- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Milyen routert?
- VoIP telefonálás
- Batch programozás
- VPN topic
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
válasz Speeedfire #48 üzenetére
"nem azért használ valaki gugli alkalmazást mert gugli, hanem azért mert nagyon jó, gyors, ingyenes"
kérdezz meg 100 embert, mivel keres a weben és azt is, hogy miért. (hint: mert azt ismeri)"én még nem találkoztam olyannal h egy google szolgáltatás leáltt volna"
nem olvasol IT Café-t?"mindig van support"
persze közlik a blogjukon, hogy dolgoznak rajta, de becsszó ez volt az utolsó."nekem pl a böngészőm is chrom, mert kicsi, gyors mindent tud ami nekem kell"
akkor örülök neki, hogy jót választottál. nem ezzel volt eddig sem a problémám. -
Speeedfire
félisten
nem azért használ valaki gugli alkalmazást mert gugli, hanem azért mert nagyon jó, gyors, ingyenes
én még nem találkoztam olyannal h egy google szolgáltatás leáltt volna
mindig van support
nekem pl a böngészőm is chrom, mert kicsi, gyors mindent tud ami nekem kellFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
moonman
titán
válasz julius666 #45 üzenetére
"Őőő... Mi van?"
http://itcafe.hu/hir/google_books.html"Nálunk közterületen azt és akkor fotózol, amikor akarsz"
erről már több hosszú vita is folyt. igen, közterületen bármit. ehhez képest befotóznak a kertesház kertjébe is, a mi társasházunk előtti területnél pedig kint van a "magánterület, belépés csak lakóknak" tábla (önkormányzat tette ki, nem mi nyomtattuk) és mégis teljes részletességgel rajta van a google térképen a belső udvar is. az, hogy nem teszi be a lábát (szép is volna, páros lábbal rúgnánk ki) nem mentesíti őket a magánterület-sértés alól. ráadásul ez csak itthon érvényes, több országban is szigorúbban veszik ezt. -
julius666
addikt
de itt nem a Google-nek kéne "engednie", hanem a Google-nek először kérdeznie kéne, és ha megengedik, akkor csinálhatná, amit megengedtek neki.
Ez ugyanígy igaz lehet az MS-re is. Bár szerintem az a böngészős ökörség úgy volt f@sság, ahogy volt, de más szemszögéből ez lehet h pont fordítva van.
a Google beharácsolja a fizetős tartalmakat, azokat saját magán keresztül ingyen elérhetővé teszi, majd amikor a tartalmak előállítói elkezdenek hőzöngeni, a Google nagy kegyesen "engedményeket tesz"?
Őőő... Mi van?
mi az, hogy fogja magát és kimegy az utcára és lefényképezgeti a magántulajdonokat és ha rászólnak, hogy hé, nálunk ezt törvények szabályozzák ám, akkor nagykegyesen utólag - külön kérésre - kihomályosít részeket?
Nálunk közterületen azt és akkor fotózol, amikor akarsz (na jó, szélsőségektől eltekintve, szoknya alá nem szabad ). Nem tudom máshol ez hogy van, de szerintem ugyanígy. Magánterületre tudtommal nem tették a lábukat.
Ha te mondjuk Londonban az utcán fotózol, és felnyomod netre hogy megoszd az ismerőseiddel, kifotostoppolod az emberek arcát meg a redszámokat? -
moonman
titán
"tanár kollégáim csak MS Officet taníthatnak"
elbaszott egy iskola lehet, ugyanis már elég rég hivatalosan is mehet Linuxon az okatás."a kormány is azt mondja, hogy ez van, ezt kell szeretni"
a kormány pont nemrég foglalta törvénybe, hogy tökmindegy, mindaddíg amíg nyílt forrású dokumentumformátumokkal, protokollokkal működik."Lehetsz akármilyen elvakult az MS felé, nézz körül, mert a kedvenc céged is úgy beeszi magát még az oktatásba is, mint egy métely."
ezt egy másik topicban nemrég kifejtettem. ez egy közös érdekkapcsolat."Majd fogják őt is piszkálni a különböző kormányhivatalok mindenhol, ettől sem tartok."
én meg tartok. Apple-t is huszonhatszor fel lehetett volna akasztani már, valamiért mégsem nyúltak még soha hozzájuk. (leszámítva néhány apró európai pert.) -
ntomka
nagyúr
De, tisztában vagyok vele. De amíg pl tanár kollégáim csak MS Officet taníthatnak, az alapvető fájlműveleteket csak Windowson taníthatják, mert a kormány is azt mondja, hogy ez van, ezt kell szeretni, addig hadd beszéljek nyugodtan monopolról. Lehetsz akármilyen elvakult az MS felé, nézz körül, mert a kedvenc céged is úgy beeszi magát még az oktatásba is, mint egy métely. Szóval ez van, ha a Google így kinövi magát, akkor kinövi. Az MS is garázsból indult, a Google is. Majd fogják őt is piszkálni a különböző kormányhivatalok mindenhol, ettől sem tartok. Szerintem felesleges a para, mert egyben nagyon igazad van. A választás lehetősége egyéni felhasználás területén tényleg megvan (még).
ツ Headphones on - World off
-
moonman
titán
válasz julius666 #38 üzenetére
"a gugliéknál sokkal jobb az integráció"
ez azért van, mert nekik a web az elsőszámú platform, míg a Microsoftnak a desktop OS. ott aztán megvan az integráció. amúgy jó lesz ez a Live is, mert MS is felismerte a webalkalmazások fontosságát, csakhát náluk nem ez a cég profilja. a wave-ről meg ennyit.
-
moonman
titán
úgy látom, nem vagy tisztában a monopólium fogalmával. monopol pl. az, ha egy darab internetszolgáltatót választhatsz, mert a kerületben nincs más.
de amíg bármilyen rendszert választhatsz magadnak, a többség viszont saját akaratából, önállóan dönt a Windows mellett, az nem monopólium, hanem népszerűség.
-
ntomka
nagyúr
"utolsó információim szerint a Windows még mindig 95% fölötti részesedéssel bír."
Igazad van, végül is nincs monopol helyzetben. Az az 5% habár megoszlik több tucat oprendszer között, elég jelentős szám! Bocs, igazad van, az MS nem monopol cég az oprendszerek terén!
-
julius666
addikt
válasz adequate_cou #34 üzenetére
Van webmessenger is, az mondjuk kivételesen jobban is tetszik mint a google talk, habár a wave-nak ugye nyomába sem érhet
Egyébként a live-os cuccok funkcionalitásban kb. egyenértékűek a googleosokkal, de valahogy a gugliéknál sokkal jobb az integráció.
Az ms-nél nem érzek igazán hosszútávú koncepciót, bár ez lehet hogy csak nálam van így, hogy nem használom napi rendszerességgel, és ezért néhány dolog idegen. A google-nél sem tökéletes a helyzet jelen pillanatban (elég csak a youtube-ra gondolni, még mindig nem sikerült beilleszteni a többi szolgáltatás közé igazán, mint pl a docs-ot), de náluk igenis látom, hogy ilyen irányba halad a dolog, elég csak az utóbbi 1 év fejlesztéseit megnézni.
És a wave-hez meg még csak hasonlót sem tudott felmutatni senki, akárki akármit is mond. -
moonman
titán
"No igen. Ezt megteszi a Microsoft is. Ja igen, őt is fel akarták darabolni! És mi lett a vége? Maradt egyben."
a vége az lett, hogy nincs monopol helyzetben és minden lépését árgus szemekkel követik, ha pedig merészel valami új dolgot befejleszteni a Windows-ba 26 jogi procedúrát kell végigjárnia, hogy ne basszák meg hátulról. ja és készítenie kellett Media Player nélküli, meg IE nélküli meg lassan Notepad nélküli változatokat is. ja és meg kellett nyitnia kvázi minden dokumentum és protokoll forráskódját. és még folytathatnám.
"a Google rendre engedett"
már bocsánat, de itt nem a Google-nek kéne "engednie", hanem a Google-nek először kérdeznie kéne, és ha megengedik, akkor csinálhatná, amit megengedtek neki. az pl. milyen már, hogy a Google beharácsolja a fizetős tartalmakat, azokat saját magán keresztül ingyen elérhetővé teszi, majd amikor a tartalmak előállítói elkezdenek hőzöngeni, a Google nagy kegyesen "engedményeket tesz"? mi az, hogy fogja magát és kimegy az utcára és lefényképezgeti a magántulajdonokat és ha rászólnak, hogy hé, nálunk ezt törvények szabályozzák ám, akkor nagykegyesen utólag - külön kérésre - kihomályosít részeket? és még sorolhatnám.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
válasz adequate_cou #34 üzenetére
mobil értesítés (az igaz, hogy egyelőre magyarországra nem elérhető, de lesz)
"az oprendszerek terén ő is egy monopolista cég."
ha monopolista lenne, akkor nem léteznének market share grafikonok, meg OS X, Linux, Unix, stb.[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
"...monopolizálja a piacát."
No igen. Ezt megteszi a Microsoft is. Ja igen, őt is fel akarták darabolni! És mi lett a vége? Maradt egyben. Szóval erről ennyit. Amíg minden területen, minden államban a hatályos törvények szerint cselekszik, addig úgy sem fogják tudni feldarabolni, különben az embereknek a demokratikus törvényekbe vetett hite rendülne meg (ami egyébként is labilis dolog). Példának ott van a sok ország, ahol a Streetview ellen tiltakoztak, és mindegyiknél a Google rendre engedett is a követeléseknek. De ott van Kína is, ahol állami felügyelet mellett jelenik meg a cég úgy, hogy az a Google profilját ne "rontsa" (és ez persze nézőpont kérdése). És ha jól tudom a Microsoft is igyekszik minden ilyen nemzetközi és állami követeléseknek eleget tenni, pedig az oprendszerek terén ő is egy monopolista cég.Én úgy látom ezt az egészet, hogy ahogy annak idején beindult a "fúj, Microsoft, utáljuk" szindróma, úgy kezd feléledni a "fúj, Google, utáljuk " szindróma...
-
adequate_cou
senior tag
Bennem megvan az egészséges félelem de realitását nem látom neki. Mindazonáltal attól nem rettegsz, hogy sokkal emberibb-komolyabb(külpolitika, kereskedelem, energiaszektor) területeken hasonló helyzet már bekövetkezett?
Visszaléptem hotmailbe, 10 percet eltöltve azzal, hogy az általad leírt dolgokat kipróbáljam ott is.
Naptár használható, mobil értesítés nem bökte ki a szemem így fél perc után abbahagytam a keresést, webmessengerre nem találtam utalást sem a hotmailben, gondolom ha valahonnan a fiók mélyéről előkotornám akkor sem lenne annyira moddolható és kényelmesen használható mint Gmailben.
Office Web appsot kipróbálni sem tudtam, Chromemmal nem engedi. -
senior tag
A mobilos részhez illik a Mobilarénás "Android konferenciát tervez a Google" hozzászólásom.
-
moonman
titán
válasz adequate_cou #31 üzenetére
"Melyik szolgáltató akár hasonló dolgokat felmutatni?"
ha már hotmail-ről jössz tudhatnád, hogy a webes felületen ott van a:
- naptár
- mobil értesítés
- webmessenger
- Office Web apps
- levélszerkesztésnél oldalsávos gyorskereső, térképpel, képekkel, miegymássalszóval nem tudom, mi az a nagyon hűdeextra a gmail-ben.
"Milyen negatív dolgok sülhetnek ki ebből?"
reméljük, odáig nem jutunk el, hogy kiderüljön. de ha valakiben nincs annyi egészséges félelem, hogy tartson attól, hogy egyetlen mammutcég kezébe kerüljön lényegében a teljes internet és minden felhasználó minden személyes adata, azzal kár vitatkozni.[ Szerkesztve ]
-
adequate_cou
senior tag
Én pl. most váltottam hotmailről Gmailbe, egyik legjobb döntésem volt amit mostanában megléptem. Ha már email szolgáltatásról beszélünk, felhasználóbarátság szempontjából akkor az Gmaillel kezdődik. Alap dolgok, jön egy levél melléklettel, mellékletre görgő lenyom már nyitja is meg google docsban a cuccot, importálom más helyekről a leveleimet amiket régebben használtam(hotmail, freemail), kliensen belül gtalkon chatelek, ott van a határidőnapló elviekben sms értesítéssel. Melyik szolgáltató akár hasonló dolgokat felmutatni?(meg persze a többi Flickrrel meg Facebookkal kapcsolatos plugin, de ilyennel nem élek de sokan igen).
És Firefox helyett is Chrome, nem véletlenül, minimalista, gyors.
Milyen negatív dolgok sülhetnek ki ebből? Mármint tudom milyenek, de mi az amit mostani állami szabályozás ne tenne lehetetlenné?
-
moonman
titán
"Szerintem nem eros csak a keresesben."
akkor nézd meg, hány ismerősöd gmail-es? ha videót keresel, hol kezded? youtube-on. ha térképen tervezel hol kezded? google maps-en. honnan származik a hirdetések 95%-a a weboldalakon? google ads.és akkor a Chrome-ot és az Android-ot nem is vettük, mert ezek még viszonylag alacsony elterjedtségű cuccok, de rém erőszakosan nyomják ezeket is, a userek meg nyelik mint kacsa a nokedlit, merhát "gúgl".
"Gyakorlatilag az a tejelo tehene"
a kereső? na ne vicceljünk már. a reklámok, az a tejelő tehene."Kb most van abban a korszakban, mint 10 evvel ezelott az m$. De arrol is kiderult, hogy legvar volt az egesz, es senki sincs 1 termekere sem raszorulva."
utolsó információim szerint a Windows még mindig 95% fölötti részesedéssel bír."A Google is igy fog jarni, ha a felasznalok megunjak es elfordulnak tole"
utolsó információim szerint a Windows még mindig 95% fölötti részesedéssel bír."mert az egesz a felhasznalok altal letrehozott tartalomra epit"
tehát máris semmi köze a 10 évvel ezelőtti MS-hez."A dinoszauruszuk mindig kihalasra vannak itelve."
ehhez képest mindig is dinoszauruszok között éltünk.[ Szerkesztve ]
-
dark100
aktív tag
Szerintem nem eros csak a keresesben. Gyakorlatilag az a tejelo tehene, es onnan probal minden mas piacot megkaparintani. Kb most van abban a korszakban, mint 10 evvel ezelott az m$. De arrol is kiderult, hogy legvar volt az egesz, es senki sincs 1 termekere sem raszorulva. A Google is igy fog jarni, ha a felasznalok megunjak es elfordulnak tole, akkor a Google elpusztul, mert az egesz a felhasznalok altal letrehozott tartalomra epit, ahol o akar lenni a (megkerulhetetlen) platform. Csak azutan az egesz rugalmatlan mostrumma valik, mar nem ad, hanem csak kenyszerit. A dinoszauruszuk mindig kihalasra vannak itelve.
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
Narxis
nagyúr
Nem csak a Google van monopolhelyzetben egy területen. Ezek nem pártok hanem profitorientált multinacionális cégek, és itt nem 1-2 cég van hanem vagy egy tucat, mindegyik más és más területen van erős pozícióban, a többi területen pedig erős verseny van ami a felhasználónak csak jó lehet.
Őszintén szólva furának tartanám ha itt most beavatkozna egy állami szerv, akkor nem 1 céget kellene megregulázni...és nem is kettőt...
Az egyszerű felhasználó érdekeit kell védeni, nem pedig nyakörvet aggatni minden mamut vállalatra.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
HÁZIGAZDA
mert monopolizálja a piacát. és a "de hát van x, meg y" csak addig jó ellenérv, amíg azok meghatározó tényezők. ugye diktatúrákban is mindig volt egy(-két) ellenzéki párt, csak épp sosem nyert(ek).
az intel esetében is elmondható, h nincs monopólium, hiszen ott az amd, node nem egy olyan időszak volt/lesz, amikor az intel mellényzsebből megvehette volna az egész amd-t.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
julius666
addikt
válasz Speeedfire #17 üzenetére
Pontosan.
Amúgy meg meg kell nézni, hogy a microsoftot itt nálunk euba milyen vígan perelgetik minden apró lóf@szért. Bele se merek gondolni, mi lenne hogyha bebizonyosodna a gugliról hogy nem úgy bánik a bizalmas adatokkal ahogy kéne.
Szóval addig biztos vagyok benne hogy nem lesz semmi probléma, amíg a politikusoknak karrierépítés és az ellenlábasok lobbijainak zsebtömő tevékenysége miatt érdekében fog állni az ilyesmi ellen a fellépés.
-
ddekany
veterán
"A demokracia az olyan diktatura ahol 4 evente 1 napig szabad vagy."
Gyakorlatban a kettő közül választhatsz, amit felkínálnak (maradva a Republikánus VS Demokratánál). Ezt amúgy arra mondtam, hogy valaki itt örült, hogy amíg van MS is, addig jó... Hát azért ha már csak MS és Google-van van aki számít... De persze lehet azt is jónak nevezni, elvégre, rendet kell tartani.
-
akom
őstag
válasz Speeedfire #21 üzenetére
Hehe látom te is éjszakai bagoly vagy..
Csak nem nálatok is festik a lőteret ?
-
Speeedfire
félisten
pontosan! arról nem is beszélve h nincs telenyomva 1ik szolgáltatása sem reklémokkal
van normális böngészője, email rendszere, kép megosztója, online dokumentum nétegetője, blog stb.
ha meg idővel kérni fog érte pénzt akkor is át tudok menni másik szolgáltatóhozFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Tomaaasz
aktív tag
válasz Speeedfire #17 üzenetére
Én is így vagyok vele. Lehet tőlem mamut cég, de amit csinál, azt veszett jól csinálja, és ingyenes.. addig nincs gond semmivel. ;D
Oda mentem, ahol vagyok!
-
Speeedfire
félisten
én kb 1 éve nagy rajongója vagyoka a guglinak
nagyon jó és sikeres dolgokat készítenek a srácok
elég sok helyen próbálkoznak ezáltal ha az egyik bebukik akkor a másik ott van még
ingyenes gyors szolgáltatásai vannak
kell ennél több?
h hatalaomra tör? lehetséges! és akkor mi van?
akkor is ingyenes és jó
mellette meg van még "1-2" cég
ha valaki nem csipázza a gugglit akkor ez van
én egy acconttal elvégzek nem kevés múveletet amit más kb 10-zelFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
tuskooo
addikt
Lehet szeretni vagy nem szeretni, hogy a Google terjeszkedik, viszont simán ki lehet maradni. Nem kell használni, ennyi. Én is csak a keresőt használom megszokásból meg a youtubeot, de semmi mást nem.
-
akom
őstag
50 év múlva minden egy kézbe lesz, csak nem Skynet lesz a neve hanem Google...
Remélem nem ébred öntudatra !
-
Narxis
nagyúr
Ott a pont. Amíg van MS, Apple, (és meg vagy fél tucat nagy IT cég) addig nem aggódok. Igaz mindegyik más és más területen dominál, de igyekszenek behozni a lemaradást. Nem kell itt semmit se darabolni, darabolják otthon a zöldséget meg a kenyeret. Annak idején a Microsoft-al is ezt akarták csinálni, de rájöttek, hogy hülyeség.
Szerk.: közben elfelejtem amit eredetileg akartam írni. Tervezem egy Androidos telefon vételét a jövő évben, úgyhogy fejlődjenek csak.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
dark100
aktív tag
A demokracia az olyan diktatura ahol 4 evente 1 napig szabad vagy. Amugy lehetsz fuggetlen, valojaban egyikre sem vagy raszorulva. Csak ok hiszik hogy nincs nelkuluk elet. Ugyhogy epitgesse csak a Google a delibabos vilagat. Ugy fog pofara esni mint az m$.
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
törölt tag
válasz Sandormaster #3 üzenetére
tuszd bing-gel keresni, hotmail-lel levelezni, wimo telefonnal telefonálni, és hoppá: windows-os számítógépet használni otthon. tényleg olyan nagy és rémisztő lenne a kugli?
-
KEndre
HÁZIGAZDA
egy idő után már nem fogják tudni szavatolni a privát szféra jogainak védelmét... ha egy-két belső terrorista egyszer robbantani fog (digitális 10/11)... vagy csak paranoiás vagyok?
Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!
-
Sandormaster
aktív tag
Most már kezd tényleg rémisztően nagy lenni a gúgli, az ember keres a gúglival, a youtube-on néz videókat, gmailen levelez, lassan androidos gúgli telcsivel telefonál, vagy akár lesz pc helyett gúgligép
Tényleg annyira szerteágazó, hogy lassan egy darabolás ráfér, illetve nem tudom hogy jogilag nem fog-e majd egy idő után arra szintre jutni hogy a monopolhelyzete miatt állandó pereskedésekbe bonyolódik?! Mint mondjuk az MS?! -
HÁZIGAZDA
az a valami lehetne egy masszív feldarabolás a francba most már...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla