Új hozzászólás Aktív témák

  • Mankó

    veterán

    válasz Celtis #133184 üzenetére

    A fekete világosodása valszínűleg megoldható a háttérfény visszább vételével, viszont akkor valami képjavítót mégis vissza kell majd kapcsolnom, mert már így is vannak túl sötét részek a filmek alatt;
    Az Rtings nagyon kicsi értékeket ad meg, sd minőségre silányítva minden forrást, attól biztos el fogok térni.

    Néhány menü alapból elérhetetlen volt, de ahogy elkezdtem kikapcsolgatni a képjavítókat. néhány további menü is elérhetetlenné vált, pl a Kép vissza állítása opció is. Erre azért még szükségem lesz, ha nagyon elállítanék valamit, de az addig tiltott beállításokkal is tennék egy próbát, ha valaki megsúgja a módját. A Sony esetében még a szervíz menübe is bejutottam egy kis turkálás erejéig és gyönyörű kép lett az eredménye.
    A Samsungnál jóval kevesebb beállítási lehetőség van, és azok egy része nem is érhető el. Persze tegyük hozzá, hogy csak tegnap kezdtem el állítgatni a tv-t, még csak ismerkedési fázisban vagyunk.

    A képzaj dologgal kapcsolatban én is gondoltam erre, hogy jobban mutatja a részleteket, vagy ilyen maga a film, volt már rá példa (Ryan közlegény) - woros - viszont másik film alatt is láttam. Persze akár mind2 film is lehet ilyen tömörítésű vagy, eredeti effekttel ellátott.

    Peace: Biztosra veszem, hogy nem fogom állítgatni különböző felbontások esetén a tv-t, még akkor sem ha erre lenne külön profil beállítási lehetőség. Egyébként még nem találkoztam ilyen beállítással.

    Alapvetően tetszik a tv, csak sikerüljön beállítani a mozgás és a fénycsóva "problémáját" és magamra szabni a képét. A felirat megjelenítésre is kíváncsi leszek, mert volt akinek azzal is problémája akadt.

    S ha mégsem sikerülne kiküszöbölni a számomra zavaró dolgokat még mindig elállhatok a vásárlástól, vagy eladhatom 500-ért a tv-t - de ezt csak a legvégső esetben.

    Egy dolog még: azt hittem, hogy 55 colról 65-re jobban szembetűnő lesz a váltás. Hát nem. Nem tudom hogy jött ki a 40%-kal nagyobb képernyő egyeseknél, de még asszony is megjegyezte, hogy egyáltalán nem látszik számottevően nagyobbnak a kép. Simán befért volna a 75-ös is. Ok, ott már lehet kapkodni kellene a fejem, hogy minden részletet lássak, de azért valahogy mellbevágóbbnak gondoltam a váltást.

Új hozzászólás Aktív témák