-
IT café
rTorrent / libTorrent
Új hozzászólás Aktív témák
-
echo001
aktív tag
Sziasztok !
Van lehetőség arra hogy a torrentek feltőltési sebességét darabonként állítható legyen?
PL mint a globál sebességet billentyűzettel ?
Kerestem mindenfelé de nem jártam sikerrel.
Előre is köszönöm -
fireqpeg
csendes tag
Hello mindenkinek!
Lenne egy kérdésem. Nemtudja valaki, létezik-e? rTorrent 0.9.8/0.13.8 illetve ruTorrent 4.2-pároshoz queue download? Plugin vagy script vagy valami? Ami lehetővé tenné, hogy 800 torrendből ne egyszerre az egészet töltse le? Hanem tetszőlegesen szabályozható legyen, az aktív letöltések száma?
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv... -
T-master
tag
Sziasztok,
A letöltési sebességgel kapcsolatban lenne kérdésem. Kicsit zavar, hogy rtorrent-tel max 65MB/s a letöltési sebesség, míg pl. a qBittorrent ugyanazt a torrentet 100MB/s körüli sebességgel tölti. Más is tapasztalt ilyet? A feltöltéssel nincs gond.
-
korcsi
veterán
-
T-master
tag
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre.
Nagyjából 2500db torrent van a kliensemben.
A rendszer egy debian 11 8GB rammal.
Váltottam nagyobb netre, picit hozzányúltam a beállításokhoz (nem kellett volna), és azóta körülbelül 1500 mindig hibás állapotban van: "Tracker: [Couldn't connect to server]"De vegyes, hogy melyik oldalról származó torrentről van szó.
Beállításaim idevágó részei:
"
throttle.global_down.max_rate.set_kb = 30720
throttle.global_up.max_rate.set_kb = 2048
throttle.max_downloads.set = 32
throttle.max_uploads.set = 8
throttle.min_peers.normal.set = 10
throttle.max_peers.normal.set = 100
throttle.min_peers.seed.set = 1
throttle.max_peers.seed.set = 24
throttle.max_uploads.global.set = 100
throttle.max_downloads.global.set = 300
trackers.numwant.set = -1
network.max_open_sockets.set = 999
network.max_open_files.set = 600
network.http.max_open.set = 200
network.receive_buffer.size.set = 8M
network.send_buffer.size.set = 128M
network.xmlrpc.size_limit.set = 5M
protocol.pex.set = yes
"Ha valaki nagyon benne van ránézne hol vérzik el a dolog nálam.
Esetleg a szolgáltató eszköz limitálhat kapcsolat számot?
-
Buvana
aktív tag
verzió: 0.9.8/0.13.8 és egy nason van, rtorrent-easy-installal lett telepítve kb 1 éve.
-
Buvana
aktív tag
Srácok gond van. rtorrentet használok, és a transdrone mobil alkalmazás simán kapcsolódik felh.név és jelszó nélkül is a szerveremhez, az ip-t beírva. Mi lehet az oka?
-
korcsi
veterán
Megborult az rtorrentem, mióta a 4.0-ás rutorrenttel használom.
Az .rtorrent.rc idevonatkozó része:
"directory = /home/we/data/torrent/incomplete
schedule = watch_directory_1,10,10,"load.start=/home/we/data/downloads/torrentfilmek/*.torrent,d.custom2.set=/home/we/data/torrent/filmek/,d.custom1.set=filmek"
schedule = watch_directory_2,10,10,"load.start=/home/we/data/downloads/torrentsorozat/*.torrent,d.custom2.set=/home/we/data/torrent/sorozat/,d.custom1.set=sorozat"
schedule = watch_directory_3,10,10,"load.normal=/home/we/data/downloads/torrentother/*.torrent,d.custom2.set=/home/we/data/torrent/other/,d.custom1.set=other"
schedule = watch_directory_4,10,10,"load.start=/home/we/data/downloads/torrentmp3/*.torrent,d.custom2.set=/home/we/data/torrent/mp3/,d.custom1.set=mp3"
schedule = watch_directory_5,10,10,"load.start=/home/we/data/downloads/torrentmese/*.torrent,d.custom2.set=/home/we/data/torrent/mese/,d.custom1.set=mese"
schedule = watch_directory_6,10,10,"load.start=/home/we/data/downloads/tvshow/*.torrent,d.custom2.set=/home/we/data/torrent/tvshow/,d.custom1.set=tvshow"
method.set_key =event.download.finished,move_complete,"d.directory.set=$d.custom2= ;execute=mv,-u,$d.base_path=,$d.custom2="
"
Eddig minden jó volt, de a rutorrent frissítés óta "megállítva" (stopped) állapotban adja hozzá a torrenteket, és kézzel kell elindítani.Az other sorban már én írtam át load.normal-ra de az nem segített.
Valakinek van ötlete, hol lehet a gubanc?
-
dchard
veterán
válasz
szaboi6512 #2387 üzenetére
Aha, szóval te ezt egy routeren futtatod egy AsusWRT nevű Openwrt klón OS alatt.
Ebben az esetben foggalmam nincs. A rutorrent komopnensei jellemzően a /var/www/html/rutorrent mappában vannak, de hogy azok a jóemberek akik ezt összerakták, belenyúltak-e mélyebben, azt csak ők tudják megmondani. Lehetnek komoly függőségi problémák is, ha nekiállsz kézzel átírkálni benne fájlokat, de sok esetben beágyazott rendszereken a statikus fájlok nem is írhatóak, mert előre tömörítik őket a helytakarékosság érdekében.
-
szaboi6512
őstag
-
dchard
veterán
válasz
szaboi6512 #2385 üzenetére
"Nem találom hogy hová másoljam ba a mappákat."
Ez volt a kérdésed privátban.
Visszakérdezek: hogyan telepítetted a rutorrent-et, ha nem tudod melyik mappában van?
Ez az entware nem tudom micsoda.
-
dchard
veterán
válasz
szaboi6512 #2383 üzenetére
Egyszerű: a "share" nevű mappán kívül mindent törölni kell és a 4.0-ás zip-ből bemásolni. Jogosultságokra illik odafigyelni, hogy a webszerver által használt user/group legyen a fájlok/mappák tulajdonosa (chmod és chown).
-
Köszi!
Én közben átnyargaltam qBittorrentre egy megoldhatalan probléma miatt.
-
dchard
veterán
válasz
Fecogame #2377 üzenetére
Kijött végre a stabil: v4.0-stable
Ma frissítettem, egyelőre minden fasza. A böngésző Cache-t érdemes törölni, különben fúrcsa hibák jönnek elő (plugin + megjelenítés). És ezt a Ctrl + F5 sem oldja meg, csak a cache törlés.
-
faki_
senior tag
Sziasztok!
Rasberry Pi-n használok rTorrent, ruTorrent párost. Előbbit tárolóból, utóbbit az rt-auto-install segítségével raktam fel. A számítógép újraindulása után a külső, USB-s merevlemezen lévő, előzőleg futó torrentek felfüggesztett állapotba kerülnek, csak megállítás, újraindítás (és ezzel a mérettől függő hosszúságú újraellenőrzés) után futnak ismét. Az op.rendszer meghajtójára (SD kártyára) mentett torrentek rendesen elindulnak. Lentiek beírásával próbálkoztam az /etc/systemd/system/rtorrent.service fájlba, de mindig ugyanaz a felállás. Szabad hely van, a késleltetett indítás miatt már látnia kellene a HDD-t. Közvetlen útvonal megadása a szimbolikus link helyett sem változtatott a helyzeten. Gyanítom, hogy valamiért mégsem látja az induláskor a HDD-t, mert a mentési útvonalat csak a megállítás, indítás után írja ki a felfüggesztetteknél. Merre induljak? Van megoldás rá, hogy ne kelljen újraindítgatni, ill. újraellenőrizni a torrenteket indítás után?
Requires=network.target local-fs.target media-pi-MyPassport.mount
ExecStartPre=/bin/sleep 99
ExecStartPre=-/bin/rm -f /home/pi/.rtorrent-session/rtorrent.lock -
-
Rengeteg dolog lett benne javítva, bár nekem túl sok bajom eddig se volt vele
-
vargalex
félisten
válasz
mobilizmo #2372 üzenetére
Igaza van a kollégának, a rutorrent soha nem volt sem windows-os, sem linuxos vastag kliens verziója. Mindig is web szerveren futtatott PHP volt. Elhiszem, hogy használhattál valamit windows-os, de akkor az nem a rutorrent volt.
Nyugodtan nézd meg pl. az Asus WL-500GP topicban. -
ztsoft
őstag
válasz
mobilizmo #2372 üzenetére
Nos, a google code-on a legrégebbi verzió a 2.5-ös (2009-es), a plugin 1.0-ás verzióval vannak ugyan itt, [link]. Kizárólag *.tar.gz tömörített állományok vannak (amit kétlem, hogy a Windows tud kezelni) és nincs benne exe fájl, ugyan úgy PHP és Javascript.
Ajánlom a wiki oldalát is megnézni, Main, Installation, még csak említést sem tesz Windows-os alkalmazásról.
Részemről befejeztem. Sok szerencsét a kereséshez.
-
mobilizmo
addikt
Nézd felesleges ezen vitatkoznunk, tudom, hogy mit használtam. Egyébként jóval régebben mint 10 éve, még nem github-on volt a fejlesztő, hanem a google code-on. Évet nem tudok mondani mikor tértem át transmission-re, de a rutorrent pluginek 1.1, 1.2-es verzióknál jártak.
Rendes exe-s telepítő fájl volt hozzá és a futtatható fájl is exe volt (szóval nem java alapú volt).
Mindenesetre ez a webapp jellegű dolog még bevállhat, utána nézek. Köszi. -
ztsoft
őstag
válasz
mobilizmo #2370 üzenetére
Mint írtam, a ruTorrent-nél nincs olyan, hogy Windows-os, böngészőben fut (PHP, Javascript alapú, a GitHub oldalon az első verzió a 2.6-os, ami 12 éve volt, [link] szintén PHP).
Természetesen használhattad Windows-on böngészőben, vagy a már említett nTorrent, ami Java alapú. Ez utóbbi felfogható Windows-os GUI-nak.Van még egy lehetőség, egyes böngészőben (talán a Chrome-nál volt ilyen) be lehetett állítani, hogy az URL külön ablakban, sallangok (keresősáv, stb.) nélkül nyíljon meg, mint egy alkalmazás (Web app jelegű).
-
mobilizmo
addikt
Windows-os GUI-ja volt, használtam.
Akkor hagytam el amikor átváltottam NAS-ra, addig valami usb-s asus router töltötte be ezt a funkciót. Annak az egyedi firmware-én volt az rtorrent és ahhoz használtam a windows-os klienst. Viszont a 320-as Zyxel-re nem volt rtorrent ezért váltottam a transmission-re. Most viszont Entware-en már van rtorrent. -
mobilizmo
addikt
válasz
Fecogame #2367 üzenetére
Nem teljesen. Már így is rengeteg állandóan "nyitott" böngésző fülem van, azok meg rendesen tudják zabálni az erőforrásokat. Egyébként valószínűleg retro faktor is van az igényemben. Mint írtam feljebb valamikor igen régen használtam és akkoriban a böngészős sokkal kiforratlanabb volt a desktop app változatnál. Egyébként jelenleg a transmission-t is desktop appal használom és jó!
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Valamikor igen régen használtam rtorrentet és szerettem.
Most újra elővenném illetve elő is vettem. A NAS-ra már telepítettem és működik is böngészőből. Viszont régebben volt hozzá windows-os GUI, talán orosz fejlesztő csinálta rutorrent néven. Most viszont sehol nem találom. Úgy látom itt szinte mindenki valamilyen linux disztrón használja, de hátha tud valaki a windows-os elérhetőségéről.
Előre is köszönöm. -
Buvana
aktív tag
Hello, itt is megkérdezem:
Segítséget szeretnék kérni rtorrent beállításhoz. Korábban egy routeren használtam évekig, és megszerettem. Most lett egy zyxel nas, amire egy úgynevezett metarepository-ból elérhetővé vált az entware-ng, ezáltal pedig a rtorrent. Azonban indításnál hibaüzenettel leáll.
Van erre gyógyír?
~ # uname -a
Linux NAS326 3.10.39 #1 Thu Apr 1 10:04:14 CST 2021 armv7l GNU/LinuxStarting rtorrent... failed.
Collected errors:
* pkg_run_script: package "rtorrent-easy-install" postinst script returned status 255.
* opkg_configure: rtorrent-easy-install.postinst returned 255.~ # /opt/etc/init.d/S85rtorrent start
Starting rtorrent... failed. -
T-master
tag
Sziasztok,
Most kezdtem ismerkedni az rtorrent-tel és lenne egy kérdésem: ez a program nem tud a fő letöltési könyvtáron belül almappákba letölteni? Mert sikerült beállítanom több watchdir-t, de amikor beállítom, hogy a figyelt mappákban lévő torrentekhez tartozó adatállományt a főkönyvtáron belül megadott mappákba (film, zene, stb.) töltse, akkor folyamatosan jogosultsági hibát ír. Hogyan lehetne megoldani?
-
fireqpeg
csendes tag
Válasz: vargalex, Fecogame, korcsi.
Na elvileg most úgynézki jó lett remélem. Igen rosszul írtam mert nekem a config.php-én belül ezek a paramétereknek más a csatolási pontja:
$pathToExternals = array(
"php" => '/opt/bin/php-cgi', // Something like /usr/bin/php. If empty, will be found in PATH.
"curl" => '/opt/bin/curl', // Something like /usr/bin/curl. If empty, will be found in PATH.
"gzip" => '/opt/bin/gzip', // Something like /usr/bin/gzip. If empty, will be found in PATH.
"id" => '/opt/bin/id', // Something like /usr/bin/id. If empty, will be found in PATH.
"stat" => '/opt/bin/stat', // Something like /usr/bin/stat. If empty, will be found in PATH.
);De ezeket hozzáraktam a php.ini hez ami így nézki sőt még sokkal többet is írtam hozzá na mind1 mert nár a tököm kivan a hibákkal
;open_basedir = "/opt/share/www/rutorrent/:/opt/share/www/rutorrent/conf/:/opt/share/www/rutorrent/php/:/opt/etc/rtorrent/session/:/opt/home/:/opt/tmp/:/opt/share/:/opt/share/www/rutorrent/share/:/opt/usr/share/:/opt/bin/:/opt/sbin/:/opt/sbin/:/opt/bin/:/usr/local/sbin/:/usr/local/bin/:/usr/sbin/:/usr/bin/:/sbin/:/bin/:/opt/sbin/:/opt/bin/:/opt/usr/bin/:/usr/local/sbin/:/usr/local/bin/:/usr/sbin/:/usr/bin/:/sbin/:/bin/:/opt/sbin/:/opt/bin/:/usr/local/sbin/:/usr/local/bin/:/usr/sbin/:/usr/bin/:/sbin/:/bin/:/opt/bin/php-cgi/:/opt/bin/curl/:/opt/bin/gzip/:/opt/bin/id/:/opt/bin/stat/:"de most úgy nézki a dolog megy rendesen! Tudom itt nem embeded rendszerekkel foglalkoztok hanem normális pc/linux OS el, de ha kell valakinek csináltam 1 saját nagyon jó kis custom configot minden 1 es paramétert külön kiszámoltam és ez a config 128mb ramhoz van igazítva és megy amit a hardver tud padlón:
https://drive.google.com/file/d/15VuJud_i9b6r4XAQuM-zxivWu-toN9Wl/view
[link]Na köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Sziasztok ÜDV! -
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
vargalex #2354 üzenetére
Aha értelek, ami a lényeg az eredeti r/rutorrenthez visszatérve Vargalex mindent amit lehetett, de tényleg mindent kipróbáltam és mindig ezt a hibát kaptam: rTorrent user can't access 'id' program vagy ''stat''.
És 1szerüen nem bírok vele: chmod 777 -R /mnt/Torrent/session, execute.nothrow = chmod,770,/opt/var/rpc.socket variálgattam chmod:750,755,770,777, aztán a php.ini be ;open_basedir = ezt is kibővítettem ( open_basedir = /srv/http/:/home/:/tmp/:/usr/share/pear/:/usr/bin
The binaries are stat, id, php, curl, gzip. If these are installed somewhere other than /usr/bin, then you may need to append that to the line also.) ezt is több féle leírás szerint, de sajnos semmi. Tehát maga a rtorrent a configommal tökéletesen működik ,de ugye a rutorrent a webes felület miatt lenne jó. Plusz a rutorrent-plugin-erasedata rutorrent-plugin-tracklabels rutorrent-plugin-diskspace ezek a pluginek lennének ami most őszintén szólva, nem sok mindenhez kellene nekem. Csak az alap normális használathoz szabad kapacitást mutatja, tudjak törölni kb ennyire lenne szükségem. De nem akarja az igazat sajnos sehogy sem... Sajnos ez van
Illetve 1et dologba tudsz vagy valaki tud nekem választ adni?
van ez a fájl www/rutorrent/conf/config.php
és ebbe ezek a sorok :
$topDirectory = '/mnt/Torrent';
"php" => '/usr/bin/php',
"curl" => '/usr/bin/curl',
"gzip" => '/bin/gzip',
"id" => '/usr/bin/id',
"stat" => '/usr/bin/stat',
a php.ini be a open_basedir = nem a fentiek a php, curl, gzip, id , stat utáni elérhetőséget kell ide írni a basedir után? Mármint a kérdés az hogy ez lenne a megfelelő? -
fireqpeg
csendes tag
Értelek én nem mind1 az, hogy normális linux on futtatom vagy pedig router-nas on. Amúgy a Padavan FW nek (Ubuntu 16.04 LTS i386) ezaz alapja szóval akkor gondolom van hasonlóság az oprendszerek között. De amit írtam fentebb nemtudom törölni, ezt miért így csinálták meg ebbe a fórumba? Nem kell figyelembe venni senkinek amit írtam, mert áttértem másik kliensre és nem foglalkozok (azaz nem szopatom tovább magamat r meg rutorrentel) Üdv
-
vargalex
félisten
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
fireqpeg #2348 üzenetére
Üdv.
Ne vegyétek figyelembe amit írtam/kértem! Nemtudok sajnos törölni innen emiatt írom azt nem kell segítség, azvan beleuntam ebbe az egész r meg rutorrent be, ennyi baja nem lehet 1 programnak, ha megoldod az 1ik hibát akkor jön a másik és sajnos ez így tovább. Unalmas hogy permissionokkal meg chmod stbstb kell szarakodjak és nem működik normálisan. Visszaálltam 1 másik bevált torrent kliensre ezt meg hagyom a p*****a.Fecogame: Azért neked kösz szépen a hozzászólást meg hogy segíteni akartál...
Meg érted Fecogame ha most én kimegyek külföldre és távolról több ezer km ről akarom használni a router-nas omat akkor izguljak azon mikor vagy milyen hülye hibával fog megállni? Ez a rutorrent lekvár, számomra megbízhatatlan, instabil olyan mintha valami kényeskedő nő lenne (p**a) kb... Megbízható használható és főleg stabil kliensre van szükségem nem erre.Jó hétvégét!
-
válasz
fireqpeg #2348 üzenetére
Egyszerűbb lenne újból beállítani az elejéről ezen leírás alapján, sok helyen elcsúszhatott a konfigod.
-
fireqpeg
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Van 1 nagy problémám, de már nagyon kezdem unni ezt a szar_Rutorrentet. Padavan FW el ruterről futtatom a rtorrent/rutorrent párosítást, entware-ből és nem bírok rájönni már aztse tudom hány hónapja csak szopok ezzel a szarral és nagyon felbosszant. Ami a lényeg a rtorrent configba execute.nothrow = chmod,770,/opt/var/rpc.socket ezt a paramétert minden formába próbáltam már állítani chmod:750,755,770,777, ami 100%-ék biztos ezt a paramétert soha nem fogom módosítani mert csak én használom 1edül system.umask.set = 0000. A php.ini be a ;open_basedir = ezt a paramétert is kiegészítettem mindennel ami szükséges persze az egész témának jó hosszas utána olvasgatás után. És folyamatosan ezt kapom:
mellékelek még pár hiba logot hátha valaki tudna segíteni mert a torrent kliens nagyon tetszik gyors alacsony a HW igénye, szóval tényleg fasza, csak ez ami már kezdi kikezdeni az idegeimet.
[link]
[link]
[link]
A felhasználói nevek alatt próbáltam már a root ot is aztán csináltam már sajátot, és nemtudok rájönni mi a baja ennek a rutorrent-plugin marhaságnak, mert elnézést a trágárkodásért de nem bírom felfogni minek csinálnak meg valamit ami nem működik alapba, nem mindenki linux programozó hogy értsen hozzá. Én értem azt hogy ez unix/socket-re épül, de akkor se működik legalább is nekem nem.Előre is köszönöm a segítséget. sziasztok
-
kojak34
újonc
Sziasztok! Van egy Debian 10 alapú mini Pc-m, amin az rTorrent is fut.
A gépben egy 2,5"-os 2TB-os winchester van és bővíteni nem lehet.
Kellene még tárhely, amit az rTorrent egybe látna a meglévő 2TB-os meglévő winchesterrel.
Ki milyen megoldást javasolna a bővítésre?Köszi!
-
xmann
csendes tag
-
xmann
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy Qnap 212P-re a gyári firmware helyett debian 10-et raktam fel működik is szépen, viszont szeretnék vele torrentezni is. Feltoltam rá egy sima rtorrentet minden csilivili grafikus felület nélkül, nem is kell rá semmi megoldom parancssorból, ritkán kell csak úgyis torrentről letölteni. Gond nélkül el is indul Winscpvel be is tudom rakni a torrent fájlt de hiába indítom el a torrentet ctrl+s el nem kezdi el letölteni. Iptables kikapcsoltam, hogy hátha csak nem engedi át a forgalmat d nem használt. Routerben smzbe tettem a nas ip címét ami értelem szerűen fix ip. Ötlet, hogy mi felett siklottam el? Próbáltam Ncore torrent fájllal meg megpróbálam az ubuntu oldaláról is lehúzni egy torrent fájlt de egyik sem megy pedig ncornál elvileg van seeder. -
Rutorrent 3.10/rtorrent 0.9.8. Ubuntu 20.04 szerver. Egy kis fagyás miatt, most vettem észre, hogy egy csomó torrent és/vagy a letöltött fájlok nem törlődtek.
Hogyan lehet szabályosan törölni őket ha a rutorrentben már nem látszanak, szerinte törölte őket? -
ruTorrent-ben adott torrent mappájának törlése akkor is, ha van benne plusz fájl (pl. felirat):
.rtorrent.rc fájlhoz hozzá kell adni az alábbi sort:
method.set_key = event.download.erased,delete_erased,"execute=rm,-rf,--,$d.base_path="
Majd újraindítani az rtorrentet és az apache-t is:
systemctl restart rtorrent apache2
És így az erasedata plugin sem szükséges már többé, ki lehet kapcsolni.
-
Santino
aktív tag
válasz
dredjudge84 #2332 üzenetére
Esetleg nem telt be a HDD?
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van egy merlin rendszerű routerem, rajta a rutorrent. Akárhányszor amikor újraindítom a routert, nagyon sok torrent nem áll vissza seedbe, hanem felfüggesztett állapotba kerül, és 99.9%-ot ír a letöltésnel. Kényszerített újra ellenőrzéssel sem oldódik meg a probléma, csak akkor ha törlöm a listából az adott torrent fájlt és beteszem újra.
Lenne valami ötlet rá, hogy ez mitől van?
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
RTorrentet haszálok ruTorrenttel, és autodl-irrsi-vel, mindegyik a legfrissebb és néha napján (általában ha valamiért újraindul) akkor nem indítja az új torrenteket, hanem egyből hibára dobja, ezzel a hibával:Could not find view: rat_0
. Használok ratio plugint is, biztos ehhez van köze.
Ha megnyitom a ruTorrentet, akkor megjavul. Neten van rá pár megoldás, nekem egyértelműen egyik se működik, ezt el is engedtem, inkább arra szeretnék valami módot találni, hogy kapjak egy üzenetet PushBulleten, ha hibás torrent van. Ezer megoldás van befejeződött torrentről jelentésre, de hibásról nem találtam egyet se.
Valakinek van esetleg erre tippje, hogy hogyan lenne jó? -
-
-
válasz
Archttila #2326 üzenetére
Ha umask=0000-ra állítom akkor is 750 és 640 jön ki belőle.
A rutorrent az én useremmel (user1), az rtorrent az rtorrent userrel fut.
A létrehozott fájlok és mappák a user1-el jönnek létre.
Ha bemegyek a download mappába és a user1-el létrehozok mappát és fájlt a jogok 775 és 664.Én ezt egyszerűen nem értem.
-
-
Ubuntu 20.04 szerver, rtorrent 0.9.8.
A letöltés után szeretném a letöltött doksikat elérhetővé tenni, csak olvasásra, sambán keresztül.
A letöltéskor a mappa 0750 a fájl 0640 jogot kap.
Az rtorrent.rc-ben hiába engedem az umask kódot attól jogosultság nem keletkezik, az others nem kap jogot.
Nekem mappa: 0755 és fájl 0644 kellene.
Hogyan tudnám ezt automatikusan megoldani? -
-
Sziasztok!
Hogyan tudnám beállítani rtorrent-ps alatt a watch section-t úgy, hogy csak a ~/Downloads/ mappa alatt figyelje a *.torrent fájlokat? A jelenlegi beállítással
Error in option file: ~/.rtorrent.rc:25: Bad return code
-al dob egy túlvilágot.A conf ide vonatkozó része: (kiemeltem a kérdéses 25. sort)
## Instance layout (base paths)
method.insert = cfg.basedir, private|const|string, (cat,"/mnt/PiDirve1/")
method.insert = cfg.download, private|const|string, (cat,(cfg.basedir),"Downloads/")
method.insert = cfg.logs, private|const|string, (cat,"/home/alucard/.local/share/rtorrent/log/")
method.insert = cfg.logfile, private|const|string, (cat,(cfg.logs),"rtorrent-",(system.time),".log")
method.insert = cfg.session, private|const|string, (cat,(cfg.basedir),".session/")
method.insert = cfg.watch, private|const|string, (cat,"/home/alucard/Downloads/")
## Create instance directories
execute.throw = sh, -c, (cat,\
"mkdir -p \"",(cfg.download),"\" ",\
"\"",(cfg.logs),"\" ",\
"\"",(cfg.session),"\" ",\
"\"",(cfg.watch),"/load\" ",\
"\"",(cfg.watch),"/start\" ")## Watch directories (add more as you like, but use unique schedule names)
## Add torrent
schedule2 = watch_load, 11, 10, ((load.verbose, (cat, (cfg.watch), "load/*.torrent")))
## Add & download straight away
schedule2 = watch_start, 10, 10, ((load.start_verbose, (cat, (cfg.watch), "start/*.torrent")))
- Arch (Sway)
- Latest rtorrent-ps -
ztsoft
őstag
Ott van korcsi kolléga válasza, pont ezt mutatja be. Attól függően, hogy melyik könyvtárba dobja a .torrent fájlt, úgy fog a letöltés végén a megadott könyvtárba kerülni (Film a film könyvtárba, Sorozat a sorozat könyvtárba, stb.).
Én a ruTorrent RSS letöltőjét és a címkéket használom ugyan erre (persze, az rTorrent konfigját is hozzá kellett igazítani).
-
ztsoft
őstag
Szia!
A torrentek adatait a session könyvtárban tárolja (*.torrent, *.torrent.libtorrent_resume), amit a konfigban a session.path.set adtál meg. Ha ezt is átteszed az új helyére és a konfogban is megadod az új helyét, akkor (elméletileg) nem kellene, hogy újra átvizsgálja az összeset (ahogy indítás, újraindítás után sem teszi).
Nálam az rTorrent 0.96.6/0.13.6 így csinálja, igaz, Ubuntu szerveren, de szerintem máshol is így kellene, hogy viselkedjen.
-
korcsi
veterán
Nekem ez van a konfig fájlba:
"directory = /home/we/data/torrent/incomplete
schedule = watch_directory_1,10,10,"load.start=/home/we/data/downloads/torrentfilmek/*.torrent,d.custom2.set=/home/we/data/torrent/filmek/,d.custom1.set=filmek"
schedule = watch_directory_2,10,10,"load.start=/home/we/data/downloads/torrentsorozat/*.torrent,d.custom2.set=/home/we/data/torrent/sorozat/,d.custom1.set=sorozat"
schedule = watch_directory_3,10,10,"load.start=/home/we/data/downloads/torrentother/*.torrent,d.custom2.set=/home/we/data/torrent/other/,d.custom1.set=other"
schedule = watch_directory_4,10,10,"load.start=/home/we/data/downloads/torrentmp3/*.torrent,d.custom2.set=/home/we/data/torrent/mp3/,d.custom1.set=mp3"
schedule = watch_directory_5,10,10,"load.start=/home/we/data/downloads/torrentmese/*.torrent,d.custom2.set=/home/we/data/torrent/mese/,d.custom1.set=mese"
schedule = watch_directory_6,10,10,"load.start=/home/we/data/downloads/tvshow/*.torrent,d.custom2.set=/home/we/data/torrent/tvshow/,d.custom1.set=tvshow"
method.set_key =event.download.finished,move_complete,"d.directory.set=$d.custom2= ;execute=mv,-u,$d.base_path=,$d.custom2="
"A downloads mappa megfelelő almappájába teszem a konfig fájlt amit az ennek mefelelő torrent almappába fog a letöltés végeztével áthelyezni.
-
Yerix
tag
Korábban ubuntu alatt használtam rtorrent+rutorrent párost ngnix-el. De a rutorrent sűrűn elvesztette a kapcsolatot az rtorenttel. Ezért arra gondoltam, hogy csak az rtorrentet fogom használni.
Sajnos az rtorrent mindent újra végig akar ellenőrizni. Van arra megoldás, hogy újra hash-elés nélkül vissza töltsem a torrenteket ?
Valamint a másik gondom, hogy csak egy mappába tudok tölteni, az ami a config file-ba be van állítva. Van arra lehetőség, hogy két (Film, Sorozat) letöltés mappát kezeljen ?
-
-
Sziasztok!
Frissítenem kellett 0.9.6-ról 0.9.8-ra az rtorrentet, viszont így az rtorrent.rc file-ban módosítanom kellett egy csomó mindent ami a watchdir-el kapcsolatos.
Eddig az volt, ha végzett a letöltéssel, akkor csinált egy symlinket ami egy mappába, amit figyelt egy watchdir script és megcsinált egy torrentet.. (tréderként működött).
A schedule részét sikerült elvileg megoldani, viszont ha leért a dolog, nem intézi el a dolgát..Mi lehet a gond?
schedule = watch_directory_5,5,5,"load.start=~/torrents/rtorrent/torrents/Film-Eng-Blu-ray/*.torrent,d.custom1.set=~/torrents/rtorrent/complete/Film-Eng-Blu-ray/"
method.set_key = event.download.finished,link3,"execute=ln,-s,$d.get_base_path=,$d.get_custom1= "
Köszönöm a segítséget előre is!
--
MZ -
Yerix
tag
Sziasztok!
TV boxon használnám a rutorrent+rtorrent párost, a boxon CoreElec linux van.
A gondom az, hogy torrent kliens /storage mappát látja, de a hdd-k a /var/media mappa alá vannak felcsatolva.
Használ valaki hasonló környezetet, vagy tud segíteni, hogy mi lehetne a megoldás ?
-
ztsoft
őstag
válasz
fireqpeg #2305 üzenetére
Ha minden igaz, akkor a "coreutils-stat" és a "coreutils-id" lesz a két keresett program, ezeket ellenőrizd, hogy telepítve vannak-e.
Az elérési utat Linux alatt a
which program_neve
paranccsal tudod lekérdezni, azt viszont ne tudom, hogy itt működik-e.Igen, a php.ini-ben meglehet adni azt, amit írtam, de előtte ki kell deríteni az elérési utat.
-
fireqpeg
csendes tag
Szia!
Ez nekem routeren fut nem számítógépen, [link] innen lévő verzió. rutorrent-plugin-erasedata rutorrent-plugin-tracklabels rutorrent-plugin-diskspace ezek a plusz programok amik fel vannak hozzá telepítve v3.10., az rtorrent pedig 0.9.8-as, ruTorrent v3.9. Ilyet találtam amit mondtál php.ini és ebbe van ez:
;open_basedir =
disable_functions =
disable_classes =nincsen más php-s cucc csak ez.
Ha csak nem php-s alapúak még htop mc nano ezek, de nem hiszem.
Kb ennyi infót tudtam összeszedni, nemtudom meg lehet-e oldani így? -
ztsoft
őstag
válasz
fireqpeg #2303 üzenetére
Szia!
Kezdésnek, telepítve vannak az említett programok?
Ha igen, akkor a PHP nem fér hozzájuk, nem tudja futtatni. A PHP beállításánál az "open_basedir"-t ki kell egészíteni azzal a könyvtárral, amiben az említett programok vannak (esetemben ez /usr/bin).
Ha még más PHP-s program is fut azon a gépen, érdemes elkülöníteni egymástól a beállításokat. Nem biztonságos egy beállítással futtatni több programot.
-
ruTorrent v3.10
-
Rasbian-on hogyan lehet 9.8.0-ás verzióra frissíteni? Próbáltam már build-elni innen, de nem jártam sikerrel, ppa-ból letölteni és telepíteni lenne a legtisztább
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Premier előzetesen a The Talos Principle: Reawakened
- The First Berserker: Khazan
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest