-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
hello28
aktív tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy a 7000res típuson mit állítsák be feltétlen hogy különbséget észrevegyék mondjuk a 6650 például mert ez közel van a 6670 típushoz hogy össze tudjam hasonlítani a boltba mert kiváncsi vagyok van e tenyleg akkora különbség !!
Koszonom elore is a segitseget -
BBéci
legenda
válasz hello28 #63803 üzenetére
Állítsd mindkettőt Film képmódra és kapcsold ki az összes képjavítónak nevezett, ám a gyakorlatban képrontó funkciót. Ezeket sokszor felsoroltuk.
Szerintem nem kell ahhoz különleges képességekkel rendelkezni, hogy meglásd a különbséget. Szerintem ordító, sokkal jobb a 7000 képminősége. Egészen jól elvoltam vele, amikor tesztelésre itt volt nálam. Igaz, egyszerre kaptam egy Pana ST60-nal, ami egyértelműen jobb képminőségű, de csak 42 colost adtak, míg az F7000 55 colos volt, ezért inkább azon néztem a filmeket.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Genesistibi
tag
Sziasztok!
Kb 2 hónapja nézegetem a TV-ket, milyet is vegyek. Az már régóta biztos, hogy samu lesz, mert akármennyire szídják ezért-azért, nem véletlen, hogy ebből adnak el a legtöbbet..
Kb 2,5 méterre leszek a TV-től, néha pici játék (WoT), kis esti netezésre, főleg filmnézésre kell, laptoppal valszeg folyamatosan össze lesz kötve.
A választottam 46F6400 (173eFT) vagy 40H6400 (190eFt), esteleg 40F6500 (153eFt). (közben sírva fakadok, hogy látom a 40F6400 már 130-t az enyém lehetne!!!)
Beszéljetek le arról, hogy miért ne vegyem meg az újabb 6400-t vagy miért lenne jobb nekem a 46"-os. A külföldi teszt alapján a +2 magnak köszönhetően (elméletileg) gyorsabb, vékonyabb a kerete és most már gyroscope-os/mozgásérzékelős az okostávirányítója!!
Itt van a két teszt:
[link]
[link]Az egyik azt mondja szebb a képe, gyorsabb a menüzés.
A másik szerint minden ugyanaz csak az új távirányító király és jobban jár az ember ha vesz egy tavalyit..Most akkor mvian? Volt valakinek szerencséje mind2höz? Pls segítsetek!!!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Genesistibi #63806 üzenetére
Megjelenése utáni hónapokban botorság tévét venni, ha még kaphatóak előző évi modellek, mert irreálisan magas az áruk. Ennek részben oka, hogy elfogyjon az előző évről maradt készlet.
2,5 méteres nézési távolsághoz sokkal jobban illik a 46 colos képátló, mint a 40-es.
A HDTVtest az egyik leghitelesebb, mértékadó tesztoldal, hihetsz nekik. A másikra rákattintani sem érdemes.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
akyyy
senior tag
tegnap kipróbáltam az xboxal a tv-t. rádugtam, egyből felismerte, elinditottam egy autós játékot és elég játszhatatlan volt, mintha késett volna 1-2 másodpercet a kép.
a forrás be voltállitva játékra vagy konzolra. átállítottam pc-re, igy a lag elmúlt, de viszont sötétebb lett a kép, másak lettek kicsit a szinek, meg nem az az igazi szép effekt, mint a konzol forrásnál.meg hát miért kéne a hdmi-t pc-re állítani egy játékkonzolnál ?
-
BBéci
legenda
Százszor volt erről szó, itt a topikban. A PC-mód (egyebek mellett) kikapcsolja azokat a képet befolyásoló funkciókat, amik növelik az input lagot. Természetesen adhatsz rá a menüben háttérvilágítást, ha sötétnek tartod és a színeket is lehet kalibrálni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Genesistibi
tag
Oké, hogy irreálisan magas az áruk, de ha mást veszel, mondjuk egy porszívót ott sem futsz vissza 2 hónap múlva az üzletbe, hogy: Ti genyák nekem még másfélszereséért adtátok!!
A mostani magas ár nem más, minthogy Te előbb jutsz a termékhez, mint más, illetve picit jobb cuccot kapsz, de gondolom ezzel Te is tisztában vagy..! (: Ügyesen kivannak találva ezek a dolgok, engem pl. érzékenyen érint, hogy tavalyit cuccot vegyek, mert úgy érzem az már "elavult", szemét marketing... Talán azért győz a józan ész.A távolságok alapján én is erre gondoltam, csak az a problémám, hogy sima kábel TV van a faluban ahol lakom és annak a is a szélén, szóval ott már igazán trehány a minőség.. Nem fogom elhányni magam ha SD-t nézek 46"-on éppen nem a laptopról játszok le filmet?
Ami még nagyon mocorog a fejemben az, hogy mindenhol azt olvasom a 6500 minőségibb. A garancián, kamu Hz-en és tuneren kívűl ez miben jelenik meg? Talán kibír a tv 6 évet nem 4-t?
-
BBéci
legenda
válasz Genesistibi #63810 üzenetére
Tudatos vásárló akkor csap le egy termékre, amikor annak a legkedvezőbb az ára. A konzumidióták pedig rohannak sorbaállni, hogy a bemutatás pillanatában megvehessenek valami lomot.
Ha az SD digitális, akkor nem lesz nézhetetlen 46 colosban sem, de egy full HD tévéhez erősen ajánlott valamilyen HD csomag előfizetése, akár műholdas vétellel.
A 6500-as szinte minden szempontból jobb, de azt, hogy ebből számodra minek és mennyire van jelentősége, azt nem tudhatom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Genesistibi
tag
Lehet én vagyok nehéz felfogású, de most már végképp nem tudom mit csináljak!
Most elkapott egy olyan lehellet, hogy jó lesz nekem a 40-es F6500-as is..
Tanácstalan vagyok, vagyis nem, egyszerűen nem tudok dönteni. A legjobb az lenne, ha kipróbálhatnám mindet egy tíz percre, természetesen a szobám falán..
-
BBéci
legenda
válasz Genesistibi #63812 üzenetére
Helyetted senki nem fog dönteni, az e kellemed feladat rád vár. A keret színe pedig ízlés dolga, számomra elfogadhatatlan.
-
toby_as
tag
Sziasztok
Akinek van F6400-s TV-je megmondana esetleg hogy tud e azonnali felvetelt(nezed a musort es hirtelen eszedbe jut hogy fel is kene venni, idozites nelkul, es nem TimeShift-re gondolok). A taviranyiton ugyanis nincsen REC gomb.
Koszonom -
Angel2014
addikt
Sziasztok! Volt Már olyan köztetek aki Pub ban sörözőben használt hosszabb ideig led tv ét?
Arra lennék kiváncsi bele mehet e a cigaretta füst és a nicotin a panel és a védőplexi közé?
Mert ha ott lerakódik az nagyon rosz lehet.... vagy ki van zárva hogy oda belekerüljön szerintetek?Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
BBéci
legenda
válasz Angel2014 #63816 üzenetére
A füst és a por bemehet és lerakódhat a TV belsejében, azt viszont kétlem, hogy a panelbe is jutna, mert az eléggé zárt.
Kocsmában használt tévét akarsz venni?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Rosep
senior tag
Vettünk a családba egy Samsung F6320-as TV-t. Létezik, hogy nem lehet a rádugott pendrive-ról illetve AllShare-ről lejátszott filmen feliratot és hangsávot váltani? Vagy én nem látok valamit?
Elég gáz lenne így 2014-ben ez a nagy Smart gyártótól... -
sinick
senior tag
válasz Angel2014 #63816 üzenetére
Baja nem lesz, de a lerakódott füstös, nikós, poros, sárga trutyi ragadni fog a tévén egy idő múlva. Ne legyen benne venti.
Kérdésed irreleváns, mert két éve nem lehet dohányozni kocsmákban csak utcán vagy a kocsma kerthelységében, a bejárattól 5 m-re. Kivéve, ha ez valami zugivó vagy lakáskocsma vagy kocsma melletti konténer illetve a pubod nem is idehaza van.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Angel2014 #63818 üzenetére
Két éve kérdeztem az LG és a Samsung illetékeseit, melyik tévéjüket ajánlják autószerelő műhelyben történő elhelyezésre, hogy a diagnosztikai adatokat láthassák az ügyfelek is. Egyiket sem javasolták az esetlegesen belejutó, rárakódó por (és egyéb szennyeződések) miatt.
-
-
Flashget
félisten
válasz polgi803 #63794 üzenetére
DVB-S2 tuner a műholdas vételt jelenti. Már van CI+ kártya is ezen vételhez, ergo ha valakinek ilyen lapos tv-je van akkor tányérosból a kábel a tv-be a CI+-ba a kártya és nem kell beltéri.
Amennyiben van pénz 46F6500-ra ne gondolkozz rajta vedd meg! Ráadásul ehhez már 1+2 év gari jár szemben az F6400 féléhez járó 1+1 évvel.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
polgi803
őstag
válasz Flashget #63826 üzenetére
Még annyit kérdeznék mint totál laikus,hogy láttam youtube-os bemutatóban,hogy ajánlanak hozzá mindenféle jobb minőségű kábelt,csatit vagy mit...szóval mit tudnátok ajánlani ha érdemes ilyet beszerezni...Ami biztos,hogy laptop is lenne rákötve,játék is lenne rajta esetleg,internet,és winyoról,filmnézés...Amúgy nincs tányér..kábeles DIGI van...
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz polgi803 #63827 üzenetére
Kábeles diginél CI+ és Digifilm
úgy érted milyen HDMI kábel, én ilyet használok BD lejátszóhoz és néha PC-ről a streamet küldöm TV-re.
A lényeg High Speed a kábel neve (hétköznapi nevén 1.4-es HDMI kábel) ilyenre lesz szükséged. Viszont minél hosszabb kell úgy kell minőségibb kábel, aminek az ára 10K-nál kezdődik a hosszától függően.
Internethez ott van benne a wifi. Ahhoz egy jobb router kell. Vagy UTP patch kábellel kötöd össze a tv-t a routerrel.Realme GT Master Edition
-
mts
tag
Valaki esetleg tudja, hogy hogyan lehetne Dolby TrueHD hangsávot Dolby Digital hangra átkonvertálni? Mert kedvenc sorozatomat végre jó minőségbe le lehetett varázsolni, csak "sajnos" TrueHD az eredeti hang amire a tv kiírja, hogy nem hajlandó lejátszani... Amúgy azt miért nem viszi? Mert ha jól emlékszem mintha a DTS HD-ból menne a DTS...
-
polgi803
őstag
-
Flashget
félisten
válasz polgi803 #63833 üzenetére
nem tud észrevehetően kevesebbet a 6400,ugye?
képileg? eldönteni max. úgy tudnád ha egymás mellett van a két tévé, Film modban a kamu herzek kikapcsolva.6400-as 46-oshoz egy 10-est kellene hozzáraknom egy 6500 46-osra...akkor gondolom inkább a 6500...
egyértelműen. és már írtam nem mindegy az sem 1+1 vagy 1+2 év a gari.
nekem most van érvényben az 1+2 évből a 3. év és alaplap cserére várok. ennek ára kb. 45-50K + munkadíj lenne.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
devil-k
nagyúr
válasz Angel2014 #63836 üzenetére
Más is dohányzik bent a szobában (sajnos!!!!!) és emiatt nem hallottam, hogy tönkrement volna a TV-je. Gondolom, vagyis remélem, hogy nem olyan szinten nyomod, mint régen a pubokban, kocsmákban, az elég gáz lenne, ha úgy kellene vágni a füstöt.
Egyébként valamit valamiért. Ha óvni szeretnéd a műszaki cikkeket, akkor ne füstöld őket tele, ne hamuzz rájuk/bele stb.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Ametist
csendes tag
Szervusztok,
(46)ES7000 készülékbe a hardware upgrade modult installálta-e már valaki? Mik a tapasztalatok? Szívesen tájékozódnék róla.[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
válasz Genesistibi #63806 üzenetére
Sziasztok!
(#63824) polgi803, (#63806) Genesistibi
Minél nagyobb TV-t vesztek, annál jobb. Az élmény szempontjából biztosan, az ára az már más kérdés.Nekem 40-es van(kb. 210 cm-ről nézem), és amikor beüzemeltem otthon, hűű-háá. Aztán pár óra múlva jött a gondolat, "hát simán elfért volna egy nagyobb is". Aztán az egyik ismerősöm 50"-t vett, és miután nála filmeztünk, napokig nem sok kedvem volt bekapcsolni a saját TV-t.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz vittorio7 #63844 üzenetére
igen ez ilyen.
aki 55 cm CRT ről vagy akár 72cm CRT ről vált az nem hiszi el, de majd ők is megtanulják a saját kárukon ahogy az itteniek nagyrésze
42"-t vettem én mert azis "azta mekkora", aztán kb 1 évvel később jött az 50 colos..... és csak azért nem 65-ös mert az már túl drága nekem.
-
vittorio7
őstag
Az a szép a dologban, hogy az az ismerős aki a legjobban kardoskodott amellett, hogy elég nekem a 40"-os, na Ő mondta ki először, hogy a 46"-os is simán elfért volna nálam.
Amikor a HD sport csatornát nézem, akkor még ok a 40". De ha a BD filmeket, na akkor már kevés. A széles vászon sok helyet elfoglal.
[ Szerkesztve ]
-
akyyy
senior tag
Vagy az info, vagy a tools gombbal megjelenik lent az alsó sáv, ahol különböző lejátszós dolgok vannak, mint álj, előre és visszatekerés, stb stb.. a legutolsó ikon egy beállítás ikon, itt lehet feliratot, hangsávot, és hasonlókat állítani ( elég kiábrándító, hogy hiába van a távkapcson a sub rész, kb semmire se jó )
hbbtv funkció vajon miért nem müködik nálam? néztem az emanualt, hogy menjek a rendszer> adatszolgáltatásokba és kapcsoljam be de nekem nincs ott olyan.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest