- Milyen SSD-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atkaa80
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #948 üzenetére
Tudsz esetleg ajánlani valamit?
-
-
Kicsi80
újonc
válasz
Gubek-Einste #946 üzenetére
Olyan gondom volna, hogyha egy új eszközt akarok hozzáadni a 2.4 Ghz-s wifi hálózathoz pl. Wifis kapcsolót, akkor az eszköz nem csatlakozik ill. Semmi más sem utána. Csak az újra indítás segít. Olyan mintha nem tudná több eszközt kezelni.
-
-
Atkaa80
csendes tag
Sziasztok.
A 2.4 Ghz-s wifi hány eszközt képes kezelni?
Köszi.
-
Lacus MD
tag
válasz
Gubek-Einste #943 üzenetére
Köszi!
-
válasz
Lacus MD #942 üzenetére
Saját eszközre nem tudod lecserélni, meghibásodás esetén egy feketét kapsz helyett, kb ugyan olyan mint ez, melegségről nem tudok nyilatkozni mivel nálam szabad levegőn van. Ha gigabites csomagra váltasz akkor biztosan kapsz másikat, annak a hő melegedéséről itt érdeklödjél.
-
Lacus MD
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg le lehet ezt az eszközt cserélni valamire? A gondom, hogy a TV állványban van egy Synology NAS mellett, az internetet valójában egy Amplifi HD biztosítja, és az összes eszköz közül, ez az egy, ami igen jelentősen melegszik. Minden más átlagos a hőtermelés tekintetében. Kicsit ilyen ipari hulladék érzést kelt bennem. A legjobb persze az lenne, ha létezne olyan eszköz, ami kiválthatná ezt a routert és az Amplifit is egyben, de nem tudom, mit keressek, hiszen a net is a coaxon jön.
-
net91
senior tag
Sziasztok,
Olvassa még ezt a fórumot valaki?A CB (régi UPC-s fehér) kezelőfelületére szeretnék belépni, de nincs meg a felhasználónév/jelszó páros (amire emlékeztem azt nem fogadja el, így minden próbálkozás után növeli a várakoztatási időt).
Ha resetelem és utána megadom a készülék alján lévő 8 jegyű jelszót a jelszónál, akkor a felhasználónévnél mit kell megadni? Hagyni kell az admint? -
Igen, jól értetted. A szolgáltatói egység Modem üzemmód menüpontjában kell átállítani és akkor csak modem feladatokat lát el, nem routingol. Nagyon régen még írtam is róla valakinek, itt láthatod.
-
weman
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #938 üzenetére
Köszi a választ! Akkor, ha jól értem a szolgáltatótól kapott egységre csatlakoztassak egy routert és arról a csatlakoztatott routerről menjen a wifi és arra csatlakoztassam kábellel a pc-t is? Ehhez a művelethez kell valamit állítgatni a szolgáltatói egység beállításai között?
-
-
weman
csendes tag
Sziasztok! Remélem nem térek el a topiktól a kérdésemmel, de lehet tudtok benne nekem segíteni, mert lehet, hogy router problémám adódott. A probléma kb. másfél hónapja jelentkezett nálam, olyan formában, hogy az internetem nem stabíl. Ez alatt azt értem, hogy megnyitok egy weblapot és van úgy hogy az egyből betölt, de van úgy, hogy a kis töltő karika csak forog és forog, majd egy idő után "A webhely nem érhető el" hibaüzenetet kapom és ez így is marad, vagy észhez tér a net és végül betölt. Ez a hiba szorványosan fordul elő, van úgy, hogy egy órában többször is, van úgy, hogy 1x-2x maximum. Mitől lehet ez? Már hívtam a szolgáltatómat, ami jelenleg az UPC-t váltó vodafone, részletesen elmondtam nekik a problémámat, küldtek is egy technikust, aki kicserélte a routert egy CH7465VF típusúra, de ez nem oldotta meg a problémát. A probléma az összes készüléken jelentkezik, amivel rá tudok kapcsolódni a wifire, telefonoknál, laptopnál egyaránt, és az asztai pc-mnél is, ami viszont kábellel van csatlakoztatva a routerhez. Mivel nem igen értek a router beállításához, ezért eddig csak annyit csináltam, hogy a beállításoknál újraindítottam a routert, egyik ismerősöm javaslatára, aki szintén tapasztalt régebben ilyen hibát a netével, de nekem ez sem oldotta meg a helyzetet. Nem tudnátok erre a problémára esetleg valami megoldást? Persze, ha minden kötél szakad akkor újra felhívom a vodát, hogy valamit csináljanak tényleg, mert ez így nem állapot. Válaszokat előre is köszönöm!
-
murdoc34
újonc
Sziasztok!
Egy korabbi leiras alapjan egy masodik router-t kapcsoltam a Compal CH7465LG-LC Connect Box-om utan. Nagyon szepen mukodott amig a regi router-em bekrepalt, vennem kellett egy uj router-t. Meg is jott, a leiras alapjan pedig szepen beallitottam mindent ujra, jol is mukodott, egeszen reggelig.
Tegnap meg 500Mbps letoltes 20 Mbps feltoltes volt LAN/Wifi egyarant, reggel pedig mar csak eppenhogy elerte a 90Mbps, de letoltest 20Mbps feltoltes maradt. Az ejszaka semmi sem tortent a reszemrol, csak kikapcsoltam a laptopot.
A router amit vettem egy Mercury MR50G, ismerosnek van es egy eve semmi problemaja, rosszat nem olvastam rola....
Eloszor bedugtam Connect Box-bol a Lan kabelt a laptop-ba es akkor ujra jo volt a sebesseg. CAT6 kabelt hasznalok mindenhol.
Halokartya uninstall, reinstall, router reset, connect box reset, stb stb... mindennel probalkoztam...de ha a routert visszarakom/allitom marad a 90 Mbps...Szeretnem kerni a velemenyeteket, otleteket ,hogy mit probalhatnek ki mielott atmegyek a szomszedba az uj router-t tesztelni....Lehetseges hogy Vodafone nezi ezt es beleszol? (butasagnak hangzik, de mindenre gondolok mar)....
Elore is koszonom!
-
insight
aktív tag
Sziasztok!
Az normális, hogy a Connect Boxomban nincs port forwarding opció? Szükségem lenne rá, de csak most derült ki, hogy hiányzik, közben screenshotokon és youtube videókon látom, hogy másoknak van
Mitől függ, hogy van vagy nincs? -
mcdennis
tag
Ha leakarom mondani az előfizetésem, (pont lejár a hűségem) akkor mi a teendőm? beviszem a routert aztán annyi?
-
ck0kiE
csendes újonc
Sziasztok!
Évek óta használom mondhatni problémamentesen a CB-t, ám 2 HO és a lakás egyes pontjaiba mért alacsony lefedettség miatt úgy döntöttem ideje átkapcsolni modem mode-ba és egy rendes Wifi routerrel végeztetni a melót.
Kérdés az lenne tudva papíron a CB AC1750, mellé 500-as netem van, ami ténylegesen max 300-400 Mbps-t hoz 5 Ghz-en, érdemes-e egyáltalán AC1800, 1900-es routerekbe gondolkodni (pl. Archer C7, C80 stb) vagy pont elég lehet egy AC1200 is (pl Archer C6) mivel a tényleges sebesség sose fogja elérni a 2,4 és 5 Ghz határokat. Legalábbis nem az 500-as előfizuval. Vagy azért egy jobb router mindenképpen dob az élményen, teljesitményén?Előre is kösszi!
-
kromatika
veterán
válasz
Gubek-Einste #918 üzenetére
Köszi.Végül is nagy nehezen megoldódott.Be telefonáltam,mondtam hogy IPv4 módban van a cb de nem látható a modem mód. Erre a hölgy állított valami rajta,újra indította a cb-t és rögtön modem módban volt
de a felületre meg nem lehetett belépni,és konfigurálni.
Ujra telefonáltam,és végül segítette a hard reset.. Viszont kaptam ajánlatot Gigás netre 2 hét múlva hozzák,és az ár változatlan. Az ehhez járó Arris cuccnak mi a pontos neve?Esetleg teszt vagy tapasztalatok vannak róla?
-
válasz
Gubek-Einste #920 üzenetére
Jaaa, akkor ez váltotta a fehér cb-t az 500-as csomag esetében? Na de ez is puma nem?
-
-
válasz
Gubek-Einste #918 üzenetére
Én kb egy hete váltottam és az Arrist kaptam, de annak sem volt a menüjében, hiába voltam IPv4 üzemmódban. Arrisnál szoftveres gebasz van még. Visszasírom a fehér jó kis CB-t
Ez a CH7465 egyébként üzleti? még nem találkoztam ilyennel... -
-
kromatika
veterán
Sziasztok.A mai nap ki cserélték a régebbi fajta fehér CB-t az újabb ch7465vf fekete színű verzióra.A gond az hogy sehol nem találom a menüben hogy át lehessen rakni bridge módba,hogy külső routerem tudjam használni. Nem értem,állítólag ennél a típusnál még be állíthatja a felhasználó is,nem úgy mint a gigás nethez járó cuccot. Olvastam hogy az pvv4 -et be kell kapcsolni és akkor meg jelenik a bridge mód. nálam be van kapcsolva,az ipv meg nincs.
Hol találom a bridge módot?
-
medvepók
csendes tag
Telefonról, tabletről megy a cast itt is rendesen. Az AirPlay is megy, ha mondjuk Safariból kiküldök egy videót, de olyankor a tv dolgozik, nem streameli a képernyőt a gépről a tvre. Ami nem működik rendesen az a Screen Mirroring, amikor a gép képernyőjét tükrözöd meg realtime-ban. Akkor van szörnyű akadozás.
-
medvepók
csendes tag
Sziasztok, elég béna problémával szembesültem: LG 43NANO793 + UPC/Vodafone Connectbox 5.01 Wifi + Macbook Pro és iMac is: akad az AirPlay 2,4 és 5 GHz-en is, segítsetek mi lehet az oka? A routerre direkt rálátással vannak, kapcsolódnak, a hang nagyrészt oké de az is akad néha, a kép viszont durván akad, kb 1 frame/sec
Minden más (ScreenCast is android tabletről simán) megy, csak az AirPlay nem
Upnp bekapcsolva, esetleg a tűzfalnál lehet vmi? Ott minden be van xelve. Vagy portforward kell? Köszi! -
válasz
monroe8609 #910 üzenetére
1270 hívása maradt csak.
-
monroe8609
aktív tag
Üdv urak!
Többszöri reset nyomas után sem áll fel a box es nincs net! Alul villog a bekapcs rész es felül vilagit a wifi jel!A gyerek nyomkodott rajta vmit de most a ki-bekapcs sem segit es a reset nyomas sem
van valami tippetek tanacsotok? -
kopogo
tag
kérdés van különbség a vodafone álltal adott fekete kábelmodem és amit anno a upc adott fehér kábelmodem között.
-
válasz
mcdennis #902 üzenetére
Csak akkor kell visszaadnod, ha az 1000-es csomagra váltasz (mert a "fehér" CB nem tudja), vagy ha felmondasz nekik. A hűség az inkább marketing oldali dolog, a technikát nem befolyásolja. Ergó hűség után is ugyanúgy szolgáltatnak, ugyanazon az eszközön keresztül, csak más anyagi feltételekkel.
-
mcdennis
tag
Ha 1 év hűséget írtam alá, a végén vissza kell adnom ezt a Connectboxot?
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Ez a modem PoE képes? -
4Grider
nagyúr
válasz
sebesvarib #898 üzenetére
Windows 10 alatt széles körűen használt titkosítási protokoll került ki november elsejével a támogatottak közül, így nagyon fontos, hogy a laptopon fel legyen telepítve a hálózati kártyákhoz, így a vezetéknélkülihez is a legújabb eszközmeghajtó, ha a Windows frissítések mind fent vannak a gépen.
-
sebesvarib
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A héten üzembe állt egy új notebook, wifi 6-os, és a CB 5ghz-es hálózatán amíg megy, minden rendben van, viszont azt elsobálja pár perc után és utána 4-5 percig nem is lehet rá csatlakosni. A 2,4ghz-es hálózatán viszont csak 20-30 mbit-el megy bármi, legyen az net vagy belső háló. Minden beállítás a gyári. Mi lehet a gond?
Köszönöm! -
celf
őstag
válasz
Gubek-Einste #890 üzenetére
úgyértem, hogy hány device lehet rajta egyszerre.
de lehet hülyén fejeztem ki magam -
ginola
addikt
Ezt kapom, hibakereséskor a lejátszó IP címére keresve.
[kép]
Megcsináltam a fentieket, nincs váltózás. -
Ha belépsz a modem felületére a csatlakoztatott eszközök listájában ott van a médialejátszó? Ha igen, akkor a haladó beállítások menüponton belül a DHCP résznél van egy olyan, hogy "Foglalási szabály hozzáadása" és ezt kell kitölteni értelemszerűen a mac és ip részt. A felette lévő csatlakoztatott eszközök segítség az eszköz infóhoz amelynek fix ip-t szeretnél. Nekem a NAS-om van így amióta megvettem és semmi gondom nincs vele, elérem rendesen a fix címen.
-
ginola
addikt
Adott a fehér Connect box és egy médialejátszó ColeEleccel.
A számítógépen megosztott mappákat látja a lejátszó, viszont a a médialejátszót hálózati helyeknél IP cím alapján nem látja a laptop.
Hogyan lehet beállítani egy fix IP általunk adott címet erre az eszköznek? -
-
celf
őstag
Sziasztok!
Hány access point-ot tud kezelni egyszeree a router, nem tudjátok? -
Ez érdekes... Nálam is volt áramszünet, de minden ok volt vele, működött rendesen, nem felejtett el semmit. Szerintem ez connect box hibára utal. Egyébként le kell menteni a konfigot és akkor nem kell mindent újra beállítgatni, egy klikk és a régi beállításaid visszatölti. Szünetmentes is megoldás lehet, bár nem annyira okos szerintem, hogy ha értelmes időn belül nem jön vissza az áram, akkor kikapcsolja magát.
Sajnos nincs külön beállítás erre, ez nem normális jelenség sajnos -
ginola
addikt
Áramszünet után a Connect boxa között vezetékes eszközök (tv, médialejátszók, kamera rendszer vezeték nélküli továbbítója) új IP címet (pl ilyet 0.0.0.24)kapnak, a Wifi hálózat nyíltá változik és nem azonosítottá válik. (utóbbira csak az adapter alaphelyzetbe állítása segít a laptopon)
Mit és hol kell beállítanom, hogy áramszünet után ne ez legyen, hanem működjön, mint előtte? -
válasz
vicamuso #879 üzenetére
Az relatív, hogy megéri! Nálam nincs semmiféle router és a CB a belvárosi vastag falakon át is egész a kapuig ki tolja a jelet ami nem kis táv és rálátás a szobából nulla...
Arról nem is beszélve, hogy a CB-nek a legütősebb része a WiFi és simán leköröz más gyártókat is... Itt szerintem a csatornával lesz a gubanc, tehát nem ártana ellátogatni ebbe a topikba és a srácok véleményét kikérni a WiFi-vel kapcsolatban, mert nagyon nem mindegy a környezeted és lehet csak simán átállítod a csatornát és megoldódik a gond... Sőt, már úgy mehetsz oda, hogy mérsz egyet ezek közül valamelyikkel és bedobod az eredményt a hsz-be. A másik dolog pedig az is lehet, hogy kevés a sávszélesség, szóval lehet nagyobb sebességű előfizu kellene, ha "elfogy" a net, tehát nem tutti, hogy a router megoldást jelent. -
vicamuso
tag
válasz
Gubek-Einste #878 üzenetére
Köszönöm!
-
-
vicamuso
tag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom, hogy veszek egy komolyabb router-t és modem módban rakom ezt a csodát. Wifi-je nagyon nem az igazi főleg 2 fő home office meg a telefonok és akkor ha még az XBOX mazdagon is frissít valamit végképp OFF.Kérdésem, hogy aki használja modem-ként egy izmosabb routerrel tapasztal rendellenességet? Megéri befektetni egy komolyabb routerbe és modemként használni?
Adjam fel és nyugodjak bele....
Köszönöm! -
-szabi-
addikt
Router üzemmódban nem találok olyan lehetőséget, hogy a box IP címét megváltoztassam.
Van erre mód? -
-szabi-
addikt
Hi
Ma reseteltem a connect boxot és nem tudok belépni a kezelőfelületére.
192.168.0.1 nem működik.
Ráadásul továbbra is modemként működik.
Mi a módja a kezelőfelület elérésének?SZERK:
Megvan: 192.168.100.1üdv
szabi -
kisapa
senior tag
válasz
Gubek-Einste #867 üzenetére
Egészen pontosan az, hogy a box mögött lévő videó rögzítőről nem lehet távolról felvételeket letölteni. Ez ott fordul elő ahol a port átirányítás nincs megcsinálva.
-
válasz
Logicman86 #870 üzenetére
Lehet valahol coax vagy jelszint hiba, esetleg egy nem megfelelő szűrő is és azért áll fell ilyen nehezen... Amikor bebootolt csinálj pár screenshotot a modem le és feltöltési értékeiről, illetve az osztókról és szűrőkről amik a kábelre vannak kötve és kérdezz rá ebben a topikban, mert a srácok az értékek alapján meg tudják mondani ha gebasz van valamelyik szűrő vagy osztóval esetleg...
A másodiknál pedig tutti van egy 100-mbites cucc valahol... Indítsd újra a modemet a PC és TV nélkül, aztán ellenőrizd, hogy fennáll-e a "hiba" még, majd ezután első körben a PC majd a TV-t csatlakoztasd és így ki tudod szűrni, hogy ki a ludas... Nagyon gyanús a TV egyébként, hogy ő nem gigabites. -
Logicman86
tag
válasz
woodworm #869 üzenetére
Az eddigi összes modem/routerhez képest -ahol átlag 2-3 perc alatt már volt hálózat- ez nekem nagyon fura. Nem indul újra, ilyen gond nincs. Ha egyszer magára talált akkor nincs rá egy szavam se. "sűrűn" kapcsolgatom: idősebb szülőknél van a cucc, ahol nagyjából reggel meg este van használatban a gép is és a két használat között áramtalanítva van minden("ne fogyasszon feleslegesen). Szóval a gyakorlatban minden alkalommal meg kell várni a ~15 perces bootidőt...
Ha ez van és ez ilyen, akkor egyszerű a megoldás: nem kell kikapcsolni a modemet :) Csak gondoltam rákérdezek hátha van rá vmi workaround.
A vezetékes hibával kapcsolatban én is erre gondoltam először. Van rajta egy PC és egy TV, de mindkettőnek gigabites a kapcsolata. Mondjuk ez a hiba nem zavar, mert működést nem befolyásol, a sebességek meg megfelelőek.
-
woodworm
veterán
válasz
Logicman86 #868 üzenetére
A lassú boot miért zavar?
Állandóan újraindul vagy sűrűn kapcsolgatod? Első esetben reklamálj, második esetben ne tedd.
A vezetékes hibának egyszerű oka van, 100-as eszköz csatlakozik valamelyik lan portjára. -
Logicman86
tag
Sziasztok!
Már a Vodafone színei alatt váltottam nagyobb, 500as csomagra amihez már ezt a kiváló fehér UPC-s connect box-ot adták. Jelenleg 2 problémám van:
1. Rettentően lassan bootol be és ad kábeles hálózatot az asztali gépnek ~15 perc mire lesz hálózat
2.A modem beállításában elérhető hálózati diagnosztika a következő eredményt produkálja:Találkozott már valaki hasonlóval vagy esetleg lenne ötlet,hogy mitől lehet a hiba? Leginkább az 1. ami a nagyobb probléma. Köszi!
-
-
kisapa
senior tag
Sziasztok! Egy ügyfelemnél most telepítettek egy Connect boxot ami ugye ipv6 módban működött. Ezt sikerült átállítani ipv4-re,de ennek ellenére hiába csinálom meg a port átirányítást nem működik aminek kellene. Mi lehet még a probléma?
-
válasz
Hope1234 #864 üzenetére
Szia,
Készíts egy screenshotot a CB jelszintekről és dobd be ebbe a Vodás (upc) fórumba, itt segítenek a srácok. Valami jelszint gond lesz, mert CB-n belül nem nagyon van beállítás ami által jobb ping érhető el... Itt egy hsz. minta, fotózd le te is az osztót, vagy osztókat ha több is van és dobd be azokat a fotókat is.
-
Hope1234
friss újonc
Sziasztok!
Nem tudom, h megoldható-e, de Nekem nem a wifi-vel van problémám. A ping-emen szeretnék javítani, ami vmiért az utóbbi 1.5 évben folyamatosan magasabb lett. Nem jelentős a változás, de azért irritáló. A sebességem ráadásul gyorsabb lett. A teszteken is tökéletes, de játékon belül magasabb. Próbáltam dns váltást, újraindítást is, de nem lett kevesebb. Végeztem tesztet, amit elküldtem és azt mondták a techesek, h nem náluk van a probléma. Esetleg van vmi tippetek a cb beállításain belül, ami működhet?
-
batyuska100
senior tag
válasz
Gubek-Einste #862 üzenetére
Ami az UPC-s routerből jön ki net, ha azt bedugom direkt egy wifi routerbe akkor a wifi-n nincs internet, de ha a 2 közé bekötök egy sima routert úgy normálisan működik.
Régen a szomszédból jött át a net, be akartunk kötni egy wifi routert és ugyan ez volt a probléma.
-
válasz
batyuska100 #861 üzenetére
Ezt hogy érted?
-
batyuska100
senior tag
Nekem is Connect boxom van, az egyik szobába akartam rakni routert accesspointnak, mert nem ér ide a jel, de a wifi router csak egy sima routerrel sorbakötve műküdik
-
No.01
addikt
válasz
Gubek-Einste #859 üzenetére
Lozben rajottem, h semmire
Jobban mondha utanna kerdeztem/olvastam es ra kellett jonnom, h az otlet amit kigondoltam nem megvalosithato. Legalabbis abban az egyszeru formaban nem ahogy en szerettem volna. -
-
No.01
addikt
Ertem. Az mennyire hulyeseg, h a rakotott router lenne felelos a "normal" halozatert es a beepitett routert megtartanam bekapcsolva a vendeghalozatnak? (esetleg ugyanez forditva)
-
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Ha a "csodabox-ra" szeretnem rakotni a routeremet akkor az admin feluleten mindnekeppen at kell allitani modem modba vagy lehet az, h a gyari is szorj a a anetet meg a rakotott router is?
Ha nem feltetlenul szukseges, de ajanlott atterni akkor nyilvan megteszem, de kezdetben osszahasonlitas keppen gondoltam, h maradna mind2. De emiatt galibat nem szeretnek.
Koszonom a segitseget
-
válasz
yamoussouk #851 üzenetére
Papi77 megelőzött
Ugyanezt akartam írni. Ha akkor sem működik, akkor ott valami más van... Lehet nem sajnálták a beton vashálót amikor építették a házat vagy panelt
Mindenesetre nagyon érdekes jelenség.
-
papi77
addikt
válasz
yamoussouk #851 üzenetére
Szerintem a föld a legrosszabb hely neki!
Nem tudod polcra rakni kb 1,5 méter magasra? -
yamoussouk
csendes tag
Nem esett az eszkoz. Mindig adott helyen van, a foldon. Mar repeaterrel is probalkoztunk, picit jobb a jel, de nem szamottevoen. A router mellett speedtesttel a megfelelo savszelesseget, ertsd 300m produkal. A masik szobaban 1 mega vagy kevesebb. Probaltam rakotni routert is, ertsd kabellel osszekotottem, username, password, ekkor a masik szobaban a repeaterhez hasonlo jelszint, nehany mega. Sajnos, nem vagyok rendszergazda. Osszessegeben a masik szobaban, 7 metera routertol gyakorlatilag 0 a jel. Sajna ez alberlet, furni nem nagyon lehet.
-
pinpunka
csendes tag
Nem tudom volt-e már itt téma, de valakinek sikerült távolról bejelentkezni a Connect boxba? Én próbáltam, de nem sikerül, annak ellenére hogy bekapcsoltam a beállításokban ezt a lehetőséget, sőt olyan módon is, hogy a tűzfalat kikapcsoltam, de így sem sikerült. A böngészőbe beírtam a csatlakozási ip címet:portszámot. Vagy máshogy kellene?
-
válasz
yamoussouk #846 üzenetére
Nem esett véletlenül az eszköz? Mindenki panaszkodik rá minden bajjal, de a lefedettség az pont, hogy az egyik legjobb erélye... Nálam Bp-i belvárosi társasház 50 cm vastag falakkal, meg körfolyosós udvar, de én lent a kapuban ami ilyen 40m körül van, na ott még van egy vonalam a falak és a szomszéd több mint 80 hálózat ellenére... Beállítások rendben vannak? Futhatnál egy kört a fenti hsz-ben javasolt WiFi topikba...
-
woodworm
veterán
válasz
yamoussouk #846 üzenetére
Böngészőben bejelentkezel az adminfelületre, 192.168.100.1 és a Modem üzemmód menüpontban bejelölöd a Modem üzemmód bekapcsolása opciót.
Ha nincs Modem üzemmód menüpontod, akkor felhívod az ügyfélszolgálatot és kéred az ipv6 kikapcsolását.
Újraindítás után csatlakoztatod a saját routered. -
yamoussouk
csendes tag
válasz
woodworm #844 üzenetére
Szia. Regota szenvedunk ezzel a boxszal, szornyu a lefedettsege. Gyakorlatilag egy 65 negyzetmeteres lakasban kb a lakas kozepen van a box, de az egyik szobaban nagyon minimalis a jel. Probaltuk repeaterrel, minimalis a javulas. Van otthon router, azt meg nem probaltuk. Kiprobalnam a javaslatod. Tudnal segiteni a bridge modban a box kapcsan? Elore is koszi
-
Jelenleg csak ezt az eszközt tudják adni, nincs másik lehetőség sajnos. Van a másik régebbi verzió, a Technicolor amit vehetsz használtan pl. hardverapron és azt üzemeled be a CB helyett, de ha 500-as neted van, akkor nem a legjobb, mert a Technicolor csak 300-at tud...
Ha dobálja le az eszközöket, akkor egy másik eszközre kell cserélni, mert lehet valami baja van, de az is lehet, hogy semmi baja, hiszen a wireless téma az nagyon relatív, mert attól függ hol is laksz, hány környező hálózat van, mert ha telített egy csatorna, akkor zavarhatják egymást... Gondolom te sem álltál túl higgadtan a dologhoz amikor az ügyfélszolgálatossal beszéltél, ezért kaptál olyan gáláns választErősen javasolom, hogy látogass el ebbe a topikba és itt is tedd fel a kérdésed, mert segítőkészek nagyon a srácok...
Pl. itt és itt is van egy infó a connect box cseréről...
Nálam egyébként semmi gond a box-al, pedig 0 - 24 lóg a wifin egy Chromecast amire elég sűrűn át vannak dobálva videók, filmek meg mi egy más a telefonokról, illetve lóg még rajta 3 telefon, 1 tablet és egy okos aljzat ami 2.4 Ghz-en csatlakozik, illetve kábelesen egy NAS 0-24-ben 430 aktív torrentel (non stop tölt fel átlag 2 Mb/s-al) és egy asztali gép.
Tehát mint látod nálam aztán ki van használva rendesen, de állja a sarat... ja és a WiFree is működik, azt is tolja -
BaginZe
tag
Sziasztok! Van arra tapasztalata vkinek a topikban, hogyan lehet "kisirni" a cserejet? A kezdetek ota ilyenunk van, de az utobbi egy evben allandoan gond van a wifivel. Folyamatosan ledobalja az eszkozoket. Az ugyfelszolgalattol egy ido utan azt a "galans" uzenetet kaptam, hogy 0kb/sec a garantalt wifin.
Koszi.
-
embe
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #841 üzenetére
Köszi!
-
-
embe
nagyúr
Egyébként ha frissít fw-t a router, azt jelzi valahogy? Automatikusan frissül?
Nektek milyen fw van rajta?
Nekem ez:
Általános kompatibilitási leírás:DOCSIS 3.0
Hardver verzió:5.01
Szoftver verzió:CH7465LG-NCIP-6.12.18.25-2p6-NOSH -
zolee001
őstag
Ahogyan irták modem modban minden port (53 és 25 amit blokkol az upc) nyitva van tehát amit rákötsz az direktben kint lóg a neten tüzfal és mindenféle védelem nélkül
Feltételezem saját routert használsz és az arra kötött ketyerén szeretnél vpn-t üzemeltetni
Ekkor a saját routereden kell a megfelelö portokat (vpn tipusától függönen) forwardolnod -
Ezekiel.
tag
válasz
Gubek-Einste #836 üzenetére
Áttettem router módba és már az alapértelmezett 192.168.0.1 -n keresztül is elérhető lett.
-
válasz
Ezekiel. #835 üzenetére
Na találtam egy linket ahol sikerült belépnem ( 192.168.100.1 ). Valszeg már akkor be tudom állítani.
Ha csak ezen a címen tudod elérni az eszközt akkor modem módban és a kliens eszközök publikus IP címet kapnak ami nem éppen a legjobb megoldás.Amúgy ha lemérem a netet akkor 250 körülit ír egy oldalon, ha a vodafone hivatalos oldalán akkor pedig 350 körülit. Ez nem fog felmenni amúgy 500-ra? Hogyha már 500Mbps netem van akkor elvárnám.
Függ a gépedtől és a környék terheltségétől is. -
Ezekiel.
tag
válasz
Ezekiel. #834 üzenetére
Na találtam egy linket ahol sikerült belépnem ( 192.168.100.1 ). Valszeg már akkor be tudom állítani.
Amúgy ha lemérem a netet akkor 250 körülit ír egy oldalon, ha a vodafone hivatalos oldalán akkor pedig 350 körülit. Ez nem fog felmenni amúgy 500-ra? Hogyha már 500Mbps netem van akkor elvárnám.
-
Ezekiel.
tag
Sziasztok, eddig routerral használtam a modememet viszont kihúztam a routert és sokkal gyorsabb lett az internet.
Jelenleg a gépen van internet gyors meg minden, viszont nem bírok belépni a modemnek az admin felületére ( 192.168.0.1 és az 1.1 végűt próbáltam). Azért akarok belépni, hogy be tudjam állítani a wifit. Reset már megvolt a modem hátulján de úgy se lett jó, mi lehet a probléma? CH7465LG-LC modemről van szó.
-
-
denko
senior tag
válasz
Gubek-Einste #831 üzenetére
VPN- szervert akarok futtatni itthon. Viszont kifelé nem publikus IP cimet használnám hanem a ddns-t.
VPN-hez ahhoz hogy kiengedjem a netre viszont ha jól értem portot kell nyitni az eszközön. -
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Kérdésem lenne ehhez a csodaboxal kapcsolatban.
Mivel használom a PiHole-t át álitottam Model módba hogy tudjak otthon saját routert használni és megváltoztatni dns beállitásokat, mert alajáratok ugye nem lehet. Na most gondoltam rakok mellé VPN -t láss csodát modem módban nem lehet állitani portforwardingot és ha jól értem itt megbukott az egész.
Van valami más megoldás esetleg hogy ne keljen a publikus IP cimem kilőni a "zinternetre" ddns helyett?
Egyébként miután átlátam vodafonhoz, sajnos nerm volt más válaztás, egyenlőre csak csalódás volt a voda és ez a box, semmi sem szabható, és a kapcsolat is botrányosan szar.
-
Od!3
tag
Illegal dropped foward package hibának mi lehet az oka és hogy Javítható?? Folyton szétdobja a netet miatta.
-
válasz
Gubek-Einste #827 üzenetére
Bitte-danke
-
válasz
Zwodkassy #826 üzenetére
Ha nincsen port forward és modem/bridged módba állítási lehetőség akkor az eszköz IPv6 módban van, telefonon kell kérni, rakjanak vissza IPv4-re és akkor már lesz mindkettőre lehetőség de inkább a modem/bridged mód használata lenne az ajánlott mert akkor teljes értékűen használható a saját eszköz.
-
Előre is elnézést kérek a kérdésért, de nem találtam össze foglalót, és nincs energiám több ezer hozzá szólást át nézni.
Port-Forward vagy Bridge-Mode beállítása hogyan megy?
Beugrottam egy helyre, és ott ez a kütyü került az általam kezelt MikroTik elé. Azóta nem lehet VPN kapcsolatot létesíteni a net felől a MikroTik felé.
A CB felületén nem találtam Port-Forward pontot. Annyit találtam a neten, hogy át kell állítani IPv4 vagy Bridge módra.
Nem igazán van kedvem "kitalálni" (ezt is) hogyan lehet megcsinálni. -
A.P.I.
aktív tag
Na úgy fest most minden ok modem módban is, (sebesség, EPG), amit csináltam, kitakarítottam a port trigger táblát (régi bejegyzések), a "WAN - NAT áthaladás"-ban mindent letiltottam (nem tudom mi a default), de nincs VPN-em.
A furcsa az, hogy ezek 100 éves beállítások voltak, a probléma pedig csak tegnap merült fel úgy, hogy a műsorvisszanézőt azért használtam eddig is.
-
A.P.I.
aktív tag
válasz
woodworm #820 üzenetére
Szia, persze, azért jöttem ide, hogy keressük együtt!
Igen, mindkét esetben, otthonautomatizálásom van, úgyhogy van egy rakás lefoglalt cím DHCP-nél, szóval az Asus-t mindedenképp meghagyom router módban, amikor a CB is abban van, akkor pesrsze kikapcsolt DHCP-vel (CB), statikus WAN Ip-vel (Asus), ill. DMZ-be ki van téve az Asus, igazábol ilyenkor hasít is, látványosan gyorsabb. A másik fele nem tiszta nekem, ha modem módban van, akkor annyi a különbség, hogy a WAN automatikus IP-re van állítva, a net stabil, de lényegesen lassabb. Mielőtt ide látogattam, egy csomó beállítást kipróbáltam, (manuális DNS, IPv6 ki/be manuális DNS-el, vagy automatával), de alapvetően semmi nam változott. Valami triviálisra gondolok, amit nem veszek észre, ill. talán a szolgáltató változtatott valamit!
Az egész ugyanis úgy került felszínre, hogy a műsovisszanézőben totál eltűnt az összes visszanézhető műsor (nincs meg a kis háromszög jel azzal a kis 270 fokos ívelt nyillal), ill. az EPG legtöbb helyen azt írta, hogy "információ most nem elérhető", gondoltam, resetelem ezt a csodát (router módba kerül), és vissza is állt az összes visszanézhatő műsor ill.az EPG. Aztán modem módba tettem, és ismét eltűntek a visszanézhetőek!
Szóval itt tartok, kísérletezek tovább -
A.P.I.
aktív tag
Az hogy lehet, hogy ez a csoda modem módban 250Mbps-t, router módban 500Mbps-t tud, a mögötte lévő router 1 Asus RT-N18U, mindkét esetben.
-
Od!3
tag
Mi okozhatja ezt az Illegal foward package hibát??? Folyton újraindítja a CB-t. Már nagyon zavaró, hogy nem lehet értelmesen használni a netet. Valaki pls.
-
-
CzGöbe
tag
Üdv!
Elolvastam az idei HSZeket, de nem találtam hasonló problémát, mint a sajátom:
A home office járvány kezdete óta nem úgy működik a dolog, ahogy kellene. Azt vártam, hogy napközben ne legyen minden olyan sima, mint eddig, ezzel nincs is problámám, de amit tapasztalok a munkaidő végétől hajnalig, az sokszor kritikán aluli. Vannak weboldalak, amik flottul betöltenek, de vannak olyanok is, amik ebben az idősávban egyáltalán nem akarnak működni. Ma megelégeltem a dolgot, készítettem pár speedtestet, de sajnos már ügyfélszolgálati idő után kerestem őket. Ismerős DNS cserét ajánlott, de nem találtam beállítást rá. Mi lehet a problémám, tudtok rá megoldást? Áramtalanítással próbálkoztam csak eddig. (Bp XIII. ker 500-as net) -
Od!3
tag
válasz
Gubek-Einste #814 üzenetére
Tp Link T2UH (AC600) Wifi sticket használok azt asztali gépen, 2018 óta használom problémamentesen. Még a telefonokon is el dobja ilyenkor a netet.
-
-
Od!3
tag
Sziasztok! UPC 500-as net van nálunk és Wifi stick-el csatalakozik rá az asztali gép. KB 2 hónapja ledobádlja a netről a gépet. Teljesen random időben és alkalmakkor. MEgnézem a logot a ConnectBox-on és a következő hibamegnevezés fogadd minden alkalommal.
Illegal - Dropped FORWARD packet:
Tudja valaki, hogy mi lehet a hiba oka és hogy hogyan lehet Javítani a hibát????
-
No.01
addikt
Sziasztok,
nemtudom jo helyen jarok-e? UPS connect-box a tema ami nalam nem epp egy csodarouter.
Ujabban nagyon sokszor ledobal, megszakad a net es a lefedetseggel sem vagyok maradektalanul elegedett.Van egy routerem (Asus) amit szeretnek rakotni, az szvsz jobban mukodik majd.
Mit kell tennem pontosan, h atvegyem a router opciokat a csodabox-tol? -
Kátai
senior tag
Na,akkor hogy legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A kábelmodembe integált Wi-Fi router kisebb csomagok mellé is elérhető. De vajon megéri?
- EAFC 25
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali fotós kérdések órája
- Formula-1
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest