Új hozzászólás Aktív témák

  • HoTaZo

    addikt

    válasz dethroner #107670 üzenetére

    De ennek egy külön infra red bemenetnek kéne lennie a tv-n ilyen jack aljzattal. Nem? Csak még mindig nem értem, hogy ez miként vezérelné az erősítőt.
    De azért pontosítsunk: az elképzelésem az volt, hogy valamilyen hangerőre van állítva az erősítő, ide érkezik egy adott hangerőre állított jel a tévéből. Továbbá, ha a tv-n növelem a hangerőt, akkor az erősítőbe érkező jel is növekszik, így az erősítőből a hangfalakba jutó hang is abban a mértékben, ahogy be volt állítva lesz hangosabb. Nem az erősítőt vezérlem csak az abba érkező hang erejét. S, ha a tv-t lenémítom, akkor az erősítőből kijövő hang is elnémul. Jelenleg nem ez a helyzet. Hiába némítom el a tv-t az erősítőből továbbra is szól.
    Az viszont nem megoldás, hogy a tv-n átállítom a hang jelet külső hangszóróra, mert nem akarom műsoronként változtatni ezt.
    Jelenleg 2.1-ként működik az erősítőm (házimozi) és csak filmeknél kapcsolom be, akkor viszont jól jön egy kis center a dialógusokhoz, ezt szolgálja ki a tv hangszórója.
    Valószínű, hogy rosszul emlékeztem az eszközre (optikai kábel) és a lehetséges funkcióra. De én az említett műveletet szeretném tudni végrehajtani a tévém és az erősítőm közt.

    szerk:
    (#107673) bul07: Az én settopbox távirányítóm képes a tv vagy az stb vezérlésére, de nem egyszerre. Ezt az eszközt úgy tudom elképzelni (értelmezni), hogy az erősítőbe csatlakoztatom és a tv távirányítójára hangolva tudja az adott jelet (parancsot) az erősítőnek is megadni.

    [ Szerkesztve ]

    Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

Új hozzászólás Aktív témák