- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Manjaro Linux
- Gmail
- Sweet.tv - internetes TV
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
-
IT café
Reklámblokkolók Topikja
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #1495 üzenetére
Pár ADGUARD filtert, + Fanboy annoyances, úgy emlékszem az adblock warning removal list sem alapértelmezett.
-
válasz
Ra's al Ghul #1249 üzenetére
Én Ublock Origint használok és nekem most normálisan működik. Az Adguard böngészős verziója is jó megoldás. Én ezt a kettőt szoktam javasolni!
-
törölt tag
válasz
Ha UWP Edge akkor Adguard. Microsoft Store féle uBlock Originról tudni kell egy másik fejlesztő (Nik Rolls) viszi egyedül az eredeti (Raymond Hill) jóváhagyásával és ritkán frissül.
Ha új Chromium Edge akkor a Chrome Store-ból Adguard vagy uBlock Origin, mivel a Microsoft Store elég üres ami mindegy végül is, mert kompatibilis a Chrome áruházból is.
Én Adguardot használok. Azt is lehet csinálni uBlock Origin, de beállítod rajta az Adguard listákat is. Lényeg a kettő közül valamelyik, az Adblock Plus nem ajánlott annyira. Az említett kettő gyorsabb, ügyesebb.
-
Cs1csó
titán
válasz
Melyikhez a régihez vagy a Chromium alapúhoz? Az utóbbihoz Ublock Origin-t, vagy AdGuard-ot. A régebbit - ami még jelenleg a 1903 és a 1909-es build-ben is még alapértelmezett - nem ajánlom használatra hiszen tavasszal amúgy is kaszálják.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #1083 üzenetére
A Nano Adblocker egy Ublock Origin fork, tehát az Ublock Origin-en alapul minimális eltérésekkel:
- Nano Defender integrációja sokkal könnyebb ez a legfontosabb különbség
- pár filter eltérAzt ajánlom, hogy ha van olyan látogatott weboldalad, ami érzékeli, hogy reklámblokkolót használsz és felhívja a figyelmedet arra, hogy amennyiben nem kapcsolod ki a blokkolót nem férhetsz hozzá az oldal tartalmához akkor kipróbálhatod a Nano Adblocker + Nano Defender kombót DE ha nincs ilyen weboldalad vagy a Nano Adblocker + Nano Defender kombó sem boldogul vele akkor elegendő ha csak Ublock Origin-t használsz vagy AdGuard-ot.
Az UBO alap beállításokon is érdemes bekapcsolni a Fanboy Cookie list-et.
Adguard-nál érdemes végigzongorázni a beállításokat és pl. a nem tolakodó reklámok engedélyezését tiltani.
A filterekkel óvatosan mert minél több van bekapcsolva annál több probléma lehet érdemes az alap listákkal használni és ha valami gond van akkor arra a konkrét problémára keresni egy szűrőlistát.
Pl. engem az zavar amikor felhívják alul vagy felül egy sávban a figyelmemet hogy az oldal kukikat használ és el kell fogadnom ezt a felhívást lehet tiltani az előbb említett fanboy cookie list bekapcsolásával.
Kezdésnek azt mondanám teszteld pár napig az UBO-t majd utána az AdGuard-ot és amelyik szimpatikusabb azt használd. Évek óta az UBO-t használtam egy kis Nano Adblocker + Nano Defender kombós kitérővel de igazán nem láttam értelmét ennek a kombónak nem nagyon futottam bele olyan oldalban ahol szükségem lett volna rá és kicsit lassította is a böngészést érzetre annyira nem de egy teszt futtatása kimutatta.
Most az AdGuard-ot használom és meg vagyok vele elégedve, használtam az AdGuard ingyenes DNS szerverét is de volt időszak mikor belassult a forgalom ezért visszaálltam a CloudFlare DNS-re.
Az Adguard DNS előnye, hogy már az AdGuard szervere szűri a reklámok nagy részét tehát még rekláblokkolóval sem jut el a gépig a reklám.
-
SP4C3
veterán
válasz
Ra's al Ghul #996 üzenetére
-
Cs1csó
titán
válasz
+1 Kékes525 , az elemválsztó móddal sikerült eltüntetni. (korábban nem tudom miért nem próbáltam) és +1 c1-nek mert ez nem klasszikus Adblock Killer csak egy figyelemfelhívó sáv, aminek itt nem sok értelmét látom mert ez az oldal nem a reklámokból él nem maga az oldal a "tartalom" hanem ez egy szolgáltató oldal.
Mindegy ez a szabály a SAJÁT SZŰRŐK közé megoldotta: www.upc.hu###section11-inner
-
Kékes525
félisten
válasz
Nálam az uBlock Origin önmagában tökéletesen jeleníti meg az oldalt. Lejjebb látom az adblock figyelmeztetést. Az elemeltávolító móddal leszedtem. Így már tényleg tökéletes.
-
Cs1csó
titán
válasz
Sajnos kifog rajta, pech, bár ez nem egy olyan oldal amin napi szinten órákat töltsön az ember.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #994 üzenetére
A Nano Defender a legjobb AAK - Anti-Adblock Killer. Amik kipróbálhatsz:
- leteszteled a Nano Defender-t, hogy működik e egyáltalán: [link] és itt [link] Ha ezeken az oldalakon működik akkor nem a Nano Defender-rel van a gond ha igen akkor:
- telepítsd újra mindkét kiegészítőt, (előtte esetleg futtass valami böngésző takarítót, hogy az előzmények stb. ki legyenek takarítva pl. Ccleaner)
- tiltsd le a többi kiegészítőt csak ez a kettő - Nano-k - legyenek aktívak és teszteld (ezt az előző pontban foglaltakkal együtt is megcsinálhatod tehát újratelepítés és letiltott többi kiegészítő)ú
Ha ezek után sem blokkol akkor sajnos kifogott rajta.
Ha nem bizalmas az oldal címe megoszthatnád velünk, lehet valahogy jelzem a Nano Defender készítőjének, hogy fundáljon ki erre az oldalra is valamit. (jellemzően így nő az adatbázisa és a tudása)
-
Kékes525
félisten
válasz
Ra's al Ghul #816 üzenetére
A Nano AdBlocker az uBlock forkja, azaz szinte(!) ugyanaz. Annyi különbséggel, hogy hozzá egyszerűbben felrakható a Nano Defender, ami egy anti-adblock hatástalanító. Ritkán szükség lehet erre is. Mivel én eddig csak teszt oldalakon találkoztam anti-adblock-ot tartalmazó oldallal ezért én nem tettem fel a Nano Defendert és uBlock Origint használok.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #807 üzenetére
A 3rd-party scriptek és a 3rd-party frame-ek blokkkolása globálisan elegendő - megbízható oldalon feloldani -
Beállítások - Haladó mód használata - és akkor meg fog ez jelenni a bal oldali oszlopban kell blokkolni és a kis lakat ikonnal menteni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #797 üzenetére
Igen már ami van ott.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #795 üzenetére
Ublock Origin + Nano Defender (ezt a leírást kell követni: Extra installation steps for uBlock Origin ha valami nem tiszta írd meg)
VAGY Nano Adblocker + Nano Defender ( a Nano Adblocker egy kicsit módosított UBO, nem szükségesek az extra lépések a Nano Defender integrációjához, én most mindkét böngészőben ezt a kombót használom próbáld ki)+ CoinMiner a NoCoin nem szükséges
+ kapcsold be az UBO-ban a Fanboy Cookie List-et - kiválthatja az I dont care about cookie-st ha nem válik be akkor telepítsd ezt isAlapvetően az első blokkban bekapcsoltam mindent, és bekapcsoltam még pár AdGuard-os filtert.
-
törölt tag
válasz
Ra's al Ghul #769 üzenetére
Kérdésed az Adguard Premiumra irányul vagy csak az ingyenes Adguard kiegészítőre? A fizetős rendszer szinten szűr azaz mindenhol nem kell minden böngészőben külön állítgatni, elindul a Windows indításakor, átveszi a böngészőtől a tanúsítványok kezelését, programokban is szűr, support, script lehetőség és pl. szülői felügyelet modul is van benne. Az ingyenes böngésző kiegészítőjük opensource, hasonlóan működik mint az UO. Évek óta használom az Adguard kiegészítőt, nekem ez vált be.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ublock Origin-hez lehet bekapcsolni Adguard filtereiből, már az UBO-n belül is - beállítások - külső szűrő - a "+" jellel lenyitod és látható lesz ezeket érdemes:
- Adguard Base filter
- Adguard Spyware filter
és esetleg:
- Adguard Annoyances flter-tAmúgy több beállítási lehetőséggel, kisebb memória fogyasztással, és gyorsabb oldalbetöltéssel dolgozik az UBO.
Érdemes ezt a Youtube videót megnézni ahol tesztelték mindkettőt: [link]
A jelenlegi favorit az UBO több okból is, de rajta kívül igazán csak egy alternatíva van és az az Adguard, tehát érdemes kipróbálni.
-
junior11
veterán
válasz
Szia, ublock van nekem is Chrome alatt, MS Edge esetében pedig Adguard, mely állítólag jobban véd az adathalász és egyéb kártékony oldalak ellen. Viszont az ublock-hoz lehet még hozzáadni különbőző filtereket (nálam nincs). Nemrég próbáltam az Adguardot is a Chrome alatt, viszont a beállításai után nekem vmivel több memóriát evett, így maradt csak az ublock (malware és phishingre pedig mellé a WD Protection + Malwarebytes extension). Amúgy Edge alatt remekül működik.
-
törölt tag
válasz
Ra's al Ghul #765 üzenetére
Adguardot használok évek óta. Ezekkel a filterekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma.
Egyéb elérhetőség:
- Adguard Premium
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Diablo 3 Collector's Edition
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest