- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Disney+
- Microsoft Excel topic
- Linux haladóknak
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@reeo
aktív tag
Hello, Ha véletlen valaki ilyen routert keres, az enyém eladóvá vált. Igény esetén torrent klienssel. Ha érdekel, plíz pü.
-
sgeza
veterán
Igen, a hardveres NAT a másik, amit még akartam kérdezni, hogy az vajon megy-e (fog-e menni), mert az azért marhára nem mindegy!
Sajnos én is afelé hajlok, hogy majd inkább veszek egy normális routert, mert ez valahogy nem százas, annak ellenére, hogy elvileg működik rendesen, de valahogy mégis az az érzésem, hogy valami nem stimmel.
[ Szerkesztve ]
-
asturel
őstag
Próbáltam, de nem jött be. Igazából amik kellettek "workaroundok", azok már adottak voltak a platformon (ipq806x), gyakorlatilag csak annyit tettem, hogy csináltam egy device tree-t/configot (ami régen kernel-ben board volt), az annyit tesz, hogy definiálva vannak gpio/irq, stb.. (kiguberáltam a zyxel-től kapott forrásból) nincs semmi tákolás, hivatalos openwrt (trunk/master/snapshot).
Egyedül az 5Ghz wifi a kérdéses jelenleg, arról meg gőzöm sincs, hogy fog-e működni (vagy előbb megunom ). Ha sikerül működésre bírni akkor kicsit komolyabban letesztelem a cuccost aztán az is lehet, hogy kijön valami blocker hiba is . (Jelenleg csak hálózatról tftp-ről felbootolom az uimage-t aztán konstatálom, hogy még mindig nem kel életre az 5Ghz)
Írtam amúgy a netgear-es developernek, hogy megosztaná-e velem a device configot, illetve hogy van-e újabb kernel driver. Megnéztem a netgear oldaláról leszedett drivert és koppra ugyanaz mint a zyxeles, szóval azért jó esélyt látok rá, hogy ez működni fog /valamikor/. Van egy olyan érzésem (mivel kernelben nem láttam az említett timeout hack-en kívül mást), hogy valami ~5 karakteres módosítás a configban lesz a nyertes , mint az emmc-nél is..
Flash layout sem para szerintem, más hivatalosan támogatott eszközöknél is láttam, hogy újrarendezték a layout-ot.
Mindenesetre ígérni nem ígérem, hogy lesz valami , NSS (hardveres nat) se került be (még -- bár nekem vannak kétségeim -- community szerint meggyőző érv az ekkora performance boost) hivatalos openwrt-be, anélkül szerintem nem éri meg (kimértem anno, software offload nélkül a NAT throughput ~300-400 mbit, vele 800mbit, de ilyenkor is 100% SIRQ CPU használat van, hardveres nat-tal /ilyenkor gyk. csak a 2 segéd CPU van csak használva, igazából a "fő" soc alatt is 4 CPU mag van -- 2 NSS core csinálja a crypto, pppoe, wlan offloadot/ viszont gyakorlatilag 1-2% CPU használat mellett kihajtja a 1/1gbitet).
Nem akartam ennyire belemenni vagy fals reményeket kelteni , nagyon side projekt nekem ez, sikerült jó áron beszerezni eggyel újabb qcom soc-os routert mint ez, így kíváncsiságból estem csak neki ha már itt van és még a serialt is korábban megcsináltam , sok időt nem fogok beleölni az biztos, akkor inkább elmegyek takarítani és veszek egy normális routert -
asturel
őstag
Írtam egy regényt, aztán mikor elküldtem volna beléptett újra és nem küldte el.
Szerintem nem lenne rossz router ez, leszámítva az 5Ghz wifi-t, de pl az emmc szerintem királyság.
Igazából az 5Ghz wifi-t leszámítva minden működik azt hiszem (mivel élesben nem igazán használtam), de küzdök még vele egy kicsit (ha már relatíve sok időt beleöltem -- napi 10p ) , csak jelenleg nincs ötletem, hogy merrefelé induljak. Átportoltam a drivert + programot (ami RPC-n vezérli a kis topaz csodát), de inicializálás után egyszerűen nem jön semmi adat és itt megreked, hiba nincs. Mintha a PCIe BAR lenne rosszul konfigurálva, vagy valami apróság, de sajnos nem túl népszerű ez a konstrukció így nincs honnan puskázni (ez a device tree /DTS/ nekem elég új dolog, sok mindent nem lehet / nem tudom hogy kell megoldani vele, pl. zyxelesek megnövelték a PCIe read timeout-ot 20x akkorára, lehet ez kellene nekünk is -- csak nem látom, hogy DTS-el ilyet lehetne, kernel forráshoz meg már nem divat nyúlni -- vagy akkor valószínűleg nem fog bekerülni hivatalos openwrt repoba) -
asturel
őstag
Serialt már bekötöttem a leírásotok alapján, illetve ubootból hálózatról felbootol az új kernel, de nem tudom, hogy van-e értelme ezzel foglalkozni. Az 5GHz WiFi miatt eleve már "tákolás" az egész :/. De a legnagyobb gond, hogy nem tudom, hogy hogy lehetne "értelmesen" felrakni végfelhasználók számára is.
A gyári firmware alól lehet módosítani az uboot változóit (azaz, hogy "máshonnan" bootolja a kernelt), elbaszás esetén csak serial-on keresztül lehet javítani (bár gyakorlatilag copy/paste 2 parancs gyári firmware alatt: set + saveenv). Másik megoldás amit írtam, hogy felgányolni egy 3. bootloadert (mert alapból a zyxeles jön be -- ami természetesen jelszóval védi a master bootloadert (uboot) és minden (újra)indításkor más a jelszó), ami betölt máshonnan egy kernelt (ezt lehetne flashelhető image-kent).
Mellesleg ezzel a csodás flash layout-tal (rootfs_data a rootfs előtt!) 1MByte-t elpazarolt a Zyxel. Ami még vicces, hogy tele a gyári kernel ilyen kommentekkel:/* TODO: may need to fine tune when get real NBG6816 board */
/* TODO: need to fine tune when get real NBG6816 board */
.... Hasonlók miatt hamar alábbhagyott a lelkesedésbtw. #562 223.254.253.252:80 címen érhető el, én úgy csináltam, hogy ssh tunnelt hoztam létre.
PuTTY-ban (Connection -> SSH -> Tunnels):
Source port: XXX (localhost:XXX-en fog bejönni)
Destination: 223.254.253.252:80
Local + IPv4(Természetesen routerre sshzva fog csak működni)
-
sgeza
veterán
Én sajnos ilyen szinten nem értek hozzá, de érdekelne a dolog. Amiben tudok, szívesen segítek!
Korábban volt ilyen jellegű törekvés, akkor roscsa kollégámmal (Chal fórumtárs hathatós segítségével) történt egy kis adatgyűjtés az alaplapi soros porton a bootolási folyamatról. Olvass vissza, darabszám tekintetében nem volt régen, hátha veszed hasznát!Szerk.: 319-es hozzászólás, illetve annak környezete!
https://logout.hu/tema/re_zyxel_armor_z1_oriasi_izomrouter/hsz_319-319.html
[ Szerkesztve ]
-
asturel
őstag
Foglalkozik most valaki OpenWrt portolással a routerre?
OpenWrt-be (még csak community szinten) bekerült az NSS (hardveres gyorsítás (nat, pppoe, wifi, crypto, stb..), másik routeren tökéletesen működik (C2600)), mivel a SoC már támogatott egy ideje (trunkban), gondoltam adok egy esélyt a routernek, aztán jöttek a meglepetések:
/SPI Nor/ flash: a layout teljes káosz, rootfs_data a rootfs előtt van, a "partíciókat" a bootloader adja át a kernelnek (ez már nem támogatott), a kernel partíció mérete (2M) túl kicsi az új openwrt kernelhez , ezt még "újrapartícionálással" meg lehetne oldani, de akkor a bootloaderhez is nyúlni kell (különben a kernelből csak 2MByte-ot tölt be) vagy a kernel helyére lehetne rakni egy bootloadert
4G eMMC: /egyelőre/ nem működik
5GHz WiFi: qcom binárissal vezérelhető elvileg (nem teszteltem, tekintve, hogy vannak blocker problémák még), a Netgear R7500-on rc.local-al van megoldva (pár parancs), lehetne luci-hoz packaget írni, hogy lehessen webui-ból konfigurálni, de ez még nagyon a jövő
Valaki esetleg csinált saját dts-t? Vagy (jobban) ért dts-hez? Odáig már el sikerült jutni, hogy felismeri az emmc-t, csak tovább kellene paraméterezni az sdc1/sdc3-t (vcc, clock rate, stb...).
Érdekes amúgy, hogy csomó dolog félbe lett hagyva, pl. 6817-en már mmc-ről bootol (nálunk sajnos a bootloaderből hiányzik az mmc subsystem), illetve dualboot-hoz is megvan a partíció (de ezt se látom, hogy bárhol használva lenne), elkezdték az ubifs-t is beépíteni, de az is kikommentezve maradt..
-
sgeza
veterán
Köszi!
Egyébként olyan is előfordul időnként, hogy a playen egy alkalmazás frissítése esetén várakozik egy kicsit, mire elindul a letöltés. Az elfogadhatónál szerintem egy picit többet várakozik. Mintha valami nem működne rendesen a kapcsolatban, és egy time out után továbblép. De ez csak egy érzés vagy hasonlat.
Mindegy, szórakozok még majd. -
ktomi80
csendes tag
Nálam is ez volt, mindaddig amíg ki nem kapcsoltam az IP V6-o t(DIGI).
Utána megszünt minden problémám. Google appok frissülnek normálisan a telefonokon, drive fel-letoltesek is rendben mennek.
Viszont, ha meghajtót akasztok a routerre, egyszerűen nem tudom mukodesre bírni.
Nem látja se a TV, se a gép. lehet nem jol van formazva? exFAT.
Már masra tenyleg nem tudok gondolni...Ha szopat az élet, legalább FOGAZZ!!!
-
sgeza
veterán
Legfrissebb fw van fent, és ebbe nem piszkáltam bele. A furcsaságok, amiket nem biztos, hogy egyértelműen a router okoz, de nem nagyon találok rá semmilyen magyarázatot:
- néha beakad a net, ilyenkor wifi ki-be, vagy váltás a 2,4 és 5GHz között megoldja, illeteve egy kis várakozás után is adott esetben megoldódik időnként. Ennek az a tünete, hogy egyszerűen cseszik bejönni mondjuk egy weboldal, vagy bárehol máshol bármi, ami netet igényel. Lehet, hogy az IPv6 okozta (mondjuk miért kéne annak ilyet okoznia?), de azt most kikapcsoltam.
- Időnként azt játsza a telefon, hogy nem fut le az Android biztonsági mentés folyamata. Most kikapcsoltam az IPv6-ot, utána lefutott. Ettől még persze lehet bármi miatt. Ha a router okozza, akkor miért nem megy IPv6 bekapcsolt állapota esetén?
- Használok egy egyébként nagyon jó képességekkel rendelkező szinkronizáló progit, ami mindenhova ment rendesen, azonban a Google Drive-ra történő mentés néhány fájl (idő, adatmennyiség?) után egyszerűen megáll, és nem csinál semmit. Ez így állna az idők végezetéig. Megszüntetni csak az alkalmazás kilövésével vagy a netkapcsolat elvételével lehet. Ez könnyen lehet, hogy alkalmazás hiba, azonban ha privát DNS-nek (a készüléken) beállítom a reklámblokkoló dns.adguard.com címet, akkor viszont simán működik rendesen. Tehát nyilván valahogyan valamilyen DNS dologhoz lehet köze a problémának. Ettől még persze lehet az alkalmazás hibája, de mindenesetre érdekes, és nem értem, hogy miért lehet ilyen hibája, ha annak van. Hozzá kell tenni, hogy ugyanezen a készüléken adguardos dns beállítás nélkül simán megy a Drive alkalmazás, illetve a Totalcommanderrel a Drive pluginnel is simán másolok a Google Drive-ra. Szóval ez azt támasztaná alá, hogy inkább alkalmazás hiba. Ez esetben egyébként efelé hajlok.Nem tudok most így több konkrétumot megfogalmazni, mert elég sok összetevős a dolog. Leginkább a net irányába történő kapcsolat valahogy néha mintha akadozna.
Azért nem tudom pontosan megfogalmazni a problémáimat, mert nem fordulnak elő következetesen mindig. Tehát általánosságban működik minden rendesen, csak időnként jönnek furcsaságok a kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
-
D@reeo
aktív tag
Ha visszaolvasol szerintem le van írva, sajna nem emlékszem pontosan. Nem vagyok benne biztos, de olyasmi rémlik, hogy pl. a Google Play áruház nem működött valami DNS probléma miatt és manuálisan kellett hekkelni, de mivel nekem nem volt bajom, nem is követtem annyira és nem maradt meg.
-
D@reeo
aktív tag
AKk esetleg nem látta volna, jött FW Update a DNS problémára
-
sgeza
veterán
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a beacon interval értéke miképpen módosítható? Én nem találtam a felhasználói felületen, és nem tudom, hogy melyik fájlban lehetne módosítani. Nem találtam eddig sehol.
[ Szerkesztve ]
-
csobolade
csendes tag
válasz Alajos85 #587 üzenetére
Szia!
Nekem ugyan LG tv-m van, de ott van egy olyan megkötés, hogy a hálózaton a merevlemeznek csak azon tartalmát látja a video menüpontban, amik a video nevű mappában vannak. A router hálózati beállításaiban meg eleve csak ez a mappa van megosztva, mert ha minden más is meg van osztva, akkor a tv gyakran nem látja a filmeket. Ez azért van, mert a router egyszerre csak vmi 60.000 filet tud megosztani, folyamatosan pásztáz, és ha épp úgy gondolja akkor a 60.000-be beleférnek a fényképek, de filmek nem. Tehát lefordítva a legegyszerűbb: merevlemezen létrehozni egy mappát, aminek a neve video vagy videok, sajnos erre nem emlékszem, abba belemásolni a filmeket, routerbe bele, router beállításaiban a megosztani kívánt mappa pedig csak ez, csak olvasásra. Zenéknél a mappanév music, képeknél photo.[ Szerkesztve ]
-
D@reeo
aktív tag
válasz Alajos85 #587 üzenetére
SZia.
Az Expoert Mode, File Sharing, SAMBA be van kapcsolva? Ha igen, akkor SMB protokollon el kell érned a tartalmat ilyen módon:\\192.168.1.1\usb1\
Ezt írd be intézőbe vagy total commanderbe. Amit te látsz az egy másik protokoll (UPnP) szerintem, de hogy hova kell másolni a médiát, hogy a többi hálózati eszköz lássa, azt nem tudom.TV-t tudsz SMB protokolt használni és beírni vagy kitallózni a fenti címet?
-
Alajos85
csendes tag
Az NBG6816 és az usb2 (Z: ) vinyó ugyanaz, vagyis a z van rá dugva a routerre.
De h belekattintok az NBG6816 ba az üres, a másikon (Z meghajtón) meg ott vannak a cuccok.
A tv-n is az üres NBG6816- ot látni. A Z winyót nem.
Próbáltam az NBG6816 ba bele másolni tartalmakat, nem engedte.
Hogy lehet azt megoldani, hogy a z winyó tartalma látszódjon az NBG6816 ban, azaz a laptopon is ha belelépek, illetve a tv-n is. ( Gondolom ha a laptopon jó lesz a kkor a tv-n is.)
A tv ezt látja.
Bele lépve üres , mint a gépemen belelépve.
Laptopon is ebbe belelépve üres
A korrektség mindig kifizetődő! Köszönöm,hogy te is az vagy!
-
Alajos85
csendes tag
Sziasztok!
2 hete sikerül beszereznem egy Armor z1- es routert.
Egyenlőre nagyon megvagyok elégedve vele.Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a tv-n lássam a routerre dugott winchester tartalmát.
Jelenleg látja plusz hardverként a tv-m, de amik a winchesteren vannak fájlok azokat nem.
Mit kell ilyenkor tennem?
Samsung UE55KS8000 tv-m van.Csinálni kell valami plusz mappát, vagy a meglévőket átnevezni, vagy mit tegyek?
A segítségeteket előre is köszönöm!
Alap felhasználó vagyok. Nem igazán értek hozzá.[ Szerkesztve ]
A korrektség mindig kifizetődő! Köszönöm,hogy te is az vagy!
-
asturel
őstag
Privát akart lenni
[ Szerkesztve ]
-
GAthersw
csendes tag
Kikerült a javítás, és a play áruház frissítés mellett az #563-ban jelzett Chromecast problémám is megszűnt.
-
mergesmate
tag
Áprilisban kiadják majd hivatalosan is a javítást tartalmazó frissítést, addig viszont csak privát üzenetben osztogatják a linket az új FW-hez, hogy teszteljük.
Nálam bevált, nincs vele gond, feltettem Drive-ba: LinkXiaomi 13
-
tomchy
tag
Hello!
Nekem is előjött ez a Google Play frissítés probléma pár hete.
Csak akkor frissít, ha törlöm a tárhely adatait, egyébként nem. Több eszközön sem.
De csak egy ideje. Mit lehet vele kezdeni?Az említett LAN beállításoknál alapból nincs is router,ISP,ISP
internetprint.eu - Fotókönyv, fényképes naptár, névjegy, szórólap. 20%-os kuponkód: JDC20
-
asturel
őstag
Sikerült nekem is triggerelni hasonló állapotot, csak nekem a gombbal való factory reset se akar működni. (látszólag bebootol, néha 2.4G néha 5G néha mindkét wlan van, de 5000 upnp porton kívül semmi máson nem hallgat a router, csak pingel, aztán időnként újraindul), próbáltam már tftp-n is újraflashelni a fw-t (3 verziót) is (intel 1219-V lannal viszont nekem mire 'feléledt a kártya' már rég továbbugrott, köszi a switches tippet!). Nincs olyan fw esetleg ami reseteli a beállításokat, vagy nem lehet valahogy a failsafe módot előcsalni (próbáltam nyomogatni a gombokat de nem igazán lett elérhető telneten, azt meg nem tudom, hogy ez a régi openwrt broadcastelt-e udp-n 1419 portra mikor a 'press f key to..' felirat van). Végső megoldásként ahogy olvastam PL2303 3.3V/5V USB to RS232 TTL adapterrel nem fog menni, van olyan kész adapter amit csak rákötök és működik vagy mindenképp csak DIY megoldás van?
-
asturel
őstag
Én használom a _hostname_.local tld-t hostokat (pl. NBG6816.local a router, raspberrypi.local az rpi, stb.. illetve saját (sub)domainek is be vannak állítva, hogy itthoni dns lan-os ipre resolvoljon, lehet ez már kicsit expert kategória, de látszólag kell is a routerhez ), de elég sok LG WebOS remote app alapból a tv-t host alapján keresi ("lgwebostv" host) azt meg egy CF/Google dns nem fogja visszaadni, igazából úgy fog kiderülni, ha majd nem működik valami . Ami nagyobb baj, hogy így elég nehéz eladni is, nem sokan akarnak olyat routert venni, ami factory reset után mókolást igényel, hogy lehessen használni a play store-t (aztán lehet még több service megy silent hibára, amit én nem vettem észre, ez is csak 2 nap után tűnt fel, mikor már kézzel frissítettem volna)
[ Szerkesztve ]
-
asturel
őstag
Megnézem, nem rég frissítettem be mindent sajnos, viszont nálam a manuális frissítés keresés se működött (látszólag keresett, de mobilnetre váltva instant kidobott 4 appot is). Elég fájó a helyi dns szerver elvesztése azért, webos remote pl. explicit hosttal próbálkozik ha jól rémlik. (nálam ráadásul aktívan van használva a .local tld is, illetve bizonyos hostok local ipre bindelve )
Szerk.: cloudflare dns-el nálam is működik így.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
Igen, pont ezt kezdte nekem csinálni az elmúlt időszakban (pontosan ugyanígy, mint neked, hogy play adat törlés után egy kis ideig jó volt)! Játszottam vele, mert rohadtul idegesített, és azt találtam megoldásként, hogy a LAN beállításoknál a DNS kiszolgálók közül kivettem a routert, mint DNS kiszolgáló.
Tehát az alap router,ISP,ISP sorrend csak ISP,ISP legyen! Így frissített eddig nekem. Próbáld ki, és jelezz vissza, hogy nálad is jó lett-e!Más: Nem tudom, hogy a router miatt van-e, de kb. a fenti jelenséggel párhuzamosan az itthoni fájl szerverem megosztott meghajtóját nem érem el. Pontosabban ott is rájöttem egy megoldásra: le kell venni nullára a felhasználói fiókok felügyelete csúszkát. Viszont nem értem, hogy ezt miért. Közben a Windows is frissült, úgyhogy könnyen lehet, hogy inkább azzal lehet összefüggésben.
[ Szerkesztve ]
-
asturel
őstag
Volt már valakinek olyan gondja, hogy a Google Play Store egyszerűen ezen a routeren nem hajlandó letölteni/frissíteni (se Oneplus 3T /android 8.0/ illetve Nexus 7 2013/ lineageos 14.1/)? Újbóli factory reset után csak PPPoE (Digi) + WLAN-t állítottam be, de így is a végtelenségig 'pending download' van (másnap reggel nyomtam rá a stop-ra ). Ha a firewallt kikapcsolom meg nincs net wlanon, próbáltam iptables -P target ACCEPT-re rakni mindent, mivel iptables leloggolt egy 'teardropot' telefon->google ip-re így felvettem még egy rulet is, hogy az invalid packeteket mindenkepp acceptelje... Egy átmeneti megoldás működik, ha a play store-t force stoppolom és clear data-t nyomok, akkor egy ideig pár percig tudok letölteni. Másik wlanon vagy mobilneten viszont rögtön/bármikor frissít..
[ 1747.226335] Teardrop Attack:IN=br-lan OUT=pppoe-wan PHYSIN=host0 MAC=58:8b:f3:66:35:5e:94:65:2d:63:32:e3:08:00 SRC=192.168.1.153 DST=216.58.214.195 LEN=52 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=63 ID=37502 DF PROTO=TCP SPT=37173 DPT=80 WINDOW=343 RES=0x00 ACK FIN URGP=0
[ Szerkesztve ]
-
D@reeo
aktív tag
Sziasztok
Valaki játszott mér a LAN/WAN LED-ek állításával/kikapcsolásával?
Konkrétan az összes létező és villogó ledet ki szeretném írtani, hogy ne villogjon nekem mint a karácsonyfa. A státuszvisszajelzőkkel egyszerű a dolog, GUI-ról is kezelhető.
A LAN (link) ledek kiírtására, meg ha jól sejtem az /etc/config/network fájlt kellene szerkeszteni:méghozzá valahogy így?
config switch_port
option device 'switch0'
# Port 1 controls the GREEN configuration of LEDs for
# the switch and the section does not correspond to a real
# switch port.
#
# 0=LED off; 1=Collision/FDX; 2=Link/activity; 3=1000 Mb/s;
# 4=100 Mb/s; 5=10 Mb/s; 6=1000 Mb/s+activity; 7=100 Mb/s+activity;
# 8=10 Mb/s+activity; 9=10/100 Mb/s+activity; 10: Fiber;
# 11: Fault; 12: Link/activity(tx); 13: Link/activity(rx);
# 14: Link (master); 15: separate register
option port '1'
option led '0'
option port '2'
option led '0'
option port '3'
option led '0'
option port '4'
option led '0'
option port '5'
option led '0' -
sgeza
veterán
Szerintetek tudok gyógyítani valahogy a routerre openhab-ot? Konkrétan erre gondolok:
https://www.openhab.org/download/
deb csomag letölthető. Rámegy az vajon valahogy? Illetve természetesen "apt-get"-tel is leszedhető.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Methos81
tag
Sziasztok,
Remélem valamelyik segítőkész okos ember tud nekem segíteni.
Erősítenem kéne a jelet. De akármennyire is csatlakozik, utána nem ad le semmit.Saját zyxel 2206w repeater is ezt csinálta és most amivel próbáltam xiaomi wifi pro is. Azonos hiba, mintha repeater irányába nem akarna netet adni, blokkolja...de routerben nincs letiltva az adott eszköz....
-
GAthersw
csendes tag
A Zyxel a WAN porton kapja a netet a Huaweitől, így hajlandó router modeban menni. A két router valóban más alhálózatban van (huawei:192.168.8.1, zyxel: 192.168.1.1) de a Huaweihez nem csatlakozik semmi, csak modemként használom. A zyxelen így WAN IP a 192.168.8.1 és a többi eszköznek már a 192.168.1.1/255.255.255.0-ból oszt.
-
GAthersw
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem chromecast ügyben. Hálózati gondra gyanakszom, mert a frissen beszerzett androidos Sony TV-n és Xiaomi Mi Box 3-on sem megy.
Telefonról Google Home látja az eszközt, de az átküldés nem működik. PC-ről Chrome-ban az átküldés nem találja az eszközt. HBO Go szintén nem működik.
A hálózat így néz ki:
Egy Huawei E5180 router veszi a mobilnetet, és etherneten megy át egy Zyxel Armor Z1 WAN portjára.
A Huaweien minden ki van kapcsolva, hogy ne végezzen forgalomirányítást/szűrést, kvázi modemként működjön, a Zyxel router fix IP-je van betéve a Huawei-n DMZ-be. A Zyxel router 2 gigabites portjára csatlakozik egy NAS, az összes többi kliens az 5 Ghzes wifire csatlakozik.Amiket eddig próbáltam:
Factory reset a Mi Boxon
uPnP ki-be kapcsolása a routeren
2,4 Ghz wifi lekapcsolása
összes guest wifi letiltása
Fix IP kiosztása a mi box-nak
8008-8009 port NAT-olása a mi box IP-jére
AP/client isolation kikapcsolásaKifogytam az ötletekből.
Valakinek ötlet, hogy mi lehet?
-
ebegab92
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen routerem pár hónapja. Összességében elégedett vagyok vele, viszont van időnként olyan hekkje, hogy spontán újraindítja magát. A menüben ütemezett újraindítás nincs, ezért nem értem, hogy miért csinálja. Az esetek nagy részében hajnalban csinálja, ám időnként napközben fordul elő. Mi lehet a dolog hátterében? Milyen tanácsotok van?
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Methos81
tag
A fenti hiba önmagában még kezelhető dolog volna, de az hogy az összes szomszéd wifi jele erősebb az egész lakásban, mint asajátomé, az már para... dobjam a kukába a Zyxelt vagy magam? vagy ?????
[ Szerkesztve ]
-
Methos81
tag
válasz Angel2014 #558 üzenetére
Sajna, az már 100 on van. Próbálkoztam chanel váltásokkal hátha, valamelyik közelivel akad össze a drágám, de nem lett jobb. Igaz betonépület, de csak egy fal van ami mögött szinte a fal másik oldalán várnék tőle többet mint kb 50%.....Arról már álmodni is alig merek, hogy egy gipszkartonfalon ÉS egy betonfalon, ami csak 7 cmes rendes stabil kapcsolatom legyen...
Több eszközzel próbálkozom (nehogy az eszköz legyen a probléma....)
Samsung s7 edge
ipad air 2
asus rog g551jw(tudom gyenge kicsit a wifi vevő benne, még nem cseréltem ki, gyári van)
Huawei honor 8
Dune hd liteA mobil eszközök is alig veszik a jelet az emlitett gipszkarton plusz egy betonfal másik oldalán (működik, de szakad )
Dunere csak szakadozva jönnek át a kicsit is nagyobb felbontású tartalmak.Eddig ennyi tapasztalat..
Szám adatokkal amit a laptopról légvonalban kb 1 méterre a routertől (közte egy kb 20 cmes betonfal)
RSSI: -58
SNR: 84
Max rate: 216,7Van ötlet?
-
Methos81
tag
Lehet valahogy állítani, hogy erősebb legyen a router jele?
-
Angel2014
addikt
válasz Rascally81 #554 üzenetére
5 gz-t támogató hálókártyával fel vagy csatlakozva?
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Rascally81
aktív tag
válasz Angel2014 #552 üzenetére
Nem,,,én a routeről beszélek! A zCloud-t én már régóta használom egy Zyxel NSA310 nas-hoz. Szeretem jó kis progi! Valaki hozzáértő megmondaná, hogy miért tudom kivülről elérni a routert, ha sehol nem engedélyeztem????
Lehet nálam ez okozta az instabilitást, mert eddig miníg engedélyeztem, és valami összeakadhatott..
22 órája stabilan megy, remélem nem kiabálom el![ Szerkesztve ]
Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
Angel2014
addikt
válasz Rascally81 #551 üzenetére
Gondolom a ZCloudról beszélsz igaz? Mert az is kéri,hogy állítsd be. Vagy a rúterben is van ilyen lehetőség?
[ Szerkesztve ]
-
Rascally81
aktív tag
Nekifutottam újra! A különbség, hogy most tftp-n raktam fel a FW-t. Előtte és utánna is reset.
Ami nagyon meglepett, hogy a ddns megadása után elérem a routert kivülről, pedig sehol nem engedélyeztem.
Próbáltátok már?Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
Angel2014
addikt
válasz Rascally81 #549 üzenetére
Modem hiba is lehet...a típusát és a korát nézd meg...lehet kapsz egy újabbat.
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz Rascally81 #547 üzenetére
milyen neted van?
-
Rascally81
aktív tag
Kezdek kiborulni! Most ezzel van tele a Log:
local0.err drflocs[13646]: (ERROR): failed to alloc connection memory in DO_NOT_CLOSE callbackMi a franc ez?
-
sgeza
veterán
válasz Rascally81 #545 üzenetére
De az is van.
Egyébként menüből is lehet resetelni. Feltételezhető, hogy esetleg azt használtad.[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz Rascally81 #542 üzenetére
húzd ki a kábelt és hátulján van a reset gomb azt tartsd
-
sgeza
veterán
válasz Rascally81 #542 üzenetére
A hátsó gombbal csinálj resetet fw frissítés előtt és után is a biztonság kedvéért!
-
Rascally81
aktív tag
Valahogy nagyon nincs rendben FW...
Van pár furcsaság...
Miért van az, hogy nyomok egy resete és ha be van dugva wlan kábel akkor IPoE akar csatlakozni, és 10.0.0.1-re beállítja a Lan alapértelmezett átjárót??
Teljesen meg van bolondulva..
Hogy lehetne visszaállítani totál gyárira, mert a reset nem oldja meg!2 napja szopok vele, már az asszony válni akar..
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz Rascally81 #539 üzenetére
Érdekes én arra gyanakodtam ha ezek be vannak kapcsolva...azért vágja tele a logot, de ezek szerint nem.
Most csinálj egy hibakeresést.
Neked mi a Net kiszolgálód?
A zyxel couldra is kezdek rájönni...le kell tölteni ezt [link] a playről és be kell lépni....már csak arra kell rájönni,hogy hogyan....
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz Rascally81 #537 üzenetére
A mac védelem nálad is be van kapcsolva?
A hide ssid ki van pipálva nálad is?
Hálózat ikon..jobb egérgomb...hálózat és internet beállítása..bal oldalon alul lent a proxy rész...és ott kapcsold ki.
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz Rascally81 #535 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Rascally81
aktív tag
válasz Angel2014 #533 üzenetére
Ugyan ezt csinálja nekem is....
Tele vágja Log-ot...
2018 Mar 11 10:40:32 user.notice igmpproxy[13150]: Adding MFC: 192.168.1.109 -> 239.255.255.250, InpVIf: 1
2 2018 Mar 11 10:40:32 user.info igmpproxy[13150]: Updated route entry for 239.255.255.250 on VIF #0
3 2018 Mar 11 10:40:32 user.notice igmpproxy[13150]: RECV V2 member report from 192.168.1.126 to 239.255.255.250
4 2018 Mar 11 10:40:31 user.notice igmpproxy[13150]: The IGMP message was from myself. Ignoring.
5 2018 Mar 11 10:40:31 user.notice igmpproxy[13150]: RECV V2 member report from 192.168.1.1 to 224.0.0.2
6 2018 Mar 11 10:40:30 user.info igmpproxy[13150]: Updated route entry for 224.0.0.252 on VIF #0
7 2018 Mar 11 10:40:30 user.notice igmpproxy[13150]: RECV V2 member report from 192.168.1.126 to 224.0.0.252
8 2018 Mar 11 10:40:28 user.notice igmpproxy[13150]: Adding MFC: 192.168.1.109 -> 239.255.255.250, InpVIf: 1
9 2018 Mar 11 10:40:28 user.info igmpproxy[13150]: Updated route entry for 239.255.255.250 on VIF #0
10 2018 Mar 11 10:40:28 user.notice igmpproxy[13150]: RECV V2 member report from 192.168.1.120 to 239.255.255.250
11 2018 Mar 11 10:40:28 user.notice igmpproxy[13150]: RECV Membership query from 192.168.1.1 to 224.0.0.1
12 2018 Mar 11 10:40:25 local0.err drflocs[14402]: (ERROR): failed to alloc connection memory in DO_NOT_CLOSE callback
13 2018 Mar 11 10:40:25 user.notice igmpproxy[13150]: The IGMP message was from myself. Ignoring.
14 2018 Mar 11 10:40:25 user.notice igmpproxy[13150]: RECV V2 member report from 192.168.143.1 to 239.255.255.253
15 2018 Mar 11 10:40:23 user.notice igmpproxy[13150]: The IGMP message was from myself. Ignoring.
16 2018 Mar 11 10:40:23 user.notice igmpproxy[13150]: RECV V2 member report from 192.168.141.1 to 239.255.255.253
17 2018 Mar 11 10:40:22 user.notice igmpproxy[13150]: The IGMP message was from myself. Ignoring.
18 2018 Mar 11 10:40:22 user.notice igmpproxy[13150]: RECV V2 member report from 192.168.142.1 to 224.0.0.252
19 2018 Mar 11 10:40:22 user.notice igmpproxy[13150]: The IGMP message was from myself. Ignoring.
20 2018 Mar 11 10:40:22 user.notice igmpproxy[13150]: RECV V2 member report from 192.168.142.1 to 239.255.255.253
21 2018 Mar 11 10:40:22 user.notice igmpproxy[13150]: The IGMP message was from myself. Ignoring.
22 2018 Mar 11 10:40:22 user.notice igmpproxy[13150]: RECV V2 member report from 192.168.141.1 to 224.0.0.252
23 2018 Mar 11 10:40:20 local0.err drflocs[14402]: (ERROR): failed to alloc connection memory in DO_NOT_CLOSE callback
24 2018 Mar 11 10:40:20 user.notice igmpproxy[13150]: The IGMP message was from myself. Ignoring.
25 2018 Mar 11 10:40:20 user.notice igmpproxy[13150]: RECV V2 member report from 192.168.143.1 to 224.0.0.252
26 2018 Mar 11 10:40:18 user.notice igmpproxy[13150]: RECV Membership query from 0.0.0.0 to 224.0.0.1
27 2018 Mar 11 10:40:17 user.notice igmpproxy[13150]: RECV Membership query from 0.0.0.0 to 224.0.0.1
28 2018 Mar 11 10:40:08 daemon.err dhcp6c[25251]: client6_send: transmit failed: Network is unreachable
29 2018 Mar 11 10:39:35 daemon.err dhcp6c[25251]: client6_send: transmit failed: Network is unreachableÉs ez is megvan.....
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
-
Angel2014
addikt
válasz Rascally81 #532 üzenetére
Szia! Melyiket?
5ghz bug...
Vagy a listát amit kiírtam?
5ghz bugra Chal segített ...reszet és újra ráküldtem a legújabb firmwarét , megint reszet és beállítottam a rútert...azóta jó...
Amikor csak simán reszeteltem...a naplóban érdekes dolgokat láttam...pl: Strat wachdog ....ez az a zsarolóvírus ami a legveszélyesebb...
A lista hiba megmaradt....de én arra gondolok én szúrok el valamit....én kipipálom a hide ssid-ét ,hogy ne látszódjon...bekapcsolom a MAC szűrést 5ghz csak a gépemem van...2.4 re raktam a telómat a tabot és a tv ét is...amióta ezt bekacsoltam azóta ír hibát a naplóban.
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
Ti használjátok a zyxel cloudot amikor belépünk a rúterbe kéri egyből...
Ha igen leírná valaki mire való...és mi tudjuk ezt használni...
-
Rascally81
aktív tag
Üdv Tagok! Tegnap lettem gazdája egy ilyen "szépségnek". A kérdésem az lenne, hogy összességében mennyire vagytok elégedettek az eszközel? Egy dolog meglepett...
S7 edge telefon wifi ikonnál egy kis felkiáltójel " Lehet, hogy nincs internet" szöveggel. Dlink routerel nincs gond.Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
Angel2014
addikt
Ma ismét 10 perc után jött elő az 5 GHZ es wifi...elindítottam a logot. és ezekt írja benne.
user.err sbsaved[2888]: Failed to open /usr/lib/sbsaved/sb.redis. (2)
18 2018 Mar 8 12:20:17 user.err sbsaved[2888]: Failed to open /usr/lib/sbsaved/sb.redis. (2)
19 2018 Mar 8 12:20:13 user.err sbsaved[2888]: Failed to open /usr/lib/sbsaved/sb.redis. (2)
20 2018 Mar 8 12:20:09 user.err sbsaved[2888]: Failed to open /usr/lib/sbsaved/sb.redis. (2)
21 2018 Mar 8 12:20:05 user.err sbsaved[2888]: Failed to open /usr/lib/sbsaved/sb.redis. (2)
22 2018 Mar 8 12:20:00 user.err sbsaved[2888]: Failed to open /usr/lib/sbsaved/sb.redis. (2)
23 2018 Mar 8 12:19:56 user.err sbsaved[2888]: Failed to open /usr/lib/sbsaved/sb.redis. (2)
24 2018 Mar 8 12:19:52 user.err sbsaved[2888]: Failed to open /usr/lib/sbsaved/sb.redis. (2)Meg ezt...
user.notice igmpproxy[26830]: The IGMP message was from myself. Ignoring.
2 2018 Mar 8 12:20:32 user.notice igmpproxy[26830]: RECV V2 member report from 192.168.143.1 to 239.255.255.253
3 2018 Mar 8 12:20:32 user.err sbsaved[2888]: Failed to open /usr/lib/sbsaved/sb.redis. (2)
4 2018 Mar 8 12:20:31 user.notice igmpproxy[26830]: The IGMP message was from myself. Ignoring.
5 2018 Mar 8 12:20:31 user.notice igmpproxy[26830]: RECV V2 member report from 192.168.143.1 to 224.0.0.252
6 2018 Mar 8 12:20:30 user.notice igmpproxy[26830]: The IGMP message was from myself. Ignoring.
7 2018 Mar 8 12:20:30 user.notice igmpproxy[26830]: RECV V2 member report from 192.168.142.1 to 239.255.255.253
8 2018 Mar 8 12:20:29 user.notice igmpproxy[26830]: The IGMP message was from myself. Ignoring.
9 2018 Mar 8 12:20:29 user.notice igmpproxy[26830]: RECV V2 member report from 192.168.141.1 to 239.255.255.253
10 2018 Mar 8 12:20:28 user.err sbsaved[2888]: Failed to open /usr/lib/sbsaved/sb.redis. (2)
11 2018 Mar 8 12:20:26 user.notice igmpproxy[26830]: The IGMP message was from myself. Ignoring.
12 2018 Mar 8 12:20:26 user.notice igmpproxy[26830]: RECV V2 member report from 192.168.142.1 to 224.0.0.252szerinted ezek milyen hibák?
-
Angel2014
addikt
Nálam is ugyan ez ,de nem indítom újra a rútert,hanem beírom megint az ssid-t és a jelszót.. ilyenkor windowsban létrehoz pl admin , admin 1,admin 2 , admin 3 stb az ismert hálózatoknál látszik..
Amúgy te csináltál hibaelhárítást nálad nem írja ki azt mint nálam?
-
Angel2014
addikt
Szia! Van szünet a kódban igen..de azzal egyűtt jól ütöm be...vagy 5ghz nél nem szabad szünetet tenni?
Ha nem volt secoriti beállítva most felengedett 1x de ha mást állítok be nem enged fel...wpa2 psk nem enged csatlakozni. wpa2 lehetőségnél meg nem is lehet jelszót beállítani sem.
Nálad hogy van beállítva?
A security résznél a compatible modót és a PMF-t esetleg nem kell kipipálni?
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
-
sgeza
veterán
Újabban azt csinálja a router, hogy időnként eltűnik az 5GHz-es wifi. Restart után újra megy, aztán néhány nap elteltével megint nem. Lefrissebb firmware van fent. Van valakinek ötlete, hogy miért teszi ezt?
-
Kicsimix
őstag
...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
-
mtibusz
tag
Szerintem mint router teljesen jó.
- Kapcsolódik a szolgáltatóhoz rendesen, nem dobálja el a netet.
- A Gigabites portok tiszta jól működnek rajta, elvileg simán NAT-olja az 1000-es netet is a WAN->LAN irányba.
- A wifi is szerintem egész korrekten működik mind a két sávon.Amit a gyári szoftvere tud, azt végül is tudja,csak ne akarj ebből többet kihozni.
Egy kulturált (okosítható) NAS-t utána akasztva viszont kinyílik a világ, csinálhatsz bármit amit csak szeretnél.
Nekem eddig egy Netgear WNDR 3700-as router volt beokosítva openwrt-vel. [link]
De őszinte leszek: az Armor Z1 + ZyXEL NAS520 kombó, mérföldekkel veri az előző megoldást.
Én lehet le se cserélem ezt a router-t bármi másra, elég kulturált pénzért sikerült hozzá jutni, és mint router
simán megállja a helyét....persze másnak simán kelhet még ez ettől függetlenül az okosított openwrt.
Ha lenne rá ettől függetlenül szerintem én is kipróbálnám ...https://youtu.be/44NQkFJaEuE
-
mtibusz
tag
Ezzel csak az a bajom, hogy régebben már egyszer rá kellet telefonálni a Digi-re, hogy ugyan szeretném azt a rohadt publikus IP-t, mert kell a munkámhoz, stb,stb ...
Vissza is rakták publikusra, ami jó sokáig működött is normálisan...Aztán mostanában (lehet mióta átállítottak 1000-es netre) megint NAT-olt lett...
Meg se kérdezték, hogy te majom, amit régebben kértél, mert ugye annak nyoma van a rendszerben,
az még kell-e neked vagy sem, vagy mi a wtf van...?Lehet csak azért nem tűnt fel, hogy nat-olt az IP-m megint mert a NAS-t most kaptam vissza, így másfél - két hónap után, mert táp hibával szervizben volt.
És itt lehet igaz is amit mondasz, hogy Józsi bácsinak meg bőven jó a NAT-olt hálózat is ha fel se tűnik neki ..Kíváncsi vagyok mikor fognak a szolgáltatók egyoldalúan szerződést módosítani, hogy innentől kuss van, nincs publikus ip, csak ha fizetsz érte...
https://youtu.be/44NQkFJaEuE
-
addikt
Elég durva ára van az IPv4 címeknek manapság, egy /19-ben van ~8000 ügyfél, abból jó esetben 100-200-nak kell valójában public cím. Viszont ha teljesen ki lehet üríteni, akkor el lehet adni egy ilyen tartományt úgy 100 ezer USD-ért, azt a pár % ügyfelet meg be lehet terelni néhány másikba amit megtart az ISP. Nyilván meg fogják csinálni az értékesítést az ISP-k, te is meg én is pontosan ugyanígy csinálnánk az ottani döntéshozók helyében
Persze illene szólni, csak azzal meg az a baj, hogy a 70 éves Feri bácsi is azonnal beválaszolna, hogy márpedig neki ez kell, ugyan nem tudja mi az, de kell (abból nem lehet baj). Az ASZF meg engedi fű alatt csinálni, így hát ki is használják.
disclaimer: nem akarok senkit védeni, csak leírtam a tényeket, mert nekem is érdekes volt amikor hallottam erről
[ Szerkesztve ]
-
mtibusz
tag
Na azt hiszem idő közben meg lett a megoldás.
A Digi-nél az okosok úgy gondolták, hogy jó lesz nekem egy NAT-olt hálózat is.
Azt mondta a csajszi a telefonban, hogy valóban nem publikus az IP-m.
Kérdeztem, hogy miért NAT-olt, ugyanis régebben publikus volt... Normális választ nem kaptam rá.
Elvileg vissza állítják publikusra. Innentől akkor elvileg meg lesz oldva a gondom, látszódni fog a forwardolt
portom kivüről is.Kapják be ...
https://youtu.be/44NQkFJaEuE
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 14" E6440 i5 4200M 2.5GHz 8GB RAM 512GB SSD 1TB SSHD Windows 11 Pro
- Billentyűzet problémás Toshiba c50 laptop (15,6/i3-G4/4GB/128SSD/Magyar)
- ZBook Studio 16 G10 16" 4K IPS i7-13700H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Sérült HP Elitebook 2570p laptop (12,5/i5-G3/8GB/320GB/Magyar)
- 13,3" CTO Apple MacBook Pro 2017 két Thunderbolt 3 port, Intel Core i7, 16GB RAM, 512GB SSD!