-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ada19
senior tag
-
sunci_02
aktív tag
válasz SunMount3r #71500 üzenetére
DVB-C
-
Flashget
félisten
az amcsi samsung már elkezdte a black friday mókáját... [link]
jó lenne tudni mennyi volt az áthúzás előtt a valós számRealme GT Master Edition
-
charlie1975
aktív tag
Sziasztok az ue48h6700 és az ue50hu6900 közül ti melyiket válasxtanátok és miért?kösxi a segítséget
Galaxy S4,Galaxy Note3,Note7,S7 EDGE
-
szaszapi
őstag
válasz charlie1975 #71504 üzenetére
A HU6900 a legalapabb 4K tv.Ráadásul tesztekből mint kiderült 50Hz-es csak.Szerintem felejtős.Szépnek szép a képe,de ez nem jelent semmit.H6700-at venném inkább 50" vagy 55"-ös méretben.
[ Szerkesztve ]
-
Tegla80
addikt
válasz charlie1975 #71507 üzenetére
Nekem az jon at,h Te az uhd-t szeretned.
Vedd meg es ne hallgas masra....utana a masikat nezve csak az jarna a fejedben,h miert nem az uhd-t vettem.....
Tobb topicban is ugyan azt a valaszt kapod,kaptad ha jol emlexem.Marmint,h ne az uhd-t vedd,de Te firtadod....ergo azt szeretned magadenak tudni. Hat vedd meg. Ennyi a stori.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
charlie1975
aktív tag
-
PuMbA
titán
és nismoka: Hát eltérő vélemények vannak úgy látom, ez a kis szövegrészlet egyébként a H6400-as TV-ről íródott, viszont az a jó van választási lehetőség. Önmagában a BFI és önmagában a Tiszta Motion Plus beállítás (amiben nincs BFI) meghozza az 1080 soros mozgásfelbontást, szóval kinek mi tetszik, azt használhatja.
-
szaszapi
őstag
válasz charlie1975 #71509 üzenetére
El kell olvasni a teszteket.Aztán mindenki annak hisz aminek akar.Én láttam élőben mindegyik tévét.Kamerapásztázásnál a HU6900 nem kicsit "recegett".Nekem biztos nem kéne mert idegesít ha nem folyamatos a lejátszás.A 4K tv egyébként nem 3D,ellenben a H6670 6700-as típussal.El kell dönteni mire kell mit akarsz nézni.4K filmeket még jövő év végéig el kell felejteni,kíváncsi vagyok hány film jön ki,mikor az itthoni BD megjelenések is nagy ..... nem érnek.
-
twinkiecz
tag
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem mivel tervezek venni egy UE48H6200AWXXH TV-t az érdekelne hogy jár e hozzá szemüveg mert a leírásban nem találtam erre utaló dolgot, nem mintha az az 5000FT számítana csak ha nincs akkor rendelek azt is.
Válaszotokat előre is köszönöm és a tapasztalatotokat is szívesen meghallgatom!
linktr.ee/twinkiecz
-
Batib
őstag
válasz senki66 #71511 üzenetére
Ha kifejezetten jó áron van akkor vedd meg! Amit tudok róla: 2012 modellévű tv. (Ez nem jelenti azt hogy akkor is gyártották - még idén is gyártott a Samsung EH modelleket) Hátsó megvilágítású (backlit) alap fullhd tv. DVB-T és DVB-C tuner van benne, USB és HDMI csatikkal rendelkezik. Alapszintű mediaplayerként működik.
Csodákat nem kell várni tőle, de ha ár, részlet gari stb akkor talán érdemes. Nem tudom anyukád milyen forrásból tv-zik és mik az igényei. Ehhez képest dönts!twinkiecz: Nem jár.
[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Csocsesz75
őstag
Tegnap jött meg a H6400, digitális HD adásaim csak holnap lesznek hozzá.
Olvastam itt, hogy H sorozatnál teszteltétek ezt a BFI ki-be kapcsolást. Mi ez a BFI ? Hol lehet utolérni ezt a menüben ?
Egyébként 1080p filmet néztem már rajta, gyönyörű.
-
PuMbA
titán
válasz Csocsesz75 #71516 üzenetére
Motion Plus Egyedi -> LED Clear Motion a BFI, de filmeknél nincs jelentősége, ajánlatos a Motion Plust kikapcsolni, csak TV-nél szükséges
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
Telekom Sat TV előfizetése van és a Telekom-tól vennénk a tévét is 67000-ért, de 24 havi teljesen kamatmentes részletfizetésre. Ennyiért a neten sehol nem láttam, ahol a legolcsóbb ott 71000 de kp-re.
Most egy 72 cm-es CRT-je van, úgyhogy biztosan óriási előrelépés lez minőségben. Inkább azért érdeklődtem, hogy az olcsósága miatt nem nagyon gagyi e? Nem bánnám, ha nem 2012-es, hanem újabb lenne, van hozzá a Samsung oldalán 2014. januári firmware is. A gyártási idejére lehet majd következtetni, hogy milyen firmware lesz rajta. -
gyeniko
őstag
válasz Csocsesz75 #71520 üzenetére
Én már most megmondom: jó hozzá, nekem hibátlanul működik.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Batib
őstag
válasz senki66 #71518 üzenetére
Értelek. A technikai paraméterekben ennyit tudtam segíteni, a többi az a Te döntésed. Az ár, gari, részlet stb. kérdésekben az én nem vagyok kompetens.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
BBéci
legenda
"gondolim csak jobb a képe a jobb felbontás miatt."
Nagyon rosszul gondolod.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Úgy értelmeztem annak a tesztnek a szövegét (saját tapasztalataim is ugyanezt mondatják velem), hogy csak az egyik nem eredményez 1080 soros mozgóképfelbontást. Kizárólag együtt a kettő: az interpoláció és a BFI.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PuMbA
titán
"Enabling [Motion Plus] even at its lowest setting of “Clear” boosted motion resolution to 1080 "
Pedig ez a mondat mindenképp azt jelenti, hogy nincs BFI ugyanis, tudod, hogy egyik gyári beállítás se használja a BFI-t a Motion Plusba, csak ha bemész az Egyedi módba és bekapcsolod Itt a szövegben a Clear a Tiszta Motion Plus módot jelenti, ami tényleg elég langyos, mert torzításcsökkentés sincs, csak az elmosódáscsökkentés van benyomva. Meg kéne nézni otthon, hogy tényleg meg van-e így az 1080 sor, csak kinek van kedve hozzá
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Fizikai képtelenség, lehetetlen 100 hertzes interpolációval 1080 soros mozgóképfelbontást előállítani.
Azért szerepel a táblázatban ez a szöveg: "Motion resolution 600 to 1080 with [Motion Plus] engaged; 300 otherwise"
A Motion Plus nevű kalap alá vették a vele együtt bekapcsolható BFI-t. Legalábbis ez a határozott meggyőződésem.
Az erre a célra szolgáló ábrákkal pillanatok alatt leellenőrizhető.[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
- "lack of native 24p playback"
- "motion resolution 300 lines"
- "Here’s the thing: being a basic model with important features stripped, the Samsung HU6900 provides no way of boosting motion resolution beyond the baseline LCD level of 300 (as determined via the horizontally scrolling lines test card in Chapter 31 of the FPD Benchmark Software disc). The included [Motion Plus] interpolator merely applied dejudder (causing soap opera effect) but not deblur processing...."
- qualified recommendation50Hz-es és nem tudja a 24p-t. egy sima FHD tv jobb vétel most még.
Realme GT Master Edition
-
Magnat
veterán
Helló,
ismerősöm vett egy H6200-at, ezzel kapcsolatban két kérdés:
-a smartview telepítése nélkül hogy lehet rávenni, h dlna eszközöket lehessen vele tallózni és onnan lejátszani? Sajnos nem voltam ott csak telefonon beszéltünk, de nem sikerült rájönni, h hol van benne ilyen lehetőség, a pc-hez és mobiltelefonhoz kapcsolódás esetén mindjárt úgy kezd, h töltsd le a SmartView-t ... de mi van ha pl nasról játszanék le amire nincs ilyen app?
-mkv lejátszást a file átnevezése nélkül hogy lehet megoldani? Persze még mindig jobb mint konvertálni, csak sz@r h a seed miatt meg meg kéne tartania az eredeti nevével is a filet.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Headless
őstag
válasz SunMount3r #71500 üzenetére
Feltételeknél megtalálod
[link]Bocsi véletlen volt most olvasgattam azt elnéztem, hogy ez már rég volt..
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
BBéci
legenda
válasz Magnat #71530 üzenetére
Nem kell átnevezni, simán mennie kell az mkv lejátszásnak.
NAS ügyben a NAS topikokban kellene érdeklődni, ha itt nem ad valaki gyorsan választ.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Magnat
veterán
-
BBéci
legenda
válasz Magnat #71533 üzenetére
Az lehet, hogy a Plex egy kaki, azzal nem próbáltam. USB-n kell csatlakoztatni egy merevlemezt, "oszt jónapot". Vagy asztali médialejátszót beszerezni, ami egyébként is ajánlott a normális kép- és hangminőség, valamint kezelhetőségi és funkcionális szempontok miatt.
DLNA-t akkor sem használnék, ha fizetnének érte, vagy pisztolyt tartanának a fejemhez.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Magnat
veterán
De nem a Plexről van szó, az csak egy példa, mint már említettem... tudom, h te nem használnál, de attól még nem kaptam választ a kérdésemre ... egy nem videofil emberről van szó (nyilván ez a tv árából is nyilvánvaló, ráadásul x havi részletre vette), aki nem akar külön médialejátszóra költeni meg külön diszkre sem, le akar játszani a meglévő asztali gépéről mkv fileokat, és a Samsung saját alkalmazása az mkv fileokat meg sem jeleníti, csak ha átnevezi avi-ra vagy mp4-re. Erre kérdeztem, h van-e egyszerűbb megoldás, meg azt h rá lehet-e venni a tv-t szabvány dlna lejátszásra.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
PuMbA
titán
Persze, meg kellene nézni otthon Láttam már én is ilyen 600 to 1080-at F-es TV-nél, de itt tényleg nincs. Itt a teszt és csak ennyit említ: "1080 with [Motion Plus] engaged; 300 otherwise", tehát nincs köztes állapot, vagy 1080 vagy 300, akármit is kapcsolsz be
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz Magnat #71535 üzenetére
Nálunk egy eh5300 van win 7 megosztott mappáját simán látja mindenféle program nélkül, esetleg a gyári program helyett próbáld ki a serviio-t talán jobb de én routerre kötött hdd-t használok és azon fut egy miniDLNA szerver gond nélkül lejátszik mindent amit a tv amúgy is lejátszana.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Magnat
veterán
válasz Headless #71539 üzenetére
Ok értem, de légyszi azt mondd meg, h a tv-n konkrétan mit kell elindítani, h lássam a dlna kiszolgálókat, mert ha a pc-vel való kapcsolatot (v ilyesmi a neve) választom, akkor egyből azzal kezd, h tedd fel a smart view 2-t és pin kódot kell cserélni a két eszköz között.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Headless
őstag
válasz Magnat #71540 üzenetére
forrás gomb megnyomásával ha megy a szerver és kapcsolódik a hálózathoz valamint az UPNP szolgáltatás el van indítva a routeren vagy nyitva van a média átviteli port UPNP egyszerűbb szinte biztos hogy gyári beállításként aktiválva van
Sajnos a 2012-es modellekben ami nekem is van még sokkal átláthatóbb számomra mint az újabbak de ha jól gondolom a source gomb megnyomásával félül előjön hogy mi elérhető és ott kell lennie. Ha ezt nem találod meg akkor azt is csinálhatod, hogy számítógépen jobb klikk lejátszás a következőn és kiválasztod a tv-t. Ez igazából a windows media playert használja mint DLNA szervert.LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
gairgus
újonc
válasz Csocsesz75 #71520 üzenetére
Köszönöm, várom az infót !
-
emzeperix
tag
A H6200-as TV bekapcsolt BFI-nél nem engedi a torzítás/elmosódás csökkentést állítani.
Ez esetben melyiket ajánlott bekapcsolni a mozgóképfelbontás növeléséhez?
-
Vhiktor
veterán
Mikor tanulják már meeg végre az emberek, hogy a kép nem feltétlenül a felbontástól lesz szebb. ugyanez igaz a kamerákra és a fényképezőkre is, hogy mindenki azt veszi ami több megapixeles közben meg olyan szar képet csinál mint egy 10 évvel ezelötti 1 megapixeles. A nagyobb felbontástól csak a képméret lesz nagyobb A színek, a kontraszt és minden más egy kalap szar.
Az említett UHDs TV csak akkor add szép képet, amikor állóképet jelenít meg, amint elmozdul a kamera összeesik a kép és egy junoszti TV-vel egyenlő minőséget mutat fel.
Vedd meg a 6700-at sokkal szebb képe van, röviden ez a lényeg.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
student
őstag
miért van úgy kitalálva samunál hogy be kell regisztrálni +1év gariért
-
legenda
válasz student #71547 üzenetére
a hazai jogszabály 1 év kötelező jótállást ír elő, ami felette adott, az a gyártó önkéntes többlete, szabhat meg hozzá különböző feltételeket, vélhetően így tartja nyilván és ellenőrzi, egy ideje működik is a dolog, hogy csak megfelelő forrásból származó készüléket lehet regisztrálni - bár ellenkező esetre is levédte magát jogilag.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Willie
őstag
Ez már a fekete péntekre vonatkozna? : O
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest