Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemlehet
őstag
Ezt mondjuk én sem értem, hogy miért nincs ilyen rendelet. Főleg, ha most beindul a lakásépítés végre lehetne valami hasznosra is fordítani az amúgy igen káros erőből kormányzást. Ne épülhessen társasház mélygarázs nélkül. Pont.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
togvau
senior tag
másrészt ha az lenne a gond, hogy nem fér el annyi autó, akkor bevezetnék azt amit körülöttünk minden országban kb bevezettek már, pl autós jogsival lehet 125 cm3-as robogót is vezetni, így átterelve egy rakás autóst a kisebb, gyorsabb robikra, amik nem füstölögnek, fogyasztanak úgy mint az életveszélyes szénné tuningolt, kivett fojtású 2 ütemű 50cm3-as robogók(amit lehet vezetni autós jogsival), meg kitalálták volna, hogy minden városi új társasház alá kötelező akkora mélygarázst építeni, amibe legalább annyi autó fér el mint ahány lakás van a házban, és ha van is parkolási díj, abból gőzerővel brutális mennyiségű mélygarázst építgetnek szerte a városban, esetleg fejlesztik a tömegközlekedést, hogy alternatíva lehessen.
[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
azbest
félisten
annak a rendszernek, amely azt biztosítja, hogy nehogy már a pór népnek is autója legyen. Az elvtársaknak meg ingyen lehet egész családostól.
Amúgy maga az a gondolat, hogy városban nem fér el annyi autó, mint ahány lakos van, még jogosnak is hangzik. Viszont évekig csak kiadták a pénzszedést egy-egy külső vállalkozásnak, aminek csak egy jelképes összeget kellett ebből az önkormányzat felé befizetni. Lényegében kitömtek néhány embert keményen. Talán változott valamennyire ez, amikor kilógott nagyon a lóláb és legalább az önkormányzatnak is van bevétele... talán. De persze, hogy azt mire fordítják...
-
nuke7
veterán
nem dolgozik ingyen - de én FIZETEK a 1) parkolásért 2) az sms-ért és akkor fizessek azért is, mert... miért is fizessek még ezen felül?!
(#28) FF23 : most viccelsz?! 1) nem kell embert fizetni, aki kiveszi a pénzt az autómatákból mert kevesebben használják, kevesebb ember kell hozzá 2) kevesebb papír kell, mert kevesebb jegyet nyomtatnak 3) kevesebb járművet és üzemanyagot kell használni, hogy a pénz eljusson a cég számlájára... tényleg soroljam tovább..?
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Rickazoid
addikt
Úgy váltja ki a parkolóórát, hogy amikor te mobilon fizetsz, nem a parkolóórákat használod. És most leírva még kevésbé értem mit nem érteni ezen. Mobilon nem azért fizetsz, hogy helyetted valaki pénzt dobjon a parkolóórába, hanem, hogy ugyanazt a szolgáltatást kapd meg a régi drágább infrastruktúra teljes kihagyásával. Ergo minden egyes mobilfizetés után csökken a régi megoldás kezelésére fordítandó erőforrás, ami gyorsan átbillen oda, ahol a megtakarítás nagyobb, mint az új infrastruktúrára fordítandó költség. El nem tűnik ettől a régi, csak tehermentesül, bár a végcél nyilván az eltüntetése lesz ami hazánkat ismerve simán eltarthat 2155-ig, de az egy másik probléma.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
nuke7
veterán
De akkor miert nem a parkoló óra a drágább?
Az SMS rendszernek töredék költsége van azokhoz képestTehát ha nem váltja ki, akkor miert drágább egy olcsóbb szolgáltatás amivel spórolnak?
( es amúgy mint írtam, a parkolási díjak hogyhogy nem fedezik az üzemeltetést?! )[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
FF23
senior tag
"Tisztázzuk, ha kiváltod a parkolóórákat"
És hogy váltod ki? Eltünik, felszívódik, nem látható? A parkolóóra az alapszolgáltatás része, nem pedig egy nepper, akinek kuncsaftokat kell szerezni. Vannak telepítési, fenntartási költségei, ami nem változik azzal, hogy mivel és hol fizetsz.
Nem tetszik az egész, de szerintem az érvelésed hibás.Nem kimondottan evvel függ össze, de nálunk nem rég lett parkolóövezet, és több a kérdőjel az itt lakó állandó parkolóknál:
-Miért lakásonként egy kocsira van a kedvezményezettség, amikor ma már nem ritka a családokban a kettő sem? (a kerületben adózik, gépjárműadó...)
-Mi köze a parkoláshoz az autó környezeti besorolásának(2. kocstól), miközben áll?
-Az albérletesek ki sem tudnak váltani ilyet. Ki az a hülye, aki manapság állandóra bejelent egy albérlőt?....[ Szerkesztve ]
RT-AX58U v1
-
nuke7
veterán
Tisztázzuk, ha kiváltod a parkolóórákat (mert a mobilfizetés ezt csinálja) akkor az egy helyettesítő szolgáltatás, amivel még pénzt is spórolsz (mert nem kell az órákkal macerálni..)...
Na most ha ezért még plusz pénzt is kérsz - mert elvileg a parkolás díjában a parkolási rendszer fenntartása is benne van - egy olcsóbb rendszerért akkor ehhez tapsolni kellene?!
Te hol élsz?! (én is ott szeretnék)https://youtube.com/user/nuke7
-
apatyas
Korrektor
Nem vagyok teljesen tisztában vele: a mobilfizetés ha jól értem (és mi másért létezne) teljesen kiváltja a parkolóórákat? Vagy csak a készpénzfizetést bennük? Akkor, ez egy kiváltó szolgáltatás, nem hozzáadott. De lehet, hogy tévedek.
A boltnál meg, persze hogy lenyeli a tranzakciós díjat, ha ezáltal a készpénzkezelési költségei csökkennek. Ha a dolgok ésszerűen vannak árazva.
De jah, alapvetően maga a parkolási díj egy "+!%/=(())(=/%!+"pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
sztanozs
veterán
Értem, tehát a szolgáltatónak nem éri meg, mert - miért is?
Azért, mert hajlandók vagyunk kifizetni - pontosabban, mert az állam annyit kér, amennyit nem szégyell. Kényelmi díjként pedig simán áthárítja az összes valós (és bemagyarázott) költséget, holott ezek a hivatalos nemzetstratégiai céljai:
A közszolgáltatások mobilfizetésének egységes rendszerben történő biztosítása,
A mobilfizetés reális fizetési módként történő pozicionálása a készpénzfizetés háttérbe szorítása érdekében,
A hazai közösségi közlekedéshez kapcsolódó mobil és elektronikus fizetési szolgáltatások fejlesztése és biztosítása,
A „Jó állam” koncepcióhoz kapcsolódó mobilfizetési szolgáltatások fejlesztése és biztosítása,
A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a közszolgáltatásokhoz kapcsolódó informatikai innovációs munka szakmai bázisa.Hát hogy a piltibe fogja háttérbe szorítani a készpénzt (ami kéznél van), ha még drágább is??? Jól beleültek a finom puha már felépített infrastruktúrába, átvették az ügyfélkört és a szolgáltatói kört és élnek, mint Marci Hevesen. Semmi közöm se hozzájuk, se az előző szolgáltatókhoz - de már ez magában is bicskanyitogató. A kényelmi díj csak hab a tortán - a "jó állam" szlogen alatt. Parkolási Adó ez, nem más.
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Az érvelés nem rossz, de ott van a probléma, hogy a mobilos fizetési rendszer a parkolóórák után érkezett, vagyis egy hozzáadott szolgáltatás.
Az analógia pedig hibás, mert a bankkártya használat sincs ingyen, csak a bolt lenyeli a tranzakciós díjat, mert nekik így is megéri.
-
sztanozs
veterán
válasz tserrof77 #13 üzenetére
Nem - nem az szolgáltat, aki anno "megnyerte" a "pályázatot".
Gyakorlatilag az állam a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-n keresztül egyszerűen államosította az SMS-es parkolási piacot.[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
tserrof77
őstag
Nem vagyok jogász, de ez elég hülyén hangzik így. Ugyanis, amikor a parkolótársaság megrendelte a mobilos rendszert, akkor "feltételezhetően" megpályáztatta a rendszert, és a nyertes szolgáltat most. (az más kérdés, hogy ki, hogy milyen feltételekkel nyert ) Ergo hogy akar bármilyen más szolgáltató belépni erre a piacra??
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
sztanozs
veterán
Igen, ingyen (sőt akár kedvezményesen) járna - mert nem kell az órákkal annyit vacakolni, nincs annyi készpénzkezelés, nem kell akkora apparátus fenntartani az informatikai rendszerhez, mint a minden sarkon parkolóórát üzemeltetni.
Ha a parkolóóra üzemeltetése benne van a parkolási díjban, akkor az parkolási informatikai rendszer üzemeltetése (ami véleményem szerint arányaiban jóval kisebb) miért nincs? Ez a rendszer nem csak nekem, hanem a szolgáltatónak is k*ra kényelmes. Én azt mondom, inkább fizessenek ők kényelmi díjat, hogy nem kell készpénzzel vesződniük.
De ha analógiát nézünk, akkor a boltban kell kényelmi díjat fizetned a kártyás vásárlás után? Hát baromira nem. Legfeljebb ott kerül olcsóbba készpénzzel az áru, ahol okosba (adócsalva) megy a kereskedelem...[ Szerkesztve ]
-
apatyas
Korrektor
Az ingyen járna, és a pofátlanul túlárazott között azért még lenne néhány lépcső. Lenne, ha lenne konkurencia, és nem hasraütésszerűen mondanának rá árakat.
/Sz: persze, az is igaz, hogy miért tartanának fent két párhuzamos rendszert ugyanarra. Sz/
Egyszer azért megnéznék egy kimutatást, hogy maga a parkolási díj mire is fordítódik.
De jó, hogy nincs kocsim.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
nuke7
veterán
Te most tényleg ugyanarról beszélsz?!
Az allami parkolási rendszert üzemeltető állami mobilfizetés még a parkolási díjon felül is érdemel valamit szerinted..?! Nem elég drága a parkolás már így is..?
Hogy érted, hogy "ingyen" hiszen van olyan hely, ahol már így is óránként kb. 500 forintot fizetsz. Az ingyen?!https://youtube.com/user/nuke7
-
dementor
aktív tag
Próbálok politika mentes lenni, de valóban nálunk mindent lehetne vizsgálni. Élen a közbeszerzésekkel!
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
mdav88
aktív tag
Szerintem pont jó halat fogtak ki. Nonszensz, hogy a "szolgáltatáson" felül, parkolásonként 50-115forint "kényelmi díjat" kell fizetni.
Gyorsan utána lehet számolni, naponta mennyi is az annyi...Én átlagosan Pesten 3-5 helyen megállok, ha több helyre megyek, fél-egy órát eltöltök. SMS-sel parkolva 345-575forintot fizetek tényleg a semmire naponta.
-
sztanozs
veterán
Dohányba nem kötnek bele, mert az amúgy is jövedéki termék, és így speciális elbírálás alá esik (az állam jobban beleszólhat, hogy ki és hogyan forgalmazhat).
-
Crafter32
őstag
A dohanybolt nagyon jó dolog még ha olyanok kaptàk is többségét akik "barátiak". Legjobb dolog, hogy nem lehet minden sarkon venni cigit. Eu összes pályázati pénze is csak azokhoz kerül akik nem havi 70e-ből élnek. Ez ilyen, tökmindegy ki van kormányon.
--
Azt nem igazán értem milyen plusz szolgáltatást tudna nyújtani más, bár egy versenyképes ár viszont jó lenne. A kb 100 forintos tranzakciós díjat kicsit sokkalom. Mintha Cola automatàból vásárolva még felszámolna ha telfonnal vásárlok.
-
törölt tag
Miért pont a mobilfizetési rendszer? Nagyobb halat nem találtak? Pedig nem lenne nehéz. Itt szinte minden így működik. Dohányboltozhatnának, kisvasútazhatnának, pénztárgépezhetnének, vagy, akár a mobilszolgáltatók árképzési módszereit is vizsgálhatnák.
Új hozzászólás Aktív témák
- Resin (gyantás) 3D nyomtatás, tervezés, profi festéssel
- Razer Viper Ultimate, kábel nélkül
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest