Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
[link] Ejnye, ezek a csúnya rendőrök nem kérdezték meg Tapsit...
-
Egon
nagyúr
Ember, fogd már fel, hogy az adott szituációban képtelen voltam kétfelé nézni. Biztos Szupermen vagy, esetleg a fejed két oldalán vannak a szemeid...
Tipikus jogász vagy: ha elütnek a zebrán, azt hörögnéd utolsó szavaiddal, hogy "nekem volt elsőbbségem, a jog engem véd..."
Az, hogy esetleg a jogszabály ne lenne jó, a magadfajtában fel sem merül, ehhez csak gratulálni tudok...Egyébként amit Pali belinkelt, értelmezhető az általad belinkeltekre is: ha mondjuk féktávolságon belül elém lép a gyalogos a zebrán, szerinted ki lesz a hibás, nagytudású jogtudorkám?
-
Egon
nagyúr
Roppant egyszerű. Ütöttem már el majdnem gyalogost zebrán, és azt kell mondjam, nem tartottam volna hibásnak magam, ha megteszem.
Ki akartam kanyarodni jobbra, elsőbbségadás kötelező táblánál, tőlem jobbra zebra a főúton átmenőn. Sajnos balra az út szélén kisteher parkolt, nem láttam tőle semmit. Szépen lassan csorogtam kifelé, természetesen balra tekerve a fejem, hogy lássam: nem jön-e egy Fittipaldi, aki elsőbbsége biztos tudatában letarol. Ezenközben persze jobbra, a zebra irányába nem tudtam nézni. Mikor megkezdtem a manővert, még nem volt gyalogos a zebra környékén (mögülem jöhetett valahonnan). Ahogy visszakaptam a fejem, 1 m-re lehettem a gyalogostól. Satufék, megálltam, elnézést kértem, a gyalogos anyázott. Sajnos egyszerre kétirányba továbbra sem tudok nézni. Ilyen szituációban nem gondolnám hogy ne lenne felelőssége a gyalogosnak is (jogi értelemben lehet hogy nincs).
Summa summarum: néha nem árt józan paraszti ésszel is végiggondolni a dolgot, ha már a jogszabályok idézése ilyen jól megy...
Új hozzászólás Aktív témák
it Egy friss törvényjavaslat szerint az első jogosítványt szerző a sikeres vizsgát követően anélkül vezethet, hogy jogosítványát kézhez kapná.
- Milyen autót vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen notebookot vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 25
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest