Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Windows 11
- JavaScript topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vicze
félisten
Hm.
1. "Matter IPv6 alapú, IPv6LoPAN megoldás" Erre dobnál egy linket? Legjobb tudomásom szerint nincs kinn a specifikáció mert nincs véglegesítve még minding és semmilyen IEEE elnevezése a Matter-nek ebből következtet mindenki, hogy lényegében egy továbbfejlesztett ZigBee. Persze lehet poénból nevezte át magát a Zigbee alliance.
2. Akkor miért mondja a Philips maga, hogy cserélni kell majd a Hub-ot? Miért van egy ZigBee chip a Nest Home-ban mikor egyértelműen csak Matter-t fog támogatni? Miért mondja Samsung hogy a SmartThigs frissíthető lesz?
3. "Remélhetőleg átvesz majd a helyet a Matter teljesen."
Ha nem dot-dot akkor hogy tudja teljesen átvenni, sok eset van ahol csak a dot-dot működik jól.
4. Hát nem tudom bedugtattam/bekötöttem és működnek konkrétan a Zigbee kapcsolattal 0 problémám volt eddig. Minden kínai cucc 3.0 nem hiszem, hogy olyan régi chip van a piacon.
"megfelelő mennyiségű és elhelyezésű router-rel."
ZigBee pont azért jó mert peer to peer, így ha van fixen áramba kötött eszközöd, akkor hatalmasak lehetnek a távolságok a Hub-ig. De ott az IKEA által használt "repeater" megoldás is. (me fém házba gondolták majd megy jól a Fyrtur)
5. Ismerem a "dobozos" termékeket és egyrészt ugyan olyan kókányolt szarok, nem bővíthetőek értelmesen, az eszköz támogatásunk hulla szar és bezárnak egy kalitkába, mindennek a tetejébe buták mit a föld, az árát meg se említem. 30éve az autoimmunizáció csöppet mást jelentett mint manapság.
Megnéztem azt az utat és hogy mit nyújt mert nem akartam szívni és szerettem volna, hogy csak működjön, távolról csili vilinek tűnik és amikor belemegy az ember a részletekbe kiderül mekkora gány az egész. -
wroadd
csendes tag
Hát ez bizony több irányból is sántít.
1, a Matter IPv6 alapú, IPv6LoPAN megoldás. 2015-ben a Zigbee DotDot-ot (Zigbee Pro) is erre építették, azért a kettő jelentősen nem ugyan az.
2, a Matter edge routerek révén kommunikál a különböző hálózatokkal, így a Zigbee- el is, így a border router-ként működő Zigbee Hub (Mint Pl a Philips Hue esetén lesz) elég lesz a kompatibilitáshoz.
3, A Zigbee, mivel más protokoll, nem szűnik meg. Egyelőre.
Remélhetőleg átvesz majd a helyet a Matter teljesen.
4, hát érteni kellene a Zigbee hálózat építéshez is, ez is csak egy szakma, mint a hálózatkiépítés Ethernet vagy wifi esetében.
Persze előfordul, hogy a Kínából vásárolt legolcsóbb belpiacos Zigbee termék még a ZStack 1.2-n dolgozik, nem a ZSTACK 3.0-n, akkor valóban előfordul, hogy a gyártó olyan korlátozásokat tett bele, ami miatt nem működik minden a szabvány szerint.
Ezért van az, hogyha gyártófüggetlen Zigbee hálózatot akarsz összepakolni, akkor azt tervezni kell, megfelelő mennyiségű és elhelyezésű router-rel.
5, az okosotthon messziről sem egyenlő az otthon összerakott eszközhálózattal, bármennyire is ezt tolja minden eszköz gyártó (vagy éppen azt, ami neki van a palettáján, legyen az vezetékes vagy vezeték nélküli megoldás).
Furcsa módon vannak itthon 30 éve hiba nélkül működő automatizált otthonok.[ Szerkesztve ]
Gurulunk, Waze?
-
bambano
titán
minden kis nüanszra a hatóság se figyelhet...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ace05
senior tag
A Swype andoidos billentyűzetük nagyon jó volt. Kár, hogy régen ráhagytak a fejlesztésével.
-
törölt tag
Igen, csak pont az lesz, hogy már most a Philips olyasmit nyilatkozott, hogy pont azt tervezik csinálni a Choippal, mint ait a Zigbee-vel, szóval pont ugyanúgy nem lesz kompatibilis, ahogy a Zigbee, de legalább vehetsz mindenből újat majd Zseniális.
Amúgy pont az ilyen szarakodások miatt, amikor minden gyártó próbálja bezárni a saját termékeibe a felhasználókat, emiatt terjednek az olcsó kínai cuccok, mert azok meg mindennel működnek, csak hátrányuk, hogy mindent kínai szerverre küldenek és persze nem is csinálnak semmilyen asszisztenst.Amúgy persze Paul egy bohóc, de rengeteg hasznos dolgot is mond. Például hogy a G home nem kezeli az RM4 Pro-t. Van egy ilyenem itthon, ez vezérli a redőnyöket és még egy-két IR cuccot. Ha ez nem működik G alatt, akkor eleve nem lesz jó nekem az egész platformjuk. Most arról nem is beszélve, hogy mennyire ultragáz, hogy nem képesek nevet adni az asszisztensüknek és csak hangutasítással lehet kezelni?
-
vicze
félisten
Tudom, hogy lényegében ugyan az, csak ZigBee-ből már van 3+ verzió (van a Pro is), és most ez kvázi egyesítve lesz, új logó meg midden kutya füle, ami marketing szempontjából számít. Az hogy technikailag Zigbee igazából lényegtelen, mert ha elindul esélyes, hogy jó pár Hub kuka lesz. Zigbee mint márkanév lényegében megszűnik.
Paul Hibbert meg leginkább egy bohóc és nagyon ritkán tartalmaznak tényleges információt a videói. Smart Home Solver, The Hook Up, Undecided with Matt Ferrell sokkal értelmesebb.
Na most én Zigbee alapon próbáltam megoldani az automatizálást elsősorban. kb. rémálom, a választék és a lehetőségek valami brutál szarok a támogatottság meg kb. nem létezik sok esetben. Egy hatalmas hackelgetés és katyvasz még sok sok év után is az okos otthon, nem éppen olyasmi amit halandónak ajánlanék.
-
törölt tag
Azokkal az a baj, hogy egyrészt nem túl jók, főleg hangutasításban, másrészt meg a Choip az ugyanaz lesz mint a Zigbee csak újra feltalálták más névvel.
-
törölt tag
Na, talán visszatérhet Cortana valami modernebb backenddel?
Nem lenne rossz ha a sok felvásárlás után tényleges termékkel is előjönnének, nekem nagyon hiányzik egy kis verseny a térképek, hangasszisztensek és szövegbevitelek piacáról.
Például tökre örülnék egy Alexa konkurenciát jelentő otthoni asszisztens doboznak, amit több régióban is lehet kapni/használni, és működik Zigbee hubként. Vagy egy javított Swiftkey-nek (nagyon buta a magyar szótárkészlete), de egy Bing Maps is jöhetne Androidra
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Már magyar szinkronnal is játszható a Half-Life Alyx
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Parfüm topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest