- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
manning75
csendes tag
Sziasztok!Van nekem egy 55-ös 8002 szériás samsung tévém.2019-es modell.Ugye köztudott hogy volt 1 éve egy frissítés,nevezetesen a 1401-es,ami nem csak a külső hanforrásokat lőtte ki,és mindig a tévé hangszóró szólalt meg,hanem az égetett feliratok is bent ragadtak.Hivatalosan azóta sem jött rá semmi.Viszont..A Samsung community fórumán egy srác kapott az ügyfélszolgálattól egy linket ahonnan letöltődik egy 1404-es firmware.Többen is felrakták és állítják végre megszünt a hiba.Van ott egy magyar srác Kormos nick néven.Ő próbálkozott de nem találja meg a tévéje a pendrivera másolt fájlt.Nos én is megpróbáltam.Az enyém megtalálja,és rá is kérdez a tévé hogy frissítek e a 1404-es verzióra.De nem merek rányomni..A gondom az hogy a letöltés egy külső linkről jött.Nem hivatalos Samsung linkről.Bár azon a fórumon többen is állítják működik a dolog,nekem mégis fentartásaim vannak.Két hete leveleztem a külföldi ügyfélszolgálattal.Ők belinkelték nekem a 1409-es firmwaret.De azt tudom hogy csak a hang problémát oldja meg,a feliratot nem.Kíváncsi vagyok..mit gondoltok?Rakjam fel ezt a 1404-est?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz manning75 #157901 üzenetére
Köszönjük az infót!
A saját tv-jével azt csinál az ember, amit akar, szóval tedd fel nyugodtan..
Én megvárom a te infodat aztán ha minden klappol megprobálom én is.
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok édesapámnál van egy Samsung UE 32F5000. Egyszerűen nem tudom mi a retkes fenéért teszi be az "ATV" csatorna elérhetőséget a csatornabeállításakor ha én csak "Digitális" csatornákat kerestetek vele? Miként lehetne kizárni ezt az "ATV" dolgot, hogy csak DTV csatornákat lehessen elérni?
-
-
Csabi1984
addikt
válasz anrab #157906 üzenetére
Bocsánat ez az "ATV" kifejezés mennyire változatos
ATV csatorna SD, HD adása
ATV - Android TV
ATV- (Analog TV)Jómagam jelenpillanatban az analóg csatornák helyét ugyan úgy berakja a TV csat nincs adás miközbe csak a Digitális csatornákat akarom vele kerestetni. Gondoltam ilyenkor, hogy ezeket akkor ki is hagyja?
Lehet, hogy csatornaszerkesztővel az összes Analog chatornál elkellene távolítanom és csak a Digitálisakat meghagyni
[ Szerkesztve ]
-
Neo555
csendes tag
Sziasztok!
Külső eszközről (pendrive, hdd-ről) nézek sorozatot. A mappában csak a videó fájlok vannak, srt vagy egyéb felirat fájlok nincsenek, mégis automatikusan, elinduláskor bedobja az adott rész angol feliratát, amit tudok módosítani akár magyarra vagy ki is tudom kapcsolni a menüben. A kisegítő lehetőségekben kikapcsoltam már a feliratokat, plusz az elsődleges felirat nyelvet is magyarra állítottam, viszont a jelenség mai napig fennáll. Elég zavaró így, hogy minden egyes résznél, egyesével ki kell kapcsolgatni a feliratokat. Jó lenne úgy megoldani, hogy alapértelmezés szerint kikapcsolva legyenek.
Van valakinek megoldása rá?
Készülék: UE 50 AU7022KXXH
Szoftver: 2141 -
Joe_Muad_Dib
tag
Ez a 99%-otoknak már lerágott csont, görgessetek. Mert hosszú és unalmas.
-Csatornasorrend-szerkeszthetőség,
-Vodafone Mediacard,
-Észtország,
-ékezetes betűk,
-távirányítóNa gyorsan, leírom a kálváriámat és a megoldást, mert ugyan fent van morzsákban a fórumban és a net bugyraiban, de nekem lámának sok időmet elvette és hátha valaki(k)nek segít majd. Nem törekszem tömörségre.
Tehát megvettem egy barátomtól a használt QE65Q7-es 4 éves tévéjét.
Én ugyanazon a tévében egy Vodafone Mediacardot és egy Vodafone Media Boxot is használok, mert az előző Sony tévémen tudtam egyszerre két tunert is nézni.
Illetve a Mediacard kényelmesebb, a Mediabox meg jó volt a rögzítések miatt. Na tovább.
Hazavittük, beüzemeltem, alig bírtam adókat keresni mert szokatlan volt, de aztán megtaláltam a Beállítások Adás menüben, ott próbáltam beállítani a UPC-t, mert olyat találtam, de sajnos kért frequenciát meg mittomén még mit ezért nem UPC-re hanem az Egyébre állítottam, és talált is egy csomó adót, összevissza sorrendben, röpke 1,5-2 óra alatt a tévé menüjében minden adót az általam kedvelt sorrendbe helyeztem, azt is megtaláltam, hogy ezt a listát, hogyan kell elmentenem egy külső tárba.
Minden happy.
De ekkor meg azt vettem észre hogy a magyar ékezeteket nem jól jeleníti meg a tévé sem az adók nevében, sem a műsor címében, sem a tartalomban.
Hm.
Felmentem a Vodafone oldalára és megnéztem, hogy milyen beállításokat kér a Mediacard, ott gyönyörűen fent is volt. Na akkor nosza, válasszuk ki a UPC-t a hangolásnál, írjuk be a kért adatokat. És gyönyörűen működött. volt ű meg é meg ő meg minden
DE most meg csatornát nem lehet sem rendezni sem törölni, ez meg így rosszabb, mint az előző.
Itt kértem tanácsot, a fórumban, azt tanácsoltátok, hogy tegyem Észtországra az országot, a nyelvet meg hagyjam magyaron. OK. A nyelv megvan. Hol az ország? Nem találtam. Ááá én láma, én inkább chatelek az ügyfélszolgálattal.
Az ügyfélszolgálat szépen leírta, hogy Beállítások Terméktámogatás gyári visszaállítás, mindent törölni fog, törölt is de nem sajnáltam mert el volt mentve a csatornalistám, mi baj lehet, max be kell lépnem a samsung fiókomba meg a stream szolgáltatókba, nagy kaland, a lényeg hogy a csatorna lista el van mentve.
Reset, magyar nyelv, Észtország.
Minden megy mint a karikacsapás.
Csatornalista importálása. OK. Eltér az országkód nem engedélyezett az importálás
Velem nem ba**ol ki, megpróbálom pécén. Rámentettem a usb tárra az aktuális szir sz*r csatornalistát.
Kihúztam az usb-ből és bedugtam a pécébe. Találtam egy csomó progit, a googleba azt írtam, hogy samsung chanel editor. Kábé a 4. vagy 5. kiválasztott vált be, itt találtam:
[ChanSort ]
kevesebb mint 10 perc alatt megvoltam vele, egy gomb és rá is írta a winchesterre, magyar nyelvű volt a program. Hála Istennek meg a Programozónak meg a Fordítónak!
Kicsit izgultam amikor bedugtam a tévébe és megpróbáltam importálni a listát, de simán vitte és minden ok.
Más
Amikor bekapcsoltam a gyári visszaállítás után a Voda Mediaboxot akkor kérdezett mindenfélét valami olyasmit hogy a Samsung távirányítót szeretném-e használni a Mediaboxhoz. mondom mi a szösz, persze. Nyomkodni kellett és egyszer csak a Samsung távirányító viszi a Mediaboxot is. Persze nem simán, de ha a tévén kiválasztom a Mediaboxot, akkor bekapcsolja azt és onnantól a távirányító a boxot irányítja.
Már csak arra kell rájönnöm, hogy a boxot, hogyan tudom kikapcsolni, egyelőre a régi távirányítójával teszem.
Ja és még valami! A tévéhez járt ilyen nagyon kevés gombos távirányító, ami jó, de nekem még szoknom kell na meg én sokat tévézem így a csatornaszámok legyenek a távirányítón, ezért bementem a grx-hez és 4000 forintért vettem egy gyári sokgombosat, és simán jó hozzá, talán ez a típusa: BN59-01315B. SŐT ha a mediaboxra kapcsolok akkor a Mediaboxot irányítja.
Valaki esetleg tudja, hogy mi a trükk hogy a Vodafone boxot ki tudjam, kapcsolni, ne csak be a gyári távirányító nélkül? -
veterán
válasz Joe_Muad_Dib #157914 üzenetére
Miért akarod kikapcsolni a médiaboxot? Nekünk Telekom boxunk van, ba van kapcsolva 1 éve, csak a TV-t kapcsoljuk ki/be.
Ez alatt az 1 év alatt bekapcsolt állapotban elfogyasztott annyi áramot, amennyit az asszony egy hajszárítás-hajsütés menetben elfogyaszt, na bumm
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Joe_Muad_Dib
tag
válasz Donki Hóte #157915 üzenetére
erre eddig nem is gondoltam
-
senior tag
válasz Donki Hóte #157915 üzenetére
Hát, a mi Telekom-os Set Top Box-unkban HDD is van, és állandóan tűzforró az egész doboz. Inkább kikapcsoljuk. A TV automatikusan bekapcsolja úgyis bekapcsoláskor.
-
AldoWinnfiel
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung UE40D5500 tévé, haveréknál volt elfekvőben, tegnap gondolták visszahelyeznék üzembe, csak nappali helyett hálóban. Minden okés is volt, egészen addig, míg rá nem kötötték a Telekomos boxot. (DV8519B) Azóta mindig újraindul a tévé. Akkor is, ha rajta van a box, meg akkor is, ha nem. Áramról leszedték már, egész éjjelre, reggel ugyanez a hibajelenség. Szerintetek mit lehet tenni, találkozott valaki ilyen hibával?
-
Milka 78
nagyúr
válasz manning75 #157903 üzenetére
Működik a 1404/2019-es tv/felirat bug fix FW
55q70r a tesztalany.
A felirat szépen eltűnik és a Fast X-et nézem kb 5 perce, de eddig nem találkoztam felirat hibával
Magát a tv-t érintetlenül hagyta, YT, médialejátszó működik, látszólag a beállítások is érintetlenek.Menete a frissítésnek:
Fw-t letöltöd/kicsomagolod.
NTFS pendrive-ra az image mappát felmásolod.
TV-menüjében frissítés usb-ről.
Auto frissítés letilt.A fórum szerint 55q90r, 55q60r, 43q60 tv-ken volt eddig sikeres amiről tudok infót, ettől függetlenül mindenki saját felelősségére végezze el a frissítést.
Köszönet manning75 fórumtársnak a linkért/infóért és a külhoni fórumozásért
-
Sonex79
aktív tag
válasz Joe_Muad_Dib #157914 üzenetére
Szerintem nincs trükk, csak a tv set top box menujeben tudod kikapcsolni a set top box saját távirányítója nélkül. Én így használtam, csak pár lépés, nem vészes.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Köszönöm sikerül megoldani ezt az analog csatorna anomáliát
Csatornaszerkesztőben kitöröltem az összes analóg adást. Így már csak a DTV adások látszódnak -
ace05
senior tag
40" mu6102-be keresnék kijelzőt. Van valami erre szakosodott oldal, ahol kereshetek? Spúroskodnék, ha olcsóbban kijönne, mint az új tv amit kinéztem magamnak, akkor inkább kicserélném benne a kijelzőt.
[ Szerkesztve ]
-
Giles74
csendes tag
válasz ballazol #157823 üzenetére
Szia! Ha még aktuális a kérdés én a Plex helyett a Serviio-t ajánlanám. Magát a programot csak a pc-re kell telepíteni és ott megadhatsz neki bármilyen mappát. A tévén nem kell semmit sem csinálnod, alapból bekerül a pc-d a csatlakoztatott eszközök listájába. Pont úgy működik, ahogy azt elvárnád. Még thumbnaileket is letölt valahonnan a filmekhez és azzal jelennek meg a tévén a mappákban. Itt egy link a beállításhoz, bár nem ördöngősség, ad néhány jó tippet:
https://www.youtube.com/watch?v=Q10fVRYDoA8&ab_channel=CsabaHorv%C3%A1th -
veterán
válasz Donki Hóte #157900 üzenetére
No, senki sem tudja megmondani, hogy milyen hibát jelent a felirat a TV-n:
Az Ön tévéje nem képes a HDMI videószolgáltatások használatára. A HDMI kábelt húzza ki, csatlakozzon más bemenetre és próbálja újra! (Hiba oka: támogatás hiánya)
Az a gond, hogy nemcsak bemenetként nem működnek a HDMI csatlakozók, hanem a soudbar sem szól, ha HDMI-n keresztül van csatlakoztatva.
TV amúgy használható, a stream szolgáltatók jönnek szépen, meg a soundbar is szól ha bluetooth-on, vagy optikai csatolón keresztül van csatlakoztatva.
-
Batib
őstag
válasz Donki Hóte #157926 üzenetére
Erről a hibáról még nem hallottam. Az áramtalanítás megvolt már? (1-2 percre kihúzni a konnektorból) A Samu tévéknél ez egy általános javítási mód.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
manning75
csendes tag
válasz Donki Hóte #157926 üzenetére
Véletlenül nem kapott frissítést a tévé?Nálam a tavalyi 1401-es szépen kilőtte a házimozit.(a felirat hibáról nem is beszélve)Folyton a tévé hangszóróján szólalt meg bekapcsoláskor.Több mint 10éves volt a házimozim,úgy voltam vele kakukk.Vettem egy soundbart,majd később olvastam hogy az fw a ludas.Hivatalosan azóta sem jött rá javítás.
-
veterán
Köszi a tanácsot mindenkinek.
Rövid áramtalanítás megvolt, ami UTÁN kezdett frissíteni, a frissítés szépen lement, de a hiba maradt (nem tudom, hogy melyik verzióra frissített, azt hol lehet megnézni?).
Ha az áramtalanítás segíthet, akkor drasztikusabb leszek, ma este kihúzok belőle minden kábelt és reggelig nem kap áramot.
-
Batib
őstag
válasz Donki Hóte #157929 üzenetére
Menü - terméktámogatás - tv névjegy szoftvevezió
Viszont ha az áramtalanítás nem segített, szerintem hiába húzod ki hoszabb időre.
Gyanús, hogy mainboard hiba. De nem vagyok tv szerelő, tévedhetek.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
shield
őstag
5 évet sem bírt ki az 50"-os tv-m. Persze a kijelző sz@rt be, mi más.
Vettem egy másik "Crystal UHD" csúcs szarságot, tetű lassú a "drágaszágom".
Lehet ezzel kezdeni valamit, hogy csipkedje magát? Ez egy lomha tetű, szégyen a samsungra nézve.Ami még szánalmas, XXI. században nem tudják megoldani a gyártók, hogy a lábakat tetszőlegesen ( legalább több módban) lehessen felszerelni, ami igen csak behatárolja a típus választást.
S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
Vhiktor
veterán
válasz shield #157931 üzenetére
Sajnos nem tudod felgyorsítani.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Batib
őstag
válasz gduck #157933 üzenetére
https://hdguru.hu/nedis-tvsm1050bk-tv-allvany-13-70-p5734?gad=1&gclid=Cj0KCQjwrfymBhCTARIsADXTablMtQJr9cGdxqWaDYyPl_n3ZBFTRCv-vlsRDcN7nosh7sftskOAjoIaArQeEALw_wcB
Ez talán kicsi olcsóbb.[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
gyimger
őstag
Sziasztok!
Van egy buta Samsung tévém, ami mostanság fura dolgokat produkál.
Ha GPU a tévével HDMI-vel van összekötve és rendszeresen ugrál a kép, akkor az minek a hibáját jelzi? A tévére egy Telekom beltéri is rá van kötve és a két HDMI bemenet között váltogatva a tévével nem ugrál a kép. Megcseréltem a két portot és ugyanaz történik.Tehát a TV adás hibátlan bármelyik portban. A PC képe ugrál bármelyik portban. Lehetne a PC/kábel a hibás, de ezt egy másik kábellel és egy másik PC-vel is kipróbáltuk és azzal is rossz. Nem tudom, hogy a TV fogja megadni magát (de akkor a tévéadás miért jó?) vagy a számítógépeink szarolnak (de mindkettő?). Van erre ötlet?
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
Intel fan11
őstag
Sziasztok van regi samu tvm. Tipusa mind1, de nem internetes. Letezik olyan belteri belső antennas eszkoz ami az ingyenes mindig tvt fogja? Edesapamnak kellene. Koszi ha tudtok segiteni.
Battletag: hojszi#2983
-
kcsa
veterán
válasz Intel fan11 #157937 üzenetére
A típusa is érdekes lenne, pl. mennyire régi? Egyáltalán van-e benne DVB-T tuner?
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Celtis
veterán
válasz Intel fan11 #157937 üzenetére
Kéne a tv pontos típusa, mert lehet, hogy nem kell hozzá semmi más, csak beledugni az antennát.
Egyébként pedig 10-15e forintért válogathatsz a különböző MindigTV vevőkészülékek között. Rengeteg féle van. -
kcsa
veterán
válasz Intel fan11 #157941 üzenetére
Tényleg régi, válassz szimpatikus dvb-t2 settopboxot, 10k-tól kaphatók, kártyás kell, ha valaha előfizetést szeretnétek. Abba dugj beltéri antennát, és ha jó a jelszint, kész is vagy.
-
kcsa
veterán
válasz Intel fan11 #157943 üzenetére
Nem fog működni, nincs ilyen.
-
Batib
őstag
válasz Intel fan11 #157945 üzenetére
A tipusszám alapján analog adások vételére alkalmas tuner van csak benne, digitális nincs. Ez egy 2008-as tv (A sorozat). Az egy évvel későbbiben már van DVB-T tuner.
Én így tudom.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Celtis
veterán
válasz Batib #157946 üzenetére
Az ingyenes MindigTV adások vételéhez DVB-T MPEG-4 képesség kell. Ahogy én néztem, ebben a tv-ben van DVB-T tuner, de az MPEG-4-et nem biztos, hogy tudja.
De mondjuk szószaporítás helyett egyszerűen ki kellene próbálni. pl. van-e eleve digitális csatornakeresés a menüben.
Ha meg nem tudja, akkor kell venni mellé 10e forintért egy külső vevőt.A kérdés zárható.
-
Batib
őstag
válasz Celtis #157947 üzenetére
Lehet, hogy van benne DVB-T tuner, csak mpeg-2. A lényeg, hogy nem fogja a Mindigtv adásokat. Volt ilyesmi tv-m ezért is váltam meg tőle annó. Viszont azt hogy ki mit próbáljon ki azt ne nekem írd!
-
moonster
tag
Sziasztok!
10 éves Tvnk elkezdett "köhögni"
UE39F5300 modell
A világos részek kiégnek. Ha lentebb veszem a kontrasztot, akkor jobb, de sötétebb, valamint egy függőleges sávban hibásan jelenít meg.
Mi okozhatja? Javítható, érdemes javíttatni?- Errare humanum est -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest