Új hozzászólás Aktív témák

  • Remo

    csendes tag

    Analóg hang Samsung UE40H6670-ból (ARC/TOSLINK?)

    Helló!

    Egy UE40H6670-ból szeretnék analóg audio jelet kierőszakolni, de
    * a SCART-on, csak a saját TV tuner-ével fogott adás jele jön ki, a többi forrásé nem
    * az ARC HDMI kimeneten egy egyszerű, (de más környezetben tökéletesen működő) HDMI átalakítón keresztül sem jön jel, pedig próbáltam passzív és aktív típust is.
    A leírásában az áll, hogy ez az ennek fogadására képes készülék rákapcsolásakor működik, ami az én esetemben lehet, hogy nem teljesül, mert nem egy házimozi van rajta, hanem csak le lett (volna) róla lopva az audio jel.
    Nem tudom, hogy ilyenkor a TV menüjéből át kell-e kapcsolni a hangkimenetet (itt lehetne választani a TV hangszórói és a mindenféle, a TV által felismert Samsung hang eszközök között, de nekem nincs ilyenem).

    Elkeseredésemben azért kipróbáltam a fülhallgató kimenetet is, hogy egyáltalán milyen minőségű, és sajnos annak ellenére, hogy tiszta volt a hang, eléggé vérszegény, basszus nélküli, TVszerű a hangja..., pedig normális forrással, vagy pl ugyanazt a filmet a PC-n lejátszva, szépen szól az aktív sub-al is megtámogatott sztereó erősítőmön.

    A DAC vásárlás előtt az a kérdés, hogy vajon a TOSLINK-en folyamatosan jön-e bármely forrás hangjele, és várható-e, hogy teltebb/mozisabb lesz-e a hang, mint a fülhallgató kimeneten.

    Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák