- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Elvégeztem, de ez nem megoldás. Minden a régi, semmit sem változott, pedig a parancs lefuttatása után azt írta ki, hogy sikeresen helyre állította a op. rendszert.
A Microsoft állandóan beigazolja a Windows, Windows marad. Ezt a legrosszabb értelembe véve teszi. Ezért képesek pénzt is kérni! No comment!
-
kispx
addikt
válasz
#22237440 #198 üzenetére
A CD-ről bootolj (mint amikor feltelepítenéd a gépet). Egy képes összefoglaló erről.
-
törölt tag
-
törölt tag
Üdv. újra
Azt gondoltam rossz helyre írtam ami ez a bejegyzésem alatt áll, de nem.
Kérlek szépen válaszoljatok. Tanácstalan vagyok. Köszi.
-
törölt tag
Üdv.
Windows és Ubuntu.
Kérek részletes leírást arról a módszerről, mellyel a rendszerbetöltésből ki tudom venni az Ubuntu-t. Pontosabban nincs is egészen rajta csak valami "hulladék" ami elég ahhoz, hogy feltűnjön minden rendszerbetöltésénél.
-
nelsonmanian
senior tag
Üdv!
Érdekes problémával került szembe az egyik ismerősöm.
Eredetileg xp volt a gépén, erre került fel egy windows7 nem tudom milyen körülmények között, valószínűleg az xpből lett frissítve. Nem láttam még a gépet ennyi amit hallottam tőle. Ez eddig rendben is van.
De bootoláskor oprendszer választásakor felajánl 3 dolgot: régi oprendszer indítása, xp telepítő indítása, windows7 indítása.
Valami boot mahináló programmal a régi oprendszer indítása lehetőséget sikerült eltüntetnie, de az xp telepítése lehetőség nem jelenik meg. Persze alapértelmezetten ez van kiválasztva, úgyhogy ha nem elég gyors indulna is a telepítés. Msconfigban sem jelenik meg. A win7 rendszerbeállításoknál jelenik meg egyedül, de ott hiába állítja át a win7et elsődlegesre ugyan úgy az xp telepítő akar indulni.Mivel lehetne helyrerakni a dolgot? Javasoltam neki egy teljes formázást, hogy tiszta lappal induljon a rendszer, de ez csak a végső esetben lesz.
Ötlet?
-
Richard2
csendes tag
Szevasztok!
Olvasgatok már pár napja a témában de nem igazán találok megoldást.
Szeretnék telepíteni egy Windows Xp -t egy olyan laptopra, amiben nincs lehetőség se floppyról bootolni egy dost, sem CD-ROM nincs benne. USB -ről bootolni nem tudok.Viszont van egy 40Gb -os winchesterem, és van hozzá eszközöm, amibe ha beleteszem akkor asztali számítógéphez tudom rádugni USB -vel.
Találtam is programokat, amikkel lehet rá DOS -t tenni, bootolt is a laptopban, de az a gondom, hogy a programok leformázzák a teljes winchestert. Így hiába teszem fel ugyan arra a partícióra a WinXP telepítőjét, hiába indítom el, nem fogok tudni eljutni csak a particionálásig, és nincs további választásom, hogy hova telepítsem az XP -t.
Kellene nekem egy olyan lehetőség, amivel létrehozok egy 1,5Gb -os partíciót (FAT32), majd arról bootol egy DOS, amiből eltudom indítani ugyan azon partíción lévő Xp telepítőt. Ötletek?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Atapi
senior tag
"Ők viszont azt írják nehogy ílyen legyen"
hol írnak ilyet? egy tisztességes boot managernek pont az a feladata, hogy "önálló" telepítéseket indítson. (btw, milyen telepítés az, ami nem önálló?) a program amit linkeltem, otthoni használatra letölthető ingyen, és kb 5 kattintással bevarázsol a w7 boot menüjébe egy xp indítást. ajánlom figyelmedbe az EasyLDR részt.
-
doxa
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #184 üzenetére
64bit oprendszer az alap problémája, nem is tudom a 7 xp-je az 32bit? (a 7 az x64)
-
-
doxa
tag
sziasztok, biztos láma de megkérdezem:
van két merevlemezem, az egyiken xp a másikon win7
hogyan tudom megoldani, hogy ne biosban kelljen kiválasztanom melyik rendszer (merevlemez) induljon?
köcce -
^^|CC|^^
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #179 üzenetére
az msconfig-os módszerben csak egy dolog található a listán. más partícióra telepítettem a félbehagyottat és megint másikra a win7et
-
Igen, a javítás jó eséllyel eltüntetné a félbehagyott XP telepítéshez tartozó egyéb adatokat/beállításokat stb. Az általam javasolt módszer csak azt oldhatja meg, hogy egyből a W7 indul (persze látatlanba nem tudhatom, hogy az a félbehagyott XP telepítés ugyanarra a partícióra készült volna, mint ahol eredetileg a korábbi XP volt)
Legtisztább módszer egy eredeti W7 tiszta telepítése lenne, leformázva a rendszerpartíciót(persze ha van és nem egy partíció van a HDD-n), mert úgy a régi XP-től, a félbemaradt telepítéstől is meg lehetne szabadulni.
-
Rimuru
veterán
válasz
^^|CC|^^ #176 üzenetére
Akkor szerintem menj át a win7 topikba ott biztos tudnak segíteni Windowsos bootloader ügybe és pörgősebb is.(#177) Fire/SOUL/CD: Mivel az Xp telepítő el akar indulni ott biztos van akkor szemét is, ezt gondlom törölné a javítás nem?
-
válasz
^^|CC|^^ #176 üzenetére
Ha telepítő lemezről bootolsz be, akkor annak ott kell lennie. Ha nincs, akkor az egy igen moddolt nem eredeti telepítő.
Másik kérdésedre (látom sikerült alkotni, W7-et ráhúztad az XP partícióra, de úgy, hogy előtte még volt egy félbehagyott XP telepítés is)
W7 indít, start-> beír és indít msconfig, rendszerindítás fül és a listában remélhetőleg látszódnak a bejegyzések. Értelem szerűen töröld a szükségteleneket, okézd le és gép restart.
-
^^|CC|^^
tag
csáóó
olyan problémám lenne, hogy mikor elindítom a gépet mindig az xp telepítésével akar kezdődni pedig win7em van. felhoz 3 lehetőséget:
-korábbi oprendszer
-win7
-xp telepítés
ezt hogyan lehetne kiküszöbölni, hogy ne mutassa és hogy egyértelmű legyen neki a win7 indítása?
köszönöm -
gergo87110
csendes tag
Köszönöm a választ! Már régóta keresem, hogy mi baja lehetett.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
gergo87110 #171 üzenetére
Szerintem lemerült az elem az alaplapon. Ki kell cserélni, beállítani a BIOS-t rendesen és meg fog javulni.
-
gergo87110
csendes tag
Sziasztok!
Van egy gépem, amit (ha naponta) bekapcsolunk, akkor először nem jelenik meg semmi, a gép csak fogyasztja az energiát. Majd újraindítás után elindul a boot, és ez a képernyő fogad engem mindig:
Mi tegyek ez ellen?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
domiferi
csendes tag
Van egy dell fekvőházas számítógépem,és szeretném áttelepíteni,annyi a gond h nem lát particiós területet,a bioszban is azt írja h erre az esetre nincs jelen a merevlemez.A meghajtót látja,jelen van,de ha kihúzom a jumpert már nincs jelen,a merevlemezen nincsen jumper,de ha keveszem a meghajtóról és akármilyen konbinációba rakom a vinyóra akkor sincs jelen. Segítsetek!
-
Namelesske
addikt
Ha sikerült Windows-t feltuszakolni a gépre, akkor ajánlom figyelmetekbe a cikkemet:
[Hogyan] Gyorsítsuk fel a Windows indulását
Aki emlékszik még BootVis időkre XP-RTM alatt annak biztos megdobban a szíve, hogy adott a lehetőség Windows 7 alatt is
-
Beard982
csendes tag
Üdv! Elölre is bocs ha már kérdeztek ilyesmit. Windows 7 és Windows XP van a HDD-men. Ki akarom kapcsolni a Boot manager-t, az XP-t akarom törölni, csak a Win 7 kellene hogy bekapcsolás/újraindítás-kor elinduljon. Valamilyen egyszerű megoldás kellene. Elölre is köszönöm.
-
Tomeee85
csendes tag
Sziasztok! Nagy problémám...
Van 1 SATA és egy IDE winyóm.
A SATA winyó 1kártyával kapcsolódik az alaplaphoz.
A régi IDE winyón volt 1file ami látta a kártyát és az behalt.
azóta nem megy a SATA winyóról a win 7.
Kérdés hogy tudnám vissza hozni a SATA winyón lévő win7-et?
Azóta szereztem 1IDE-és winyót.
Valaki tuti tudja a megoldást...
KÖSZÖNÖM!!! -
fenyob
csendes tag
Sziasztok,
elég komoly problémám van, ehhez kérnék tőletek segítséget.
Egy Dell notebookról van szó win7 op.rendszerrel.
Előzmények:
a win7 lemezkezelőjével partícionáltam egy mobil vinyót, ami sikerült is, viszont a gép következő indítása alkalmával
"BOOTMGR is missing
Press Ctrl+Alt+Del to restart"hibaüzenet. Gondolom a lemezkezelőben elcseszhettem a helyi merevlemez beállításait és ezért nem találja a rendszert?! A biosban a boot sequence Internal HDD-vel kezdődik, tehát ezzel nem lehet gond.
Gondolom, hogy egy formázás és win7 újratelepítés megoldaná a gondjaim, de ha formázok elvesztem a dokumentumaimat, amikre nagy szükségem van. Nincs ötletetek, hogy hogy tudnám legalább a mentést megcsinálni?Segítséget előre is köszönöm!
-
Habugi
addikt
válasz
InfiniteReality #159 üzenetére
Minden úgy történt ahogy azt leírtad. BIOS-ban kikapcs nem vált be mert az XP telepítő még így is látta vmiért, így szépen lehúztam, felment az XP és ezután tökéletesen bevált az F12-es "trükk", rájöttem h nincs is szükségem egyéb bootmenüre emellé.
Kösz a tanácsokat és a gyors választ!
-
InfiniteReality
őstag
Amit szeretnél, így a legjobb megoldás ahogy leírtad. Ha csak az a winyó van a gépben, amire épp telepítesz, tutibiztos hogy nem fognak összeakadni. Akkora sem, amikor később visszakapcsolod a másikat.
Legegyszerűbb ha a gép beépített bootmenüjét hozod elő, s kiválasztod melyik eszközről akarsz bootolni (legtöbb gépen és laptopon általában az F12 gomb az - ha a BIOS támogatja ezt a funkciót). A gombra akkor kell rátenyerelni, mikor még a bios képernyő fut. Így nem kell az egészhez semmilyen külső szoftver. -
Habugi
addikt
Üdv földlakók
Átfutottam a topicon, idő hiányában nem olvastam végig a kérdés amiben segítségeteket szeretném kérni a következő:
Adott egy 64bites config, 2db sata vinyó, a nagyobbik ketté particionálva (egy 50gb-osat kapott a win7) Namármost szeretnék feltenni egy 64bites xp-t a másik sata vinyóra amin jelenleg semmiféle rendszerfájl nincs, csak filmek miegymás. Itt álljunk meg annyi időre h megkérjek mindenkit aki ellenállhatatlan kényszert érez... hagyjuk ki azt a részt h win xp-vel kellett volna kezdeni, azon is egyből átléphetünk h miért nem elég a win7-hez kiadott virtuális xp, vagy miért nem jó az xp kompatibilitási mód, köszönöm. Szóval egy meglévő win7 ulti 64 mellé szeretnék másik vinyóra feltenni egy 64bites xp-t. Arra gondoltam első nekifutásra h biosban letiltom azt a vinyót amin a win7 van amikor nekiállok az xp telepítésének, elvileg így nem fordulhat elő h a rendszerfájlokat ugyan arra a vinyóra rakja ahol a win7 van. Igen ám csak nem tudom h amikor visszalövöm a win7eset nem lesz-e vmiféle összekattanásuk, annak ellenére például h amikor épp az xp-re lenne szükségem, szimplán restart után biosban átállítom h az xp-s vinyó legyen amiről bootól. Olvasgattam a tanácsaitokat amiket hasonló feladatok leküzdésére adtatok egymásnak, tetszik h akár bootmenüt is készíthetnék, egyenlőre nem világos hogy miképp. Tulajdonképpen az érdekelne h a fenti koncepció működőképes-e, amennyiben igen esetleg létezik-e vmi gyorsabb/jobb módszer (elég sok program neve szóba került) és a manőver utáni bootmenü elkészítésének mikéntje. Adva van tehát sata1(c/d - 50/450gb - ntfs/ntfs) és sata2(e-250gb-ntfs) c jelenleg win7 tulaj, e-re menne xp. -
InfiniteReality
őstag
-
xmacx
csendes tag
válasz
InfiniteReality #155 üzenetére
nem a boot-meghajtó beállításával van a problémám. tök mindegy mire állítom az ismertetett hibaüzenetet írja ki és bebootol a C:\-ről.
-
xmacx
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Bootoláskor az alábbi hibaüzenetet kapom:
invalid boot.ini
booting from: C:\windowsez alapból nem is lenne baj, mert utána betölt a rendszer,
De újra akarom telepíteni a windowst és ugyanezt írja ki, pedig a CD/DVD-re állítom a bootolást a BIOS-ban.
Mi lehet a hiba?
Kérlek segítsetek!Köszi:
xmacx -
oleee
tag
Sziasztok!
Problémám a Windows CD-ről való telepítésénél adódott:
Vadonatúj HP laptopomon nem tudom bootolni a Win7 CD-jét, mivel nem jön be a telepítés, sem pedig bármiféle boot menü.
Egy HP logós oldalon annyit ír, hogy "Press the ESC button to setup menu", de azt nyomkodva semmi sem történik, majd jön a BIOS, ahol egy nyelvválasztás után végigpörget vagy 1.5-2 oldalnyi szöveget, és végül a C:\_ -nél köt ki. Ír valami olyasmit, hogy "no ATAPI/IDE", továbbá panaszkodik valami hotkey-re, és valami "can't read CD"-s dolog is volt.
Tanácstalan vagyok, sem az F billentyűkre, sem a DEL-re nem reagál.Köszönöm szépen előre is segítségetek!
-
Atapi
senior tag
válasz
InfiniteReality #150 üzenetére
ez a program elvileg pont arra jó, hogy a win7 boot folyamatát tudod vele figyelni. a win7 logó megjelenése már a folyamat része, így van esély rá, hogy kibukik vele a hiba. persze erre garancia nyilván nincs, ahhoz túl sok változós a buli, illetve megoldást nem nyújt, csak a lassú/megakadó folyamat megtalálásában segíthet.
-
Atapi
senior tag
válasz
InfiniteReality #147 üzenetére
ha feltelepíted a windows sdk-t, xperf segítségével monitorozhatod a boot folyamatot, ami segíthet kitalálni, mi történik, amire várnod kell.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
InfiniteReality #147 üzenetére
up
-
InfiniteReality
őstag
Sziasztok!
Adott egy érdekes probléma, kiváncsi vagyok ki fejti meg
Van egy gyors konfig (Core I7-960, ASUS P6X58D-E, Corsair Force3 SSD, 6Gb RAM stb). A gép teljesítményével abszolúte semmi probléma nincsen, annyi a furcsa csak, hogy "lassan" bootol (Windows 7 Pro 64 Bit).
Hogy értsétek: azt az időm érzem soknak (más gépekhez viszonyítva), amíg a Windows logo látszik az elején. Amikor az eltűnik 2 mp alatt ottvan az asztal és a gép használatra kész. Majd lemérem a pontos időt is, amennyi idő alatt betöltődik, meg azt az időt is, amíg a Windows logo látszik.
Elvileg minden jól van beállítva, az SSD jól van alignálva, AHCI beállítva, és a megfelelő vezérlőre van kötve (Marvell helyett az Intelre). A boot idő rögtön install után is ilyen.
-
Perzsa
tag
Hogy lehet leellenőrizni, hogy az SSD GPT-ben van formázva?
Ha nincs abban akkor hogy lehet módosítani Windows 7 64-bit alatt?
Ez kellene nekem: Native UEFI mode 64-bit install of Windows 7 (GPT format)
Köszönöm!
-
pomk
őstag
Üdv!
Adott egy Fujitsu-Siemens laptop. A cd meghajtó BIOS-ban látszik és Windows alatt is tudom használni, de hogy ha beállítom, hogy arról bootoljon, nem bootol be róla. Az F12 megnyomásával előhívott bootolási listában sem látható.
Valaki valami ötlet? -
bb.bocs
őstag
üdv, nekem egy kis segítségre lenne szükségem. van 1 külső vinyóm, amire feltettem 1 windows7 et ugye embedded verziót. rendessen megy usbről semmi gondom vele( max az hogy angol és nemtudom frissiteni magyarra, és a nyelvi csomagot sem fogadja el de ez a legkisebb bajom legyen az életben) viszont támadt 1 ötletem. szeretnék feltenni a külsö vinyóra windows7 telepítöt, win xp és miegyébmás telepítőket feltenni( bootolhatóakat persze) és azt kérdezném, hogy lehetséges e az, hogy mikor elindul a külsö vinyó, ugyanúgy kijöjjön 1 boot lista mint a gépnél, és kitudnám választani hogy emlyik rendszert akarom telepíteni, vagy a rendszert elinditani ami fent van. elég beteg ötlet, de jólenne megvalósítani... tehát a lényeg, bármilyen bootolható telepitöt feltenni a rendszer mellé ami a külsö vinyón van, úgy hogy 1 boot menüben kitudjam választani mit is akarok, és a jelenlegi rendszerben ne legyen kár
elöre is köszi a segitséget üdv
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Kicsit összetett és kicsit off kérdés következik, de ennél megfelelőbb topikot nem találtam.
Szóval.
Van 20 db gép, mindegyikre 5 os-t kéne rakni: XP, Windows 7, Server 2003 R2, Server 2008 és Linux Ubuntu.
2 winyó van a gépekben, egy 80-as és egy 200-300 gb-os.
Gondolom mindegyiket külön partícióra kéne tenni, de milyen sorrendbe kéne felrakni őket? Egyáltalán működne e ez a felállás?
Továbbá mindegyiket kéne backupolni. Vagyis visszaállítani egy szűz állapotba. Viszont a böngésző, flashplayer és a vírusirtó frissítései mindig naprakészek kellenek hogy legyenek. Szóval az a megoldás nem biztos hogy jó lenne, hogy minden rendszerindításnál visszaállítja egy adott pontra a gépeket.
A választ előre is köszönöm!
-
Vityapapa
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet a WIN7 rendszerindító file-okat áthelyezni másik meghajtóra?
A WIN7-et új vinyóra raktam, de elfelejtettem lehúzni a lapról a régi hdd-met amin XP van, sajnos a WIN7 arra a meghajtóra rakta a rendszerindító cuccait.
Szeretném a két oprendszert két külön vinyón egymástól függetlenül használni.
Win7 telepítő dvd-ről próbáltam rendsz.indítási javítást csinálni, de ha le van húzva a régi
vinyó amin az XP van akkor nem talál oprendszert.Tud nekem valaki segíteni?
Előre is köszönöm! -
Talán a Soluto, amire gondolsz...
(Legközelebb inkább ebben a topikban érdeklődj, nagyobb a "forgalom". -
zserrbo
aktív tag
Volt régebben egy progi, még béta verziós, ami arra szolgált, hogy megmondja a rendszer töltéskor mit mennyi ideig tart betölteni. Kíváncsi lennék fejlődött-e valamit, de elfelejtettem a progi nevét. Ilyen kék/fehér színű volt ha megnyitottam és egy vízszintes csíkon mutatta az időintervallumot.
-
G.A.
aktív tag
Üdv!
Bocs ha rossz topicba írok...
A problémám:
nem tudok OSt a gépre telepíteniTörténet:
felkerült a windows disk álnevű program (vírus) a gépre, amit megpróbáltam kiírtani. Nem ment.
Format C azt elkezdtem a win 7 telepítését.
Ekkor kezdődtek a gondok.
Telepítés alatt már összeomlott a gép, kék halál, ill reset loop.
Próbálkoztam vistával sp1-2 32 64 bit hun eng 6dvd írtam ki 2dvd-olvasót használtam...
Mostanra addig fajultak a dolgok, hogy miután kiírja: Boot from CD/DVD: itt megáll a művelet.
Másik gépen is bootoltunk a DVDkről és ment...BIOSt is reseteltem, elemet kiszedtem és áramtalanítottam a gépet.
Gépem adatai adatlapomon megtalálható.
GA
-
Dalee
aktív tag
Sziasztok,
Egy HDD két partíciójára szeretnék telepíteni egy-egy WIN7-et. Kellene egy olyan Boot manager amely ha nem nyomok semmilyen billentyűt nem jelenik meg semmi csak elindítja az egyik WIN7-et. Ha a gép bekapcsolása vagy reset után nyomva tartok egy billentyűt akkor megjelenik a boot manger menű és kiválaszthatom, hogy melyik WIN7 törlődjön be. Megoldható?
-
turista18
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, h vettem egy freedos-os gépet, és bekapcsolás után ez a szöveg fogad.
BOOTMGR is missingRengeteg forumot átnéztem, de nagy részükben olyan javítást írnak le ahol van OS, de nálam még nincs.
Na az a lényeg, h már beírtam a jövő hetet is és semmi!1. DVDről megszakad a telepítés a windows fijlok kibontásánál (0%)... és csak pörgeti a dvd-t 20min kirja hiányzik egy file.
2. pendriveról boot, csak villog a kurzor fent balra, pedig egy másik gépen ki lett probálva (tuti botos win7 pendrive)Légyszi segítsetek, h tudnám kijavítani a BOOTMGR-t!
2napja szenvedek, meg van az új gépem és csak nézegetem
A ti tanácsotokra van szükségemKöszönöm és Üdv!!
turist18
-
Dr House
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám...Adott egy pc benne 2db HDD ez egyiken Fedora van a másik 2partícióra van osztva a (leendő) "rendszer" és "adat". Na mármost azt szeretném hogy megmaradjon a linux és mellé akarom tenni a Win XP-t úgy hogy tudjak választani a bootoláskor. Azzal tisztában vagyok hogy ha a win-t telepítettem elöszőr és utánna a linuxot akkor a grub megoldja ezt a prolémát viszont nem szabad hozzá nyúlni a linuxhoz így sajnos a win-t kell másodjára telepítenem... Várnám az ötleteket
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #131 üzenetére
Hmm, én úgy emlékszem, h. mindig is aktív volt a C:, bár lehet, h. vmi elcseszte.
-
válasz
WonderCSabo #130 üzenetére
Ja, így rendbe van.
Valószínüleg a Pargagon cucc tette aktívvá a Disk 0 C-t. Korábban mivel ez nem volt aktív, ezért tette a W7 telepítő egy másik hdd aktív partíciójára a bootfájlokat, ezek szerint a Disk 2 D-re...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #129 üzenetére
Bocs hülye vagyok.
Szóval:
Disk 0 Partition C: ide van telepítve a Win, ez a partíció aktív
Nincs más aktív partíció Disk 0-án.
Disk 2 Partition D: ide rakta a boot foldert, ez is aktív. Nem tom miért ide rakta.
-
válasz
WonderCSabo #128 üzenetére
Akkor ez még rosszabb eset, ugyanis MBR esetén a következő szabályok érvényesek (1 hdd-re vetítve)
1. Max 4 elsődleges partíció lehet
2. Csak elsődleges partíció lehet aktív partíció
3. Csak 1 darab elsődleges partíció lehet aktívAzt nem tudom milyen progival sikerült ezt összehozni, de egy partíciókezelő sem enged 2 aktív partíciót egy hdd-n...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #127 üzenetére
Amint mondtam, a D: egyazon HDD-n van, mint a C:, amire Wint raktam. Mindkettő aktív.
-
válasz
WonderCSabo #126 üzenetére
Örülök, hogy sikerült. Nem véletlen, hogy gyakran ajánlom ezt a Paragon cuccot, remek szoftver a nehéz helyzetekben. (Akartam is kérdezni, hogy megpróbáltad-e a paragont, csak úgy feltételeztem, igen, mivel pár hsz-el korábban is többször ajánlottam másoknak)
Amúgy azért rakta máshova a boot fájlokat a telepítő, mert azon a hdd-n amire telepítetted nem volt aktív partíció, márpedig egy rendszer csak aktív partícióról indul. Így aztán keresett egy másik hdd-t, amin meg van aktív partíció(és talált) és odapakolta...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #125 üzenetére
Üdv!
Először is köszi a választ. Szerencsére az imént sikerült kijavítanom a dolgot.
1. Paragon Rescue Kit 9.0 Express-el megkerestem a telepített OS-eket. Kiderült, h. a boot folder a D:-n van... (vinyómon 2 partíció, C: és D:, C:-re van telepítve a Win).
2. Bebootoltam a D:-n keresztül a C:-re telepített Winbe a Paragon progi menüjéből.
3. EasyBCD-vel átállítottam a boot drive-ot C:-re, szerencsére létrehozta a BCD adatbázist és minden ok.Előtte azoakt is próbáltam amit mondtál (mielőtt kérdeztem itt, semmi eredmény)
-
válasz
WonderCSabo #124 üzenetére
Több vinyó is van a gépben és úgy lett telepítve a W7? Ha igen, akkor mindet lecsatlakoztatni(fizikailag lehúzni az adatkábeleket róluk), csak az maradjon, amire a W7-et telepítetted(amiről hiányzik a Boot mappa). Ezt követően bebootolni a W7 DVD-ről Recovery és Startup Recovery
Ha már ezt is próbáltad, akkor sorry...
UI: Ha több hdd van és több OS is, akkor ez az út nem járható...
-
WonderCSabo
félisten
Üdv!
Attól tartok, vmi nagyon elcsesződött a legutóbbi Win telepítéskor. A boot folder valszeg nagyon rossz helyre került, mivel C:/boot mappa nem létezik, semmilyen parancscsal nem tudom elérni a Win telepítőlemezéről bebootolva. Már ezer dolgot próbáltam. Hogyan lehet elérni, h. a WIn telepítéshez a C: meghajtón hozzak létre egy boot foldert?
-
ro_bert17
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #121 üzenetére
A linkelt szoftverrel működött! Köszi!
-
ro_bert17
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #121 üzenetére
Neked feljebb, vagy nekem?
A paragon szoftverét? Megnézem este! Nagyon köszönöm! -
-
ro_bert17
őstag
válasz
WonderCSabo #119 üzenetére
Tegnap este volt egy harmatgyenge próbálkozásom a bcdedit-el, sőt valami easybdc is letöltöttem, de egyikkel sem jártam sikerrel.
Ma este átbogarászom a linket, és tovább próbálkozom, ha otthon lesznek a gépek.
Köszönöm a válaszaidat! -
ro_bert17
őstag
válasz
WonderCSabo #117 üzenetére
Egyik sem. Csak bootoláskor megjelenik a boot menü, ahol felajánlja, hogy a recoveryt indítson, vagy a vindóz vistát.
Szóval nem tragédia, csak jelenséget jó lenne megszüntetni, mert a recoveryt veszi alapértelmezettnek. (amit egyébként be sem tud tölteni, bár jelen esetben ez mindegy) -
ro_bert17
őstag
válasz
WonderCSabo #115 üzenetére
[link]
Honnan mit? -
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen kérdezek-e, deCsináltam egy notiból virtuális gépet vmware alá. Sajnos konverteláskor benne felejtettem a noti recovery partícióját, így bootoláskor bele rondít.
Meg lehet ezt oldani, hogy ne csináljon felesleges boot menüt nekem?Szerk: Az op. rendszer Vista
-
Wazelin
csendes tag
válasz
---Lasali--- #112 üzenetére
hali lasali! nekem is volt xp win7 konfigom de belebotlottam én is ebbe a dualbutos xp macerába.
sajnos ebben az esetben az xp- úrjatelepítésekor felülírja a win7 boot managerét és egyedülállóként kezd bebootolni és magasívből rátojik az xp hogy van-e mellette valami más.(értsd ujjabb op. azt nem ismeri fel!) ahogy a kollega is mondta a win 7 boot managere lesz a mérvadó és annak használatával tudsz dual konfigot használni.sajnos ha az xp-vel lesz valami és újra kell rakni akoor ez a funció ugrik és lehet vele sokat szórakozni és vagy összejön vagy nem.Ahogy a régi vicc tartja.
Két windows beszélget.kérdi az egyik a másikat.
---Ugye mi kompatibilisek vagyunk egymással?
---Erre a másik:
---Tessék? -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Fire/SOUL/CD #111 üzenetére
Kipróbáltam ezt a javasolt programot, nyomkodtam én ebbe mindent de csak a xp indult megint csak.
De! Végül sikerült megcsinálni!
Találtam még egy parancsot egy külföldi forumba.
Megint bootoltam win7 lemezről, cmd indít rajta, aztán:
bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /fixboot
bootrec.exe /rebuildbcd
Meg még utána a biztonság kedviért rányomtam a Startup repair -re. Ami egyébként fura volt hogy most az xp-t vistának ismerte fel...
Aztán újraindult, és megvolt a win7 es boot manager, ott volt hogy vista, meg win7, ugye a vista lett volna az xp, arra nyomva hibát is írt, viszont a win7 elindult. Majd feltelepítettem win7 re a EasyBCD-t, átírtam a vistát xp re, csinált egy NST könyvtárat a C-re (ahol az xp van) és kész. Most működik XD -
válasz
---Lasali--- #110 üzenetére
Hát normál esetben azoknak a programoknak/megoldásoknak segíteniük kellene.
Ezt még megpróbálhatod: [link]
(van újabb változata a proginak, de a link ahhoz vezet) -
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Már az agyam behorpad ettől a dologtól, biztos volt már hasonlóról szó, de már annyi minden sz*rt elolvastam, és semmivel nem mentem semmire, és órákat csesztem el rá, hogy kérlek titeket valaki érthetően, célra törően írja el mit kéne tennem mert nem tudom megoldani a problémát.
Szóval:
C:\ -n van egy XP
G:\-n van egy WIN7
a Win 7 lett később felrakva, így a win7 es boot manager töltött be, és lehetett választani hogy a Korábbi windows verziót indítom, vagy a win7 et.
Nah összeomlott az xp-m az 10.11 es ATi drivertől, gyorsan újra raktam. Erre most egyből az xp bootol, boot manager, választási lehetőség kilőve. Nem tudom a win7 et elindítani.
Próbáltam EasyBCD vel, amivel egyébként előtte lementettem a beállításokat, és most vissza is állítottam, semmi. Próbáltam vistabootpro val, semmi.
Próbáltam win7 lemezzel megjavíttatni a boot ot, semmi.
Próbáltam win7 lemezről cmd -t elindítva ezekkel a bootrec.exe /fixMBR /fixBoot parancsokkal, változás nulla!
Folyamat csak az xp indul csak el, boot menünek híre hava nincs!!!!Nem tudom elképzelni hogy erre ne lenne valami egyszerű megoldás!
Válaszokat előre is köszi!
-
akaido
addikt
"Egyébbként azért akarom ezt csinálni, mert lenne egy progi amit meg kell tanulnom kezelni de csak 3 nap probaverziós a progi, és nem akarom megvenni 124$ -ért ha esetleg egy Backup-Recovery-t alkalmaznék minden 3 nap után az az emailekre és egyébb programokra is kihatna. Probálom kisakkozni a program íróját."
Ez a program csak XP alaltt fut? Próbáltad már a W7 kompatibilitási módjával futtatni?
Amennyiben időkorlátos az meg sztem független az xp-től és a W7-től is.
Nincs erre a programra valami alternatív, free megoldás? -
hpe74
csendes tag
Köszönöm a válaszod 'akaido' de azért nem szeretném újra telepíteni az egész procedúrát mert már elég sok mindent felraktam a win 7-re és bazi sok meló lenne, ha valóban megoldaná a problémát az Easy BCD akkor nagyon jó lenne.
Egyébbként azért akarom ezt csinálni, mert lenne egy progi amit meg kell tanulnom kezelni de csak 3 nap probaverziós a progi, és nem akarom megvenni 124$ -ért ha esetleg egy Backup-Recovery-t alkalmaznék minden 3 nap után az az emailekre és egyébb programokra is kihatna. Probálom kisakkozni a program íróját.
Szóval mindenképp akarom a win xp.t
A másik kérdésed, hogy a win xp támogatja e a sata-t vagy nem azt talán úgy tudnám megoldani, hogy a HP weboldaláról először a win xp driverokat kell letöltenem, mert erre a tuningolt laptopra már a win xp csak hp támogatással megy fel. Hisz élből vista lett erre telepítve, így vettem.Vagy ha van valami megoldásod hogy hogyan lehetne kisakkozni a 3 napos trial verziós progit, szivesen állok elébe. Crack és egyébb serial number nélkül.
Előre is kösz.
-
akaido
addikt
Easy BCD is ajánlott program lehet a dual boot-hoz.
[Partition Wizard Home Edition Free] is jó lehet a partíció méretének zsugorításához.
Kíváncsian várom, hogy sikerál-é az XP telepítés. A laptop BIOS-ában lehet-e az IDE és a SATA mód között váltani?(az xp-ben nincs sata támogatás) Remélhetőleg ha az xp cd-ről bootolva elindul a telepítés és sikerrel végigfut és a két op.rendszer között is lehet választani.
Megjegyezném, hogy először a régebbi op.rendszert érdemes feltelepíteni, majd utána az újabbat, pont azért, hogy a w7 érzékelje a már feltelpített xp-t így még az easy bcd sem kell, mert a w7 boot menüjéből lehet(ne) választani a két rendszer közöt.
A w7 ezen kívül rendelkezik az XP mode-dal is, tehát egyáltalán megfontolandó az egész xp telepítési terv. -
hpe74
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Adott egy laptop HPCompaq 6820S.
Benne egy 160GB winyó, Telepítve windows 7 Ultimate 64bit-es verzióval.A kérdésem a következő:
Windows xp-t akarok telepíteni rá, de windows 7 mellé, és boot managerrel választanám ki melyiket indítsam. Persze a win xp külön particióra kerül.Szerintetek milyen programokkal tudnék labdába rugni, és hogy megbizhatóan működjön is.
Egykét pár programot már összeszedtem hozzá pl.:1. Partition Manager 8.0
2. Boot manager Boot Star (nem tudom ez jó lesz e?)Kell még valami hozzá?
És leírnátok a menetét hogy fogjak hozzá?
Email: hpe74@tvnetwork.hu
Segítségeteket előre is köszönöm
-
Mz/ts250@300
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #104 üzenetére
Köszönöm kipróbálom.
Igen így van most csak a windows xp indul.
Sajna a win 7 már régebb otta fent volt -
válasz
Mz/ts250@300 #103 üzenetére
Hali!
Ha először XP-t telepítettél volna, aztán a W7-et, akkor a W7 csinált volna boot menüt...
(Gondolom most csak az XP indul)
Így utólag pl ezzel a progival oldhatod meg a dolgot.Fire.
-
Mz/ts250@300
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Adott egy merevlemez ami ketté van osztva egyik felén feltelepítve Windows xp a másikon Windows 7.
Hogy tudok váltogatni az elindítandó operációs rendszerek közül?
A BIOS-osba csak az egy meghajtót lát tehát itt nem tudom kiválasztani a botolási sorrendet
Mivel nem egy partíción van a két rendszer indulásnál sem ajánlja fel ,a választási lehetőségeket. -
petakpa1
őstag
Bootmanager program kellene ami tudja az alábbit:
- Win XP SP3 Prof kompatibilitás
- DOS kompatibilitás (pl. MOS-DOS 6.22, vagy DR-DOS)
- miden restartnál automatikusan (user beavatkozása nélkül) egyszer az egyik, másszor a másik oprendszert indítja el.Tud valaki ilyet?
-
Kyr0s
csendes tag
Sziasztok!
Mivel rengeteget keresgéltem és csak nagyon nehezen -és angolul- leltem rá egy megoldásra, hogy Windows 7 alatt hogyan hozhatunk létre egy külső HDD-n bootolható(MBR-es bootstrappel ellátott) particiót, így most megosztom veletek:
Adott egy notebook, aminek semmilyen optikai, vagy floppy meghajtója. Erre varázsoljunk fel egy XP-t, könyvtárból. Ez utóbbi nem nagy kunszt...
1.lépés: a HDD-t formázzuk meg FAT32 fájlrendszerrel. Ehhez Win7 alatt a vezérlőpult / feülgyeleti eszközök / számítógép kezelés eszközt kell elindtani.
2. Azon belül a lemezkezelés fülre kattintani, majd kikeresni az USB HDD lemezét(méretről lehet tudni, hogy melyik az).
3. Formázzuk meg a külső HDD-t az őt jelképező sávra jobb kattintva és a formázás menüpontot az előugró menüben kiválasztva(fájlrendszer. FAT32).
4. Ha kész, szedjük le a [FlashBootKit-et], tömörítsük ki pl. a C:\flashbootkit könyvtárba.
5. A C:\flashbootkit könyvtárban található root könyvtár tartalmát másoljuk át a külső HDD frissen formázott particiójára, majd nyissunk RENDSZERGAZDAKÉNT egy parancssort.
6. Pötyögjük be a következőt: CD C:\flashbootkit
Üssünk entert, majd írjuk be a következőt is: syslinux -ma -f X: ahol X: a külső HDD-nk betűjele.Ha "hozzáférés megtagadva" üzenetet látunk az angol szöbegben, akkor nem rendszergazdaként nyitottuk meg eredetileg a parancssort.
Ha minden jól megy, a program semmit sem ír ki a parancssori ablakba. Ez esetben már bootolható is a HDD-nk, innentől már azt teszünk rá, amit csak telepíteni szeretnénk. Ha ezzel bootolunk be, linuxos kernel fog indulni, ami végül egy DOS parancssorba dob minket - innen már az egyéni fantáziára van bízva a dolog...
Üdv..
-
dekac
tag
Üdv!
Szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet 2db XP eltérő licenc-ű egy bootmenübe tenni?
Olvastam neten pár anyagot, egyik sem jött be.
A dolgot nehezíti, hogy 2 különböző winyóra lettek telepítve, egy más tudta nélkül, azaz telepítéskor lehúztam a kész rendszerűt. Anno az volt a cél hogy fizikailag ne függjenek egymástól.Most szeretném a kettőt úgy összeboronálni, hogy egy bootmenüvel lehessen indítani őket.
a szokásos megy, csak a másik sort nem tudom, hogy tudnám belefűzni a boot.ini-be, mert amit kisakkoztam, az nem megy. A másik winyón lévő xp indítási útvonalát kellene tudnom.
[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Windows XP" /fastdetect
???multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Windows XP" /fastdetectköszi a segítséget!
-
Benhill
senior tag
Akkor mar legyen teljes a kep leirom.
Aki azt szeretne hogy azon a meghajton legyen a boot manager, amin a win...egyszeruen csak ugy, vagy azert mert a masik vinyot ki szeretne venni, annak ezt be kell irni cmd-be:bcdedit /export D:\boot\bcd
Termeszetesen a meghajto betu itt az, ahol jelen esetben van a boot manager.(Hol van? Rejtett fajlok es megkeresed a Boot mappat)
Ha sikerult, akkor a VistaBootPRO nevu programban, a view settingsnel, olyat kell latnotok hogy: No boot manager...stb...Emptymajd be win telepito>restart>nyomtok egy javitast
es ekkor mar arra a meghajtora fogja feltenni a boot managert, amelyiken a win van.En mindezt azert csinaltam mert az atas vinyom(D-E) helyett vettem egy uj satat, es ugye nekem alapbol a D-n volt a BM es mikor kiszedtem, b*szott betolteni a win. Errol regebb ota tudok, de mostanaig nem foglalkoztam vele.
Na de most mar pihenek, eleget blogoltam ide -
Benhill
senior tag
Na megprobalok irni a topikba.
Van nekem egy ata meg egy sata vinyom. Sata-n van a windows, de ha ata-t kiveszem/letiltom, nem indul el a win. H tudom megoldani h elinduljon?
EasyBCD-ben, a windows boot manager van a D meghajton ami az ata-s HDD:
Windows Boot Manager
--------------------
identifier {bootmgr}
device partition=D: < szerintem ezt kellene C-re csinalni(atirni nem lehet), de nem tudom hogyan. Aki tudja, help pls.description Windows Boot Manager
locale hu-HU
inherit {globalsettings}
default {current}
resumeobject {be8ff545-f939-11dd-a138-c20f21d07a5d}
displayorder {current}
toolsdisplayorder {memdiag}
timeout 3
resume NoWindows Boot Loader
-------------------
identifier {current}
device partition=C:
path \Windows\system32\winload.exe
description Microsoft Windows Vista
locale hu-HU
inherit {bootloadersettings}
truncatememory 0xd0000000
osdevice partition=C:
systemroot \Windows
resumeobject {be8ff545-f939-11dd-a138-c20f21d07a5d}
nx OptIn
numproc 4
detecthal No
usefirmwarepcisettings NoGoogle-zni probaltam, de nem jutottam tobbre. Egyszeru megoldas kellene.
-
usza
tag
válasz
---Lasali--- #90 üzenetére
Szia!
Én is szórakoztam egy darabig, de az alábbi progi pofon egyszerű és jól kezelhetően pillanatok alatt megoldja a gondot. Nekem nagyon bevált.
EasyBCD 1.7.2
Egy a lényeg, az xp-re kell felinstallni, és onnét intézni, mert xp alól látja a win7-et, fordítva viszont nem.
Kb. 5 klikkelés és megvan a bootválasztó menü.
Ha kell, priviben részletesebben is elmagyarázhatom mit kell nyomkodni.Üdv!
-
kraftxld
félisten
válasz
---Lasali--- #92 üzenetére
A Disk Director Suite 10-ben lévő OS Selector támogatja a vistát, tehát a win7-et is.
-
kraftxld
félisten
válasz
---Lasali--- #90 üzenetére
A legacy az az, hogy korábbi OS-t akarsz indítani a win7 boot menüjéből, és azért kell így csinálni, mert teljesen új a bootmenü szerkezete.
Ha nincs kedved hozzá akkor használj mondjuk Acronis OS Selectort. -
---Lasali---
Közösségépítő
Többször felették már ezt a kérdést de érdemleges választ nem kapott senki.
Szóval adott 2 partíció ra feltett egy-egy oprendszer, XP majd WIN 7, majd XP újratelepít, lehetőleg Ghost al, és utána nem indítható a WIN 7.
Linkelte valaki ezt: [link] az írás Vistáról szól igaz, de gondolom WIN 7 nél ugyan az a helyzet.Azt írja rakjuk be a WIN7 telepítő lemezt aztán indítsuk a javítás opciót:
"Bejön a Rendszer-helyreállító beállítások ablak. Kattintsunk az Indítási javítás funkcióra vagy hívjuk elő alulról a Parancssor ablakot, és írjuk be a következő két parancsot:Bootrec.exe /fixMBR
Bootrec.exe /fixBoot"Nah eddig nem túl para, na de a folytatástól elment a kedvem:
"Indítsuk újra a gépet. Most elvileg csak a Vista indítására van lehetőségünk. Ha elindult, Start menü keresőjével futtassuk a cmd parancsot, majd adjuk ki a következő utasításokat sorról sorra.
bcdedit /create {legacy} /d "Windows XP"
bcdedit /set {legacy} device boot
bcdedit /set {legacy} path \ntldr
bcdedit /displayorder {legacy} /addlast "Mik ezek a legacy -k meg /d? ez a /d ez partíció akar lenni? Honnan tudja hogy nekem a D-n van az xp, van egy csomó partícióm..
Nincs valami kézenfekvőbb megoldás ami nem ennyire barkács és a kevesebb az esély arra hogy nem tudom a végén az xp-t sem elindítani?
Két darab XP nél lazán lehetett szerkeszteni boot menüt txt-be... win7 meg szórakozik...
Köszi! -
richpublic
tag
windows 7 boot képernyőjét hogy lehet megváltoztatni?
-
Worker
aktív tag
Hiaba nyomkodtam anno vegig az osszes F gombot, nem tortent semmi... (sajna laptopnal nem az a kiosztas mint asztalinal...)
Esc-kel bejon egy boot menu, de ott csak azt lehet kivalaszani, h HHD-rol v CD-rol bootoljon, mas ilyesmi nincsEzt a win7-es helyreallitos dolgot megprobalom meg majd, koszonom a tippet.
Egyebkent az XP latja a Win7 particiojat.
-
Worker
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy surgos es fontos kerdesem.
Itt van keznel egy laptop, amin van egy XP es egy Win7 is (eloszor az XP, utana a win7 kerult fel).
Problema, h nincs rendszervalaszto kepernyo bootolasnal, hanem alapbol az XP tolt be kerdes nelkul.
Probaltam beallitani sajatgep->jobb katt->specialis blabla es ott a rendszerinditasnal, de az XP nem latja, h van fent masik rendszer is.
Probalkoztam 2 programmal is, de egyik sem mukodott eddig (easyBCD es masterboot).Tudom h esetleges win7 reinstall megoldhatna a problemat, ed nem akarom ujrarakni, es nem vagyok benne biztos, h akkor lenne valasztokepernyom. Vmilyenszoftveres megoldas kene!
HELP ME!!!
-
Victorinox
csendes tag
válasz
Victorinox #81 üzenetére
Egyébként ajánlom figyelmébe minden kedves kezdőnek mielött mindeféle dolgokat szeretnének csinálni mindenféle gépekkel.
Ezt a könyvet meg kell venni és sűrün forgatni:
http://www.szoftvernet.hu/index.php?main_page=product_info&products_id=207A címe: Windows parancssor írta: William R. Stanek
nem ám csak neki esünk mint tóth az ....nak.
Ellenkező esetben sok fontos adat veszhet el persze erre is van megoldás pl R-studio kicsi de annál okosabb progi. (ha nem volt a winyó zero fill-ezve) Mindent vissza kaparászik akár 3-4 telepítéssel elöbbi dolgokat is.
Ha valaki szeretné a komplett op rendszerét megtartani és egy másik gépen használni ( a másik gép alatt azt értem hogy akár az alaplap tól a proci-ig minden más) ez sem probléma
a megoldás Acronis true image universal restore.De valami nagyon fontoss ezek profi programok és mindenképpen feltételeznek elő képzzetséget és angol tudást. csak ovatossan. Ja és egyik sincs ingyen
-
Victorinox
csendes tag
Egy kis segítség a "hiányzó ntldr" problémához.
1. beraksz mindent a helyére HDD CD stb..
2. ellenőzöd a biosban hogy minden meg van -e ha nincs 1-es pont
3. be állítod a biost cd/dvd boot ra
4. berakod a win xp cd-t elidítod a telepítést.
5. amikor ki írja hogy nyomj F2-öt hogy automatikussan halyre álítsa a vindows-t na ott nem nyomsz semmit szépen engeded hogy tovább menjen a telepítő a következő lépésben észre veszi hogy van már egy windows telepítve.
6. itt kétfelé lehet menni vagy megmondod hogy probálja megjavítani vagy a konzolt hívod be (dos)az utobbi jobb
pl masterboot fdisk MBR stb lehet válogatni javaslom az
fdisk/MBR parancsot ez kijavítja a master boot record-ot
és utána a masterboot parancsot ez vissza állítja a boot particiót.üdv
-
kaldvi
csendes tag
gépem indulásakor vagy nem mutat semmit a monitor, v azt írja az uccsó pár bootolás sikertelen
c meghajtót másik gépbe áttéve rendesen tom böngészni a tartalmát, azzal semmi gond asszem
oly tanácsot kaptam h próbálkozzak telepítőcdvel javítani, de annál is minden 10. alkalommal jön a fekete képernyő ahol a normál/csökkentett mód/legutóbbi hejes beállításokat lehet választani, ezek nem csinálnak semmit, a cd meg el se indul(beállítottam biosban h cdről induljon) -
Sziasztok, jelenleg Windows 7 RC és MacOS X 10.5.7 van fent dualbootban, a windows bootmenüje indul, de ha a macos-t választom ki akkor is lehet állítani, ekkor mind a 4 partíciót mutatja, a mac partícióra(default) indul a macos, a win7-re visszatér a windowsos boot menübe, míg a másik kettőre nincs rendszer hibát jelez. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok mindemellé felrakni egy 32bites WinXP-t, mert néha szükség lenne egy "alap" oprendszerre. Hogy csináljam, hogy ne szúrjam el a dolgokat? Csak feltelepüljön és hozzáadódjon harmadik opcióként az előbbiekhez. Előre is köszönöm.
-
Antigabo
tag
A Partition Magic 8 -al vagyok bajban
valamit nem értek.
Átmásolok egy teljes működő XP renszerparíciót egy tök üres másik fizikai HDD egyetlen első partíciójára
már ekkor figyelmeztet hogy:
may not be bootable -(de itt jegyzem meg hogy volt már hogy bootable lett !)
aztán elindítom és indúl is - mindaddig amíg azt a szülő fizikai HDD-t el nem távolítom (pedig pont ez a célom) a PC-mből -
ennélkül nem indul a klón rendszer
betölti ugyan szépen az xp-t de még a PM8 első installálása után kiírja hogy a system32 tömöritett vagy korrupt. és az üdvözlő képernyő után csak egy xp logó egy kék háttérrel...
Légyszi szakértő magyarázza el nekem hogy tehetem önnálóan működővé az új klón rendszert.Köszi !
-
lorant80
tag
Szewasztok!
Előre is bocsi, ha nem a megfelelő topicot választottam!!!
Olyan progira lenne szükségem, amelyel a következőt tudnám megcsinálni:
Van két operációs rendszerem (egy angol és egy magyar ISO file-ba) és még egy-két live CD-m (természetesen ezek mind külön-külön ISO file-ba rendezve) amelyeket szeretném egy DVD-re tenni és amikor a lemez be Boot-ol, hogy ki tudjam választani, hogy mi induljon majd el? (Win telepítés vagy egyik Live CD)A válaszokat és a segítséget előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdv...
U.i: bocsi, de valahogy kétszer ment el...
-
lorant80
tag
Szewasztok!
Előre is bocsi, ha nem a megfelelő topic-ba írtam!!!
Olyan progira lenne szükségem, amelyel a következőt tudnám megcsinálni:
Van két operációs rendszerem (egy angol és egy magyar ISO file-ba) és még egy-két live CD-m (természetesen ezek mind külön-külön ISO file-ba rendezve) amelyeket szeretném egy DVD-re tenni és amikor a lemez be Boot-ol, hogy ki tudjam választani, hogy mi induljon majd el? (Win telepítés vagy egyik Live CD)A válaszokat és a segítséget előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdv...
-
skylaner
senior tag
Helló!
Adott 1 noti, nincs benne cd olvasó, csak külső, illetve floppy olvasó is csak külső.
20 gigás vinyó másik gépen tokban FAT32-re konvertálva, (ATA) win2000 setup fájl kpl. rámásolva a telepitéshez. A boot floppira állitva. Csak 2000-rel megy a noti.
Kérdés: milyen floppiról tudom meginditani a gépet, mivel próbáltam már 98 bootlemezzel is, de csak azt irja mindig: vegye ki a lemezt, nyomjon le egy gombot. Hiába minden próbálkozás, legalább a csökkentett mód inditást be tudnám hozni, de semmi.
Köszi a segitséget.(ha van)
Ja, és amig nincs rajt oprendszer, addig nem smer se usb-t, se cd-t, se mást a floppin kivűl... -
Livius
őstag
Hello!
Van két különböző oprendszerem. Az egyik win98 a másik winXP. Mind a kettő külön HDD-n van, és nem közös bootmenüjük van, hanem az indul, amelyikről beállítom a bootot BIOS-ban. Meg lehet ezt oldani úgy, hogy létre hozok egy Boot floppyt ami elindítja a win98-at autómatikusan, hogy ne keljen a BIOS-ban állandóan átállítani ilyenkor? -
sparc
tag
Recovery Centert szerváltam egy másik vaio tulajtól, rendben ment a recovery dvd kiirása de amikor bootolok vele akkor azt irja hogy nem találja a bootmgr-t.
-
sparc
tag
Üdv mindenkinek.
Adott egy Sony Vaio vgn-cr290-es laptop. Gyárilag angol Vista van rajta és van benne egy rejtett recovery partíció. Én hülye szórakoztam osx telepitéssel és valamit elrontottam és sérülhetett az MBR. Sajna f10 lenyomásával nem jön elő a recovery menü ahonnan vissza lehetne állítani a C: meghajtót a gyári állapotba. F10 re ugyanugy csak a vista indul el.
Linux-al kimásoltam a rejtett partíciót és ráirtam dvd-re de ugy nem bootol. Ennél a tipusnál nincs recovery center vagyis nem tudok recovery dvd-t gyártani. Fixmbr parancsal se lesz jobb a helyzet nem történik semmi. Tudom hogy van megoldás mert a recovery partíció sértetlen és addig nem akarok rendelni a Sonytól recovery dvd-t ami kb 30 dollár amig minden lehetőséget ki nem próbáltam. Szóval a megoldás valahogy az lenne hogy amikor megnyomom az f10et akkor jön elő a rendszerindítás szerkesztése , régebben itt a recovery volt beállitva most meg csak sima winload.exe vagy a Vista bootol.Szóval valahogy ezt kéne ugy átszerkeszteni hogy a recovery.exe induljon el. Vagy esetleg valahogy ugy kiirni dvdre a recovery-t hogy elinduljon.
Kérlek segítsetek, mert itt ez a fasza laptop és a hülyeségem miatt nem tudom ezt megcsinálni. A segítségeteket előre is köszönöm. -
Travelos
őstag
az igazság az, hogy a boot nálam rendben, de aztán jön a fekete leves
ahogy feláll a windows, gondolom a modemen keresztül csatlakozni akar a nethez, na ez a folyamat kb 3perc!!, és addig semmit nem lehet csinálni a gépen, még az óra sem megy a tálcán.Ha letiltom a hálókártyát, vagy kihúzom a hálókábelt, és úgy bootolok, akkor minden ok, szóval a hálókártya szarakodik valamit.
laptopra dugva a netet minden OK, szóval a géppel van gond.
legújabb driver van a hálókártyához telepítve, és a hozzáadott diagnosztikai program semmi hibát nem jelez
programütközés nem lehet, mert teljesen frissen telepített windows esetén is ezt csinálja
a problémát 1 éve nem tudom megoldani!
mi lehet a GOND?
-
janika1988
tag
válasz
Core2duo6600 #68 üzenetére
Tehát mindenképp újra kell telepítenem az XP-t?
nem lehet az USB driver fileait beleintegrálni a boot fileokba?
azért szedtem ki, h bármikor nálam lehessen a vinyóm, mint egy nagy pendrivekis kötözködés: nem látja a laptop usb driverét? hisz eéindul a bootolás csak kék halállal rögtön restartol :S
köszi a gyors választ
-
Core2duo6600
veterán
válasz
janika1988 #67 üzenetére
Meg kell tanítani neki a Lapotop USB és driverét, vagyis egy másik gépen bele kell integrálni a telepítőbe.
Le van írva valahol az MS oldalán ennek a mikéntje.
De mi értelme volt kiszedni a hdd ét a noteszből ? -
janika1988
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, h van egy laptopom, és benne egy 2,5"os SATA 120GB vinyó. Ehhez vettem egy külső USB-s keretet. kiszedtem a gépből a vinyót, és beleraktam a keretbe, h USB HDD-ként bootoljak róla. De amint elkezd tölteni a windows xp, a kék kockás futócsík elindul, ezután rögtön kékhalál és rögtön restartol a gép.
Mit lehet ez ellen tenni?előre is köszi!
üdv: Jani -
VaZso
senior tag
Esetleg nézd meg a CMOS setup-ban, hogy a boot sorrend hogy van beállítva.
Újabb alaplapoknál előfordul, hogy külön van egy menüpönt, ahol a merevlemez neve alapján meg tudod határozni a boot sorrendet.Mivel kivetted az addigi boot vinyót, gondolom egy másik eszköz lépett a helyébe (amin valamikor volt már Win, de törölve lett). Ilyenkor nem szokta visszaállítani, amikor visszateszed, hanem neked kell kézzel.
Nézd meg ezt a lehetőséget.
Bocsi, korábban nem láttam, hogy válaszoltál.
-
gabber01
addikt
Na látom mindenki kifogyott az ötletekből...
-
gabber01
addikt
Nem tudom. Annyi történ, de ezt írtam is, hogy az IDE vezérlő master-én volt ugye az IDE-s drive. Ezt lehúztam én hülye, mert hogy majd egy másik IDE-s winyóra másolok a SATAsokról, de ezt is a masterre kellett raknom, mert nem volt hozzá jumperem.
Ekkor persze jött a hibaüzenet hiányzó ntldr bootoláskor, ezutn azonnal visszakötöttem az én IDEs winyómat ugyanoda és nem állítottam át BIOSban sem semmit közben, de azóta akármit csinálok ez az üzenet fogad, ha nincs bent a win telepítő cd. -
VaZso
senior tag
Biztos, hogy arról a vinyóról akar bootolni, amelyikről kéne neki?
Nem lehet, hogy valamiért más sorszámú eszköznek látja, ezért nem találja (a régi sorszámon) a /ntldr-t?Arra gondolok, hogy a betett IDE vinyó miatt (ha jól értettem) SATA-s merevlemez más sorszámot kapott? ...vagy azért, mert le lett húzva, esetleg utána másik vezérlőre visszatéve?
-
gabber01
addikt
Hát, de ez az. Most raktam fel új wint az IDE-s winyóra. Igaz, hogy nem formáztam le, de nem vok benne biztos hogy az segítene, a másik két winyót meg kizárt hogy leformázzam, ahhoz kéne egy 500Gb-s winyó amire lementhetem az adataim. Az IDE-s mondjuk csak 40-es, azt lehet megpróbálom leformázni, hátha.
-
gabber01
addikt
Igen, ez volt az első, hogy az ntldr és ntdetect.com fájlokat felmásoltam és a bootcfg /rebuild parancsot is próbáltam.
A boot.ini jelenleg így néz ki, de ezzel eddig sem lehetett gond igazából:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect
Az 1. a fő win, amit használok, a 2. amit most raktam fel az IDE-s winyóra, a 3. egy korábbi win maradéka a másik sata-s winyómon. Tehát 3 winyó 3 win. Az IDE-s igazából fölösleges, csak próbaképp raktam fel, a régi win meg csak úgy maradt, hátha jól jön. -
akaido
addikt
A javító konzolban így írtad be: copy d:\i386\ntldr c: ? ill. egy teljesen másik működő XP-ről is átmásolhatod ezt.
A bootcfg/rebuild parancsot is kipróbálhatod bár alapvetően nem a hiányzó ntldr-hez való megoldás.
A boot.ini-t is vizslatnám:[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECTEzzel a te géped is kellene, hogy működjön, ha a hdd első partíciójára van telepítve az XP. Ha egy másik partícióra van pakolva a partition(1) helyett partition(2) szerepeljen.
-
gabber01
addikt
Na, ide is bepostolom, hátha itt gyakrabban megfordulnak okosok.
Tehát amiket a "hiányzó ntldr" topicban már írtam:
"No, én is szívok ezzel a problémával, és már mindent próbáltam ami csak eszembe jutott.
A probléma azóta van, hogy én hülye beraktam egy haver winyóját az enyém helyére (mindegy miért, másolni kellett volna rá amúgy). Ekkor ugye azonnal jött az ismert hiányzó ntldr szöveg, mivel az enyém master ide volt így ezen van a MBR. (Még van két másik SATA winyóm, egyiken a főrendszerrel, de a MBR akkor is az idesen van) Na mondom szupi, én winyóm vissza, de persze azóta is ez van. Próbáltam már javítokonzolból az ntldr és ntdetect.com fájlokat felmásolni majd fixboot és fixmbr, de semmi siker. Win XP cd nélkül még mindig hiányzik neki az ntldr. Egyszerűen nem értem. Ha viszont úgy indítom hogy benne van a telepítő cd akkor simán bebootol winyóról. Mit lehet még csinálni, hogy ne kelljen mindig a telepítő cd-t kotorásznom mert elég idegesítő. Most már nem nagyon tudok magamtól mire gondolni és nem turkálok tovább a javítókonzolban. Vmi ötlet? Pls help!!!Ez már tényleg röhejes. Egy másik winyón és partíción lévő win-t is javítottam most ami olyan mintha most raktam volna fel. De a hiba még mindig fennáll!!! Ez kész. Most megpróbálok majd az IDE-s winyóra is felrakni egy wint, hátha az segít, de ezek után már azt is kétlem hogy ha leformáznám az összes winyót a pi**ába az segítene (ezt persze semmi esetre nem tenném meg). De, hogy ennyit kelljen sz*pni csak azért, mert 2 secre egy másik winyó volt benn az IDE-s helyett ez hihetetlen. Köszi Microfos.
Látom, ezt a topicot sem sűrűn látogatják.
Na nem baj, hátha betéved vki.
Tehát, az IDE-s Master Drivera történő friss win telepítés sem oldotta meg a problémát. Kifogytam az ötletekből. Formázás kizárt. Ha van vkinek bármilyen ötlete még azt szívesen fogadom. Addigis csinálok pár biztonsági mentést a win cd-ről, ha az megsérül legyen mivel bootolni. De hogy mi az összefüggés, hogy ha benn van a cd akkor simán megy minden, ha meg nem akkor nem indul továbbra sem értem."
Hát, ennyi lenne. Remélem vki tud segíteni, mert nem szeretném életem hátralevő részében minden indítást win cd keresésével tölteni.
-
Zooka
tag
Üdv!
Adott a notim, amire angol 64-bit Vista mellé feltettem másik partícióra XP-t. Az XP törölte a Vista boot infóját, de az EasyBCD progival helyreállítva csináltam dual-bootot a 2 OS-nek. Ez működött is jól, viszont lecsereéltem az angol vistát (home premium) magyarra. Ezután az XP-t nem tudtam bootolásra bírni, mert ntldr-t hiányolta. Pótoltam az ntldr és ntdetect fájlokat az xp-s partíció gyökérkönyvtárába, de az Xp ntldr hibával továbbra sem indul. Elrontottam valamit, illetve mit lehet ilyenkor tenni?
Előre is köszönöm: Zooka
-
gzsolthy
csendes tag
Üdv mindenki!
Azt a furcsa dolgot vettem a fejembe, hogy a most vásárolt USB HDD-met bootolhatóvá teszem, amit úgy képzeltem el, hogy boot közben egy menüből kilehetne választani, hogy mit szeretnék. pl.:
1. Win XP telepítése
2. Ophcrack XP Live CD indítása
stb.Erre van vmi normális lehetőség, vagy olyan gyorsan felejtsem el, ahogy eszembe jutott?
Kösz! -
localhost
Közösségépítő
És biztos-e, hogy a lemez rendszerlemez??? BOOTOLHATÓ? A DOS sem másolható simán file-ként, a bootolható lemezt és/vagy winchestert is úgy kell megformázni vagy sys paranccsal rendszertöltővé alakítani.
Mit is csináltál eddig ami nem sikerült, floppyról vagy hdd-ről bootolnál?A DosttTelepítetted a hdd-re ? Vagy csak simán másoltad ?
Részletesebb leírásért tőlem biztos megoldást kapsz, addig nézz körül ittbootdisk.org -
RROBERTS
csendes tag
üdv. mindenkinek.
Nekem van egy régi kb 8 éves
Hp(vectra) gépem melyel szeretnék Ms-dos-t futattni.de akárhány dos verziot megprobáltam folyton azt irja ki hogy I/O error disk,vagy azt hogy nem rendszer lemez stb.
előre is köszönöm a help-eket :-) -
Antigabo
tag
Azt mondják az okosok hogy ebben a topikban van a válasz erre a kérdésre
Van 2 HDD (fizikai)
mit kell tenni ha mondjuk ki a karom szerelni az egyiket - azt amin az első és (második) op rendszer volt "C" és "D" partíciókon
és a H-n lévőt akarom használni a másik HHD-n ?
A bonyolúció : A C-n vannak a teljes rendszer fájljai amik az indítást végzik
A C-t ezek miatt se formázni se manuálisan törölni nem lehet !
Ha viszont a Windows mappát töröltem a C-ről akkor a H- indúl
DE a D már nem indul !
Kérdés :
El tudom még a D-t indítani újra ?
Hogy kell a H-n lévő rendszert ön-működőképesre beállítani hogy a C-n lévő fájlok nélkül elindúljon ?
Az ott lévő fájlokat már áttettem de nem megy úgy sem...
Szóval hogyan függetlenítsek egy jó op rendszert kettő szartól ?
Vagy ezek együtt sűlyednek ?
Akkor mire jó a partícionálás meg ilyesmi...?
Vagy nem is jó ?
Nem.mivel én ezt a topikot már az előtt elolvastam mielőtt újat nyitottam
- azt egyből zárták- de itt még mindig nem látom a megoldást
bátorkodnám értelmes emberek felé kűldeni ezt a kérdést... -
CWorm
aktív tag
Sziasztok!
Én egy nagyon egyszerűnek tűnő dolgot szeretnék megvalósítani, mégsem megy.
Szeretnék egy bootolható cd-t, amire rátennék saját programokat. Ehhez ki is néztem egy Win98-as boot cd képfájlt a http://www.allbootdisks.com/ oldalról (a win98 és parancssor tökéletesen megfelelne céljaimnak). A baj csak az, hogy hiába adom hozzá a képfájlhoz az UltraIso-val a saját fájljaimat, ha bebootolok a cd-ről, akkor nem látja azokat. Próbáltam azt is, hogy az egyik képfájlban található EBD.CAB-ba pakoltam be az én cuccaimat, mert úgy vettem ki az autoexec.bat-ból, hogy bootoláskor annak tartalma kicsomagolódik és hozzáadódik a path környezeti változóhoz. De ez sem működött, sőt a művelet után még a cab file mérete is az eredeti volt a dir parancs szerint.
Szóval ezt szeretném valahogy megoldani, ha tudna valaki segíteni, megköszönném. -
akaido
addikt
Ha nincsenek létfontosságú adataid a Vistán, akkor egy XP CD-ről bootolnék majd a Javítókonzolban kiadnám a fixmbr majd a fixboot parancsot. Ezzel elvileg az XP-nek indulnia kellene.
Ha mégsem akkor ismét irány a Javítókonzol és a bootcfg utasítással a megfelelő XP-t kellene helyrehozni: [A Bootcfg parancs és használata]
(Ha már műxik az XP egy teljesen másik és üres partíción indítanám a Vista telepítését.) -
gti16v
őstag
hell.
légyszi segítsetek!
C:/működő vista(volt)(van is csak nem tudom választani)
F:/ tettem egy XP-t
de most ezúttal eltűnt a boot menü,valaki tud segiteni,hogy hozzam vissza?ui:idáig meg volt,csak azzal a különbséggel,hogy a G:/ en volt xp,csak az elromlott,majd formáztam,aztán adatok,kerültek rá......,de felszabadult,az F:/ így oda újra feltettem egy xp-t.....de sajnos nincs már a kérdés,hogy melyik op rendszert töltse be.....
jó lenne ,ha újra lenne köszi....
-
Sundesz
addikt
Ezt már megcsináltam és nem működött. Annyit értem el vele, hogy a Vista sem indult el utána.
NTLDR és NTDETECT.COM hiányzik elvileg ("Hiányzik az NTLDR, Újraindítás: Ctrl+Alt+Del" --> ezt kapom bootnál) , de nem tudok mit csinálni, próbáltam már mindent EasyBCD-vel. Azért köszi.
-
Sundesz
addikt
Sziasztok!
Az a hatalmas problémám akadt, hogy XP SP2 mellé feltettem a Vista SP1-et és azóta nem tudom sehogy sem elindtani az XP-t, mert nincs boot menü, ahol választhatnék... Pedig régebben ugyanígy feltelepítettem a Vista-t (simát) az XP SP2 mellé és minden jól ment. Segtségeteket előre is köszönöm!
-
akaido
addikt
válasz
Sanyiszeged #34 üzenetére
A boot.ini-t kell szerkesztened, hogy melyik win legyen az amit szeretnél indítani, a többi nem kívánatost törölheted a boot.ini-ből. a #31-es hozzászólásban van tanács a boot.ini szerkesztésére vonatkozólag.
Ezzel összefüggésben javasolnám, hogy ha újratelepítesz windowst az legyen teljes újratelepítés, újrapartícionálással, partíció formázással, és ne a meglévő windowsra telepítsd az újat.[link]
[link] Win teljes reinstall előtt a fontos adataidat mentsd el. -
Sanyiszeged
csendes tag
Hello!
Lenne egy nagy kérdésem: az a problémám, hogy minden egyes rendszerindításkor nem tölt be egyből a windows, hanem egy úgymond ablak fogad, ahol fel vannak sorolva sorok, nekem kb 4, ezt szerintem a win újratelepítések miatt adja be, Itt entert kell nyomnom, vagy 30 másodperc múlva indul el a win. Az lenne a kérdésem, ezeket hogyan tudom eltüntetni, hogy egyből betöltsön a win, és ne kelledjen entereket nyomogatni.Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
akaido
addikt
Üdv!
A Vistát feltelepíted. A Linuxot mindenképpen egy másik üres partícióra, és mivel mini Linux nem is kell sok hely neki. Ezek a Linuxok egyébként ú.n. Live CD-ként is üzemelnek tehát nem is kell telepíteni a vinyóra őket, futnak a cd-ről is. Pl [link] [link]
Ha mégis telepíted a hhd-re, akkor a Rendszerbetöltést a Linuxok grub része bonyolítja majd, tehát egy indítómenüd lesz amiben választhatsz, hogy a Linuxot vagy az Other Operating System-et a Windows-t választod. -
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
Új gépet veszek és új rendszert húzok rá (Vista 64bit). De szeretnék emellé egy mini-linuxot is, hogyha csak gyorsan meg akarom nézni az e-mailjein/időjárást/buszokat, akkor 5 mp alatt a neten lehessek. (vagyis az asus alaplapok express gate-jét szeretném utánozni, mivel valószínüleg nem asus lapot veszek...).
Tudtok ebben segíteni, tanácsot adni? Még sosem használtam linuxot... (és Vistát sem
Szóval egy 640-es vagy 750-es vinyóm lesz. Abból egy partíciót szánok a Vista64-nek (kb. 50 gigát olvastam más fórumokon...), és a maradék jut a többi dolognak. A linuxnak kell/érdemes külön partíciót csinálni? És mekkorát? Milyen linux verziót ajánlotok?Előre is köszi a válaszokat!
(remélem jó topicba tettem fel a kérdést) -
akaido
addikt
Miért nem tudod törölni az 5 gigásat?
Sajátgép/ jobb klatty/ kezelés/Lemezkezelő itt ráklikkelsz arra a partícióra amit törölni szeretnél. Ezután vizsgáld meg a boot.ini-t, hogy arra az XP-re mutasson amit használni szeretnél:[boot.ini szerkesztése] -
kompi4
csendes tag
Sziasztok.Lenne egy igen éredeks és idegtépő problémám illetve mostmár több is.
1.a gép elkezdett betölteni és kiírta, hogy a Windowst nem lehet elindítani mert a sysem32/config/system fájl nem tallálható v sérült.
2. én megpróbáltam,ahogy a gép is írta, hogy az xp telepítővel kijavítsam a hibát
3.Csak annyira jutottam,hogy most két xp van a gépen,de ebből csak az egyik,(az új) működik)
4. a régit sehogysem tudom törölni,pedig 5 giga helyet foglal.
5. szenvedés után úgy döntöttem,hogy meghagyom mindekttő, és boldogítsák egymást.
6. Viszont most meg a 2 napja telepített ups-s modem nem mükszik az asztali gépen:A VICC az egészben pedig az, hogy a modemen és egy d-link routeren hibátlanul fogom a netet a lapotopon.De az asztali gép meg fel sem ismer se routert,se modemet,semmit.Kérlek titeket,ha valaki tud,segítsen.
Köszi előre is -
akaido
addikt
Start/Futtatás-ba írd be regedit, majd töröld az alábbi bejegyzést:
HKEY_CURRENT_CONFIG\System\CurrentControlSet\Enum alatti összeset. Indítsd újra a gépet és imádkozz, mert nem mindíg jön be ez a módszer. Ilyenkor az XP elvileg! felismeri az új alaplap új hardverelemeit pl: hálókártya, hangzsuga. Nemrég sikerrel vettem ezt az akadályt, igaz mind2 gép alaplapja Intel "Csipes Feris" volt: 865G ill. az új 965G.
Esetleg ez is jó tipp lehet: [Alaplapcsere XP újratelepítés nélkül]Még egy tipp a sysprep: [link]
-
oldsaman
tag
Szervusztok .
Van valamilyen megoldás arra , hogy (mivel csak egy wincsim van
) alaplap csere esetén elinduljon a windows ? Sokszor cserélek lapokat , és mindíg új telepítés kell . Ettől szeretnék megszabadulni .
-
akaido
addikt
-
amdni
aktív tag
válasz
localhost #23 üzenetére
Igen ezt én is tudtam, de arra gondoltam ha nem ugyan arra a wincseszterre telepítem az xp-t mint amin a vista van akkor nem lehet gond. De sajna az történt hogy az xp a satás elsődleges partícióra tette az mbr-t, nem is arra a meghajtóra amin a vista van. Ha ki kapcsoltam volna a telepítés előtt a satás winyót, akkor minden rendben lenne.
-
amdni
aktív tag
Üdv!
Vista ás xp bootolással van gondom.
2 merevlemez van a gépemben. Egy sata és egy IDE lemez. A satán van a vista a másikra fel telepítettem az xp-t. Hiába két külön lemezen van a 2 op rendszer, az xp a vistát kiütötte, csak xp indult. Lefuttattam a vista dvd-ről a javítást, most indul a vista de az xp nem. Hogyan tudnám az xp-t működésre bírni?
Légyszi ha valakinek van ötlete írja meg!
Kösz! -
takos
tag
Sziasztok!
A problémám a következő.
Tegnap feltelepítettem a free download manager-t és működött is rendesen, le tudtam tölteni rengeteg adatot.
Azonban éjszaka is bekapcsolva hagytam a gépet, hogy töltsön tovább.
Reggel amikor felébredtem a gép készenléti állapotban volt.
Elindítottam, de nem akart igazán helyreállni.
Most már nem tudom elindítani sem a free download manager-t, sem a outlook-ot(vagyis a folyamatok között látszanak, de nem futnak a képernyőn).
Próbáltam leszedni a free download manager-t, de a vezérlő pult sem hajlandó elindulni!
Sajnos ilyet még nem tapasztaltam és csökkentett üzemmódban sem kelt a vezérlőpult, stb...Mi a véleményetek, mi lehet a gond?
Üdv:
takos -
Core2duo6600
veterán
Amikor telepíted a rendszer csak az a winyo legyen benne amiről boolni fog
reinstall elött összes particiót töröld majd reboot
hozd létre reboot
majd
formázd és telepíts, így mennie kell
Ha a bootmanagert akarsz használni, akkor elég sokféle közül választhatsz egyik pl. az acronis bootselector win alol telepíthető, gyakorlatilag az összes rendszer tudja indítani -
nolika
senior tag
up
-
nolika
senior tag
HElp ME PLS!
-
nolika
senior tag
pontosabban amit csinál...
elindítom a progit[link]
és amikor "igen"-re nyomok [link]
mod: mindent kipróbáltam! Pontos HW leírás
SATA 0 = SAMSUNG HD200JJ erre egy D:\ nevű parton van a winxp
SATA 1 = WDC WD1200BEVS laptop winyó, eren csak data van.
Primary Master ATA = egy Pioneer DVR 111D
Secondary Slave ATA = Quantum Fireball lct 20gb-os fos winyó, csak tele van filmel......na adjatoooooook ötletet pls
-
nolika
senior tag
újra felmerült az indítóhsz problémája!
szintén csak egy PATA winyó jelenlétében tudtam xp-t telepíteni.megy a boot, de engem az a winyó nem érdekel!
Easy BCD nem tud vele mit kezdeniaz XP CD meg nem indul el, hogyha a sz-ros PATA quantum winyó nincs benne
úgy meg ugyebár mit ér.........
Más alternatíva lehet, hogy a winfosom önmagában a saját winyójától elinduljon?THX remélem mihamarabb kapom a válaszokat....
-
lúzer
veterán
-
mila77
csendes tag
Sziasztok, nemtom hogy ide fér-e esetleg az én problémám.
Egy teljesen uj konfigot raktam össze,
inditáskor mindent felismer, vinyo,ram,proci
winchestert nem vettem ujat, ezért a régi xp van rajta,
Bios ban bevan állitva a cd rom a first boot ra,
mikor be bootolom a xp cd-t
akkor már a "nyomjon le egy gombot a folytatáshoz" résznél megálll percekig
aztán hirtelen tovább lép, Nagy feke kép, LEgfelül azt irja hogy "Expecition" vagy Valami hasonlo, és itt vége.:S
Alatta meg össze vissza számok meg betük, 2xp cd vel is megprobáltam, ugyan idáig jutottam.
teljesen tanácstalanvagyok
Esetleg vmit vmit a biosban kéne állitani?konfig: gigabyte p35 ds3l, intel core 2 duo e6400, 2x1024ddr2800mhz
-
rétisün
veterán
ha nagyon nem akar fixboot, fixmbr-el kinlódni, easybcd xp alól is megcsinálja, manage bootloader ablakban, az uninstall the vista bootloadert kiválasztva, write mbr-re nyomva....
-
nolika
senior tag
Nincs SATA 1 jumper, mert nem is lehet....vagyis vannak pinek, de nincs ráírva, h ide v oda kell tenni, h 150-be működjön...Ehelyjett anno egy DOS alapú flash progival megcsináltam a SATA 150-re állítást, bár azóta se tudom,h megtörtént-e. A windows XP telepítő el se indul, ha magában van a SATA winyó.
SAMSUNG HD 200HJ a winyó, ötlet? vagy h a francba kell átállítani?THX
MOD: ASUS K8N, tehát SATA 150 Interface van csak. a winyó tudja a 300-at is. De működik...
-
nolika
senior tag
Halisztok
Megnyitottam egy ilyen témát, mivel a fórumban ilyet nem találtam, csak részlegesen.
(remélem nem fogják letörölni)
Nos a kövi problémámmal álltam elő:
Van ez az EFI(Extensible Firmware Interface). Ezt nékem felrakta a Vista, de úgy, h a mellette lévő XP is megy. Na ez mindd szép és jó, de mégis rossz, mivel a vista átállásról lemondtam, lejárt a próbaverzió, és szeretném megint a nem kiválasztós bootrendszeremet viszont látni. A következőket próbálgattam:
1.indows XP telepítő javítófelülete: ezzel próbáltam a "default" paranccsal, nem jött össze, ugyanúgy maradt. Megpróbáltam a scanneléssel, úgyanúgy maradt az is...
2.aragon Partition Manager: Updateltem az MBR-t(Master Boot Record), azzal sem ment...Elvileg azt írta ki a progi, h nem fog tudni bootolni a rendszer. Hát itt vagyok...
Ennyi a találatok száma, kb 1,5 órája szenvedek, google-özök ezerrel, eddig semmi érdemlegeset nem találtam.A másik: BartPE-vel akarok egy hordozható XP-t csinálni. Ki is másolta a megfelelő dolokat, fel is tettem egy 2GB-os apacer pendrive-ra. A gépem ismeri a Pendrive Bootot(ASUS K8N).
De sehogyse akarta ráírni a BartPE féle boot.ini fájlt, mindig azt írta, h faliure. Bezzeg linux megoldást rá tudtam tenni, bár nem kétséges, nem működött az egér és a billentyűzet, csak a rootban tudtam irányítani....De a boot ment.
Nem tudom h FAT32 vagy FAT kell neki(FAT-tal még megy, mert 2gb alatt van a mérete a flash drivenak). Van egykét progi, ami írná a boot sectort, mégse tudja...
Még egy dolgot nem néztem, az antivírus kikapcsolása.Még egy kérdés: érdekes...Van egy SAMSUNG HD200HJ winyó, és egy DVD író. Ha XP-t akarok tenni, elindítom a DVD íróból a bootot, megnyomok egy gombot, kiírja h hardver vizsgálata, és utána beakad. Eltűnik a fehér felirat, és nem megy tovább...Csak úgy tudok ma XP-t rakni, ha egy PATA winyót rákötök, és úgy indítom el pfffffffff....
Na várom a válaszokat az okosabbik féltől
THXNoLeX
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest