Hirdetés
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
szumoo
senior tag
válasz Pinya007 #1119 üzenetére
Szerintem igen, de sajnos annyira nem vagyok otthon ebben a dologban!
Csak olyanokban tudok segíteni amiket nap mint nap használok, vagy már volt dolgom olyannal. Ilyen jelszós dolgom még nem volt sajna.
Nekem az lenne a leglogikusabb, h ha az egészet resetálod, akkor minden vissza áll alapra és megint az admin+ no jelszó kombo lenne!
Vmi kobakos reméljük elnéz erre és tud segíteni!
SzumooA nyúlon túl?
-
szumoo
senior tag
válasz Pinya007 #1117 üzenetére
Szia.
Korábban nem lett megadva egy másik jelszó? Csak erre tudok gondolni.
Nightquest: nekem is volt ilyen gondom, h nem láttuk egymás gépét, mert a tűzfal nem engedte. Esetleg a tűzfalnak add meg a másik gép IP címét! Nekem is ez volt a gondom a comodo-val, mert ha nem adom meg a másik gép IP-jét, akkor nem látnak.
Megadtam az ip-t és engedélyeztem a fájl fogadását és küldését.
Mint Pulsar kollega is említette milyen tűzfalat használsz?
Üdv.: SzumooA nyúlon túl?
-
szumoo
senior tag
-
szumoo
senior tag
válasz PazsitZ #1108 üzenetére
Hi!
Hivatalos neve az amit írtál : Virtual Server Settings, csak nállam a NAT fülecske alatt van.
De amint megtudjuk mi a router tipusa szerintem könnyebb dolgunk lesz.
Mindig elfoglalt vagyok , azért sem tudok menni. És Te meg mikor jössz??
Timekiller: nézd meg a konfigos oldalt hátha találsz ilyen feliratot. Ha megvan akkor a korábbiakban felvázolt dolgokat csináld meg (port szám megadás).
Remélem sikerül már így megoldanod a dolgot.ű
SzumooA nyúlon túl?
-
szumoo
senior tag
válasz Timekiller #1104 üzenetére
Szia.
Először is milyen routert használsz?
A lényeg, hogy a router konfig beállításainál van egy olyan rész, hogy NAT (nállam az smc-n így van.) Ott megadod a saját IP-d és megadsz hozzá egy tetszőleges számot (kitalász pl. 4 számjegyűt), amin keresztül engedélyezni tudod a ki és be jövő adatot. Azt a számot megadod a proginak, hogy ezt használja.
Ha vmi nem oks, akkor nyugodtan küldj privit és megoldjuk. Vagy más jobban hozzáértő személy elmagyarázza pontosabban.
SzumooA nyúlon túl?
-
szumoo
senior tag
timekilla: Portot nyitottál mindkettőnek? Mert általában az szokott lenni a gond, h nincs megadva egy szabad port amit használhat akkor blokkol mindent! Nézd meg a dc beállításoknál, h melyik portot akarná használni, ha ilyen nincs akkor add meg Te magad (régen használtam már ilyet és nem emlékszem pontosan). A routernél és a dc-nél is add meg a port számát! Remélem tudtam segíteni!
Saját gond:
Tegnap Szegeden rohadt nagy vihar volt dörgéssel villámlással természetesen, ami a későbbiekben áramkimaradást okozott.
Még mielőtt elment minden áram, azért kihúztam a routert (smc) meg a modemet - biztos ami biztos alapon.
Amit persze elfelejtettem az a netkábel.
Amikor visszajött az áram utána áram alá helyeztem mindkettőt, és világítottak a ledek, csak a netet hiányolta és villogott a router. Nem foglalkoztam vele utána. Reggel mikor megyek cigerettázni gondoltam meglesem, h minden rendben van-e. Látom, h a modem rendben van, csak még nincs net, de a router meg nem világít. Kihúztam majd vissza de megse mukkant.
Sajnos nem tudom, h az éjszaka folyamán volt-e még áramszünet és azért kérdezném meg, h szerintetek mi a fene lehet vele?
Előre is köszönöm a segítséget!
Szumoo
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]A nyúlon túl?
-
szumoo
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- INGYEN ELVIHETŐ Gigabyte Geforce GTX 760 VGA kártya ÜRES doboza!!!
- Logitech driving force gt
- Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 1TB Radeon Pro 560X 4GB US bill
- ÚJ Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KIT - 10 év Alza garancia
- Teljesen új lenovo legion 5 14 col oled kijelző, rtx 4060 32GB RAM!!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest