-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
FirstAndroid
tag
Sziasztok! Felajánlott a tv 55H6400 egy szoftver frissítést ma. Érdemes frissítenem vagy sem? Köszönöm.
-
Halley
tag
A UE48J6200 nézegetve azt látom hogy a négy említett forgalmazót fel sem hozza az árukereső:
http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/samsung/ue48j6200-p273174635/?gclid=CNrq7eu5xc4CFWEq0wodDp8FGg
-
blakey
titán
válasz Clever0 #99407 üzenetére
Tudtommal már forgalmazza, azaz tavaly nem volt de belátták, hogy jó ötlet, mert lenne rá kereslet, MM, ED-ben is lehetett kapni, a weboldalukon is szerepel, már.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Clever0 #99409 üzenetére
Mivel elég szép számban veszik és kifutó modell így előfordulhat, hogy elfogy, de a másik dolog, hogy pl. MM nem minden esetben teszi fel az online felületre, be kell menni és megkérdezni, teljesen más a kínálat. 2 hete még láttam J6200-as készüléket, méretre nem emlékszem.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
PuMbA
titán
-
kissdani
senior tag
Szerintem véletlenül a Samus kép is belekerült, vagy ha mégsem akkor vissza kell vinni azt az Oledet is!
[ Szerkesztve ]
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
veterán
-
blakey
titán
válasz Dealer95 #99416 üzenetére
Tudják, csak szivatják.
-
PuMbA
titán
válasz Dealer95 #99416 üzenetére
Ja tényleg, most már látom Amikor én néztem a hozzászólást, akkor csak 3db kép volt és lemaradt a 4-ik
(#99414) kissdani:
(#99415) sityupityu: Csak egy hátrány van, a mozgásfelbontás, de jóval több az előny, szóval kiváló TV, nem arra akartam utalni, hogy rossz
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
szaszpeti
csendes tag
Sziasztok
Tegnap beüzemeltük a 48h6400-as masinát ,gondoltam mint az előző 42-es lg tévémet ezt is simán összekötöm hdmi kábellel a pc-hez ! No de a tv szerint nincs jel ! a gép látja ! Mi a gond,hol és mit kell átálítani ?[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
Igen ebben egyetértünk kiváló tv. Valahol olvastam hogy nagy számban hibásodik, nem kiforrott még, de majd meglátja a gazdi, sok szerencsét hozzá. Ami rosszul indul az nagyon jó szokott lenni!
Frissitettem a softot de semmi válltozás, lehet tudni valahol miket javitottak esetleg butittotak benne?
[ Szerkesztve ]
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Prien
addikt
válasz sityupityu #99415 üzenetére
Forrás: Wikipédia
" Az OLED-ek hátrányai[forrásszöveg szerkesztése]
Rövid élettartam
Kezdetben a legnagyobb probléma a szerves anyagok rövid élettartalma volt. Különösen a kék OLED-ek élettartalmával volt gond, mely nagyságrendre 14.000 óra volt (ennyi idő alatt csökkent fényerejük az eredeti felére), ami napi nyolc órás használat mellett öt évet jelent. Ezzel szemben az LCD és LED technológiák 25.000-40.000 órát ígérnek. Azonban jelentős törekvések vannak az élettartam növelésére a fény kicsatolásának javításával, mellyel azonos fényerő kisebb meghajtóáram mellett érhető el. 2007-ben már sikerült olyan kísérleti OLED-eket kifejleszteni, melyek 400cd/m2 fényerőt 198.000 órán át (zöld szín) illetve 62.000 órán át (kék szín) képesek leadni.
Problémák a színegyensúllyal
Épp az előző pontból következik, hogy ha az egyik színkomponenst kibocsátó OLED gyorsabban veszít a fényéből, mint a többi, akkor a szín is megváltozik hosszú távon. Ezt korrigálni lehet elektronikusan, de bonyolult vezérlőáramkörök beépítését követeli meg.
Energiafelhasználás
Általánosan beszélve az OLED technológia energiatakarékos: egy átlagos kép esetén az LCD technológia által felhasznált teljesítmény 60-80%-a is elég a meghajtásához. Bár sötét képek esetén ez még kedvezőbb, 40% körüli, főleg fehér hátterű képeknél (pl. egy weboldalnál) akár két-háromszorosát is fogyaszthatják a folyadékkristályos technológiájú képernyőknek.
Beégés
Mivel az OLED képpontjainak élettartama a használattal csökken, ezért, ha egyes színeket vagy képpontokat sokáig azonos tartalom kijelzésére használunk, a színegyensúly vagy a fényerő megváltozhat azon a területen, a beégés jelenségét produkálva.
UV-érzékenység
Az OLED kijelzőket károsítja, ha hosszú távon UV-fénynek vannak kitéve, ez annyira jelentős, hogy például egy 20mW teljesítményű BluRay lézerrel pillanatok alatt tönkretett pixeleket „rajzolhatunk” egy OLED képernyőre. Ezért ma a legtöbb OLED kijelző UV-szűrő panellel van védve. "A kevés is több a semminél.
-
kissdani
senior tag
Magyarán szólva később fog kiderülni hogy mennyire is jó az Oled. Pár év mulva lehet élvezhetetlen lesz a képe, bár ne legyen igy megháát itt a beégésről is rosszakat ir. Rizikós....
-
szaszpeti
csendes tag
a tv hdmi portok jók,mivel az iptv-t is kiprobáltam több helyen is,és az jó,ez sehol nem működik,nem tudom hogy a másik hdmi elér e a gépig,de majd még kipróbálom azt is ! Ha van valami jelzem Csak a másik tv-vel mielött besz@rt működött !
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
6400-re 2850 frissítés érkezett...csak, gondoltam megemlítem.
-
veterán
-
Atomantiii
addikt
Nálam semmi frissítést nem jelzett, viszont a pendrive-on lévő szerkesztett csatornalistáma hiába töltöm rá a tv-re egy pár napja mindig visszaerőszakolja magát a Viktorunk által előírt sorrendre. Lehet ezzel kezdeni valamit? Hiába törlöm ki a felesleges csatornákat pc-n elkapcsolok a tizedik csatornáig már vissza is állt a rendezetlen sorrend.
Az az érdekes, hogy régebben simán működött a dolog, most meg nem. Valakinek valami ötlete rá?
-
Késes
csendes tag
Sziasztok!
Én is megrendeltem egy 60j6200-t az edigital-tól. Főleg az itt olvasottak alapján. Egy 42"-os, öt éves Panasonic plazmát vált le. Kíváncsian várom milyen lesz ahhoz képest. Érdekes, hogy utána egyből kifutott státuszú lett a honlapon. Remélem nem egy visszavitt példányt kapok.Regisztrált 22 éve (újonc)
-
Mankó
veterán
Havernak van egy ju6050-es 4k tvje és egy xbox one slimje. A gond az, hogy nem tudja összehozni a 4k megjelenítést, pedig leírás szerint a tv tudja a hdr-t is.
Tud valaki segiteni, hogy mit és hol kell állítani, hogy menjen neki a játék 4k-ban?
Köszi előre is a segítséget! -
törölt tag
A Samsungnál valóban volt a kék színű OLED-del élettartam probléma, ezért abbahagyták a gyártást. Talán 2018-ban lesz újra Samsung OLED tv az üzletekben.
A mostaniaknál 100 000 óra van megadva, és másképp működnek, beégés sincs, de inkább az OLED topikot olvasd, ott hiteles és friss infók vannak, vagy bármi mást, mint amit linkeltél. -
-
-
FNZ
őstag
hali!
van egy ju7000-es tvm. akartam frissíteni a csatornalistát, hogy berakjak új mesecsatornát, meg az m5 csatornát + egyéb, de azt tapasztaltam, hogy amikor beírom a frekit és a jelsebességet kiírja rögtön hogy 100% jelerősség, de keresés után 0 tárolt csatornát ír és az adott frekin levő összes csatornát kitörli.
tapasztalt már ilyet valaki? több frekin is kipróbáltam és mindnél törölte.
1452-es firmware van rajta.még jó hogy van mentésem a beállításokról és csak vissza kellett tölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest