Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Microsoft Excel topic
- Windows 10
- XPEnology
- OpenMediaVault
- Windows 11
- Adobe Indesign
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Xiaomi Mi Note 10 Lite
Mielőtt kérdezel olvasd el !
Nem fertőző
Android 11-hez az alex féle 3.4.x.x twrp nem használható.
Android 12 fastboot vagy cmd-vel módszerrel telepíthető ,frissíthető(xiaomi.eu rom esetén).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Riga74
csendes tag
Próbálkoztam MIFlash-el, ismeretlen hibával leállt, az ADB és scriptes kütyüket nem tudom, nem értem, hogy működik. Tud valaki segíteni vagy linket küldeni a flashelésben?
Szervizben kérdeztem mi kerülne 50 ezerbe. Azt mondták, hogy a gyártól kell kérjenek bootloader nyitó kódot ami több hónap, meg speciális ROM-ot és sokat kellene vele tökölni , ezért kerül ennyibe... Rákerestem a hibára és beadott olyan youtube videókat amelyiken a procit újraforrasztják (reballing) és az megoldja a bootloopot. Ez megint csak felejtős. -
this is life
Ármester
Részben, mert lett véve csere telefon a gyerkőcnek.
Tartalék státuszba került a lite, végre lesz játszós telefon, hogy kiéljem a romolási vágyaimat (előtte még pár napig tesztelem, hogy stabil marad e a jelenlegi állapota)..Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
this is life
Ármester
Ne sajnáld, , aki ebben az ipaágban dolgozik ezt vállalja, munkánk nélkül nem lehetne azt mondani, hogy "dik mán fater dróton jön a petrus".
De ugyan ez elmondható mások észrevehetetlen munkájáról is.
Teljesség igénye nélkül: egészségügy, tőmegközlekedés,kommunikáció, élelmiszer ipar...etcAmikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
this is life
Ármester
-
Bali27
addikt
2 dolog miatt..
1/Mert azt sem vettem volna 🤣. 2/TsakGls futárkodásom második napján, reggel 8 kor a 2. cimnêl xart be a teló.
Ugye nagyon kellett a gps funkcio, de semmi se volt még nyitva.. Egyedül a tescoban levő bolt ahol csak új cuccok vannak..(használtbol akartam volna egy jobbat de ugye váratlanul jött). Szóval baromira megnézem mindig mit veszek. Előtte napokig bújom a teszteket, véleményeket, és hogy van -e custom rom rá..
Ez a lehetőség most nem volt meg és hasraütés szerűen vettem meg a nem túl nagy kinálatból.
Kb ennyi a story[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
A23.... Szóval jó sok optimalizálást kellett csinálni +nemrég jött egy frissítés ami jót tett neki.. Így tűrhető már.. Csak a fényerő szabályozás botrányosan fos.. Állítólag nincs benne szenzor és full szoftveres. Meg a képernyőt nem lehet látni napsütésben😅😭
Páromnak a53 van.. Azzal már szinte teljesen megbékélnék mert ez a 2 dolog ott már rendben van.
Gondolkodom lehet 70 körül meghirdetem ezt.. Van rajta +tok meg kijelző védelem +2 év gari. 1 hónapos. Ja meg független. Ez reális lehet?[ Szerkesztve ]
-
OP3N DOTT T
tag
Nekem mondjuk furcsa, hogy lányom redmi 9t telóját is így kellett frissítenem a hétvégén mert még csak miui 12 android 11-nél járt,holott kersztlányom telója ami dettó ugyanaz már miui 14 android 12-t is megkapta múlt héten miui 13-at meg már decemberben lányomé meg egyiket sem.Egyiken se volt semmi mokolás,de így már azonos verzión futnak.
Tudom,hogy ez a note 10 lite topikja,csak az eset furcsasága ösztönzött,hogy leírjam.[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Hát ja.. De pl amit mások csinálnak: Cr droid nem bootol be, Lineage Os (utoljára kb 1 éve ) nem hallották a vonal végén a hangom.
De az említett romok már tényleg jók. Igazából sokkal jobbak is szerintem mint a gyári Miuis.
Ez az utolsó 3.8 tökéletes.. Az semmit se jelent hogy official vagy sem...(tapasztalat) [link][ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Hali mindenki.. Kijött a Project Elixir 3.8
3.7 és a vele egyidőben kijött romokban nem működött a biometrikus azonosítás... Valószínű a kernel volt a hibás.. Itt ki lett javítva, minden flottul megy, és még mindig 2 naponta töltöm a telót.
Szerintem nem is frissítek jó darabig innen. -
Bali27
addikt
Feltettem az EvoX-et... Valószínű a Cherris Os harmadik frissítésében lehetett gond vagy az hogy harmadik piszkos frissítést csináltam...
Az új Evox tökéletesen működik, az akku majdnem olyan mint új korában... 2 napot bír megint
Szóval per pill maradéktalanul elégedett vagyok. 😁[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
Az a gond, hogy számomra lényeges szempont a miui megléte, emiatt nem raktam fel aosp romot, illetve emiatt van xiaomi telefonom. A stock vagy ahhoz nagyban hasolító felületektől kiráz a hideg, meg az ideg. Amennyiben a miui-ról lemondanék, akkor márka váltás is lenne egyben, de ahhoz nem igazán fűlik a fogam.
Csendesen keresgélem az utódot, ami nem nagyon akad, értelmes árral és jóval többet nyújtó hw-el. Mert az alap, hogy qualcomm soc, legalább lite szintű kamera (de inkább erősebb) hw is adjon pluszt és miui fusson rajta,akksiban se nagyon lépnék vissza ..stb és mind ez anyagilag ne fájjon jobban, mint amennyire a lite vétele fájt.Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Bali27
addikt
Igen, már megoldódott.. Már szuperül müködik, egyedül a google egyes részeit vesztettem el.. Persze lehet a Cherris Os nem mentette el rendesen. Nem derül ki... Most már nagyon frankon müködik.. És már a Nováról áttértem a Lawnchairre.. nekem sokkal testhezállóbb, kicsi, nem bonyolult, baromi gyors és tud mindent ami nekem kell. Ja és nem bugos.
-
Bali27
addikt
Sziasztok!
Már jó ideje használom a Cheris Os-t.. Viszont kb 2 hete elkezdte valami meríteni a telót..
HASználtam eddig is a Tidalt meg a Volumiot, amik persze merítik, de most ez már durva.. Kb napi 2X- töltöm.
Kérdés hogy milyen progival lehet kideríteni hogy mi szívja ennyire az aksit..
Sima beépített akku progi semmi különöset nem mutat, meg fent van az Accu Battery de az is fals baromságokat ír. 4% chrome, miközben nem is használom.. Volumio 0,1% miközben sokat megy.
NIncs kedvem újra tenni az Op rendszert.. Ja Cache/Dalvik törlés már volt. -
Bali27
addikt
Tyű ha.. Nem láttam még. Igaz tökéletesen bevált a Cherish Os... Majd kíváncsi leszek melyik Op rendszer viszi legtovább a telónkat. Ha Cherish kifúj akkor váltok mivel az EvoX úgy látom következetes és kitartó a telók támogatásában. Amúgy nagyon szeretem ezt a telót.. Közel 2 nap még mindig az üzemidő.. (ha reggltől estig böngészek / telózok/ +Tidal / Volumio megy akkor 1 hosszú nap)
Atomstabil...szép és jól müxik.. Mi kell még? -
this is life
Ármester
Több mint baráti ár , figyelembe véve a forint felcsökkenését ,inflációt a telefonunk néhai árát ...stb A samsung az a52s-el elkészítette a best buy telefont hw/sw ár arányban verhetetlen.
Offba raktam magunkat a békesség kedvéért.
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Bali27
addikt
-
this is life
Ármester
Annyi előnye van , hogy egy gonddal kevesebb jut a usernek , a hátránya pedig ennek a sokszorosa , hisz ki tudja , hogy mivel es mennyire megpiszkált romról van szó (mondjuk másodlagos telefonon talán elférhet egy ilyen tulajdonságokkal rendelkező fw/sw), egy biztos banki illetve személyes dolgot nem pakolnék rá...
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
this is life
Ármester
Lehet , hogy amikor neked , magamról irok akkor csak az alteregóval beszélgetek 😂 , esetleg egy virtuális tükörképpel .
Reklámok ellen browser tekintetében az edge bekapcsolt addblockkal , privát dns-el korrektül mükszik , illetve a privát dns(adguard dns) is megfogja az alkalmazások jó részének a reklámját.. (egy próbát megér).
Annak idején míg rootolt telefonom volt az adaway kötelező darabnak számított . Igaz akkoriban a volte-hoz ,camera 2 apihoz szükség volt a magisk-re .Alonso69
Biztos, hogy jól sikerült az orosz fejlesztő romja , viszont vsz nem sokat tehet hozzá egy xiaomi.eu romhoz , ami mögött nagyobb közösség található, ha már módolt global rom akkor rom builder, és talán akad hellas, görög rom is .Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Alonso69
senior tag
Persze,ismeretlen eredetű Rom-ot én sem tennék fel, nem kötelező senkinek.
Több mint 2900 pozitív értékelése van a srácnak a 4pda-n [kép] [kép] nem ma kezdte, megtalálható az XDA-n és az Androidfilehost fájlmegosztó oldalon Telegram felület 3090 tag [kép]
A Magisk az Elixir Rom-on is rajta volt,ha jól emlékszem,de nem akarok senkit se rá beszélni semmire,mert az oroszok a spájzban vannak,ha lehet egy kis iróniát ide csempészni.Xiaomi 14
-
this is life
Ármester
Mert olyan nagy szám az a kupon ??? Nem hiszem , de lehet , hogy bennem van a hiba , mert nem vagyok Mc rajongó. Igaz mindent ignorálok ami vásárlói szondázásban utazik , legyen az alkalmazás ,kártya , bármi.
-
this is life
Ármester
A mcD appja ha az emlékeim nem csalnak a nyitott bl is figyeli , emiatt megkerülhetetlen a védelme, hiába a safetynet check megfelelés, magisk hide , átnevezvett magisk ...stb , elhasal a trükközés rejtése, hogy mi a jó istent védenek ennyire , csak ők tudják
Ui.: Rezeg a léc az update-nek , de még ellenállok
[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
Jól látod a kérdést , nem fűlik a fogam a nulláról belakáshoz , amilyen hülye szerencsém van a droid verzió váltás miatt úgy se úsznám meg a dolgot az a10/a11 update se ment zökkenő mentesen , akkor miért lenne most másképp . nem ver a víz a miui13 miatt , inkább csak security patch okán kerülne fel , de meggyőztél , még egy darabig jegelem a kérdést.
Melorin
Twrp-t a fenti leírás szerint kell felrakni , ha miui13-on van a telefonod és arra raknál xiaomi.eu romot , akkor a twrp felejtős , miui12.5 pedig orangefox twrp-vel működik . próbáld ki mizoli ötletét , hátha helyre teszi a SafetyNet részt , ha mégsem akkor mi flash és stock rom alapnak , utána mehet a custom rom is , de szigorúan betartva a telepítés menetét ."Csatlakoztasd a telefont usb kábellel a számítógépedhez, (lehetőleg intel processzoros gép legyen ).
Cmd alól tallózod be az adb könyvtárat vagy intézőben az adott könyvtárban shift jobb egérgomb és a felugró ablakban kattints a powershell/parancssor megnyitása itt menüpontra.
Add ki a fastboot devices parancsot ,majd sorban ezeket a parancsokat,utasításokat kell beírni :fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta.img
fastboot flash recovery twrp.img (vagy amire átnevezeted a fájlt)
twrp: wipe-> format data -> yes "Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
chopin42
addikt
Mind a két helyen kikapcsolva, tiltva wifiről is, mégis benyomja mindenhogy, ha van wifi ha nem. Az ujjlenyomat olvasó az esetek kb felében olyan, hogy előbb beírom a jelszót. A telefon nagyon be van lakva, de érik az a visszaállítás, viszont végső esetben. Igen tudom, hogy cserélhető, tervben is (volt), hogy rendberakom külsőre, mert az előző gazdája a "hibátlan" telefon elejét úgy összekarcolta, hogy lehetetlen eltüntetni. Mert így kb kapnék érte 20-at, pedig vigyázok rá.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
-
vegyszer
addikt
Nekem az előd két éve a Mi Mix 2 volt. Ott az NFC fizetés, és a Telekom appja is sikított, hogy te jó ég, nyitott a BL, as egyedi a recovery! Most mitévő legyen...
Emlékeim szerint a Raiffeisen appot könnyebb volt működésre bírni, mint a tévét."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
-
chopin42
addikt
Nem tudom, lehet az lesz...most fel kellett tennem töltőre, pedig fél óra ment max bele, és 30 alatt vagyok...
Igazából a telepített alkalmazások, üzenetek, híváslista lennének fontosak. Ezek, költöztek az előzőről (meizu m6 note) probléma nélkül.Ha ezeket meg akarnám tartani/visszaállítani fr után, hogy kezdjek neki, van rá mód?Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
vegyszer
addikt
Most nézegettem az EU romok vonalán mi a helyzet.
Utoljára a Mi Mix 2 esetén játszottam el az akkori procedúrát (bootloader nyitás, TWRP, rom telepítés).Valahogy ez megmaradt gyári állapotban a frissítéseket leszámolva.
Nézvén az EU vonalat meglepett, hogy idő közben a folyamat egy kicsit változott.
Mert addig egyforma, hogy bootloader nyitás. De az, hogy EU romot kábellel fastboot módban toljunk fel már csak az utolsó utáni mentsváram volt a Redmi 3 Pro-n. Mikor EDL módban kellett újra húzni szegényt. De jellemzően TWRP felől közelítettem meg a telókon a rejtett/tiltott zugokat.Azért pár kérdés felmerült ennek kapcsán:
-Ha van fastboot rom feltöltés, az bántja a TWRP-t?
-Ez az EU vonal moddoltnak számít. Azt esetleg valaki tudja, hogy rootolt-e?
-Ha az, akkor itt is a banki appok, és az NFC fizetés végett el kell dugni ezt a kérdéses részek elől? Ma ez hogy történik? Még mindig Magisk Hide segedelmével, vagy etéren is volt változás?Van aki innen használ EU stabil romot otp simple, Raiffeisen, Revolut, vagy BKVgo-val? Mennyire volt nyűgös ezeket jól beállítani?
Köszönöm a segítséget!
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
this is life
Ármester
Nekem könnyebb dolgom volt a megszokással , mert az összehozható wp felület ismerős , otthon mozgok benne .
Valamiért a rendezett összevisszaság jobban átlátható számomra, mint a megszokott általános , színes ikon halmazok, mappák.Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
this is life
Ármester
Square home launcher (wp8.1/10) után szabadon , ami pluszban sokat nyom a latba, hogy az app drawer háló helyett gördülő listaként is beállítható , mint anno symbianon, wp volt . Minden ikon fehér az egyedi ikon pack miatt , nem szexuálja a színes katyvasz a szemem
-
Imi1981
veterán
Én nemrég frissítettem és ugyan ez a problémám! Én fng és Microsoft launchert használtan nagy megelégedéssel. Most kénytelen vagyok miui launchert használni. Amúgy már nem olyan rossz ez a miui launcher csak már hozzászoktam a Microsoft launcher - hez és a jobb testreszabhatósághoz de a gesztusvezérlés kell így ugrottak a nem gyári launcherek.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
-
-
MODERÁTOR
-
this is life
Ármester
A google beépülés nem csak neked nem tetszik , bár tudom , hogy ez nem jelent vigaszt . Amennyire csak lehet érdemes az embernek plattform független megoldást használni . Az viszont biztos, hogy nem fogok kapkodni az updattel , Karavikékat olvasva az new miui és android csak plusz korlátokat hoz .
-
this is life
Ármester
Ha jól értelmezem a funkció vesztés oka az , hogy a kézi sötét mód anomáliákat tud okozni (erőltetett sötét vagy épp a világos mód használata) emiatt ugrik ez a ficsör és az android rendszerre illetve a miui-ra van bízva a user helyett . Számomra ez szívás lesz (már ha rá kerül a miui13/a12 ) mert bár a telefonon be van kapcsolva a dark mód, de az alkalmazások jó részénél ezt kikapcsoltam , mert szexuálja a szemem a fekete , de ez alkalmazás függő . Ui.: Nesze neked teljes körű személyre szabhatóság .
-
this is life
Ármester
Tudom ,hogy vicc volt , bár nem minden alapot nélkülöző dologról van szó
. Nem kell félteni a xiaomi fejlesztő mérnöki gárdát, ha valami elrontásáról van szó . Igaz eddig velük szerencsém volt , eddig amit hibát összehoztak az javították (redmi 3 hotspot hiba, mi note 10 lite tárcsázó , előzmények lista hiba) .
Részed lehet majd az A12-ben, mert a miui 13 elvileg az A12-vel jön majd "sajnos" .
Amúgy előre félek tőle, túl probléma mentes a telefon , az ilyet pedig csak elrontani lehet .Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
-
this is life
Ármester
Az 5 kilós kalapács még mindig a kezében van , ami a biztonság kedvéért nála volt
De aljasok vagyunk
Rég törtem telefont , de nem volt jó érzés ha vissza gondolok rá (igaz fél év alatt háromszor is sikerült ezt a feladatot abszolválni ) .Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Bali27
addikt
Igen...
Elsőnek Fastboottal a legujabb Globalt tettem fel. Csak ott amikor végzett valami errort írt ki és ujraindult,.. De gondolom nem gond mert rátoltam recoveryvel a Xiaomi.eu-t..
Csak ugye lelkesen tiltottam a cuccokat ADB Fastbbot toolsal és letiltottam egy olyan dolgot hogy....Miconnect service.... Uniplay service..
Most ujratettem őket és ment.. Megpróbáltam leszedni ujra néhányat...
És így is ment... 5 percel ezelőttig... Aztán megint nem és utána akár mit tettem fel vagy vettem le vagy ment vagy nem
Kész agyrém...
Egyébként miért nem lehet a lenyíló menübe kill appst meg AOD kapcsolót tenni????Utóirat.. Úgy látom hogy az Uniplay service uninstall volt a gond...
Power detector , soter service és mi connect serviceről tud valaki valamit hogy mit csinálnak és tilthatóak -e?[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
Sok munka lehetett egy másodlagos swap-et összekalapálni .
Ha frissítesz nincs kedved kipróbálni ér e valamit az extended memory ? Hátha valakinek hasznos lehet az informácijóBali27
Türelem a miui 15-nél vissza kapjuk , mint új ficsör .[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
Igen (pagefile.sys) , lehet előnye , ha be van kapcsolva , már két helyen is kiírhatja a rendszer a memoriából a bent tartani kívánt alkalmazásokat , bónuszként pedig egy kicsit a rom-ot, flash memóriát is amortizálja (igaz nagyon lassan ,de biztosan) . Amúgy jól beállított miui-val ezen a téren nincs gondom , amire szükség van az fut a háttérben .
Bezzeg a custom launcer melletti gesztusvezérlés helyrehozása , még mindig scifi kategória .[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
Nekem asszem hétfőn jelezte a frissítés érkezését.
Sikerült bele tenni egy új bugot. A lezárt kijelzőt csak felébreszted, akkor az értesítés kétszer jelenik meg, de legalább félig egymáson/egymásban. Majd rendeződik a kettő eggyé.
Kicsit nehéz elkapni, de nekem ezt hozta a frissítés.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Logitech Z906
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Microsoft Office és Office 365 topic
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Microsoft Excel topic
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- iPhone 14 Pro 128 Gb
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest