Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
borg25
senior tag
Tényleg jó lenne, ha az ilyen rendszereket az ártatlanok védelmében, a bűnözők megállítására használnák, de bilibe ér a kezünk.
Az az adat ami egyszer keletkezett rólad/megosztottad, a felett elvesztetted a befolyásodat. Feltevés, hogy az adatokat a törvényi előírásoknak megfelelően törlik, előtte nem szemezgetik ki, illetve nem átjáróház Vér Pistikéknek. NSA számára tuti az. Mindent fel lehet törni, csak idő és energiabefektetés kérdése, tehát, ha megéri, akkor lesz rá pénz, hogy bejussanak. Valaki annyit nyög, hogy Kelet-Európában bujkálnak a terroristák, mert ott gyenge a rendőrség, s 1 misi lenne hozzáférni a magyar utcai kamerák képeihez, hogy becsatornázzuk az NSA szervereihez, tuti hamar rábólintanak. Aztán nem tudod, hogy miért nem kapsz vízumot az USA-ba, csak azért mert egyszer részegen levizelted az amerikai nagykövetséget.Richelieu bíboros mondta, adjátok ide a legmakulátlanabb ember levelezését, és majd találok benne olyat ami alapján el lehet ítélni.
-
Ursache
senior tag
Itt nem csak arrol van szo, hogy true/false, korozzuk-e vagy sem, bunozo-e vagy sem. Koncerten jelentel meg, ebbol mennyi minden deduktalhato? Szabasagot vettel ki? Koncertekre jarsz (tulzassal), akkor olyan reklamot kapsz innentol kezdve az arcodba. Paholy jegyet vettel, mibű? A koncert kituzott kezdete elott hany perccel erkezetel? Mikor tavoztal? Mikor mentel ki budira? Hanyszor? Az egyes szeanszok meddig tartottak? Mas ember egy koncert alatt hanyszor megy ki budira? Big data, analytics, data scientists, data analysts etc etc etc... Es ez a gond!
btw: a VEDA pontosan mit elemez meg a kozlekedesen felul?
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
otapi
tag
Csak hogy senkinek ne legyenek illúziói, kikre is használják valójában ezt a rendszert: "a politikai vonatkozású, gazdasági jellegű vádak alapján keresett férfit"
-
NandoXXL
senior tag
Ne áltasd magad, adatvédelmi törvény pontosan szabályozza mennyi ideig lehetne adatot tárolni. Ezt több esetben, hivatali vizsgálat után sem törölték. A kommunista ideológiát követő szerv miatt. Nem tudják betartatni jogainkat. Bizonyos szerveket meg nem is érdekel. Szabad bejárásuk van a telekommunikációs cégekhez, hozzáférési helyet biztosítva nekik. Nos, tudtod nélkül adatot gyűjtenek. A kínai megfigyelő rendszer tökéletes egy tüntetés vagy rendezvény teljes kilistázására a résztvevők pontos adataival. Elég kutyát sétáltatni, és Soros párti lázadó leszel (hiába utálod). Vagy fidesz szimpatizáns, amikor az ellenzék akar elégtételt venni. Sajnos primitív társadalom van, és itt minden oldalt bele értek. Nem elég érett a társadalom, és jogrendszer ilyen technikákra, sem itt sem kínában.
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Geller72
veterán
Természetesen elfogadom. Viszont az elmúlt közel 30 év pont nem arról szólt, hogy az adataidat tiszteletben tartották volna és még a legnagyobb, legliberálisabb országok, nemzetközösségek múltja is hemzseg a törvénysértésektől. Ez pont egy törvényt képviselő szervtől még elfogadhatatlanabb.
Mert nem csak arról van szó, hogy olyan törvényeket hoznak, amik sérthetik a jogaimat, hanem pontosan a jogaimat védő létező törvényeket sértik, vagy sértették meg eddig is.
-
titán
Majd ha a lányod és a 10 éves unokádat azért viszik munkatáborba, mert férje valami hülyeséget csinált, nem vigyorgott kellőképpen a kedves vezető látogatásakor, akkor majd aggasztani fog. Lehet, hogy nem jön el, lehet, hogy nem 5 év múlva jön el, de lehet, hogy 25 év múlva igen. És ilyen technológiák elősegítik, hogy eljöjjön ez a kor.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Zola007
veterán
Én értem.
És azt is elfogadom, hogy a rólad letárolt adatok téged aggasztanak.
Engem viszont nem zavarnak a közterületen rólam letárolt dolgok, amennyiben az hivatalos szerv használja fel.Ezt pedig légy szíves te fogadd el, mert állampolgárilag azonos jogokkal rendelkezünk, hiába gondolod, hogy a te szavad jobban számít és "igazabbad" van.
Részemről zártam a témát.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Geller72
veterán
"Engem marhára nem érdekelne, ha egy popkoncert beléptetőjénél elemeznék a fizimiskám.
Nem igazán művelek olyan dolgokat, ami miatt ez kellene, hogy aggasszon, hogy mire használják fel a rólam készült videófelvételt."-Látod ez a nagy hiba. Pont ezért tartunk ott, hogy a személyiséghez való jog egyre jobban csorbul. Az amcsiknál is a terrorizmuson kívül pont ezért tudták átverni azt a bizonyos törvényt, mert azt adták az emberek szájába, hogy ha én tisztességes állampolgár vagyok, akkor engem nem aggaszthat az, ha 24 órában megfigyelnek.
Pedig de. Igenis aggasztó. Az általad említett szitu addig korrekt, amíg mondjuk egy adatbázissal össze nem hasonlítják, azaz az ott tárolt személyekkel nem mutat egyezést a személyed. De az, hogy egy bazi nagy adatbázisba csak úgy bekerül/ottmarad a rólad készült felvétel és nem semmisítik meg, az már gond.
És sajnálom, ha ezt te nem érted meg.. -
Zola007
veterán
Szerintem mindketten ugyanarról beszélünk.
Engem marhára nem érdekelne, ha egy popkoncert beléptetőjénél elemeznék a fizimiskám.
Nem igazán művelek olyan dolgokat, ami miatt ez kellene, hogy aggasszon, hogy mire használják fel a rólam készült videófelvételt.
Max. megbüntetnének, mert átmegyek a zebrán, mikor piros. Ha viszont a segítségével sorban fogják el a bűnözőket, akkor kifizetem a bírságot és legközelebb megvárom a zöldet.Itt a megfigyelőrendszerekről érdemes általánosságban beszélni, mert rengeteg más módozat van a kínain kívül használatban. A londoni is elég komoly infrastruktúra.
(#24) schawo: nyilván. Mindenképpen komoly nemzetközi szabályzást igényel, de a technológiát magát, üdvözlöm.
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
titán
Tudod, van egy olyan mondás, hogy a szart nem lehet visszalapátolni a lóba, vagy a dzsinn nem megy vissza a palackba, vagy az amcsik ostoba vezetője szerint a fokrém nem megy vissza a tubusba. Ha már elkezdték, akkor nincs visszaút. Szóval lehet a dolgokat jó céllal használni, de egy hülye világban (lásd épp Kínát, ahol most folyik a kommunista restauráció) rengeteg rosszra is lehet használni. És rosszra könnyebb.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
somogyib
őstag
-
Geller72
veterán
Szerintem te pontosan tudod, hogy én mit tartok túlzásnak és általában ezek valóban túlzások is. Ha egy kereszteződésben van kamera, ami figyeli a forgalmi helyzetet, az jó dolog. de ha ennek a kamerának a felvételeit felhasználják másra is, az nem jó dolog. Ugyan ilyen elv szerint lehetne sorolni sok mindent. És mivel én nem azt mondtam, hogy ne legyen egy kamera a kereszteződésben, hanem azt, hogy ok, legyen, ha a kamera adatait nem használják fel más célokra, így amit te mondasz, teljesen irreleváns, mert nem az első esetre vonatkozik. Mondjuk úgy, hogy én A dologról beszélek, te meg a B-ről, ami nem vonatkozik A esetre, de te mégis arról beszélsz. És tulajdonképpen a kínai megfigyelőrendszerekről szóló bejegyzéshez írunk, ami többnyire pont nem az a kategória, amiről te beszélsz.
-
Zola007
veterán
ilyenkor mindenki tud cifra példát, hogy miért ne legyen megfigyelés
de mikor anyámékhoz betörnek, a barátomat meg akarják késelni a telefonjáért vagy egyetemi lakótársam szeme láttára lőnek le egy pénztárost a nápolyi élelmiszerboltban, akkor senki se lenne a helyükben.
Természetesen nem létezik és nem is fog minden bűntényre prevenció létezni, de én inkább támogatom a megfigyelést mint a "szabad a gazda" elvű világot.1800-1900-as évekig "működött" a dolog, lehetne számtalan példát felhozni nem csak háborús időkből, amikor még semmilyen megfigyelés, szakértői elemzés nem volt és gyakran jogkövetkezmények nélkül lehetett eltüntetni valakit a föld színéről.
(#18) schawo : sikerült megragadni a hozzászólás lényegét ismét mindenkinek
-
Eugene Roe
őstag
Egy hónap alatt 25 az egymilliárdból...
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Geller72
veterán
Még régebben egy paneles albiban laktunk, amikor az egyik éjjel, egykor a velünk egy szinten, de átlósan szembe lakó családra rárottyantották az ajtók, a síkitozó 3 kiskorú gyerek szeme láttára a hajánál fogva húzták ki aput és anyut a folyosóra. Gondolom, valami feltűnt az akció során, aminek nem így kellett volna lennie, mert kb fél óra múlva kiderült, hogy rossz címet kaptak. Azért köszi. Az egyik kisgyerek folyamatosan bepisilt éjszakánként, addig a 3 évig biztosan hordták gyermekpszichológushoz, amíg ott laktunk, de a másik két gyermeknél sem múlt el nyomtalanul egy ekkora trauma, gondolom. Azért köszönöm, ilyenekből inkább nem kérek.
Egy volt munkatársamnál is volt hk (házkutatás), és nem mondom, hogy indokolatlanul, de amit leműveltek velük, annak a mértéke sehol nem volt arányos azzal, amiért kimentek.
Nos igen. A Véda adatai is mennek bele a nagy big datába... Ahogy minden közúti kamerának az adatai is. Tranzakciók..telefon és gps alapu adatok, idővonallal, híváslisták, stb.
-
Zola007
veterán
Egy közúti igazoltatásnál is előfordulhatnak, hogy gyanús személynek ismernek fel valakit, aztán majd bocsánatot kérnek, ha mégse ő.
Inkább legyen 100 fals, akitől elnézést kell kérni a nyugalmának / otthonának megzavarása miatt ,mintsem 1 megússza, akinek tényleg van vaj a füle mögött.
____Hozzám pár hete csöngettek be a rendőrök vasárnap reggel 5.30-kor, mert elnézték a házszámot.
Nem csinálnék belőle szokást, hogy 2 fegyveres rendőr keltsen, de nem haragszom rájuk. Inkább egy ilyen, mint valaki megússza, akinek nem kellene.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
somogyib
őstag
-
Millerchris
tag
Ilyen országban nem élnék, bár idővel itt is ez lesz.
A holnap mèg messze van!
-
turbulencia8
őstag
A videoban lathato ceg a Baidu, az gyakorlatilag a kinai google. Ha a kinaiak itt tartanak, az amcsik joval elorebb.
-
őstag
A VEDA sem csak a közlekedési eseményeket figyeli.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
somogyib
őstag
Ez akkor lenne érdekes ha tudnánk azt is, hogy a helyes felismerések mellett mennyi fals azonosítást adott.
-
törölt tag
2004-ben már volt igencsak jó szoftverkupac a belső elhárításon. Simán láttuk amit akartunk és lehallgattunk amit pofátlanul nem szégyelltünk. A Nokia 3310-est olyan hamar tálaltuk meg a híres 0-s IMEI mellett, mint a mai telefonokat.
Mindezt persze az V. kerületben és nem a rendőrségi oldalon.
Már akkor, dolgozóként az első munkák során paranoiások lettünk. Aztán elég hamar kihevertük.
Nyilván 14 éve a lehallgatás nem volt ennyire felfújva. Pedig olyan egyszerű programokkal dolgoztunk, ami a DC-n úgy volt elérhető, mint most a sztrimin a zenék.
Várható volt, hogy a hatalmi harcok során egyre jobban nem legális dolgokra fogják használni.
A manipuláció pedig hivatalos úton bevetve nyert olyan sikereket, amiket nagyon nem kellett volna. -
törölt tag
válasz T. Almeida #4 üzenetére
Egész pontosan milyen előnye lenne?
-
balaaazs
senior tag
A különvéleményben volt az, hogy szemről felismerte a rendszer az emberkéket amikor bementek pl a boltba?
¯\_(ツ)_/¯
-
gabor7th
addikt
Hasonló rendszernél a balliberális oldal rettegne Orbán Viktortól és Putyintól, ha ő alatt beüzemelnék, hogy megfigyelik, ahol pedig a balliberális oldal van hatalmon, ott pedig a jobboldal rettegne a háttérhatalom megfigyelése miatt. Az meg nagyából mindenkinek rendbe lenne, ha a saját oldalát erősíti a cucc. Ezért kéne oldaltól függetlenül elutasítani.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
T. Almeida
senior tag
Mindenképpen hasznos, itthon sem ártana hasonló rendszer. Számos előnye lenne.
-
Polllen
nagyúr
Egy hasznos technológia, megkérdőjelezhető kézben?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Yettel topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- Filmvilág
- Path of Exile 2
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest