Új hozzászólás Aktív témák

  • Csekusz

    tag

    Sziasztok !
    Pár hete vásároltam egy 46ES7000 tip. készüléket. Ami néhány szót azért megérdemel már. :)
    A készülék kellemes csalódás eleddig. Amitől azért tartottam, az a bizonyos felhősödés nevű jelenség, ami persze "nálunk" is megvan, de szerencsére nagyon csekély mértékű. Alul a Samu felirat felett egy kb. negyedtenyérnyi foltocska, meg talán a sarkok környékén egy körömnyi területen "látható", megerőszakolt feltételek mellett, ami sztem egyrészt gyakorlatilag észrevehetetlen, másrészt kis mértékű.
    Gyönyörű a tv képe, élvezet rajta még egy sima dvd film is, a blu-ray pedig gyönyörű szép.
    Birkóztam a beállításokkal egy darabig, most (nekem) szemre jó, de gondolkodom egy kalibráltatáson.
    Ami érdekes,-és azért kissé zavaró-, hogy blu-ray filmnézésnél és FHD adásnál időnként "beszaggat", megakad a kép egy szemvillanásra. Arra gondolok a video beállításoknál kellene valamit vagy kikapcsolni, vagy visszavenni...
    A mozgásvezérlése jó, bár néha magától is felvillan 4-5 mp.-re a kijelzőn. A hangvezérlése..., hát próbálgattam egy darabig, mondjuk úgy nem akarja az igazságot...
    A smart része tetszik, viszonylag gyors, pakolható, apps hasznos, kliensek tetszenek, használhatóak, de a kereső azért, ill. a wi-fi -s jelátvitel elég lassú.
    Scart átalakítóval nyertem rca -n keresztül hangot az erősítőmre (régi Technics), meg rákötöttem a Blu-ray lejátszót az erölködőre így azért már kellemes a hangzás, a tv hangszórói meg had pihenjenek.
    Nekem tetszik a tv képe, de had tegyek egy talán fura kijelentést...: az elötte használt, kedvelt 40D6100-at, sztem nem veri meg képminőségben az 46ES7000-es... :N
    Sokáig nézegettem a méreteken agyalgatva, hogy ez legyen, vagy egy 55ES6100, végül is a "kisebb" mellett döntöttem- nagy azért a képminőség/tudás/bővíthetőség-beli különbség, DE 3-3,3 méterről nézve csaknem elveszik a falon a 46"-os tv..., valóban igaz a mondás tv-ből nem lehet elég nagyot venni.
    A wi-fi jelét (egy antennás 150mb TP-Link) kb 2 falon át, 10 mről szépen, erősen veszi.
    Ne haragudjatok a szóözönért, igyekeztem leírni jópár dolgot, hátha valaki vásárlás elött van és segíthetek ezzel valamelyest... ÜDV! :)

    [ Szerkesztve ]

    Samsung Wave II., Samsung N7100, Samsung N910F - iPhone 6S, iPhone 8+, S9

Új hozzászólás Aktív témák