Új hozzászólás Aktív témák

  • Joe_Muad_Dib

    tag

    Ez a 99%-otoknak már lerágott csont, görgessetek. Mert hosszú és unalmas.

    -Csatornasorrend-szerkeszthetőség,
    -Vodafone Mediacard,
    -Észtország,
    -ékezetes betűk,
    -távirányító

    Na gyorsan, leírom a kálváriámat és a megoldást, mert ugyan fent van morzsákban a fórumban és a net bugyraiban, de nekem lámának sok időmet elvette és hátha valaki(k)nek segít majd. Nem törekszem tömörségre.

    Tehát megvettem egy barátomtól a használt QE65Q7-es 4 éves tévéjét.

    Én ugyanazon a tévében egy Vodafone Mediacardot és egy Vodafone Media Boxot is használok, mert az előző Sony tévémen tudtam egyszerre két tunert is nézni.
    Illetve a Mediacard kényelmesebb, a Mediabox meg jó volt a rögzítések miatt. Na tovább.

    Hazavittük, beüzemeltem, alig bírtam adókat keresni mert szokatlan volt, de aztán megtaláltam a Beállítások Adás menüben, ott próbáltam beállítani a UPC-t, mert olyat találtam, de sajnos kért frequenciát meg mittomén még mit ezért nem UPC-re hanem az Egyébre állítottam, és talált is egy csomó adót, összevissza sorrendben, röpke 1,5-2 óra alatt a tévé menüjében minden adót az általam kedvelt sorrendbe helyeztem, azt is megtaláltam, hogy ezt a listát, hogyan kell elmentenem egy külső tárba.
    Minden happy.
    De ekkor meg azt vettem észre hogy a magyar ékezeteket nem jól jeleníti meg a tévé sem az adók nevében, sem a műsor címében, sem a tartalomban.
    Hm.
    Felmentem a Vodafone oldalára és megnéztem, hogy milyen beállításokat kér a Mediacard, ott gyönyörűen fent is volt. Na akkor nosza, válasszuk ki a UPC-t a hangolásnál, írjuk be a kért adatokat. És gyönyörűen működött. volt ű meg é meg ő meg minden
    DE most meg csatornát nem lehet sem rendezni sem törölni, ez meg így rosszabb, mint az előző.

    Itt kértem tanácsot, a fórumban, azt tanácsoltátok, hogy tegyem Észtországra az országot, a nyelvet meg hagyjam magyaron. OK. A nyelv megvan. Hol az ország? Nem találtam. Ááá én láma, én inkább chatelek az ügyfélszolgálattal.

    Az ügyfélszolgálat szépen leírta, hogy Beállítások Terméktámogatás gyári visszaállítás, mindent törölni fog, törölt is de nem sajnáltam mert el volt mentve a csatornalistám, mi baj lehet, max be kell lépnem a samsung fiókomba meg a stream szolgáltatókba, nagy kaland, a lényeg hogy a csatorna lista el van mentve.

    Reset, magyar nyelv, Észtország.

    Minden megy mint a karikacsapás.

    Csatornalista importálása. OK. Eltér az országkód nem engedélyezett az importálás
    :W
    :O
    :((
    :(((

    Velem nem ba**ol ki, megpróbálom pécén. Rámentettem a usb tárra az aktuális szir sz*r csatornalistát.
    Kihúztam az usb-ből és bedugtam a pécébe. Találtam egy csomó progit, a googleba azt írtam, hogy samsung chanel editor. Kábé a 4. vagy 5. kiválasztott vált be, itt találtam:
    :DD :DD [ChanSort ] :DD :DD

    kevesebb mint 10 perc alatt megvoltam vele, egy gomb és rá is írta a winchesterre, magyar nyelvű volt a program. Hála Istennek meg a Programozónak meg a Fordítónak!

    Kicsit izgultam amikor bedugtam a tévébe és megpróbáltam importálni a listát, de simán vitte és minden ok.

    Más


    Amikor bekapcsoltam a gyári visszaállítás után a Voda Mediaboxot akkor kérdezett mindenfélét valami olyasmit hogy a Samsung távirányítót szeretném-e használni a Mediaboxhoz. mondom mi a szösz, persze. Nyomkodni kellett és egyszer csak a Samsung távirányító viszi a Mediaboxot is. Persze nem simán, de ha a tévén kiválasztom a Mediaboxot, akkor bekapcsolja azt és onnantól a távirányító a boxot irányítja.
    Már csak arra kell rájönnöm, hogy a boxot, hogyan tudom kikapcsolni, egyelőre a régi távirányítójával teszem.

    Ja és még valami! A tévéhez járt ilyen nagyon kevés gombos távirányító, ami jó, de nekem még szoknom kell na meg én sokat tévézem így a csatornaszámok legyenek a távirányítón, ezért bementem a grx-hez és 4000 forintért vettem egy gyári sokgombosat, és simán jó hozzá, talán ez a típusa: BN59-01315B. SŐT ha a mediaboxra kapcsolok akkor a Mediaboxot irányítja.

    Valaki esetleg tudja, hogy mi a trükk hogy a Vodafone boxot ki tudjam, kapcsolni, ne csak be a gyári távirányító nélkül?

Új hozzászólás Aktív témák