Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    válasz Genesistibi #63944 üzenetére

    Üdv, megérkezett a 46F6400. Így az 55cm-es hagyományos képcsöves tv után igen méretes darab (nekem egyelőre kicsit túl nagy is, remélem megszokom) :) Ami már most látszik, hogy ezt semmiképp sem az SD adásokhoz találták ki (ahogy írták is itt többen), elég jól látszanak a hibák, de azért nem nézhetetlen. Hozzáteszem, nekem tányéros UPC directem van, a beltérit csak scarttal tudom összekötni. Nem tudom, hogy egy HDMI-s beltéri jobb képet adna-e?
    Pixelhiba nem volt, néztünk homogén egyszínű képeket (bár jobban örültem volna, ha ezt a beüzemelő ajánlja fel, és nem nekem kell külön kérni). Amúgy a srác jó fej volt, állítva szállították.
    Serviio-val percek alatt összelőttem, kiválóan működik (egyelőre wifin próbáltam). Viszont amit sajnálok, avi-ba nem tudok beletekerni (tudom, hogy nem avi-t kell nézni ilyen tv-n, de biztos sokunknak van saját video-ja régről, stb...) Ha valaki tud erre megoldást, annak örülnék.
    3D-s szemüveget is próbáltam, de egyelőre csak azzal a tartalommal, ami a Smart Hub-on keresztül érhető el (az app pontos nevét nem tudom, Explore your 3D vagy valami ilyesmi), ettől nem estem hanyatt, egy valódi 3D-s film biztosan nagyobb élmény. Majd alkalomadtán kipróbálom. Igaz, nekem a szemüveg konstrukciója nem jön be, nem is kényelmes, meg zavar is, hogy kilátok jobbra-balra-fent-lent, de ez legyen a legnagyobb gond.
    Nekem nagyon tetszik a képminőség, amikor HD tartalom megy (persze mondom ezt úgy, hogy nincs összehasonlítási alapom).
    Érdekes: a képarány beállítást először minden csatornán megtartotta (pl. 16:9-es maradt akkor is, ha az adott csatorna 4:3-asban jött, így azt eltorzította, minden alkalommal manuálisan kellett visszaállítani), most meg automatikusan azt adja, ami jó. Tegnap nyomkodtam egy jó ideig a beállításokat, de nem rémlik, hogy ezzel kapcsolatban bekapcsoltam volna valamit, de mindegy, lényeg, hogy ez is OK.
    A Smart rész kezdetektől fogva nem érdekelt, sokan mondták, hogy lassú a böngésző, meg a Youtube, stb. Csak kipróbáltam, ha már van, és hát kövezzetek meg, de nekem bejött. Elfogadható volt a böngésző sebessége (fosbookot próbáltam, youtube-ot is, de nem az appot), szerintem használható. A webcím begépelése tény, hogy lassú: betűnként kell pötyögni, bár a Smart Remote app okostelefonra ezen segít. Nekem a Smart remote-tal a touchpad nem működik sajnos. Hajnal fél 1-kor megnéztem pl. a 19:30-as híradót a hirado.hu-n, röccenésmentesen vitte, ennek nagyon örültem.
    Kép paramétereken egyelőre semmit nem állítottam még (a beüzemelő srác mondta, hogy a kontrasztot vegyem vissza 100-ról 80-ra). Nyilván egy kalibrálás sokat dobna az olvasottak alapján, majd talán egyszer.
    Amit még furcsállottam: a srác szerint 2+1 év gari van rá. 2-t ők vállalnak, 1-et a Samsung, ha regisztrálok. Mondtam neki, hogy szerintem az az F6500-tól felfelé van így, de ő állította, hogy ennél is.
    Nekem a feketéje rendben van.
    Hirtelen ennyi, megyek melózni.

Új hozzászólás Aktív témák