Új hozzászólás Aktív témák

  • Vhiktor

    veterán

    válasz gairgus #72395 üzenetére

    Én is megnéztem a mindenki által áhitatosan imádott film módot.
    Szerintem csapnivalóan rossz. Lehet magyarázni, hogy az áll a legközelebb a valósághoz, csak ezzel az a baj, hogy én a saját szemmemmel nem sárgás barnának látom a világot, sem a természetben sem benti fényviszonyok között.

    A film mód nekem a mozi képminőségét idézi. Most voltam moziban és olyan szar volt a kép, hogy csak na, minden barnás, semmi részlet, allig kivehető kontúrok, színek, egybeolvad minden, se sötétnél se alkonyatnál, se borunál nem látni semmit.
    A TV-be épített film mód a mozik képiválágát szimulálja, ha valakinek ez tetszik. Nekem nem és rohadt messze áll a valóságtól. Saját véleményem, hogy moziban azért olyan a kép, mert csak ennyire képes a vetitő, egy normális mély színt és feketés sem tud megjeleníteni, bóvli az egész.

    Azért használják a film módot a klaibráláshoz, mert ott állítható az összes funkció, pl 10 pontos fehéregyensúly.
    Én a normálét azért használom, mert nekem az hozza a legvalóságosabb színeket és fehéreket, úgya ahogy a valóságban én látom, és ebben a mdban is elérhető minden fun kció kivéve a 10 pontos fehéregyensúlyt, viszont 2 pontos van.

    Természetes nem jó, mert a sötét részeknél nagyo sok információ elvész, és ha megnézed minden kékes színezetet kap, a feketék is. Ebben a módban színte semmi nem állítható, csak a kontraszt, meg az ilyen alapok.

    ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

Új hozzászólás Aktív témák