kábellel van osdzekötve (olcsóbb kábel 5500 Ft volt emagról). A gond az hogy a full HD mkv filmek (főleg a nagyobb bitrátájuak) a gyors mozgású jeleneteknél beszaggat! Nem receg hanem keményen beszaggat! A kérdésem az hogy a videokártya kevés (nvidia gt220) vagy a 10 méteres hdmi lehet a ludas? Mpc-hc és splash pro - val is ugyan úgy van ez a szaggatás gyors jeleneteknél.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz justaview #99927 üzenetére
Igaz de hülye vagyok :-). Erre miért nem gondoltam. Na ezt holnap kipróbálom mert ma már nagy meló lenne kiszedni onnan a gépet és oda vinni stb. Bár a rövid kábelom (t-home beltérivel összekötve)is olcsó kábel 1250 Ft volt és 1m, a 10 méteressel együtt rendeltem. Bár a t-home hd adásai nem szaggatnak úgyhogy csak jó.
-
tomee007007
őstag
válasz SunMount3r #99823 üzenetére
Igen!
Köszönöm a segítségeteket!
-
sb
veterán
Sziasztok!
Néztem 1-2 reviewt a KU6xxx ill. JU6xxx sorozatról de eléggé elszomorított amit láttam: judder, 60p forráson nincs interpoláció, tehát valószínűleg nem 120Hz-es panel... Azt hittem ez már lassan alap az alsó-középkategóriában is. 40" körül keresnék valamit közepes TV-t a hálóba, extra: 100Hz-es legyen és jó lenne UHD (később monitornak, amúgy nyilván nem sok értelme lenne erre a célra és méretben...).
Van ilyen vagy csak a drágább modellek között lehet találni?
A K széria miben jobb a tavalyinál?Vagy ha kihúzom az UHD-t akkor a többit (átlagos képminőség + 100Hz) inkább megkapom FHD-ben egy olcsóbb modellel?
Köszi!
-
Flashget
félisten
valós 100Hz FHD-ben már alig van...H6400,J6200
K szériából jó lenne a 6300 is ha nem lenne ívelt...
magamnak most kellene venni valószínűleg más márkát vennék ami sem UHD sem ívelt de jó képe és VA panel legyen. na jó lehet androidos rendszerű is.
SUHD vagy OLED de ezekhez nincs felesleges fél millám vagy több.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Treff
aktív tag
válasz Flashget #99934 üzenetére
KU6400 esetleg?
PQI-ra 1500-at ír a gyártó a JU6400 PQI=900-al szemben, tehát elvileg jókora minőségi tuningon kellett átesnie az idei modellnek, bár még kutya drága.
MM-ben bementem valamelyik nap, ez is ki volt téve 40"-ban vagy 15 hasonló méretű tévével együtt, de annyi tv és izgő-mozgó tartalom mellett 20-30 perc bámulás és szemkifolyást követően sem tudtam volna azt mondani, hogy egyik tv ennyivel vagy annyival jobb a másiknál. Paradox módon még az olcsóbb 120-140k-s Sony és 1-2 másik tv képe és színvilága sokkal tisztábbnak és természetesebbnek tűnt.
Eladót kérdezni meg ilyen helyen teljesen felesleges bármiről is...
[ Szerkesztve ]
-
AG Sheppard
csendes tag
válasz SunMount3r #99916 üzenetére
Igen, nalam is.
-
törölt tag
válasz SunMount3r #99942 üzenetére
Szerintem nem jobb, és vannak bőven hiányosságai a H6400-hoz képest.(nincs PVR, dts-t nem játszik le, nem adnak hozzá 3D szemüvegeket, meg már smart távirányítót sem).
-
Halley
tag
A két készülék közül melyiket választanátok?
UE48H6400AW
UE48JU6400W...és miért?
Illetve a JU-nál azt írják : UHD Felkonvertálás
Ez azt jelenti ha 1080p forrást nézek, még javít rajta?Mert akkor minden UHD jobb képet ad mint egy FHD?(forrás legyen gyári blu-ray)
-
Flashget
félisten
válasz SunMount3r #99942 üzenetére
képileg egyszinten..viszont a japók nem a smartra izgulnak rá, hanem a képre és elektronikára.
meg olyan dolgokra amit egy tv-től alap, hogy elvár az ember a koreaiak szemében ezek másodlagos dolgok.Realme GT Master Edition
-
-
sb
veterán
válasz Flashget #99934 üzenetére
Ez elég gáz. Azt hittem, hogy inkább 100Hz alatti modell alig van már. Eddig is a középkategóriától felfelé azért már egy rakás TV 100Hz-es volt, most visszafejlődtek?
A másik amire pedig ez alapján számítottam volna, hogy ha az FHD alsó-közép is kellően jó (normális képminőség, 100Hz, no judder) akkor erre a már egyre kisebb felárú UHD-k is hozzák ugyanezt, relatíve olcsón. Nem csak a csúcsmodellek.
Akkor megfordítom a kérdést: J-től felfelé 40-43"-ban melyik modelltől felfelé van meg ez? Nem íveltben természetesen. FHD-ban ezek szerint J6200 és felette? K-ból 6400+. UHD-ben ugyanez?
Más gyártókkal az a gond, hogy VA panel alig van. LG-ből van 1-2 egész jó/olcsó UHD modell ránézésre, de hálóban, sötétben azért kevés lenne az IPS feketéje ami nappal még elmegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest